Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Sveikos, mergaites,

ar galit jus man, zaliai vistai, pasakyti, ar galima dar kazkada siltnami isduminti su ta chemija? Pernai buvo siltnamy ligos isimete, noreciau normaliai isdezinfekuot, turbut su kokiom garstyciom nekas gautusi unsure.gif Ar reikia laukti normalaus pliuso? Po kiek laiko jau galima ka nors auginti? Gal jau per velu? Pagalvojau, kad kokiu spinatu jau gal ne uz kalnu butu galima pasiseti g.gif Aisku, pazvelgus per langa, tai panasu, kad "uz kalnu" sejimai, bet tikiuos greit ir pavasaris ateis smile.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
is duminus su saske 1 menesi negalima seti ir sodinti 4u.gif
Atsakyti
Gal kuri turite susimeistravusi savo jėgom šildomą šiltnamį, būtų malonu kad pasidalintumėt idėjomis, nes kai už lango saulė ir praneša šiltesnius orus tai norisi kažką sodinti, kad ir salotas ar ridikėlius, bet būtų gerai vakare kokį pečiūką pakurti, kad per naktį stipriai neatvėstų, nes dieną žiūriu jau šilta šltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2012 02 29, 08:51)
Gal kuri turite susimeistravusi savo jėgom šildomą šiltnamį, būtų malonu kad pasidalintumėt idėjomis, nes kai už lango saulė ir praneša šiltesnius orus tai norisi kažką sodinti, kad ir salotas ar ridikėlius, bet būtų gerai vakare kokį pečiūką pakurti, kad per naktį stipriai neatvėstų, nes dieną žiūriu jau šilta šltnamyje.

Vis kartosiu,kad ridikeliai,salotos,svogunai laiskams nenušals,dabar net pikiuti juos galetumet,jei daidu turetumet.Bet kambario temperaturoj išauginti juos per silta schmoll.gif
Mano postas iš kitos temos;

Drąsiai ridikus sekit,kad tik žemė neįšalus. ax.gif Šaltis jiems neaktualus :superDar dalį sėlkyčiu parą pamirkykit,paskui padaiginkit skudurėlyje,susuktam į rankšluostelį didesnį kad neperdžiutų ir neperkaistų padėti šiltai anr radijatoriaus,kol pasirodys balti uodegiukai. Tada kambario teperaturoj lengvai pradžiovinti pora valandų ir sėti,dirva pasejus paploti rankom.kad taip greit paviršius neišdžiutų,privoluoti,tskant smile.gif Pridengti tuo,ka turit...Ir nosį pakelus didžiuotis ankstyvu derlium thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 29 vasario 2012 - 09:38
QUOTE(amarrile @ 2012 02 29, 09:35)
Vis kartosiu,kad ridikeliai,salotos,svogunai laiskams nenušals,dabar net pikiuti juos galetumet,jei daidu turetumet.Bet kambario temperaturoj išauginti juos per silta schmoll.gif
Mano postas iš kitos temos;

Drąsiai ridikus sekit,kad tik žemė neįšalus. ax.gif Šaltis jiems neaktualus :superDar dalį sėlkyčiu parą pamirkykit,paskui padaiginkit skudurėlyje,susuktam į rankšluostelį didesnį kad neperdžiutų ir neperkaistų padėti šiltai anr radijatoriaus,kol pasirodys balti uodegiukai. Tada kambario teperaturoj lengvai pradžiovinti pora valandų ir sėti,dirva pasejus paploti rankom.kad taip greit paviršius neišdžiutų,privoluoti,tskant smile.gif Pridengti tuo,ka turit...Ir nosį pakelus didžiuotis ankstyvu derlium thumbup.gif

Bet aš norėčiau ir pomidorus anksčiau išnešti į šiltnamį, kai naktį nebūna šalnų, ir pakūrus kokią krosnelę būtų pats tas.(Pas mane polikarbonatinis šiltnamis)
Atsakyti
QUOTE(kovo @ 2012 02 29, 10:18)
Bet aš norėčiau ir pomidorus anksčiau išnešti į šiltnamį, kai naktį nebūna šalnų, ir pakūrus kokią krosnelę būtų pats tas.(Pas mane polikarbonatinis šiltnamis)

