Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(Dzhine @ 2012 04 05, 12:35)
Mano manymu geriau sachmatais, bet yra niuansas. Dvi orlaides gali pakelti ir vienas keltuvas, jei truputi smegenu pridedi... MAtematika piniginiu klausimu smile.gif

as visvien tik 2 automatines darysiu kada nors...2 bus rankines... nes pagalvojau, kad negerai kai bus slapia, o orlaide neprasidaris...
as vis pasvajuoju, kad man vyras kokia automatika suprogramuotu(kaip ir baiges butent ta), kad nuo tam tikros temp ir tam tikro dregningumo atsidarinetu... Bet cia turbut tik, kai iseis i pensija biggrin.gif
Atsakyti
niekaip nesuprantu, iš kur tokių keistų minčių dėl automatikos atsiranda. Automatinis stoglangio atidarytuvas pradeda dirbti vos pasiekus 15C temperatūrai šiltnamio viduje ( prie stogo gi visas karštis koncentruojasi). Vėdinasi puikiai ir drėgmės perteklius galimas tik šaltą dieną prilaisčius per daug. Be juk šaltomis dienomis nieks ir nelaisto.

Dar vienas skirtumas - rankinį atidarytuvą galima pastatyt berods tik 2 padėtimis: užvertas ir pilnai atvertas. Kai tuo tarpu automatinis pats pasireguliuoja kada ir kiek atsiverti. Galima matyti, kaip sukantis saulei ir šylant netolygiai, stoglangiai dirba ir ne visi vienu kartu pilnai atsiveria.

Taigi, klausimas: apie ką jūs čia? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 balandžio 2012 - 16:12
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 05, 16:07)
niekaip nesuprantu, iš kur tokių keistų minčių dėl automatikos atsiranda. Automatinis stoglangio atidarytuvas pradeda dirbti vos pasiekus 15C temperatūrai šiltnamio viduje ( prie stogo gi visas karštis koncentruojasi). Vėdinasi puikiai ir drėgmės perteklius galimas tik šaltą dieną prilaisčius per daug. Be juk šaltomis dienomis nieks ir nelaisto.

Dar vienas skirtumas - rankinį atidarytuvą galima pastatyt berods tik 2 padėtimis: užvertas ir pilnai atvertas. Kai tuo tarpu automatinis pats pasireguliuoja kada ir kiek atsiverti. Galima matyti, kaip sukantis saulei ir šylant netolygiai, stoglangiai dirba ir ne visi vienu kartu pilnai atsiveria.

Taigi, klausimas: apie ką jūs čia?  g.gif

tai gerai kad paaiskinot... kadangi neturejau, tai isivaizdavau kitaip visai... galvojau atsidaro nuo 35 laipsniu ir pilnai...
O kaip isspresti problema, kad neuzsidaro lietui prasidejus? Ar cia ir blefas?
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 05, 17:07)
Dar vienas skirtumas - rankinį atidarytuvą galima pastatyt berods tik 2 padėtimis: užvertas ir pilnai atvertas.

nea, nebutinai-pas mane pvz. yra 4 padetys rankinio atidarymo plius uzdarymas wink.gif
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 04 05, 16:24)
as visvien tik 2 automatines darysiu kada nors...2 bus  rankines... nes pagalvojau, kad negerai kai bus slapia, o orlaide neprasidaris...

juk dar durys butu rankiniu budu valdomos tokiu atveju wink.gif (cia siaip, kad ne pasaulio pabaiga butu del dregmes jei visos orlaides automatines biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ela...: 05 balandžio 2012 - 17:10
QUOTE(tany @ 2012 04 05, 17:31)
tai gerai kad paaiskinot... kadangi neturejau, tai isivaizdavau kitaip visai... galvojau atsidaro nuo 35 laipsniu ir pilnai...
O kaip isspresti problema, kad neuzsidaro lietui prasidejus? Ar cia ir blefas?

kai lyja, tai oras pravėsta. Langai patys pasireguliuoja. Jei tik krenta temperatūra žemiau 15C, užsidaro pilnai ir vos pradėjus šilt, vėl atsidaro. Tarpai atsiranda dėl konstrukcijos, o ne dėl automatinio atidarytuvo wink.gif

