Keksiukų temą tvarko neryte , bet retokai užsuka , ir nieko čia nesiteisink , viskas ok .
O pas moderatorę galima paprašyti , kad tą atsilikusią įkeltų į pirmąją žinutę , ir viskas bus gerai .
Jau parasiau laiskuti i greito reagavimo skyriu kad sutvarkytu
O del receptuku iskelimo ilgai masciau ar reikia ar ne, nes antros temukas receptai ligtai neistraukti i pavirsiu
O del receptuku iskelimo ilgai masciau ar reikia ar ne, nes antros temukas receptai ligtai neistraukti i pavirsiu
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 29, 14:10)
aciu, kad pasidalinote svarbia info, bent jau man 25 nuolida cia su maxima kortele, ar paio ermitazo (nes tada dar 25 proc butu ir su maxima kortele )
o atskiros, t.y po viena jos (nesulipintos? )
o atskiros, t.y po viena jos (nesulipintos? )
Su Maximos kortele turbut As jau pasipirkus is anksciau buvau,draugike db pirkos,nzn kaip mokejos
Jo,jo-atskiros,nesulipintos-kiek nori tiek ir kepies Nereikia jokiu popieriuku vienkartiniu,labai graziai iskrenta keksiukas is formeles
--
O kas gali patart..Pvz kuom skiriasi kepimo milteliai nuo sodos?Kodel kituose receptuose jie abu?
Ka suteikia keksams pienas,grietine?..
Ka kiausinis "duoda" jiems?
Sviestas riebuma?
Nu neatskiriu skirtumu pvz dedama sviesta 50g ar 180g..Riebumas jauciasi vienodas..o sviesto skirtumas didelis gan
Pavykoooooo dejau tik maziau miltu ir viskas ,tikrai slapi ir laaabai skanus suuuuper skanu bandem puost slapia beze bet kita syk del savo vaiku jos nedesiu,nes labai saldu
QUOTE(guziukas @ 2012 01 30, 19:28)
P bandem puost slapia beze
o kaip ji daroma, is ko?
skaniai atrodo tiek daug keksiuku - noretusi 1 pries miega
QUOTE(egzotikaa @ 2012 01 30, 22:44)
o kaip ji daroma, is ko?
skaniai atrodo tiek daug keksiuku - noretusi 1 pries miega
skaniai atrodo tiek daug keksiuku - noretusi 1 pries miega
turiu issisaugojus si kart man labai gerai jis gavos dabar dar sausainukus is likucio kepu
Kremas Šlapia beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Gaminimas
Baltymus šiek tiek suplakti, sudėti cukrų, vaniliną ar kitus mėgstamus aromatus
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu, bet kad indas nesiektų vandens paviršiaus (aš taip dariau) ir plakame apie 10-15 min ( man užteko apie 10 min). Paplakus kokias 5 minutes, sudedame citrinos rūgštį. (Manau, kad galima ir pabaigoje įdėti, tada galima pasireguliuoti kremo skonį). Kada beveik visas kremas apkimba mikserio šluoteles, indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 5 minutes (kremą sunku nukratyti nuo mikserio šluotelių, kremas turi būti tokios konsistencijos, kad blizgėtų ir būtų panašus į sviestinį). Kremas paruoštas, galima dažyti ir puošti (kremas dar šiltas). Jeigu reikalinga ne viena spalva, dalinti į kiek reikia dalių, įdėti dažus (jeigu sausi dažai, praskiesti šlakeliu citrinos sulčių) ir nedideliu greičiu išplakti.Tortas buvo apteptas plikytu sviestiniu kremu.
Mano pastebėjimai, kremu puoštą tortą laikiau šaldytuve, tai ant kremo paviršiaus tik vos vos užsidėjo tokia plutelė. Kremas skanus, saldžiarūgštis. Jeigu liko kremas, galima iškepti beze sausainukų.
Gal kas pasakys gera skanu receptuka su kondencuotu pienu? nu per tiek receptu dabar isirinkti ji
QUOTE(Mayfly @ 2012 01 31, 11:11)
kai turėsiu laiko, pabaigsiu 3 temos surinkti
vakar 3 temos surinkau, jau ikelti i 1 zinute yra
guziuk, cia tie adrijos su varske-slyvom keksiukai pas tave? as ir labai noriu dregnu
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 01 31, 11:33)
vakar 3 temos surinkau, jau ikelti i 1 zinute yra
guziuk, cia tie adrijos su varske-slyvom keksiukai pas tave? as ir labai noriu dregnu
guziuk, cia tie adrijos su varske-slyvom keksiukai pas tave? as ir labai noriu dregnu
tikrai taip ir tikrai jie slapoki tokie,nu laabai skanus ir tikrai su slyvom kazkas naujo,bent jau man
Man vat dar idomu ka duoda iskart auksta temperatura orkaites keksiukams? kazi kas butu jei as kepciau bent 10 laipsniu zemesnej ir ilgiau? ar jie neiskiltu,gal tas karstis duoda tai kad jie iskart iskyla,purus buna? nu siaip idomu,nes kartais is tos baimes kad neiskeps norisi ilgiau kept ant zemesnes
QUOTE(guziukas @ 2012 01 31, 11:57)
tikrai taip ir tikrai jie slapoki tokie,nu laabai skanus ir tikrai su slyvom kazkas naujo,bent jau man
Man vat dar idomu ka duoda iskart auksta temperatura orkaites keksiukams? kazi kas butu jei as kepciau bent 10 laipsniu zemesnej ir ilgiau? ar jie neiskiltu,gal tas karstis duoda tai kad jie iskart iskyla,purus buna? nu siaip idomu,nes kartais is tos baimes kad neiskeps norisi ilgiau kept ant zemesnes
Man vat dar idomu ka duoda iskart auksta temperatura orkaites keksiukams? kazi kas butu jei as kepciau bent 10 laipsniu zemesnej ir ilgiau? ar jie neiskiltu,gal tas karstis duoda tai kad jie iskart iskyla,purus buna? nu siaip idomu,nes kartais is tos baimes kad neiskeps norisi ilgiau kept ant zemesnes
Aisku, tada ir as kepsiu
Gal duoda tai, kad prie aukstos teperaturos virsus uzkepa greitai, o paskiau pradeda kepti ir vidus, tai teslai puciantys nebelieka vietos ir keksiukas sprogsta O kaip zinia geras keksas turi buti sproges, tai gal todel taip!?? Na as cia kaip inziniere ismasciau, nes nesu labai patyrusi keksiukiu kepeja
Bliamba, tik dabar apsiziurejau, kad praleidau ikelti tuos varskinius-slyvinius adrijos keksiukus i temos sarasa Pamaciau jos zinute temoje su paryskintu pavadinimu ir pamaniau, kad ji pati receptuka ikele, ot velnias
Guziukas-kur pirkot keksiukine tokia faina?
Siunciaus is www.amazon.uk ten ju pilna ir kainos neblogos