Gal ir visiškai kvaila idėja, bet pasidalinsiu, buvau sugalvojus, kad man reikia rūkyklos, tai va šaltam rūkymui, rūkykla nuo pakuros turi būti už kokių 6m, galima pakurą daryti prieš šiltnamį, vamzdį pakasti šiltnamio lysvėje ar vidurį taip kad netrukdytų, o pačią rūkyklą padaryti už šiltnamio, žinoma šiltnamis turėtų būti ne 6m ilgio, o kokių 4m, tai va būtų dviguba nauda, jei kas apsiimtų tokį statiny ręsti, bet pas mane tokių nėra schmoll.gif
Atsakyti
Parkeliu is kitos temos,manau tuoj apie tai pasipils klausimai
[quote=klevo sula,2012 02 28, 21:27]
Saintlina, o pas tave kokio pločio šiltnamis, kokiu atstumu sodini pomidorus ir kokio pločio takelis? Nes galvoju jei daryti 30 cm pločio takelį, kaip čia siūlė, gal ir pas mane 3 eilėm pomidorai tilptų Reikės rytoj nueiti pažiūrėti kokio pločio šiltnamis, nes visada augindavau 2 eilėm.
[/quote]
[quote=saintlina,2012 02 28, 21:41]
vienas ~3,5 m, kitas ~ 4 m. Takelis turbūt ~30 cm. Pomidorus sodinu maždaug kas 50 cm. Antrame turbūt ir plačiau.
[/quote]
[quote=diuni,2012 02 28, 22:06]
g.gif ta prasme trys vienoj pusėj ir trys kitoj , tai bus 6... g.gif labai jau daug tada tilps..
man atrodo bus labai tanku
[/quote]
[quote=klevo sula,2012 02 28, 22:37]
Ne, nebūtinai 3 vienoj ir 3 kitoj. Gal 3 vienoj ir 2 kitoj. Arba paliksiu kaip buvo nes kažkaip pagalvojau, kad gal takelis poplatis pas mane. Na, bet rytas už vakarą protingesnis, reikės išmatuoti. Aišku, tų aukštaūgių geriau nesuspausti, nes paskui žalos bus daugiau negu naudos.
[/quote]
[quote=Lusasita,2012 02 29, 00:33]
man su dviem takeliais irgi gaila zemes siltnamio butu blush2.gif vistiek 4 eiles is viso gaunasi, tai jau geriau vienas ir abiejose pusese 2 eilem g.gif ( nu jau virs 20 metu taip auginam)
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 09:16]
Ar tikrai jūs visos tokios sudžiūvusios manekenės? gal ir pėdų neturit? Tai jei pomidorai augs iš abiejų takelio pusių, kaip prasibraut pro juos įmanoma.. g.gif o jei dar su savim laistytuvą ar vandens šlangą temptis, vobšče pomidoruose užstrigt gali...
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 09:40]
Tai va, visad auginau vienu takeliu ir sodindavau po dvi eiles šachmatiškai, bet šiemet sumąsčiau, kad vertėtų pabandyt pasidaryti du takelius g.gif labai jau nepatogu tą antrą eilę prie šiltnamio šono prižiūrėt g.gif ir dar paskaičiavau, kad tiek pat ir tų daigų išeina, jeigu iš kraštų po vieną eilę daryt, o per vidurį dvi eiles
tai, kad galima ir 4 eiles augint su dviem takeliai kaip supratau 3 m pločio šiltnamyje tokia schema 0,5*0,3*1,4*0,3*0,5
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 12:03]
nu žinok aš irgi suabejojau tuo 30 cm g.gif nesu manekenė, pas mane dabar takelis 60 cm tai pats tas biggrin.gif nu bent jau 50 cm gal reikėtų takelio g.gif tik va su pačiu šiltnamio 3 m pločiu tada nelabai gaunasi nebent per vidurį daryt tik vieną eilę, bet tada daug mažiau telpa Dabar kaip tik planuojam naują šiltnamį statyt, tai man jau reikėtų su tais pločiais apsispręst....nes vyrą jau baigiu užkinst su savo klausimu bus ar ne bus Lygtais Asese minėjo, kad pasidarė du takelius, kaži kokiais atstumais darė
[/quote]
[quote=Gaudvilė,2012 02 29, 12:11]
pas mane 30cm takelis, na tiek, kiek užima šaligatvio plytelė. Su klumpėm praeit telpam visi namiškiai. Prasilenkt nelabai, bet po du į šiltnamį ir nevaikštom.

