Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(amarrile @ 2012 02 18, 21:05)
Mano stiklinis labai šaltas.Noriu šilto šiltnamio cray.gif

Pigiausias variantas-plėvelinis. Mes turėjome medinį-stiklinį, tai palyginus su plėveliniu ženkliai skiriasi temperatūra, ypač pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 02 18, 14:37)
sveikos smile.gif
saule taip sviecia, kad norisi jau augaliukus seti  biggrin.gif
neatsilaikiau sian seklu skyriui, nieko mandro, bet vis sistas, bazilikas cinamoninis is idomesniu pirkinuku  smile.gif
viska bandysiu talpinti siltnamyje, ns labai prasta zeme aplink namus, niekas apart zolytes ir kai kuriu geliu neauga  schmoll.gif
ar kas turite- naudojates mediniu siltnamiu  g.gif  vyras siulo daryti is metalo karkasa, o tevas is medzio ... is medzio pigiau gautusi,na , ir prie namo gal graziau  rolleyes.gif

ir aš tokių prisipirkau smile.gif tik va nesuprantu kam šiltnamį tuos bazilikus augini? pas mane sėkmingai kieme užauga g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 18, 19:05)
jei siulo rinktis metala ar medi tai as rinkciaus metala ax.gif metalas tarnaus ir tarnaus,o medis tresta ir kas kazkiek laiko reiks atnaujint

4u.gif
nu netresta tas medis taip jau greit g.gif
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 18, 21:50)

matuke nezinau is kurio miesto tu,bet toki siltnami koki as turiu esu idejus nuoroda,kad Vilniuj parduoda...galbut dar zmones turi ir tik nusipirkt ir persivest pas save tereiktu...ten su stiklais,manau su jais ir parduoda...

aciu, ziurejau , buvo neaktyvi nuoroda, o gal tiksliau skelbimo neparode, speju kad jau jo nera cool.gif
QUOTE(amarrile @ 2012 02 18, 22:05)
Mano stiklinis labai šaltas.Noriu šilto šiltnamio cray.gif Kitos jau giriasi,kad šilta viduj,o manajam apsnigtam tamsu ir ..... 000054.gif gyvena verysad.gif

hihihi.gif
nieko, pavasari gal velykinis zuikis apsigyvens mirksiukas.gif

QUOTE(cezi @ 2012 02 19, 01:19)
ir aš tokių prisipirkau smile.gif  tik va nesuprantu kam šiltnamį tuos bazilikus augini? pas mane sėkmingai kieme užauga

jau anksciau rasiau del ko, kad zeme pas mane absolut nederlinga, viskas nunyksta, net krapai ir salotos, tas pats ir su bazilikais buvo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 19 vasario 2012 - 01:02
QUOTE(Asese @ 2012 02 18, 22:38)
Ne, nėra šlapia, nes žemė įšalus, visai nėra balučių smile.gif
Kažin ar mano sliekai neiššustų po ta plėvele  g.gif , nes vasarą ten jų daugybė gyveno  ax.gif Aš su kastuvu bijojau duobutes prakast pomidorams sodint - o bais nemalonus vaizdas, kai juos pertreški  doh.gif

Tiesa, patobulinom iš rudens šiltnamį - padarėm du takus  4u.gif  O tai sunku būdavo ir genėt, ir skint tuos kraštinius pomidorus  ax.gif

Aš komposto krūvą žiemai uždengiu plėvele,pavasariop atidengiu,sliekų milijonas po ja.Tai kogero ir šiltnamyje jie puikiai jausis,tik gal nereikia labai prispaust,kokį kampa truputį pakeltą reiktų palikt,kad ir oras patektų rolleyes.gif Už kokios savaitės aš irgi tiesiu plėvelę,kad žemė greičiau pašiltų ax.gif Viskas priklauso nuo to kokie orai bus. rolleyes.gif
Dėl dviejų takų aš ir kovojau su vyru doh.gif ,jam įprasta,kai takas tik per vidurį. O man jokio patogumo... Po kurio laiko būtinai reikės ir man išprašyt,kad padarytų rekonstrukcijas.Tuomet galėsiu sodinti neriboto augumo pomidorus,nes nebus bėdos su parišimu. Mano šiltnamio minusas,kad nėra aukštas.Kraštuose aukšto pomidoro nepasodinsi unsure.gif

QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 18, 22:39)
@asta pasakok kas per konstrukcijos tavo siltnamio?kaip atlaike gamtos stichijas vasara ar nepaliete taves?

Paprastas,aliuminio rėmu,tik polikarbonatas 6 mm. Langai 4,atidaromi rankomis. Šiaip atlaikė visas vėtras,bet ant langų uždėjom lentas,kad vėjas netyčia neišlaužtų jų. Sniegą nuo stogo vis nukasam.

