Varškiukai
200 g varškės;
100 g cukraus;
150 g sviesto;
200 g kvietinių miltų;
½ a.š. kepimo miltelių;
75-100 g marmelado (naudojau obuolienę);
1 kiaušinis (aptepimui, nebūtinas).
Sviestą sutarkuoti, supilti miltus su kepimo milteliais, cukrų, sukrėsti gerai išsuktą varškę ir gerai išminkyti. Leisti tešlai pastovėti 20-30 minučių ir iškočioti plonu (3-4 mm storio) sluoksniu. Supjaustyti kvadratėliais, dėti ant vidurio marmelado, kraštus sulipinti ir dėti į kepimo skardą, siūle žemyn. Patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-25 minutes.
Šaltinis: Sena gera virtuvė
Receptas iš čia:
http://www.forellesr...ainiai-su-idaru
GRAIKIŠKAS MAKARONŲ IR MALTOS MĖSOS APKEPAS
Tikrai primena lazaniją. Sotu ir labai skanu
1 pakelis (450 g) makaronų
500 g maltos mėsos
2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. baziliko
1 a. š. malto muskato riešuto
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. cukraus
druskos
maltų juodųjų pipirų
Užpilui
4 v. š. sviesto
4 v. š. miltų
500 ml pieno
3 v. š. tarkuoto parmezano
150 g fetos
2 3 kiaušiniai
*Pirmiausiai reikėtų pasiruošti užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.
*Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio, tik nepervirti.
*Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Pavirti 30 45 minutes.
*Mėsą sumaišyti su makaronais, sukrėsti į kepimo indą ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
P.s aš nedėjau cinamono, muskato ir cukraus. Vietoj fetos ir permezano dėjau paprastą paprastą sūrį.
Receptas iš čia
Tikrai primena lazaniją. Sotu ir labai skanu
1 pakelis (450 g) makaronų
500 g maltos mėsos
2 svogūno galvos, supjaustytos kubeliais
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 didelė skardinė konservuotų pomidorų
1 a. š. raudonėlio
1 a. š. baziliko
1 a. š. malto muskato riešuto
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. cukraus
druskos
maltų juodųjų pipirų
Užpilui
4 v. š. sviesto
4 v. š. miltų
500 ml pieno
3 v. š. tarkuoto parmezano
150 g fetos
2 3 kiaušiniai
*Pirmiausiai reikėtų pasiruošti užpilą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir pakepinti maišant 1 2 minutes. Nenustojant maišyti supilti pieną ir kaitinti, kol padažas sutirštės. Suberti parmezaną bei fetą ir maišyti, kol sūriai išsilydys. Padažą visiškai ataušinti ir įmaišyti išplaktus kiaušinius.
*Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakelio, tik nepervirti.
*Mėsą pakepinti su svogūnais ir česnakais, kol mėsa nebebus rausva, o daržovės bus minkštos. Suberti nuvarvintus ir kubeliais supjaustytus pomidorus ir prieskonius. Pavirti 30 45 minutes.
*Mėsą sumaišyti su makaronais, sukrėsti į kepimo indą ir užpilti paruoštu užpilu. Apkepą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 45 minutes, kol paviršius gražiai apskrus.
P.s aš nedėjau cinamono, muskato ir cukraus. Vietoj fetos ir permezano dėjau paprastą paprastą sūrį.
Receptas iš čia
Žagarėliai
3kiaušiniai,stiklinė cukraus,išplakame gerai
pusė stiklinės grietinės(joje nugesiname sodos)
pusė pokelio kefyro
miltų,kol nebekimba prie rankų
kepame aliejuje
apibarstome cukraus pudra
skanaus!!!
tik iš šitos porcijos gaunasi laaaabai dauuuuuug
Papildyta:
Rožės iš blynų
dėkoju autorei
išsikepame lietinius
Įdarui reiks kumpio arba daktariškos dešros ir sūrio. Dešrą supjaustome labai plonai o sūrį sutarkuojame. Imame blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkiame. Vienoje pusėje dedame tarkuotą sūrį,ant viršaus išdėliojame dešrą kad krašteliai jos matytųsi,uždengiame blyną ir susukame kaip rožę. Manau paveiksliuke geriau matosi kaip tai darome.
