Įkraunama...
Įkraunama...

ღღღTRVŽ receptų užeigėlėღღღ

user posted image TRVŽ receptų užeigėlė user posted image


user posted image


Čia dalinsimės savo planuose esančiais ir jau išmėgintais receptais pageidautina su nuotraukomis. Komentuosim ir aptarinėsim bendraminčiuose.
mirksiukas.gif



Atsakyti
Mėsos kelmas

Reikės:
Šonkaulių juostos;
Vieno kilogramo kiaulienos faršo(arba bulvių košės, priklauso nuo to, kuo pageidaujate įdaryti kelmą);
prieskonių pagal skonį - pipirų, druskos;
pomidorų;
virtų kiaušinių;
majonezo;
petražolių arba svogūnų, ar česnakų laiškų;


Šonkaulių juostą pamarinuojame pagal mėgiamą receptą (aš pasiruošiu druskos - pipirų ir česnako mišinį ir juo gerai įtrinu šonkauliukus, palieku valandai ar parai, tai priklauso nuo to, kaip greitai reikia pagaminti patiekalą). Tuomet ruošiu faršą taip kaip kotletams: dedu druskos, pipirų, pjaustyto svogūno ir piene pamirkyto batono porą riekučių.
Kai šonkaulių juosta pasimarinuoja, iš jos formuojame kelmą (tiesiog sulenkiam, kad susiglaustų šonkaulių galai, tada surišu špagatu, kad kepant neiširtų). Į vidų dedame paruoštą faršą, aš prikraunu daugiau, kad atrodytų kaip tikras kelmas ir šaunu į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepu apie 1-2 h.
Prieš dedant kepti, siūlau faršo viršų uždengti folija, kad neapdegtų, likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, foliją nuimti, tuomet gražiai apskrunda viršus. Kepimo laikas priklauso nuo to, kokio aukščio ir storio yra šonkaulių juosta.

Kitas įdaro variantas - tiesiog iškepam tuščiavidurį kelmą ir į jį prikraunam atskirai išvirtos bulvių košės (ypatingai tinka, jeigu kelmą tieksite karštą, tuomet ir mėsa ir garnyras bus vienoj vietoj).

Iškepusį kelmą išmam ant lėkštės ir puošiam kaip patinka. Šitas kelmas papuoštas kartu iškeptais, iš bulvių išpjaustytais grybukais ir musmirytėm, pagamintom iš virto kiaušinio ir pomidorų, gėlytėm, išpjaustytom iš virto kiaušinio ir česnakų laiškais. Galima puošti bet kuo, gražu, kai jis būna nusagstytais šampinjonais ir t.t.
Skanaus:)

Receptas iš čia,nuotrauka mano.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret30: 30 sausio 2012 - 10:20
Lazanijai su varške ir špinatais pagaminti reikės:

•2 pakeliai 9% varskes
•250 gr. šv. špinatų (bet aš tik 100g tik dėjau )
• lakstu lazanijos
•1 kiaušinis , 1 svogūnas
• fermentinio sūrio ir jai turit džiugo sūrio,bet nebūtina . sūrio dėjau iš akies (na nepagailėjau)
Bešamelio padažas (50 gr. sviesto, 1 saukastas miltu, 500 ml pieno, žiupsnelis druskos ir malto muskato)
Žiupsnelis druskos, , baziliko, petražolių
pakepinti svogūną tada sudėti špinatus truputį dar pakepti. atvėsintus išmaišyti su varške, kiaušiniu ir išvardintais prieskoniais.
Pasigaminti Bešamelio padažą (Išlydyti sviestą į ji sudėti miltus, pakepinti maišant kol gausis vienalytė masė ir pastoviai maišant supilti pieną, pakaitinti kol padažas sutirštės (jie padažas per daug tirštas įpilkite papildomai vandens), suberti muskatą ir įdėti druskos pagal skonį).
Gaminimas:
Skardos dugną ištepti aliejumi ar bešamelio padažu. Dėti sluoksnį lazanijos lakštų, ant jos užtepti Bešamelio padažo, ant viršaus dėti sluoksnį varškės su špinatais, apibarstyti tarkuotu sūriu (nedaug). Ant viršaus vėl dėti lakštus. Taip sluoksniuoti iki pabaigos. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštų. Jį aptepti likusiu Bešamelio padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu (negailint). Kepti apie 40 min. 200-190 laipsnių temperatūroje.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Grikių apkepas

1 st. grikių
3 st. vandens
šaukštas aliejaus
druska

Kruopas vos pakaitinti keptuvėje ir suberti į pasūdytą, verdanti vandenį, įpilti aliejų, pamaišyti ir virti 10 minučių.