Minusas,kad stumdomos durys sandariai neužsidaro,per vidurį vis lieka tarpas ir dažnai iššoka iš savo vietos.Reikia perprast atidarymo būdą biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus polikarbonatinis. Metaliniu, ne aliuminiu remu. Pernai taip ir nebaigtas iki galo liko, tad langai stoge nesidarineja dar smile.gif Nesandarus apacioje visiskai, bet kai sniegas uzsninga, sandaru tampa.
Vakar buvom, silta, sen bei ten zolyte zaliuoja...
Atlaike vetras, bet buvo neramu, nes pamatu nera jokiu, galvojom isskris i kaimynu sodus smile.gif Siaip tikrai siltas siltnamis, vasara didelis pliusas, kad saule i galva taip "netrenkia" kaip kituose siltnamiuose.
Atsakyti
sveikutės,matau atgimė tema thumbup.gif
gal galit pasidalinti šiltnamių matmenimis ax.gif
šiemet nusimato statybos, su lankais plėvelinį planuojam,tik neįsivaizduoju kokio dydžio g.gif jei lankų ilgis 6m tai kokio pločio ir aukščio jis gausis ax.gif ir kiek skaičiau tai geriausias tarpas tarp lankų iki 80cm g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 02 19, 10:08)
Mano šiltnamio minusas,kad nėra aukštas.Kraštuose aukšto pomidoro nepasodinsi  unsure.gif
Paprastas,aliuminio rėmu,tik polikarbonatas 6 mm. Langai 4,atidaromi rankomis. Šiaip atlaikė visas vėtras,bet ant langų uždėjom lentas,kad vėjas netyčia neišlaužtų jų. Sniegą nuo stogo vis nukasam.

Minusas,kad stumdomos durys sandariai neužsidaro,per vidurį vis lieka tarpas ir dažnai iššoka iš savo vietos.Reikia perprast atidarymo būdą  biggrin.gif

Pas mus tas pats aukštaūgiai nelabai įtelpa kraštuose doh.gif O Jūs šiltnamio pamatuką mūryjote ar metalinį dėjote? ax.gif Kažko įtariu, jog panašus kaip pas mus Jūsų šiltnamiukas 4u.gif Tiek, kad pas mus 8mm polikarbonatas ir su durimis mes kol kas neturime problemų, tphu tphu smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

As irgi turiu nuo pernai siltnami aliuminio remu, polikarbonato 6mm, su 4 langais. Ant skersveju jis stovi ir buvo nelaime jau sia ziema verysad.gif . Bet kaltinu labiau vyra - nepritvirtino pamato kaip prasiau, susikraipe nuo soninio vejo siltnamis, isjudino konkstrukcija, viena detale atsiverze ir isstume viena plokste is vietos vejas sad.gif. Daug vargom kol i vieta istatem, krastai tos polikarbonato plokstes apsilamde ir jau nera to tvirtumo. Uzdengus dabar ta dali papildomai, nes pabijojau, kad gali pasikartoti nelaime. Zodziu, as kaltinu vyra, o jis mane, kad sss nusipirkau biggrin.gif
Del duru nesandarumo drinks_cheers.gif
O siaip siltas drinks_cheers.gif Uzsale durys dabar, jau menuo laiko nebuvau viduj, nezinau kas darosi. Reikes ikist nosi kazkaip.
Sniega irgi nustumdau nuo stogo profilaktiskai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ela... oi,kaip nefaina unsure.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 19, 13:02)
Pas mus tas pats aukštaūgiai nelabai įtelpa kraštuose  doh.gif O Jūs šiltnamio pamatuką mūryjote ar metalinį dėjote? ax.gif Kažko įtariu, jog panašus kaip pas mus Jūsų šiltnamiukas  4u.gif Tiek, kad pas mus 8mm polikarbonatas ir su durimis mes kol kas neturime problemų, tphu tphu  smile.gif

Nemūrijom pamatuko,ant žemės dėjom buvusį prie konstrukcijos.Tvirtinom metro ilgio varžtais,pergręždami konstrukciją ir kaldami į žemę.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 02 19, 18:38)
Nemūrijom pamatuko,ant žemės dėjom buvusį prie konstrukcijos.Tvirtinom metro ilgio varžtais,pergręždami konstrukciją ir kaldami į žemę.

Tai dar prašyk vyro rekonstrukcijos mirksiukas.gif , nes pasikeltų ant pamatuko - pats šiltnamis tau aukštesnis taptų - pakraščiuose galėtum aukštesnius sodint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 19, 18:47)
Tai dar prašyk vyro rekonstrukcijos  mirksiukas.gif , nes pasikeltų ant pamatuko -  pats šiltnamis tau aukštesnis taptų - pakraščiuose galėtum aukštesnius sodint  4u.gif

Oi nenoriu apie tai net pagalvot. cool.gif Kai prisimenu kaip mes jį surinkinėjom,kiek varžtukų susukom ir kaip vargom tuos strypus tvirtindami,tai tik džiaugiuosi,kad jis stabiliai stovi biggrin.gif Aš geriau po metų kitų šiltnamio viduje rekonstrukcijas padarysiu smile.gif Užteks man pomidorų kiek užaugina ir riboto augimo augalai,ir taip pernai dalinau visiems draugams ir svečiams. rolleyes.gif

Dabar turiu kitą galvos skausmą- noriu nedidelio atskiro šiltnamiuko kaktusams per vasarą laikyti.Galvojam prijungti prie esamo,bet bėda su tuo prijungimu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 19 vasario 2012 - 19:17
QUOTE(@asta @ 2012 02 19, 19:15)

Dabar turiu kitą galvos skausmą- noriu nedidelio atskiro šiltnamiuko kaktusams per vasarą laikyti.

vyras amariliams buvo tokį padaręs, augo kaip išprotėję:

user posted image

Atsakyti