jei šiltnamio plotis nemažiau 3m, tai laisvai du takeliai telpa: kraštinės lysvės po 55cm, centrinė - 100cm ir takams lieka po 45cm.
[/quote]
[quote=saintlina,2012 02 29, 12:14]
ugum, as kaip trys manekenes viename. Nu praeinu kazkaip, neisguldyti pomidorai.. Aisku, kibiru pasimosikuodama kaip podiumu neprazygiuoju, ale nieko, gyvent galima.
Antram siltnamy gal kiek platesnis takelis, bet ten ir siltnamis platesnis.
Na, kai nuvaziuosiu iki kaimo, vardan teisybes reiks metra paemus nueit ir susirasyt
[/quote]
[quote=Asese,2012 02 29, 12:19]
Taip, šiemet jau du takeliai mano šiltnamyje: šonuose sodinsiu viena eile, o viduryje dviem Aš labai nemėgstu prigrūsti. Dabar takeliai siauresni nei buvo vienas (apie 40 cm) - tai vaikštom ratu, kai dviese neina prasikeist
Man nepatiko vienas takelis schmoll.gif Nors aš ir kaip sliekas, bet kai reikia pririšt, skabyt užknisa tas lipimas ant lysvės
[/quote]
[quote=irid,2012 02 29, 12:25]
Išmatavau, takučiai 40 cm, vidurinė lysvė 80 cm, dvi šoninės lysvės po 60 cm. Pomidorus auginu tik vidurinėje lysvėje, šoninės: paprikos, baklažanai, melionai, prieskoniai ir šiemet bus agurkai keli.
[/quote]
[quote=jolituxxx,2012 02 29, 12:35]
Pas mus tai gal 80 cm takelis, man pakaktų kokių 40-50 cm, bet vyrui reikia kuo platesnio
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 12:41]
Gerą idėją davei su šaligatvio plytelėm MB matyt nesutiks dėl tų plytelių takeliams, bet man jau jų reikia, bandysiu kažkaip įkalbėt biggrin.gif
o toj vidurinėj eilė, kur 100 cm tai kokiais atstumasi pomidorus sodint?
o koks bendras šiltnamio plotis? man irgi tas lipimas ant lysvių nebepatinka schmoll.gif Be to, manau, kad esant vienai eilei kraštuose pomidorams pagerės vėdinimas ir mažiau drėgmė kaupsis
[/quote]
[quote=klevo sula,2012 02 29, 12:47]
Sveikos. Išmatavau ir aš savo šiltnamį, bet apytiksliai, kadangi vyras išsivežęs visus matavimo aparatus į darbą Tai va plotis ~2,8 m tai 2 eilės pomidorų pats tas thumbup.gif Paprikoms pernai vyras padarė kitą šiltnamiuką, bet teks užleisti baklažanams, teks daryti dar vieną arba grūsti į lauką
[/quote]
[quote=Asese,2012 02 29, 12:49]
Iš lauko yra 3,50 m, bet jis pastatytas ant paguldytų elektros stulpų, tai to stulpo kraštai kokį 15 cm viduj gal
Mes takelius išklojom a la toliu (panašus į ruberoidą, tik storesnis), o iš kraštų lentos. Tą tolį įgaubėm iki viršaus lentos: kad lenta nepūtų, žemės nebyrėtų ir žolės neaugtų
[/quote]
[quote=irid,2012 02 29, 13:01]
Šiltnamis 2,8m ant 5,8m, vidurinėj lysvėj, kurios dydis maždaug 4,6m ant 0,8 m, pernai augo 24 pomidorai (ne patys aukščiausi), šiemet planavau, kad augs 20, ale tikriausiai nepavyks. Šitas šiltnamis buvo skirtas visokiem kitiem augalam, o ne pomidoram, pomidorai auga kitame šiltnamyje karkasiniame. Du takeliai man buvo labai patogu ir nesijautė, kad labai užgrūstas, na aš nesu stambi, greičiau atvirkščiai blush2.gif Lysvės sukaltos iš lentų, takučiai priberti pjuvenų ir smulkintų šakų, kad nebūtų purvo. Dabar nuėjus pakapsčiau žemes, tai grįžus neiškenčiau ir užsimerkiau ridikėlius
[/quote]
[quote=užsklanda,2012 02 29, 13:02]
ojoj, smalsu butu foto pamatyt.... as dar nepribrendau matyt iki tiek... pas man paprastutis siltnamiukas, bet jau mastau kad tos dvi eiles liuuks butu, mat lipau ir lipau ant lysviu pernai
[/quote]
Atsakyti
[quote=Asese,2012 02 29, 13:29]
Kad nieko ten ypatingo Nežinau, kaip ten reiktų nufotkint, kad viskas matytųsi.
[/quote]
[quote=@š@k@,2012 02 29, 13:34]
Na man irgi dabar parūpo tie du takeliai, nes pernai tikrai nebuvo labai patogu landžiot... pas mane 3 m pločio šiltnamiukas, bet noriu ten dar ir agurkus sutalpint ir kelias paprikas tik jei darysiu du takučius, tai kur man tuos agurkus nukišt? gi jie bais aukšti būna... kažkaip per vidurį gal nelabai doh.gif: kuo toliau į miška tuo daugiau malkų
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 11:41]
Gerą idėją davei su šaligatvio plytelėm thumbup.gif MB matyt nesutiks dėl tų plytelių takeliams, bet man jau jų reikia, bandysiu kažkaip įkalbėt
laba ,zinok ir as kazka panasaus turejau ,buvo isilgines lentos , kelis metus atstovejusios lentos pradejo put ir isvirto i takelio viduri,tai paskui nei praeit, nei apeit ,pomidorai auga ,negalejom lentu tu istraukt ,nes augalai aplink, tai pernai padarem paprastai takelius su kastuvu prakasem , zemes i lysves sukelem ,gavos tokie kaip paaukstinimai ir gerai laisvai gali vaiksciot,jei kokia zole su kauptuku prakaptuoji ir vsio.
[/quote]
[quote=diuni,2012 02 29, 13:55]
ax.gif tai padarėt takus visai be lentų, ar kaip
[/quote]
[quote=lolita1960,2012 02 29, 14:12]
taip be nieko ,kai mulciavau siltnami ,kartu ir takus pabarsciau,mano siltnamiai abu aplink vaiksciojami,ir is po mulcio zole nelabai lenda.O aplink siltnami is lauko yra po dvi plyteles salimais isklota ,vaiksciot patogu , laabai nepatogu ravet ,lenda zoles, o ju negali gerai israut,tik nutrauki, bandem ir su chemija tuos tarpus purkst ,bet praeina kuris laikas ir vel zole lenda.
Papildyta:
zinok as agurkus gale siltnamio auginu ,pas mane aplink takai,visai nieko ten ir vietos ir aukstis geras ir pas mane gale dar orlaide yra.
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:12]
pas mane niekad jokiu lentu takams.....

