
As vien del dazu ir nesivilioju kept velveto... nei torto nei keksiuku... man tie dazai tesloje... man atrodo pakankamai visokio s is pardes privalgom

QUOTE(irmulia @ 2012 02 11, 16:38)





QUOTE(rugiagele26 @ 2012 02 13, 19:57)
As vien del dazu ir nesivilioju kept velveto... nei torto nei keksiuku... man tie dazai tesloje... man atrodo pakankamai visokio s is pardes privalgom 

jie nesijaucia, bet man psichologine blokada is pradziu buvo, bet juk ne kiekviena diena maitinames tokiais kepiniais... o karta pabandyti vertta, kad zinoti del ko Amerika ir visas pasaulis taip alpsta

Šokoladiniai keksiukai Šv. Valentinui

12 keksiukų reikės:
2 kiaušinių
120 g. sviesto
100 g. grietinės
80 g. cukraus
30 g. kakavos
100 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti iki baltumo su cukrumi, įmaišyti tirpintą sviestą, permaišyti,tuomet pridėti grietinę. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į išplakta masę. Dėti po šaukštą į popierinę formelę ir kepti įkaitintoje 190 C. orkaitėje 25 min. Atvėsinti ir pasiruošti kremą.

250gr. ru du du kremo
100 gr. sviesto
Kambario temperatūros sviestą išplakti su kremu ir pastatyti šaltai, kad sustengtu. Masę sudėti į konditerinį švirkštą ir dekoruoti keksiukus.
12 keksiukų reikės:
2 kiaušinių
120 g. sviesto
100 g. grietinės
80 g. cukraus
30 g. kakavos
100 g. miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti iki baltumo su cukrumi, įmaišyti tirpintą sviestą, permaišyti,tuomet pridėti grietinę. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į išplakta masę. Dėti po šaukštą į popierinę formelę ir kepti įkaitintoje 190 C. orkaitėje 25 min. Atvėsinti ir pasiruošti kremą.
250gr. ru du du kremo
100 gr. sviesto
Kambario temperatūros sviestą išplakti su kremu ir pastatyti šaltai, kad sustengtu. Masę sudėti į konditerinį švirkštą ir dekoruoti keksiukus.
QUOTE(Ulė @ 2012 02 14, 13:16)
[b]Šokoladiniai keksiukai Šv. Valentinui


o tas laistas is sviesto ir rudu du nesigauna labai riebus????
labas vakaras,
dairausi gero ir paprasto (t.y. be gaminimų garų vonelėj, su maisto termometru ir panašiai) frostingo keksiukams su pienišku šokoladu, tik va matau, kad dažniausiai jie gaminami su juoduoju šokoladu- ar dėl to, kad pieniškas kažkaip neigiamai atsiliepia kokybei ir skoniui ar jis šiaip populiaresnis?
o dabar va galvoju, kad gal tiesiog mažumėlę pašildyt rududu ir juo aptepti? man didelio efekto nereikia, užteks kad atrodys kiek dailiau nei paprasti muffinai + turės papildomo skonio.
lauksiu patarimų labai
dairausi gero ir paprasto (t.y. be gaminimų garų vonelėj, su maisto termometru ir panašiai) frostingo keksiukams su pienišku šokoladu, tik va matau, kad dažniausiai jie gaminami su juoduoju šokoladu- ar dėl to, kad pieniškas kažkaip neigiamai atsiliepia kokybei ir skoniui ar jis šiaip populiaresnis?
o dabar va galvoju, kad gal tiesiog mažumėlę pašildyt rududu ir juo aptepti? man didelio efekto nereikia, užteks kad atrodys kiek dailiau nei paprasti muffinai + turės papildomo skonio.
lauksiu patarimų labai

isbandziau ir as varskinius keksiukus su slyvom

jie superiniai
kol buvo silti negalejau atsivalgyti
jie superiniai

Neryte super keksiukai, tokie minkstuciai atrodo. As ir juos kepiau, bet man ju virsus ir apacia kieti pasidare, kazin kodel? ant kiek jus kepet? ir su kokiu kepimu is virsaus ar is virsaus ir is apacios?

dekui, pas mane galvosi idealus, gal pas jus orkaite perkarsta, kad taip stipriai apkepe... as kepu virsus - apacia

QUOTE(Nevute @ 2012 02 16, 16:35)
As ir juos kepiau, bet man ju virsus ir apacia kieti pasidare, kazin kodel? ant kiek jus kepet? ir su kokiu kepimu is virsaus ar is virsaus ir is apacios? 

As pvz. savo orkaiteje kepu kazkur ~160-170C, gal net kiek maziau su virsus-apacia-ventiliatorius programa. Gaunasi nerealus

Siandien kepiau keksus, su sokoladu ir serbentais..tai viskas subego i apacia. Tai paskui pagalvojau, kad reikejo praejus kokiai 15 min, kai siek tiek pakyla, tada deti ydara? Kad nesubegtu i apacia? Ar kaip daryti?
Kondensuoto pieno keksas

200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
0.5 a.š. vanilinio cukraus
0.5.a.š. druskos
3 v.š. kakavos
200 gr. indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti po vieną kiaušiną, po kiekvieno gerai išplakti. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti. Kepti iki 170 C. ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!!!
200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
0.5 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
0.5 a.š. vanilinio cukraus
0.5.a.š. druskos
3 v.š. kakavos
200 gr. indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo. Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti po vieną kiaušiną, po kiekvieno gerai išplakti. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą ištepti sviestu. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti. Kepti iki 170 C. ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!!!