Įdaryti vištienos ketvirčiai
Reikės
4 vištienos ketvirčių
1 didelės morkos
2 svogūnų
4 didelių pievagrybių
saujos džiovintų slyvų
druskos, pipirų
Pirmiausia pasiruošti ketvirčius. Atsargiai atskirti odą nuo mėsos, bet nenuimti. Išimti kaulą, paliekant tik patį galiuką.
Išimtą mėsą, sumalti. Morką supjaustyti plonais šiaudeliais, svogūną smulkiais kubeliais. Morką ir svogūną šiek tiek apkepti, kad suminkštėtų. Galiausiai supjaustyti mažais kubeliais pievagrybius ( jie mėsai neleis išsausėti ). Mėsą sumaišyti su apkeptomis daržovėmis ir pievagrybiais. Dėti druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti.
Vištienos odeles prikimšti pasiruoštu įdaru, įdėti po kelias slyvas (jei mėgstate) ir susiūti siūlu, kad bekepant įdaras neiškristų.
Iškepus, labai lengvai siūlas išsitraukia. Įkaitinti orkaitę iki 190 temp ir kepti apie 35-40 min., kol gražiai apskrus. Labai skanu su salierų kotų salotomis.
receptas paimtas iš čia
dėkoju autorei
Receptas is SM
Cepelinai
Kitoniški cepelinai
Reikės:
8 didesnių virtų bulvių
8 didesnių žalių bulvių
8 valgomų šaukštų krakmolo
600gr. pjaustytos mėsos
1 svogūno
Druskos
Pipirų
Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS
P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas
Cepelinai
Kitoniški cepelinai
Reikės:
8 didesnių virtų bulvių
8 didesnių žalių bulvių
8 valgomų šaukštų krakmolo
600gr. pjaustytos mėsos
1 svogūno
Druskos
Pipirų
Gamyba:
Virtas ir žalias bulves sutarkuojame per smulkią burokinę tarką (taip, taip...tik per smulkią, o ne tą įprastinę), nieko sunkti nereikia. Masėn dedame krakmolą, žiupsnį druskos ir gerai išminkome. Įdarui supjaustome mėsą, svogūniuką, papipiriname ir padruskiname.
Formuojame cepelinus (vandenukas padeda pamirkant rankas, kad nekibtų tešla). Iš to kiekio man gavosi 20 vidutinio dydžio nacionalinių gražuolių.
Verdame apie 20-30min. Išvirė? Su kuo mėgstat labiau: su grietine ar su spirgučiais? Dedam į lėkštę, kviečiam šeimyną. SKANAUS
P.S. Skubantiems ar nemėgstantiems labai ilgo sukiojimosi virtuvėje - idealus variantas
o kaip čia ta pjaustyta mėsa? virta turi būti?
QUOTE(Whagati @ 2012 06 18, 11:08)
o kaip čia ta pjaustyta mėsa? virta turi būti?
As dejau zalia farsa bet siaip ir pjaustyta smulkiai zalia
Cukinijų apkepas
500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus
Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 6 minutes.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 minutes prieš pjaustant.
Recepto autorė http://www.sonatinos...ij-apkepas.html
500 g cukinijos
1 vidutinio dydžio svogūnas
130 g kumpio su lašinukais
75 g tarkuoto fermentinio sūrio
110 g (3/4 puodelio) miltų
1 a. š. kepimo miltelių
druskos, pipirų
4 kiaušiniai
80 ml (1/3 puodelio) aliejaus
Įkaitinti keptuvę ir apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus bei nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, kol svogūnai suminkštės, apie 5 6 minutes.
Cukinijas smulkiai sutarkuoti ir nuspausti susidariusį skystį. Sumaišyti praaušusius svogūnus su kumpiu, cukinijas, sūrį, miltus, kepimo miltelius, druską bei pipirus. Kiaušinius sumaišyti su aliejumi ir įmaišyti į apkepo masę.
Supilti paruoštą tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 30 cm dydžio formą. Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, kol gražiai parus ir palietus bus standus. Leisti praaušti formoje 5 minutes prieš pjaustant.
Recepto autorė http://www.sonatinos...ij-apkepas.html
Marinuoti agurkai Kareiveliai
Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku
Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.
4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
Marinatas:
1 stikline cukraus
1 stikline acto
1 stikline aliejaus
100 gr druskos
1 saukstas juoduju pipiru
1 saukstas maltu juoduju pipiru(as dedu puse)
2 saukstai maltu cesnaku
Marinata ismaisyti.Jo virti nereikia.
