Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 12:51)
thumbup.gif  (plotis turbut 3m)
Mano drauges stiklinio siltnamio takelis isdetas betoninem plytelem, lysves pakeltos - super vaizdas  ir svara zinokit wub.gif Jau kai iki siltnamio issidesim trinkeles, tai ir as tikrai taip pasidarysiu  rolleyes.gif .
Dar pas ja nusiziurejau ir vandens talpykla pastatyta siltnamyje su imontuotu kraniuku -patogu laistyti thumbup.gif . Kopijuosiu ir sita  cool.gif , specialiai pasilikau kamputi tam laisva.

Aha plotis doh.gif
O kaip tas lysves pakele? Lentas kokias dejo ar ka kito? Vyras nenori lentu det, nes sako, kad supus g.gif Kazin ka dar galima butu deti?
Atsakyti
bet pakeli lisves, tai aukscio sumazeja g.gif o dar slaitinsi sonuose ir taip neperdaugiausia to aukscio... Asiku gal jus ne pomidorus auginat smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 02 balandžio 2012 - 11:23
sveikos,
pildau šiltamininkių gretas smile.gif

Neturiu patirties visai, pernai pradėjau nuo daržo, o šiemet jau ir šiltnamiui eilė atėjo. Pradėjau nuo jūsų temų skaitymų , po praeito savaitgalio turiu tokį rezultatą (ačiū MB friends.gif ):

user posted image

user posted image

Šiltnamis SUN11, pritariu dėl durų konstrukcijos, bet manau kad tai nėra kritinis trūkumas - kai perpranti už kur reikia paimti atidarinėjant, viskas neblogai.

Prisisėjau visokių salotų ir ridikų ir kitokių žolių, neliko vietos pomidorams ir agurkams biggrin.gif bet tikiuosi kad dalį žalumynų jau spėsime suvartoti, kol prisireiks vietos aniems.

Ateityje - pilsiu takelius pjuvenomis (pernai nesugalvojau kad daržo tarplysvius galėjau išsipilti); mulčiuosiu (vėlgi tik šiemet iki to daėjau, pernai daržą laisčiau ir ravėjau kaip didelė biggrin.gif)
MB suprojektavo laistymo sistemą, pradeda pirkti reikiamas detales.

Tai tiek pradžiai, manau kad užsuksiu pas jus dažniau!

p.s. jei ką blogo matote , iškart pilkite kritiką, kaip sakiau esu žalia, būsiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asku: 02 balandžio 2012 - 11:29
QUOTE(asku @ 2012 04 02, 12:21)

bigsmile.gif thumbup.gif aš iškart paklausiu apie lysvių plotį šiltnamije,nes nesugalvoju kaip daryti ax.gif
aišku maniškis bus lankinis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2012 04 02, 12:06)
Aha plotis  doh.gif
O kaip tas lysves pakele? Lentas kokias dejo ar ka kito? Vyras nenori lentu det, nes sako, kad supus  g.gif  Kazin ka dar galima butu deti?

Pas drauge kazkokia medine plokste deta unsure.gif
Pas mane kolkas lentom. Dar tik metai kaip stovi-nespejau supudyti.

QUOTE(tany @ 2012 04 02, 12:20)
bet pakeli lisves, tai aukscio sumazeja g.gif o dar slaitinsi sonuose ir taip neperdaugiausia to aukscio... Asiku gal jus ne pomidorus auginat smile.gif

Pomidorus pomidorus auginu, bet man uztenka to aukscio kiek yra. Is krastu risdama labiau link centro nukreipiu.
O pakeliant lysves, tai labiau takeli iskasem i gyli, negu pacias lysves kelem. Tos lysves pakile net nepilnai iki pamato virsaus rolleyes.gif (mano ikeltoj foto matosi)
sveikos,
pildau šiltamininkių gretas smile.gif

Neturiu patirties visai, pernai pradėjau nuo daržo, o šiemet jau ir šiltnamiui eilė atėjo. Pradėjau nuo jūsų temų skaitymų , po praeito savaitgalio turiu tokį rezultatą (ačiū MB  friends.gif ):
Ateityje - pilsiu takelius pjuvenomis (pernai nesugalvojau kad daržo tarplysvius galėjau išsipilti); mulčiuosiu (vėlgi tik šiemet iki to daėjau, pernai daržą laisčiau ir ravėjau kaip didelė biggrin.gif
MB suprojektavo laistymo sistemą, pradeda pirkti reikiamas detales.