QUOTE(Ela... @ 2012 04 05, 18:09)
nea, nebutinai-pas mane pvz. yra 4 padetys rankinio atidarymo plius uzdarymas wink.gif

matyt nuo komplektacijos priklauso. Maniškis tik 2 padėčių buvo su automatiniais išsisprendė labai daug problemų
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 05, 17:13)
kai lyja, tai oras pravėsta. Langai patys pasireguliuoja. Jei tik krenta temperatūra žemiau 15C, užsidaro pilnai ir vos pradėjus šilt, vėl atsidaro. Tarpai atsiranda dėl konstrukcijos, o ne dėl automatinio atidarytuvo wink.gif
matyt nuo komplektacijos priklauso. Maniškis tik 2 padėčių buvo su automatiniais išsisprendė labai daug problemų

o kas butu jei butu 20 silumos ir lytu? Retas atvejis, bet imanomas...
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 04 04, 14:42)
Sveikos mergaites, as irgi siemet pirma karta turesiu siltnami, skaiciau skaiciau Jusu temas ir nusipirkau ta SUN ax.gif
dabar staybos vyksta, sakykite o kaip jus paruosiate lysves siltnamyje, man tai kila klausimas todel, kad turiu kelis variantus ir nezinau kuris geresnis
aisku pakeltos lysves bus.
1. standartiskai perkasti, uzpildti 'geruju" zeniu, durpes kompostas ir visakas kaip visda
2. pakelti lysves, ant dugno deti kartona, ant jo seni lapai zole ant virsau kaip ir pirmam variante "geroji" zeme. (sitas variantas kilo perskaicius mulciavimo temas blush2.gif )

Antras variantas butinas,kai norima auginti iš pievos pasidarant lysve,kad lengvai atsikratyt velėna.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 05, 18:55)
o kas butu jei butu 20 silumos ir lytu? Retas atvejis, bet imanomas...

kai buvo toji žymi audra prieš kelias vasaras, juk buvo dušnybių dušnybė. Užsidarė langai patys vos audra prasidėjo.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 05, 18:58)
kai buvo toji žymi audra prieš kelias vasaras, juk buvo dušnybių dušnybė. Užsidarė langai patys vos audra prasidėjo.

gal turi linka koki kokie pas tave? Gal ju yra skiritngu g.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 04 05, 09:59)
taip, siuo metu ten yra "gaznonas" blush2.gif , as neturiu suartos zemes unsure.gif  verysad.gif

tada
1. gali kast duobes ir pridėjus "papildų sodint, o aplink pomidorus visą žemę padengt kartonu ir ant jo mulčas

2, nukast velėną ir sodint, žemę vistiek mulčiuot.

ant žaliuojančio gazono užpylus tik žemių be mulčo, manau ravėt nespėsi, jei išvis įmanoma išravėt, o jei mulčiuosi tai žemių bert kaip ir nėra tikslo
Atsakyti
Pas mane neužsidarė, ir išlaužė, teko 3 aliumines detales tekinti ir keisti. Pardavėjai atsisakė pakeisti detales, ir nesuteikė garantijos, neva netinkamai buvo tvirtinamas. Esant šiltam orui, ir dideliam oro drėgnumui, slėgis kyla. Temperatūra irgi kyla, pasidaro dušna. Bet taip būna prieš škvalą. O paprastai jei apsiniaukia, nėra didelio vėjo, lyja, visada nusileidžia.
Pas mane politileninis šiltnamis, langas lengvas bet didedelis. Gavosi burė, ir aplaužė. Padariau ribotuvą. Prie lango pritvirtinau virvute. Kai langas pilnai atisdarė, virvute pritvirtinau prie rėmo.
Priklauso kur šiltnamis stovi užuovėjoje ar laukuose smile.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 05, 18:58)

Atsakyti
QUOTE(Upas @ 2012 04 06, 00:14)
Pas mane neužsidarė, ir išlaužė, teko 3 aliumines detales tekinti ir keisti. Pardavėjai atsisakė pakeisti detales, ir nesuteikė garantijos, neva netinkamai buvo tvirtinamas. Esant šiltam orui, ir dideliam oro drėgnumui, slėgis kyla. Temperatūra irgi kyla, pasidaro dušna. Bet taip būna prieš škvalą. O paprastai jei apsiniaukia, nėra didelio vėjo, lyja, visada nusileidžia.
Pas mane politileninis šiltnamis, langas lengvas bet didedelis. Gavosi burė, ir aplaužė. Padariau ribotuvą. Prie lango pritvirtinau virvute. Kai langas pilnai atisdarė, virvute pritvirtinau prie rėmo.
Priklauso kur šiltnamis stovi užuovėjoje ar laukuose smile.gif

atsakymas kaip ir yra. Tokie išlaužimai galimi tik pačiam darant ir iki galo neapskaičiuojant. Standartinių šiltnamių stoglangiai nėra dideli wink.gif

Šiltnamis dalinai užuovėjoj stovi, tačiau per pačią audrą buvau ir mačiau, kaip šalia esančio miškelio medžius vertė, nuo stogų dangą rovė ir šiltnamis beveik vėjo gūsiams ant kelio buvo. Nei pačio šiltnamio nenupūtė, nei stoglangius išlaužė. Beje, gana stiprių, gūsingų vėjų kiekvieną sezoną būna - sklypas ant kalno. Per kelerius naudojimo metus turėjo galimybę ne kartą išlaužt. Neišlaužė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 balandžio 2012 - 23:30