As cia su tokiu klausimeliu, ar jums visoms graziai nusilupa tas keksiuku popierelis? Nes man tai jis dalimis issipleso arba jei dar siltus lupam, tai nusilupa su keksiuko dugnu, ka ne taip padarau?
Sakyčiau nuo popierinių formelių kokybės priklauso, na nebent keksiukai visiškai be riebalų, tada gal priliptų.
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 20, 10:44)
labai labai suintrigavo ir labai skaniai atrodo jūsų keksiukai , gal galima plačiau apie kremą , atsiprašau jei ką praleidau
+2012 09 20, 14:57-->
aciu nieko nepraleidot, visai jis paprastutis imu grietineles, desertines varskes ir smilgos jogurto (kur dabar maximoj akcija to riebaus, cia buvo kriauses su sokolado gabaliukais) sumiksuoju pagal skoni ir viskas man toks pertepimas ir i tortukus labai siuo atveju ir liko visko nuo torto tai ir gavos keksiukai tik va jei tas jogurtas su sokoladu reik atsargiai nes gali kimsti siaura antgaliuka
QUOTE(Bridz @ 2012 09 20, 14:57)
As cia su tokiu klausimeliu, ar jums visoms graziai nusilupa tas keksiuku popierelis? Nes man tai jis dalimis issipleso arba jei dar siltus lupam, tai nusilupa su keksiuko dugnu, ka ne taip padarau?
QUOTE(linette @ 2012 09 20, 17:48)
labai labai suintrigavo ir labai skaniai atrodo jūsų keksiukai , gal galima plačiau apie kremą , atsiprašau jei ką praleidau
aciu nieko nepraleidot, visai jis paprastutis imu grietineles, desertines varskes ir smilgos jogurto (kur dabar maximoj akcija to riebaus, cia buvo kriauses su sokolado gabaliukais) sumiksuoju pagal skoni ir viskas man toks pertepimas ir i tortukus labai siuo atveju ir liko visko nuo torto tai ir gavos keksiukai tik va jei tas jogurtas su sokoladu reik atsargiai nes gali kimsti siaura antgaliuka
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 20, 10:44)
Varskes su karamele (vietoje dziovintu slyvu )
vaje koks "šedevras"
žiūrėjau ir nesupratau keksiuko padas, ten tokia servetėlė ar vis tik valgomas papuošimas
QUOTE(likta @ 2012 09 20, 15:03)
Sakyčiau nuo popierinių formelių kokybės priklauso, na nebent keksiukai visiškai be riebalų, tada gal priliptų.
ir aš manau, kad nuo popieriaus.
Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
[quote=ausrele,2012 09 21, 09:55]
Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
pagal šį receptą kepu keksą....manau skanus bus ir keksiukai
prašom :
500 g tarkuoto moliūgo (aš tarkuoju burokine tarka)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus (galima ir mažiau)
3 st. miltų
0.5 aliejaus
žiupsnelis kep. miltelių, vanilinio cukraus
kepu 45-50 min. (keksiukams manau trumpesnio laiko reiks )
Sveikos kepejėlės,
Pagal kokį receptuką kepate keksiukus iš moliūgo?? Kad būtų paprasta ir skanu
Pasidalinkite
pagal šį receptą kepu keksą....manau skanus bus ir keksiukai
prašom :
500 g tarkuoto moliūgo (aš tarkuoju burokine tarka)
2 kiaušiniai
1 st. cukraus (galima ir mažiau)
3 st. miltų
0.5 aliejaus
žiupsnelis kep. miltelių, vanilinio cukraus
kepu 45-50 min. (keksiukams manau trumpesnio laiko reiks )
Saulytesesyte aciu labai, butent kazko tokio ir norejau
sveiki turiu toki klausimeli:
kepiau keksiukus su kondensuotu pienu ir kodel jie taip negraziai iskepe tokios kupros baisios issoku ir dar jos sprogo ir isju istekejo tesla. zodziu baisus. gal kas galejo tai i takoti?
kepiau keksiukus su kondensuotu pienu ir kodel jie taip negraziai iskepe tokios kupros baisios issoku ir dar jos sprogo ir isju istekejo tesla. zodziu baisus. gal kas galejo tai i takoti?
Lipnūs keksiukai pagal Jamie Oliver
Gavau dovanų J.Oliverio Laimingos virtuvės dienoraštį ir kol kas teišbandžiau šį vienintelį receptą. Man patiko. Šiek tiek kitokio skonio keksiukai nei įprastiniai.