Kepimo indą ištepame su sviestu,sustame rožės ir dedame į orkaitę 200 l/t maždaug 15 minučių,kol sūris išsilydys.
Papildyta:
Švilpikai (gal biški per daug pakepinau 2:bet skonis nenukentėjo )
Išverdame 1kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei.
Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.
Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos.
Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus smile.gif
Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5min, kad suminkštėtų.
3kiaušiniai,stiklinė cukraus,išplakame gerai
pusė stiklinės grietinės(joje nugesiname sodos)
pusė pokelio kefyro
miltų,kol nebekimba prie rankų
kepame aliejuje
apibarstome cukraus pudra
skanaus!!!
tik iš šitos porcijos gaunasi laaaabai dauuuuuug
Papildyta:
Rožės iš blynų
dėkoju autorei
išsikepame lietinius
Įdarui reiks kumpio arba daktariškos dešros ir sūrio. Dešrą supjaustome labai plonai o sūrį sutarkuojame. Imame blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkiame. Vienoje pusėje dedame tarkuotą sūrį,ant viršaus išdėliojame dešrą kad krašteliai jos matytųsi,uždengiame blyną ir susukame kaip rožę. Manau paveiksliuke geriau matosi kaip tai darome.
Kepimo indą ištepame su sviestu,sustame rožės ir dedame į orkaitę 200 l/t maždaug 15 minučių,kol sūris išsilydys.
Papildyta:
Švilpikai (gal biški per daug pakepinau 2:bet skonis nenukentėjo )
Išverdame 1kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei.
Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.
Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos.
Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus smile.gif
Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5min, kad suminkštėtų.
Makaronai su faršu-Cannelloni
500 g.faršo
2 kiaušiniai
1 š.krakmolo
1 a. š. garstyčių
1 mažas svogūnas
žiupsnelis druskos,pipirų
1 dėžutė makaronų cannelloni
Kiaušinius,krakmolą,svogūną,garstyčias,druską ir maždaug ketvirtadalį faršo sublenderiavau.Tada suminkiau su likusiu faršu.
Ėmiau konditerinį maišelį prakirptu galu(galima iš paprasto maišelio pasidaryti) ,juo išspaudžiau mėsąą į makaronus į makaronus(taip lengviau ir nereikia terliotis su šaukšteliu)
Priguldžiau pilną keptuvę,pasidariau maždaug 0,5 Ltr.verdančio sultinio ir užpylusi ant makaronų-troškinau 25 minutes. (Susigėrė visas sultinys.)
Padažą dariau iš sviesto,tepamo sūrelio ir grietinės.
SKANAUS
500 g.faršo
2 kiaušiniai
1 š.krakmolo
1 a. š. garstyčių
1 mažas svogūnas
žiupsnelis druskos,pipirų
1 dėžutė makaronų cannelloni
Kiaušinius,krakmolą,svogūną,garstyčias,druską ir maždaug ketvirtadalį faršo sublenderiavau.Tada suminkiau su likusiu faršu.
Ėmiau konditerinį maišelį prakirptu galu(galima iš paprasto maišelio pasidaryti) ,juo išspaudžiau mėsąą į makaronus į makaronus(taip lengviau ir nereikia terliotis su šaukšteliu)
Priguldžiau pilną keptuvę,pasidariau maždaug 0,5 Ltr.verdančio sultinio ir užpylusi ant makaronų-troškinau 25 minutes. (Susigėrė visas sultinys.)
Padažą dariau iš sviesto,tepamo sūrelio ir grietinės.
SKANAUS
Makaronai Cannelloni- receptas aukščiau
Papildyta:
Mano mėgstama "Lašiša su citrina"
Lašišos riekeles paprieskoniuoti druskyte,pipiriukais ir citrinos sultimis.
Palaikyti pakanka apie 10min.
Nusausinu,apvolioju miltuose ir kepu keptuvėje iš abiejų pusių,kol gražiai paruduos.