i tvarka nekreipiam demesio bet esme tokia

user posted image

desinej pusej 4daigai i ploti, kairej3, , praejimas geras nors as ne is tu laibuju tongue.gif

viena meta dariau du takelius isimeta12 daigu pomedoru tai jau ne ne ne.

antras is lanku bet principas tas pats, sodinu ganetinai arti pleveles pacius auksciausius pvz cerola ir risu jos lanku palei siltnamio lanka arba sisp prie sniuru , ir vaizdelis siltnamy grazus buna

ai dar sodinu va kaip matosi, eina 3pomidorai o paskui prie sienos vienas paskui vel3 ner sachmatu, tada geriau prieit.
[/quote]
[quote=@š@k@,2012 02 29, 14:14]
Pas mane irgi gale orlaide ir sone dar du langai g.gif bet man kazkaip atrodo mazokai daigu jei tik gale... nu reiks kazka mastyt... bet tie du takeliai man patiko thumbup.gif:
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:27]
o koks maždaug atstumas tarp eilučių? (ne tarp pomidorų) Pagal fotkę sunkoka nuspręst, lyg ir tankiai atrodo..
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:28]
ne maziau40, kai kur50, bet ir aukstaugiams kliuvo40 kai kur...
[/quote]
[quote=AUSRONE,2012 02 29, 14:39]
Nu tai bendrai paėmus panašiai 3,20 gaunasi, vadinasi takeliai ne per plačiausi O su tuo toliu tai visai gera idėja ir pigiau nei plytelės...aš tai dar mąstau, gal būt gerai panašiu principu padaryt ir su juoda agroplėvele, kur žolės nepraauga, o viršuj kokio žvyriuko pabert g.gif pas mus kaip tik yra likę tokio smulkaus žvyriuko g.gif
Tai dabar aišku, nes kai du šiltnamiai tai galima ir prabangiau juo tik vidurinė eilėj sodint biggrin.gif pas jus jau šiltnamyje sausa, pas mus tai šiaurėj dar taip šlapia doh.gif bijau, kad dar iki kovo 8 nepradžius