Svogūnas
6-8 pievagrybiai
300 gr. virtos vištienos ar kt. mėgiamos mėsos
200 gr.grietinėlės
druskos,pipirų
200 gr. sūrio
2-3 kiaušiniai

Svogūną su pievagrybiais apkepti keptuvėje, įmaišyti smulkintą mėsą, kelis šaukštus grietinėlės, pagardinti prieskoniais ir šiek tiek apkepti.
Į indą dėti pusę grikių, pabarstyti sūriu, dėti keptus grybus su mėsa, vėl sūrio ir likusius grikius.


Išplakti kiaušinius, sumaišyti su likusia grietinėle ir užpilti ant apkepo. Užtarkuoti sūriu.
Kepti orkaitėje, kol gražiai paruduos sūris.

recepčiukas paimtas iš čia
Atsakyti
Kibinų tešla

1100 g miltų
450 g margarino
0,5 šaukšt. druskos
0,5 šaukšt. cukraus
3 kiaušiniai
450 g grietinės

Atsakyti
Paprastas varškės apkepas
user posted image
( foto tai nekokia blush2.gif )

3 kiaušiniai
100 ml cukraus
50 ml manų
200 ml pieno
600-700 gr. varškės . aš darau su liesa

išplakam kiaušinius su cukrum. pagal viską manai reikia užpilti pienu ir palikti,kad pabrinktų,bet aš niekad taip nedarau blush2.gif viską supilu į išplaktus kaiušinius ir dar plius varškę ( skaniau gaunasi,kai varškę pertrinu per sietelį. priklauso kiek skiriu laiko apkepo paruošimui. jai greitai tai netrinu blush2.gif ) išmaišom ir į kepimo indą išteptu sviestu. Ai dar kai turiu įtarkuoju citrinos ar apelsino žievelės ,bet nebūtina .

dar puresnis apkepas gausis jai trynius atskirsim nuo baltymo,ir baltymus įmaišom pabaigoje .
Atsakyti
O miltu nereikia i apkepa blush2.gif man visalaik atrodo kad per skysta mase
Atsakyti
Žuvies kotletai su sūriu


600gr. jūros lydekos
120gr. ferm. sūrio
svogūnas
2 šaukštai grietinėlės
2 kiaušiniai
kelių rūšių pipirai
mairūno, druskos
miltų voliojimui

Žuvis nuskusti, išimti kaulus, jų ten nedaug, supjaustyti gabaliukais, sudėti sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius ir išminkyti.Suformuoti kotletus, juos gerai išmiltuoti, apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir kepti ant al. aliejaus, kol gražiai apgelsta ir išpūrsta.Jei reikia galima pasidaryti padažą(tačiau prie jų nelabai ir reiktų, nes kotletukai gaunasi laabai sultingi ir purūs).Padažui tiesiog pakepiau poro ir svogūno mišinio, įdėjau šaukštelį su did. kaupu miltų, vėl apkepiau ir supyliau stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal skonį ir užviriau.

receptas paimtas iš čia
Atsakyti
Vištienos maltinis su majonezu,pomidoriukais,porais ir sūriu smile.gif
user posted image

Receptukas čia http://www.supermama...?...8738&st=444 451 žinutė ,tikiuosi nesupyks,kad pasidalinau receptuku ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skalsa**: 01 vasario 2012 - 18:09

bulkutem mieline tesla su desrelem
biggrin.gif tik as vietoi svieziu mieliu dedu sausu pakeli ...
ir vietoi pieno pilu per pus kefyra darau visada is vieno kg miltu ,tai gaunas du pakeliai sausu mieliu.. palaukt kol iskyla isminkyt tada imt po gabaliuka teslos kociot su dviem rankom ilga kaip spageti tada apvyniot sasiska cool.gif sudet i skarda ir biski pakildint ,aptept kiausiniu virsu ir saut i orkaite 30 min ant 180 c ,ir ziuret pagal parudavima wub.gif
500 g miltu
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdare...

user posted image

Atsakyti
Paprasta bet vaikams patiko bigsmile.gif Receptukas nukopintas nuo Ulės iš SM
Plikyti blynai
user posted image

2 kiaušiniai
3 šaukštai aliejaus , bet aš dėjau sviestą
1 šaukštas grietinės
3 šaukštai cukraus
2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
virinto vandens

kiaušinius išplakam su cukrumi, po to sudėjau grietinę ir tirpintą sviestą. išmaišius sudedam miltus. o vandens pilame tiek,kol masė pasidaro grietinės tirštumo . kepame ant aliejaus ax.gif
Atsakyti
ZAGARELIAI

200g miltu,
3-4 kiausiniu triniai,
4 saukstai grietines,
1 a.s. kepimo milteliu,
1 saukstas spirito,degtines
vanilino biskuti,druskos,cukru dedu 4 sausktai galima maziau.
na viska sumaisom isminkom tesla,pjaustom ir issukam zagarelius,kepam ikaitintam aliejuje.
SKANAUS
Atsakyti