Padažui pakepinu puse svogūno ant pusės pakelio sviesto,dedu 3 šaukštus tepamo sūrelio ir grietinės.
Skanaus
Papildyta:
Mano mėgstama "Lašiša su citrina"
Lašišos riekeles paprieskoniuoti druskyte,pipiriukais ir citrinos sultimis.
Palaikyti pakanka apie 10min.
Nusausinu,apvolioju miltuose ir kepu keptuvėje iš abiejų pusių,kol gražiai paruduos.
Padažui pakepinu puse svogūno ant pusės pakelio sviesto,dedu 3 šaukštus tepamo sūrelio ir grietinės.
Skanaus
Tinginio cepelinai
9 cepelinams
500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo.
Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė, man gal 50 ml. prireikė. Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
recepto originalas:
http://skanusgyvenim...-cepelinai.html
9 cepelinams
500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo.
Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė, man gal 50 ml. prireikė. Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
recepto originalas:
http://skanusgyvenim...-cepelinai.html
Gaila kad nebegaliu koreguot receptuko aukščiau pateikto .Radau atsiliepimuose kad Tinginių cepelinams kiaušinis nebūtinas,tad jie dar minkštesni turėtų būti
skruzdelynas
2 tryniai
1 kiausinis
200 gr. grietines
1 saukstas degtines
miltai
sulipinau medumi,apibarsciau aguonom
2 tryniai
1 kiausinis
200 gr. grietines
1 saukstas degtines
miltai
sulipinau medumi,apibarsciau aguonom
zadeta nuotrauka
varskes sausainiai kepami aliejuje
1 pakelis varskes,9% riebumo 200g
3kiausiniai
cukraus 4 saukstai,kad saldu butu
kepimo milteliu 2 a.s.
vanilinio cukraus
miltai kad tesla kociot butu galima,bet ji neturi but kieta.
uzmaisome tesla,ir kociojame 0.5cm storio su formelem isspaudziam,ir kepame ikaitintame aliejuje.is abieju pusiu.
mano vaikai labai megsta,as naudoju formeles,menuliuka,sirdele,debeseli.
1 pakelis varskes,9% riebumo 200g
3kiausiniai
cukraus 4 saukstai,kad saldu butu
kepimo milteliu 2 a.s.
vanilinio cukraus
miltai kad tesla kociot butu galima,bet ji neturi but kieta.
uzmaisome tesla,ir kociojame 0.5cm storio su formelem isspaudziam,ir kepame ikaitintame aliejuje.is abieju pusiu.
mano vaikai labai megsta,as naudoju formeles,menuliuka,sirdele,debeseli.
sveikutes nu ir as idesiu receptuka,gal kazkiek panasus i KRISTINKOS
VARSKES APKEPAS
500g varskes
2-3kiausiniai.as dejau 3
3saukstai sviesto
2-3saukst cukraus.as dejau 3
5saukst manu
0,5stikl pieno
galima razinu
Manu kruopas uzmergti su pienu kazkur pusvalandziui.per ta laika kiausiniu trynius isuku su cukrumi,sudedi varske,isuki,supili drungna tirpinta sviesta,isuki.tada sudedi manu kruopas ismaisai,tada beri razinas ir dedi isplaktus kiausiniu baltymus.ismaisai i skarda supili ir kisi i 180 laipsniu kaitrumo orkaite,mazdaug pusvalandziui.skanaus
VARSKES APKEPAS
500g varskes
2-3kiausiniai.as dejau 3
3saukstai sviesto
2-3saukst cukraus.as dejau 3
5saukst manu
0,5stikl pieno
galima razinu
Manu kruopas uzmergti su pienu kazkur pusvalandziui.per ta laika kiausiniu trynius isuku su cukrumi,sudedi varske,isuki,supili drungna tirpinta sviesta,isuki.tada sudedi manu kruopas ismaisai,tada beri razinas ir dedi isplaktus kiausiniu baltymus.ismaisai i skarda supili ir kisi i 180 laipsniu kaitrumo orkaite,mazdaug pusvalandziui.skanaus