4 kg agurku supjaustyti isilgai i 4 dalis.Sudeti juos i emaliuota arba plastmasini puoda.Uzpilti paruosta marinata ant agurku.Laikyti 4 valandas, pamaisant kas 15-20 min .Taip atsiranda po truputi agurku sulciu.Pasiruosti stiklainius, as dedu i 0,5 l. I juos sudeti stacias agurku skilteles, uzpilti visu tuo marinatu, kuris atsirado nuo agurku.Stiklianius sudeti i puoda su vandeniu ir 15 min pakaitinti ir uzsukti.Uzsuktus stiklainius apversti ir siltai uzdengti,
Vištienos apkepėlė su obuoliais
apie 1,500 kg. vištienos krūtinėlės, smulkinti čiobreliai, bazilikai, druska, pipirai, viena citrina, apie 4 - 5 rūgštūs obuoliai, grietinės dėjau beveik visą 450 indelį, ir fermentinio sūrio apie 300 g
Vištienos krūtinėlę supjausčiau šiaudeliais, bet tokiais piršto storio ir skersai. Sudėjau į indą, ir apibarsčiau druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais, įspaudžiau citrina ir palikau marinuotis per naktį. Man patinka kai vištiena labiau pasimarinuoja, todėl visada pasiruošiu iš vakaro. Vištieną dėdu į kepimo indą, užpilu grietine, išdėlioju luptus obuolius griežinėliais, apibarstau sūriu ir pašaunu į 180C orkaite 20-25min.
recepčiukas paimtas iš SM http://www.supermama...;#entry58791584
Papildyta:
Tingionio balandėliai
Kopūstas 0.5 galva
Morka 1 vnt.
Svogūnas 2 vnt.
Malta mėsa 400 g
Ryžiai 100 g
Česnakas 4 skilt.
Juodieji pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Lauro lapai 2 vnt.
Pomidorų padažas 2 valg. šaukšt.
Aliejus truputis
Juodieji ir kvapnieji pipirai truputis
Paruošimas
1 Į puodo dugną dedame lauro lapą, kvapniųjų ir juodųjų pipirų žirniukais. Kopūstą supjaustome stambiais šiaudeliais beriame į puodą.
2 Mėsos faršą padruskiname, papipiriname, dedame įspausto česnako, smulkiai kapoto svogūno, virtus ryžius. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus. Dedame juos ant kopūsto.
3 Užpilame vandeniu maždaug iki pusės kopūstų ir troškiname uždengtame puode ant silpnos ugnies.
4 Morką sutarkuojame, antrą svogūną supjaustome, pakepiname keptuvėje kol šiek tiek suminkštėja, dedame pomidorų padažą dar minutę kitą pakepiname ir viską sudedame į puodą ant kukulių. Pabarstome prieskoniukais ir paliekame baigti troškintis. Visas gamybos procesas iki kada jau bus galima ragauti užtrūks 30-35 min. Pagardiname pomidorų padažu ir grietine.
šaltinis http://receptai.iki....alandeliai/3858
apie 1,500 kg. vištienos krūtinėlės, smulkinti čiobreliai, bazilikai, druska, pipirai, viena citrina, apie 4 - 5 rūgštūs obuoliai, grietinės dėjau beveik visą 450 indelį, ir fermentinio sūrio apie 300 g
Vištienos krūtinėlę supjausčiau šiaudeliais, bet tokiais piršto storio ir skersai. Sudėjau į indą, ir apibarsčiau druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais, įspaudžiau citrina ir palikau marinuotis per naktį. Man patinka kai vištiena labiau pasimarinuoja, todėl visada pasiruošiu iš vakaro. Vištieną dėdu į kepimo indą, užpilu grietine, išdėlioju luptus obuolius griežinėliais, apibarstau sūriu ir pašaunu į 180C orkaite 20-25min.
recepčiukas paimtas iš SM http://www.supermama...;#entry58791584
Papildyta:
Tingionio balandėliai
Kopūstas 0.5 galva
Morka 1 vnt.
Svogūnas 2 vnt.
Malta mėsa 400 g
Ryžiai 100 g
Česnakas 4 skilt.
Juodieji pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Lauro lapai 2 vnt.
Pomidorų padažas 2 valg. šaukšt.
