QUOTE(pilo @ 2012 04 01, 21:07)
Viename forume skaičiau, kad polikarbonatiniai šiltnamiai tinka tik gėlėms ir žemaūgiams augalams ir netinka nei pomidorams, nei agurkams, nes nudegina viršūnes. Ar tai tiesa? Kokia jūsų patirtis, ar augo augalai normaliai?
Pernai man augo taip, kad dalinau i visas puses pomidorus Ir agurkams viskas ok buvo.
Vienų metų patirtis kolkas, bet niekas nedege
Cia maniskiu matosi viena zalutele virsune nebetelpanti viduj (liepos pabaigoj)
QUOTE(pilo @ 2012 04 01, 20:07)
Viename forume skaičiau, kad polikarbonatiniai šiltnamiai tinka tik gėlėms ir žemaūgiams augalams ir netinka nei pomidorams, nei agurkams, nes nudegina viršūnes. Ar tai tiesa? Kokia jūsų patirtis, ar augo augalai normaliai?
Neįsivaizduoju kaip polikarbonatiniame šiltnamyje gali nudegti augalai. juk polikarbonatas išsklaido šviesą ir vienas jo teikiamų privalumų yra tai, kad nenudegs augalas. Na gal dar gali būti, kad nuo karščio... gal šiltnamyje be stoglangių, pačiame viršuje, kur karščiausia, augalų viršūnės ir gali nukentėti... bet ir tai kažkodėl labai abejoju.
QUOTE(pilo @ 2012 04 01, 20:07)
Tikrai nenudega. Užpraeitą vasarą be stoglangio buvo (3m x 6m dydžio) ir tai nenudegė. Nors karštoka buvo. Pernai vasarą su stoglangiu , tai iš viso liuks. Auginau pomidorus.
QUOTE(Mupi @ 2012 04 01, 20:06)
O kokia ta suma
QUOTE(tany @ 2012 03 28, 16:10)
jau rasiau kazkada: 2780 su 4 fortkem(be automatikos)
QUOTE(Ela... @ 2012 04 01, 14:30)
Is ten kur pirkau siltnami, tai 100 Lt ziuriu
http://www.siltnamis...t/garazo-vartai (pacioje psl. apacioje)
Pas mane 11kv siltnamis, su 4 langais, kasdien einu duris atidaryti, langus (vasara- ne dabar ). Bet kad ryte nereiketu tik akis praplesus pirmu taikymu begt atidarinet - butu gerai nors pora automatiniu
http://www.siltnamis...t/garazo-vartai (pacioje psl. apacioje)
Pas mane 11kv siltnamis, su 4 langais, kasdien einu duris atidaryti, langus (vasara- ne dabar ). Bet kad ryte nereiketu tik akis praplesus pirmu taikymu begt atidarinet - butu gerai nors pora automatiniu
O tavo šiltnamis ir yras tas SUN? Ar patenkinta juo? kaip tas durų nustūmimas? neapsineša žemėmis?
QUOTE(tany @ 2012 04 01, 19:16)
nu va mano siltnamis beveik baigtas
[attachmentid=220832]
o cia kad mazdaug matytusi koks jis aukstas su manim palyginus Panasu kad be kopeciu sunkiai aptarnausiu savo pomidorus
[attachmentid=220833]
[attachmentid=220832]
o cia kad mazdaug matytusi koks jis aukstas su manim palyginus Panasu kad be kopeciu sunkiai aptarnausiu savo pomidorus
[attachmentid=220833]
Labai gražus šiltnamiukas
QUOTE(AUSRONE @ 2012 04 02, 08:12)
O tavo šiltnamis ir yras tas SUN? Ar patenkinta juo? kaip tas durų nustūmimas? neapsineša žemėmis?
Taip, mano SUN 11+
Sakykim esu patenkinta, bet tikrai ne 100 proc
Durys ir yra pagrindine beda Apsinesa kartas nuo karto tie "begiai" duru-praplaunu su vandens srove lengvai ir viskas ok. Bet tas duru isvaziavimas is "begiu" stumiant, arba nesandarus uzsidarymas (virsus tarkim sueina sustumus abi duris, o apacioj tarpas) tai kartais sunervina juodai . Bet is kitos puses paziurejus-patogu, kad placiai atsidaro .