jo, iš plytų irgi variantas, bet gal daugiau žaidimo, kad tą lygų paviršių išgaut g.gif plytų kaip ir dar turim, bet greičiausiai jas panaudosim naujo šiltnamio pamatui...
aišku perklk, tiek kad ten labai mažai kas diskutuoja, o čia labai greit atsakymą gali gaut
Reiks išilginį profilį daryt
Ne, paprasto takelio nenoriu, priželia ten visa ko, purvinasi labai viskas... nebenoriu, turėjau jau tokį smile.gif užtat ir galvoju visokius kitokius variantus smile.gif
Papildyta:

*Iš nuotraukos panašu, kad šiltnamis ganėtinai platus jeigu įmanom 3-4 pomidorus vienoj lysvėj susodint, plius dar ne lankinis...
**o tai pas jus lankai kas kiek cm eina? man atrodo, kad prie lanko rišant labai vėdinimas pomidorui suprastėja, greičiau grybinės ligos metasi, nes ten paprastai arčiau plėvelės drėgmė kaupiasi...
[/quote]
[quote=saintlina,2012 02 29, 14:41]
tai kad lankiniam šiltnamy tas pasirinkimas prie ko rišt tikrai neplatus..
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:41]
Ui, tai sunku prižiūrėt unsure.gif
Pernai sutankinau per daug, tarp pomidorų dariau 40-50cm, nors priėjimas iš šono buvo geras, bet vistiek užsiknisau, nebuvo patogu raišiot, skabyt, trinasi daigai vienas į kitą, išlendu iš šiltnamio pažaliavusiais paakiais, žandai dryžuoti.. betvarkė doh.gif
[/quote]
[quote=hugutel22,2012 02 29, 14:43]
paziurejau kad nedaskaiciau lotuliukas.gif taigi tarp eiluciu jauc didesnis nei40 negaliu daba pasakyt, nes ten tarpe dar geles kokiu20cm plocio eiles pasetos, ir dar tarpai yra, kai siemet sodinsiu galesiu pamatuot idomumo delei.
dar del takelio mes nekasam niekad, nes mus zeme idirbama bendrai rudeni visa kartu su takeliu perkasama, pilama meslas vel perkasama, pavasari pilamas skystas emslas ir perkasama, aiku laistoma kalio permangatu dar, tada takelis sumindomas kojoms ir praktikskai vieno lygio gaunas su pomedorais.
[/quote]
[quote=kadabra,2012 02 29, 14:46]
Buvau siandien savo siltnamio apziuroje .
Rezultate - ridiku eilute paseta. Zoles jau zelia kuo puikiausiai, silta (bent jau dabar, kai saule islindus,tai ko gi ridikams nedygt g.gif .

Siltnamio tarpai ir man problema, buvau tokia zalia vejos juosta ikasus pusiau, pagaliuku prismaigscius, kazkaip isvercia tos zemes viska. Visai lygiai be borteliu kaip ir nesinori, man ribos turi buti, manau, kad geriausiai butu kokiom lentom... Mulciuoju as ne tik lysves, bet ir takus primetau, sudziusta gaunasi sienas toks ir gerai, zoles maziau lenda, o kokias pasiutusias - istraukiu.
[/quote]
[quote=Ex,2012 02 29, 14:52]
Tai jei tuos pagaliukus įsmeigi vos kelis cm, tai ir išgriūna. Pas mane juostą laiko armatūra įkalta pusmetris į žemę, tai jau keliolika metų laikosi ir griūt nesiruošia..
[/quote]
[quote=kadabra,2012 02 29, 14:56]
Yra po sudurima, toje vietoje juostas uzleidau viena ant kitos, kad tarpo nebut, tai, mastau, kad gali tiesiog issitempt kazkiek - zodziu nelaiko pas mane, gal kuolai per retai, lysve aukstesne, tai zemes+vanduo ir isvercia.
[/quote]
Atsakyti
Vargšė blakstiena, laksto tyliai, bando temoj betvarkę surūšiuot... cray.gif
Atsakyti
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12) 4u.gif Vienas - pomidorams, baklažanams, kitas - agurkams, paprikoms, arbūzams, melionams ir visokiai egzotikai.