Aliejus truputis
Juodieji ir kvapnieji pipirai truputis
Paruošimas
1 Į puodo dugną dedame lauro lapą, kvapniųjų ir juodųjų pipirų žirniukais. Kopūstą supjaustome stambiais šiaudeliais beriame į puodą.
2 Mėsos faršą padruskiname, papipiriname, dedame įspausto česnako, smulkiai kapoto svogūno, virtus ryžius. Viską gerai išminkome ir formuojame kukuliukus. Dedame juos ant kopūsto.
3 Užpilame vandeniu maždaug iki pusės kopūstų ir troškiname uždengtame puode ant silpnos ugnies.
4 Morką sutarkuojame, antrą svogūną supjaustome, pakepiname keptuvėje kol šiek tiek suminkštėja, dedame pomidorų padažą dar minutę kitą pakepiname ir viską sudedame į puodą ant kukulių. Pabarstome prieskoniukais ir paliekame baigti troškintis. Visas gamybos procesas iki kada jau bus galima ragauti užtrūks 30-35 min. Pagardiname pomidorų padažu ir grietine.
šaltinis http://receptai.iki....alandeliai/3858
Minkštutis keksas
Rekomenduojame:
sudetinės dalys:
Majonezas, 200 gramų
Pienas, 4 šaukštai
Cukrus, 5 šaukštai
Kiaušiniai, 3 vienetai
Soda, 1 šaukštelis
Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
Gaminimas:
Išplakiau kiaušinius su pienu ir cukrumi. Galima plakti rankine šluotele arba mikseriu.
Įmaišykite majonezą, nugesintą sodą ir miltus.
Supilkite į kepimo formą.
Kepkite apie 50 minučių 180 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje.
Patiekalo receptas Elenos.
Rekomenduojame:
sudetinės dalys:
Majonezas, 200 gramų
Pienas, 4 šaukštai
Cukrus, 5 šaukštai
Kiaušiniai, 3 vienetai
Soda, 1 šaukštelis
Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
Gaminimas:
Išplakiau kiaušinius su pienu ir cukrumi. Galima plakti rankine šluotele arba mikseriu.
Įmaišykite majonezą, nugesintą sodą ir miltus.
Supilkite į kepimo formą.
Kepkite apie 50 minučių 180 laipsnių (pagal Celsijų) orkaitėje.
Patiekalo receptas Elenos.
Krevečių salotos
Pomidorai,agurkas,poras,pekino kopūstas arba aisbergo salotos ,graikiški riešutai pakepinti,krevetės ir apmaišyti su Kėdainiu be koncervantų majonezu ,laaaabai skanu
Pomidorai,agurkas,poras,pekino kopūstas arba aisbergo salotos ,graikiški riešutai pakepinti,krevetės ir apmaišyti su Kėdainiu be koncervantų majonezu ,laaaabai skanu
Mano kūčinė silkės mišrainė
silkė
virtos bulvės
virtos morkos
porai
ouolys smulkiai pjaustytas
viską apšlakstau alyvuogių aliejumis ir išspaudžiu citrinos, druska, pipirai pagal skonį.... Ypač skani kalėdų rytą
silkė
virtos bulvės
virtos morkos
porai
ouolys smulkiai pjaustytas
viską apšlakstau alyvuogių aliejumis ir išspaudžiu citrinos, druska, pipirai pagal skonį.... Ypač skani kalėdų rytą
GRYBU-PUPELIU MISRAINE
Virti ryziai(imu du maiselius)
Skardine konservuotu pupeliu
Skardine pievagrybiu(kepint.Aliejaus nepilt,o suverst keptuven su visu marinatu ir kepint,kol neliks jo ir grybai truputuka paskrus)
Kepintas svogunas
Majonezas
Druska,pipirai
Skanaus
Atsiprasau uz sveplavima,bet pas B kompe nera LT kalbos
Virti ryziai(imu du maiselius)
Skardine konservuotu pupeliu
Skardine pievagrybiu(kepint.Aliejaus nepilt,o suverst keptuven su visu marinatu ir kepint,kol neliks jo ir grybai truputuka paskrus)
Kepintas svogunas
Majonezas
Druska,pipirai
Skanaus
Atsiprasau uz sveplavima,bet pas B kompe nera LT kalbos
Kalafijoru salotos
Poras
Kalafijoras
Krabu lazdeles
agurkas sviezus
kukuruzai
majonezas
Poras
Kalafijoras
Krabu lazdeles
agurkas sviezus
kukuruzai
majonezas