O siaip -vietos man pakanka. Tik dar siemet reikia pasitobulinti parisimams kazka kazkaip. Kaip daro kiti tokio tipo siltnamiuose?
Dar kelias foto radau savo pernykscio dziaugsmo :
QUOTE(Ela... @ 2012 04 02, 09:33)
Mano irgi toks pats,tik žaliu remu. Ir minusai tokie pat-durys....
Dėl nusvilimo irgi nesutinku. Kadangi šiltnamyje laikiau kaktusus,o jie tiesioginės saulės bijo,kol nepripratinti.Šiltnamyje kuo puikiausiai lepinosi be jokių blogų paseknių nuo pat pirmos šilumos iki lapkričio vidurio.
irgi turiu polikarbonatinį. Tik ne su stumdomomis durimis, o su atveriamos. Iš vis jėga. Vyras gal kiek kreivai sustatė duris, mažas tarpelis apačioje yra, bet tai tikrai ne bėda.
Viršuje stoglangis, taip, kad karštis išeina per viršų ir niekas nenudega. Šiemet dar sakiau viršutinius trikampiukus išimsiu, kad per viršų pūstų vėjas, gal pomidorams labiau patiks, nes praeitais metais į pabaigą nusisirgė buvo, nors derlius irgi nemažas.
O dar jeigu paskaičiavus visus pavasarinius svogūnus, salotas, ridikus, gėlių susidaiginimus, tai kur tau nepalyginsi su plėveliniu.
Panervuosiu aš Jumi, šešetadienį iš tokio polikarbonatinio šiltnamio parsinešiau pirmą saują svogūnų laiškų. Rudenį buvau pasisėjusi daugiamečių laiškinių ir ne visus spėjau išrauti, dalies nebesuvalgėme. Žiemą prikasiau šiltnamė sniego, ištirpo jau senai, o svogūnai ėmė ir sužaliavo. Tas pat su špinatais, liko iš rudens nesuvalgyti gal 5 krūmiukai, tai dabar atsigavę ir žaliuoja, reikės sriubą virti.
Viršuje stoglangis, taip, kad karštis išeina per viršų ir niekas nenudega. Šiemet dar sakiau viršutinius trikampiukus išimsiu, kad per viršų pūstų vėjas, gal pomidorams labiau patiks, nes praeitais metais į pabaigą nusisirgė buvo, nors derlius irgi nemažas.
O dar jeigu paskaičiavus visus pavasarinius svogūnus, salotas, ridikus, gėlių susidaiginimus, tai kur tau nepalyginsi su plėveliniu.
Panervuosiu aš Jumi, šešetadienį iš tokio polikarbonatinio šiltnamio parsinešiau pirmą saują svogūnų laiškų. Rudenį buvau pasisėjusi daugiamečių laiškinių ir ne visus spėjau išrauti, dalies nebesuvalgėme. Žiemą prikasiau šiltnamė sniego, ištirpo jau senai, o svogūnai ėmė ir sužaliavo. Tas pat su špinatais, liko iš rudens nesuvalgyti gal 5 krūmiukai, tai dabar atsigavę ir žaliuoja, reikės sriubą virti.
QUOTE(Daiva R. @ 2012 04 02, 11:39)
Sveikos Jungiuosi ir as i sia tema
Pastate vyras siltnami
Norejau patarimo kaip ir kokius takus pasidaryt, kad svaru butu? Siltnamio plotas 3m.
Pastate vyras siltnami
Norejau patarimo kaip ir kokius takus pasidaryt, kad svaru butu? Siltnamio plotas 3m.
(plotis turbut 3m)
Mano drauges stiklinio siltnamio takelis isdetas betoninem plytelem, lysves pakeltos - super vaizdas ir svara zinokit Jau kai iki siltnamio issidesim trinkeles, tai ir as tikrai taip pasidarysiu .
Dar pas ja nusiziurejau ir vandens talpykla pastatyta siltnamyje su imontuotu kraniuku -patogu laistyti . Kopijuosiu ir sita , specialiai pasilikau kamputi tam laisva.