Labai pasiteisinęs variantas - viską mulčiuoti, o takelius barstyti pjuvenom - malonu vaikščioti, švaru, šviesu, sausa, neprikaitina saulė tiek, kiek tamsių takų. Ir man labai gražu tongue.gif
Pomidoriniam šiltnamy lysvės niekuo neaprėmintos, tai kažkiek "išsivaikšto" pjuvenos, bet nedaug, o kitam, kur lysvės iš lentų - labai puikiai laikosi.. Jei tik gausiu pjuvenų, būtinai ir vėl barstysiu thumbup.gif

Pernai įsirengėm ir laistymo sistemą, tai pasodinus ir užmulčiavus toliau priežiūros reikia tikrai mažiau, nei tradiciškai daržininkaujant 4u.gif Ir vaizdas visad džiugina biggrin.gif

user posted image user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migluzez: 29 vasario 2012 - 14:51
QUOTE(amarrile @ 2012 02 29, 10:35)
Drąsiai ridikus sekit,kad tik žemė neįšalus.

Viskas labai gerai, bet ką daryt su pertekline drėgme g.gif pas mus labai ilgai šiltnamyje dar būna šlapia...

QUOTE(migluzez @ 2012 02 29, 15:48)
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12) 4u.gif  Vienas - pomidorams, baklažanams, kitas - agurkams, paprikoms, arbūzams, melionams ir visokiai egzotikai.

Labai pasiteisinęs variantas - viską mulčiuoti, o takelius barstyti pjuvenom - malonu vaikščioti, švaru, šviesu, sausa, neprikaitina saulė tiek, kiek tamsių takų. Ir man labai gražu  tongue.gif
Pomidoriniam šiltnamy lysvės niekuo neaprėmintos, tai kažkiek "išsivaikšto" pjuvenos, bet nedaug, o kitam, kur lysvės iš lentų - labai puikiai laikosi.. Jei tik gausiu pjuvenų, būtinai ir vėl barstysiu  thumbup.gif

Pernai įsirengėm ir laistymo sistemą, tai pasodinus ir užmulčiavus toliau priežiūros reikia tikrai mažiau, nei tradiciškai daržininkaujant  4u.gif Ir vaizdas visad džiugina  biggrin.gif

user posted image  user posted image  user posted image

Geri mažyčiai biggrin.gif Viskas labai gražiai sutvarkyta, auga ir bujoja thumbup.gif
Gal gali plačiau papasakot apie laistymo sistemą?
Atsakyti
[quote=migluzez,2012 02 29, 14:48]
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12) 4u.gif Vienas - pomidorams, baklažanams, kitas - agurkams, paprikoms, arbūzams, melionams ir visokiai egzotikai.

Labai pasiteisinęs variantas - viską mulčiuoti, o takelius barstyti pjuvenom - malonu vaikščioti, švaru, šviesu, sausa, neprikaitina saulė tiek, kiek tamsių takų. Ir man labai gražu tongue.gif
Pomidoriniam šiltnamy lysvės niekuo neaprėmintos, tai kažkiek "išsivaikšto" pjuvenos, bet nedaug, o kitam, kur lysvės iš lentų - labai puikiai laikosi.. Jei tik gausiu pjuvenų, būtinai ir vėl barstysiu thumbup.gif

Pernai įsirengėm ir laistymo sistemą, tai pasodinus ir užmulčiavus toliau priežiūros reikia tikrai mažiau, nei tradiciškai daržininkaujant 4u.gif Ir vaizdas visad džiugina biggrin.gif

Praradau ramybę, iškilo dar vienas klausimukas, o jūs plėvelę naudojat tą, kuri skirta keliems metams ar kiekvienais metais keičiat ir kaip ją užtempiate ir pritvirtinate ten pačiame viršuje g.gif g.gif
Atsakyti