Tai tiek pradžiai, manau kad užsuksiu pas jus dažniau!

thumbup.gif nu super vaizdai.
Saunuolis taviskis 4u.gif (man pernai teko samdytis zmogu, kad surinktu cool.gif)
Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 04 02, 11:21)

grazu thumbup.gif pas mane dar laukia daug darbo kol bus viduje kazkas blush2.gif
QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 11:44)
O pakeliant lysves, tai labiau takeli iskasem i gyli, negu pacias lysves kelem. Tos lysves pakile net nepilnai iki pamato virsaus  rolleyes.gif (mano ikeltoj foto matosi)

aisq

as tai planuoju su vejos apvadu padaryti atskirima tarp lisves ir takelio. Takeli dekorativiniu mulciu uzpilti(nusipirkau senukuose per akcija 2 maisus po 50l... bet kai parveziau namo, vyras isjuoke sako tokiu maisiuku maziausai 5 reikes doh.gif ) o lisves sienu klosiu...
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 04 02, 12:37)
bigsmile.gif  thumbup.gif  aš iškart paklausiu apie lysvių plotį šiltnamije,nes nesugalvoju kaip daryti  ax.gif
aišku maniškis bus lankinis  g.gif

mano šiltnamio plotis ~2.4m.

Iš kraštų palikta po 0.4m , čia sodinsiu visokias salotas, vėliau - paprikas, čili ir pan.
takeliai po 0,35m,
vidurinė lysvė ~0,8 m, ji skirta pomidorams.
(likusius cm 'suvalgo' lentos, reikia įvertinti kad jos dar po 3-5 cm atima).

palei galą padariau kiek plačiau, 0,7m. Čia bus agurkai.

mes abu nestambūs, taigi toks šiltnamio išplanavimas atrodo visai ergonomiškas, bent jau kol kas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 04 02, 13:42)
mano šiltnamio plotis ~2.4m.

4u.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva R. @ 2012 04 02, 11:39)

Norejau patarimo kaip ir kokius takus pasidaryt, kad svaru butu? Siltnamio plotas 3m.

Pas mane žolė auga ax.gif

Šiltnamis SUN11, pritariu dėl durų konstrukcijos, bet manau kad tai nėra kritinis trūkumas - kai perpranti už kur reikia paimti atidarinėjant, viskas neblogai.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 12:44)

Saunuolis taviskis  4u.gif  (man pernai teko samdytis zmogu, kad surinktu  cool.gif)

Mes abu patys rinkom,nuo varžtų sukimo ant pirštų mozoliai darėsi,bet ko tik nepadarysi iš didelio noro biggrin.gif

Asku,ačiū už skaičiukus,labai aktualu 4u.gif Mes darėm vieną taką,tiksliau vyras darė,nebeturėjau kantrybės ginčytis. Aišku pernai išburbėjau,kad man taip netinka,sunku prieit ir t.t,bet šiemet dar taip ir palikom,gal kitais metais darysim renovacijas.

Šios dienos vaizdelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(asku @ 2012 04 02, 11:21)
p.s. jei ką blogo matote , iškart pilkite kritiką, kaip sakiau esu žalia, būsiu dėkinga  4u.gif

ne kritika, tik kelios nedidelės pastabos 4u.gif

Vidurinę eilę tokiame sąlygiškai mažame šiltnamyje galima sujungti su skersai einančia. Būtų naudingiau panaudojamas plotas ir tuo pačiu lengviau paskirstyti laistymo sistemos žarneles ar juostas.

Jei sumąstysit pasistatyt viduje vandens talpą, imkit patį šiauriausią šiltnamio tašką. Tarkim dešinys galinis kampas. Jei stovės skersinės lysvės centre, temdys anksčiau minėtame plote augančias kultūras. Be to sumažins aukščiausio šiltnamio taško užsodinimo plotą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(@asta @ 2012 04 02, 14:19)
Šios dienos vaizdelis  ax.gif

kas čia auga? Ridikėliai? Kai labai pritraukta foto, tai gali būt ir garstyčios. Jei pastarosios, tai dar pusė bėdos, jei ten ridikėliai - oi-oi-oi, gi šaknims formuotis labai truks vietos. Labai labai netaupiai čia gavosi tongue.gif Vos pradės leist tikruosius lapelius skubiai išskirstyčiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 02 balandžio 2012 - 15:01
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 02, 16:04)

kas čia auga? Ridikėliai? Kai labai pritraukta foto, tai gali būt ir garstyčios. Jei pastarosios, tai dar pusė bėdos, jei ten ridikėliai - oi-oi-oi, gi šaknims formuotis labai truks vietos. Labai labai netaupiai čia gavosi  tongue.gif Vos pradės leist tikruosius lapelius skubiai išskirstyčiau  mirksiukas.gif

Ridikėliai smile.gif Daiginau sėklas,pažiūrėt kas tokio pardavinėjama Norfoj už kelis centus,o jos visu 100% buvo daigios tai supyliau,kad augt pradėtų...Išpikiuosiu,dar maži tuo užsiimt smile.gif Pernai pikiavimas labai pasiteisino... ridikėliai buvo visi vienodi,kaip kariuomenėj biggrin.gif
Atsakyti
O gal kuri turite zalios armuotos pleveles siltnami? Ar uztenka jame sviesos?
Atsakyti