Originalus receptas:
30g razinų (ėmiau nedidelę saujelę)
30g džiovintų abrikosų (ėmiau 6 abrikosus)
30g džiovintų datulių (ėmiau 5 datules)
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
140g iškylančių miltų (ėmiau paprastus)
30g neišvalyto cukranendrių cukraus (pastarasis buvo pasibaigęs, taigi ėmiau paprastą)
1 šaukštas auksaspalvio sirupo (net nežinau kas per daiktas, tai ėmiau šaukštą medaus)
1 didelis kiaušinis
30g lydyto sviesto
140ml karšto vandens
Įkaitinam orkaitę iki 200-180 laipsnių. Virtuvės kombainu sumalam džiovintus vaisius su šiek tiek miltų (tiek kad vaisiai neliptų prie ašmenų). Pirmą kartą darydama bandžiau sumalti su blenderiu, ale vos jo nesudeginau nepakako galingumo. Pasak Oliverio neturint kombaino galima vaisius smulkiai pjaustyt, bet mano manymu bus jau ne tas. Šių keksiukų išskirtinumas tas, kad tie vaisiai sutrinami labai smulkiai ir nesijaučia valgant vaisių gabaliukų, bet skonis aiškiai juntamas. Išplakame kiaušinį su cukrumi, į plakinį įmaišome vaisių mišinį, lydytą sviestą, sirupą (arba mano atveju skystą medų). Galiausiai pilame karštą vandenį ir likusius miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome. Recepte nerašo kokio karštumo tas vanduo turi būti. Aš tiesiog užverdu vandenį , duodu jam pravėsti kokią minutę ir tada pilu.
Dedam tešlą į keksiukų formeles ir šauname į orkaitę maždaug 15 minučių. Man iš šios normos išeina 12 keksiukų.
Skanaus
Gavau dovanų J.Oliverio Laimingos virtuvės dienoraštį ir kol kas teišbandžiau šį vienintelį receptą. Man patiko. Šiek tiek kitokio skonio keksiukai nei įprastiniai.
Originalus receptas:
30g razinų (ėmiau nedidelę saujelę)
30g džiovintų abrikosų (ėmiau 6 abrikosus)
30g džiovintų datulių (ėmiau 5 datules)
1 a.šaukštelis kepimo miltelių
140g iškylančių miltų (ėmiau paprastus)
30g neišvalyto cukranendrių cukraus (pastarasis buvo pasibaigęs, taigi ėmiau paprastą)
1 šaukštas auksaspalvio sirupo (net nežinau kas per daiktas, tai ėmiau šaukštą medaus)
1 didelis kiaušinis
30g lydyto sviesto
140ml karšto vandens
Įkaitinam orkaitę iki 200-180 laipsnių. Virtuvės kombainu sumalam džiovintus vaisius su šiek tiek miltų (tiek kad vaisiai neliptų prie ašmenų). Pirmą kartą darydama bandžiau sumalti su blenderiu, ale vos jo nesudeginau nepakako galingumo. Pasak Oliverio neturint kombaino galima vaisius smulkiai pjaustyt, bet mano manymu bus jau ne tas. Šių keksiukų išskirtinumas tas, kad tie vaisiai sutrinami labai smulkiai ir nesijaučia valgant vaisių gabaliukų, bet skonis aiškiai juntamas. Išplakame kiaušinį su cukrumi, į plakinį įmaišome vaisių mišinį, lydytą sviestą, sirupą (arba mano atveju skystą medų). Galiausiai pilame karštą vandenį ir likusius miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai viską išmaišome. Recepte nerašo kokio karštumo tas vanduo turi būti. Aš tiesiog užverdu vandenį , duodu jam pravėsti kokią minutę ir tada pilu.
Dedam tešlą į keksiukų formeles ir šauname į orkaitę maždaug 15 minučių. Man iš šios normos išeina 12 keksiukų.
Skanaus
Sveikos keksiukų kepėjos, noriu paklausti, ar galima keksiukų tešlą pasidaryti vakare, o kepti iš ryto? Noriu vaikui į darželį gimtadieniui iškepti ir noriu, kad būtų minkšti ir šviežūs.
QUOTE(Dzita @ 2012 09 23, 12:02)
Sveikos keksiukų kepėjos, noriu paklausti, ar galima keksiukų tešlą pasidaryti vakare, o kepti iš ryto? Noriu vaikui į darželį gimtadieniui iškepti ir noriu, kad būtų minkšti ir šviežūs.
abejoju bijau kad per ilgai tešlai tiek stovėti. Žinoma, visada galima paeksperimentuoti iš kitos pusės, juk galite užsimaišyti tešlą ryte. Iš vakaro susiruoškit visus produktus, kad ryte nebereiktų sverti, matuoti. Tada ryte kol kais orkaitė viens du ir suplaksit tešlą.
Bet asmeniškai aš kepčiau iš vakaro. Nebent labai anksti kelsitės. Juk vos ištrauktų iš orkaitės keksiukų nedėsit nešti, reikia leisti jiems šiek tiek ramiai atvėsti kambaryje. Bus tokie pat skanūs bei švieži ir iš vakaro kepti