Pasidalinsiu ir aš savo keksu tik šį kartą kepiau ne įprastoje kekso formoje:))
Šokoladinis keksas
Reikės:
200 g. sviesto
4 šaukštai kakavos
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
Pusė stiklinės pieno
Pusė arbatinio šaukštelio nugesintos sodos
4 kiaušiniai
Paruošimas:
1. Puode ant mažos ugnies ištirpinti sviestą.
2. Ištirpus sviestui įberti kakavos, viską išmaišyti.
3. Išmaišius kakava su ištirpintu sviestu suberti cukrų ir taip pat gerai viską išmaišyti.
4. Supilti pieną ir dar truputi pakaitinti ant mažos ugnies visą šią masę.
5. Nuėmus nuo ugnies jau paruoštą masę truputi (kelis šaukštus) jos perpilti į induką, kad būtų glajus jau ant iškepto kekso.
6. Į jau paruoštą ir atvėsintą masę supilti suplaktus kiaušinius, miltus, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišyti.
7. Ištepti kepimo formą aliejumi ar sviestų ir į ją supylus tešlą kepti 200 C temperatūroje 30~40 min.
QUOTE(Rožinė @ 2012 08 20, 15:08)
Laba diena visoms keksiukų kepėjoms turiu mažytę problemėlę labai mėgstu kepti keksiukus, bet niekaip nerandu tinkamo kremo viršui papuošti, vieni per saldūs, kiti per riebūs, treti formos nelaiko kuo jūs puošiate? gal turite kokį stebuklingą receptėlį tobulo kremo?
paskutinis mano bandymas, vaizdas gražus, o skonis....
paskutinis mano bandymas, vaizdas gražus, o skonis....
Mano tobulasis kremas iš Philadelphia sūrio (su šiek tiek cukraus, šiek tiek spalvos/skonio), vieninelis minusas - baisiai bragniai išeina.
Kepu visų išgirtus keksiukus su varške ir dž. slyvomis, nu man tešlos gavosi tiek, kad į 12 formelių netilpo, teko dar porą mažesnių paimt.
Einu ragauti. Ačiū kad dalinatės receptais
SKANUMĖLIS,
nuostabūs keksiukai, tiesiog burnoj tirpsta
SKANUMĖLIS,
QUOTE(astaria @ 2012 09 01, 18:30)
Kepu visų išgirtus keksiukus su varške ir dž. slyvomis, nu man tešlos gavosi tiek, kad į 12 formelių netilpo, teko dar porą mažesnių paimt.
SKANUMĖLIS,
SKANUMĖLIS,
Kas geriausia, tai laikosi ilgai nesukieteje as kepiau cia kada su siesta sokoladukais vafliniais kokosiniais.
Šiandien kepiau pakartojimą, labai tinka ta lenkiška akcijinė varškė
O kad ilgai laikosi, tai neaktualu - pas mane dar šiltus suryja, net nzn, ar atšalę tokie pat skanūs
O kaip ten siesta šokoladukus įmontuoti, patrupinti ir vietoj slyvų į tešlą įmaišyt?
O kad ilgai laikosi, tai neaktualu - pas mane dar šiltus suryja, net nzn, ar atšalę tokie pat skanūs
O kaip ten siesta šokoladukus įmontuoti, patrupinti ir vietoj slyvų į tešlą įmaišyt?
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 09 01, 21:00)
Kas geriausia, tai laikosi ilgai nesukieteje as kepiau cia kada su siesta sokoladukais vafliniais kokosiniais.
man ir tas super, nes kiek kepdavau tai kai atsala, o jei dar kita d. tai jau nebelabai bet sitie super skanus ir po poros d. as dedu slyvas / razinas / sokolado gabaliukus / rududu / dziovintas vysnias / kokosa / tarkuo citrinos zievele ... dar darau juos kakavinius... zodziu patys mylimiausi
Labas vakaras, kepiau šiandien ir aš tuos išgirtus keksiukus su džiovintom slyvom skanučiai minkštučiai ir greitai pagaminami dariau ganašą ant viršaus, va čia mano mokslas ir baigėsi perplakiau truputuką, bet nedaug, tai nedaug ir bėdos buvo, kitą kartelį geriau gausis
Nerandu isgirto recepto keksiuku is varskes ir slyvu,gal galite padeti,pakartoti
1psl tiek daug receptu,nebezinau katras cia galetu but
Labai dekoju
Labai dekoju
QUOTE(*Gina @ 2012 09 06, 12:26)
Nerandu isgirto recepto keksiuku is varskes ir slyvu,gal galite padeti,pakartoti
Labai dekoju
Labai dekoju
1 puslapyje, kur Cipciuko keksai ir keksiukai pats pirmas receptas.
Keksiukai su uogiene puosti slapia beze...
---------------------
---------------------
! | Nuotrauka pašalinta dėl per didelio formato. Dėkite ne didesnes nei 500- 640 pixelių nuotraukas. |
moderatorė irmulia
QUOTE(dailele @ 2012 09 06, 12:39)
1 puslapyje, kur Cipciuko keksai ir keksiukai pats pirmas receptas.
neturiu formeliu, kazi popierinese kept nesudegtu tas popieriukas ,?
QUOTE(GITALE @ 2012 09 06, 14:01)
neturiu formeliu, kazi popierinese kept nesudegtu tas popieriukas ,?
Popieriukas nesudegtų, tik tešla iš jo išbėgtų.. Na, nebent gal sudėjus kelis popierėlius į vieną, kad tvirčiau būtų