Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

O aš net pykstu, kad pas mane šiltnamis šiltas (dabar skalbiniai ten džiovinami blush2.gif ) unsure.gif
Atsakyti
del ko pyksti? g.gif kad saltis kenkeju neissaldyt ar del kazko kito?
Atsakyti
Pas mane pernai statytas polikarbonatinis šiltnamis. Kad šiltesnis,tai faktas- pernai per rudenines šalnas mamos stikliniame šiltnamyje pomidorai pašąlo,pas mane ne,o skirtumas nuo mūsų kokie15 km. Kai naktimis spausdavo pirmi šaltukai,mano šiltnamyje dar gyveno kaktusai. Gailiuosi,kad anksti juos susinešiau namo,laisvai galėjo būti iki pat lapkričio galo.
Šiemet rimčiau pasnigus pirmą kartą prikasiau sniego,ištirpo. Prieš pat didžiuosius salčius vėl negailėdama priverčiau sniego. Šiai dienai jis praktiškai ištirpęs. Kur nekur likę balti lopinėliai. Puikiai žaliuoja petražolės. Dabar laukiu kada pradžius,labiau pašils žemė,sėsiu ridikėlius ir salotas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 18 vasario 2012 - 21:50
QUOTE(@asta @ 2012 02 18, 22:46)
Šiai dienai jis praktiškai ištirpęs. Kur nekur likę balti lopinėliai. Puikiai žaliuoja petražolės. Dabar laukiu kada pradžius,labiau pašils žemė,sėsiu ridikėlius ir salotas  ax.gif

Pas mane dar pilnai įšalusi žemė - dar iki sėjos tikrai toli smile.gif
Tik dieną gana šilta - kai saulutė pašviečia tai ir +15 C būna, o šiandien - kai apsiniaukę + 5 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 18, 22:06)
Pas mane dar pilnai įšalusi žemė - dar iki sėjos tikrai toli smile.gif
Tik dieną gana šilta - kai saulutė pašviečia tai ir +15 C būna, o šiandien - kai apsiniaukę + 5  4u.gif

Tai gali tamsią plėvelė ištiest,žemė greičiau įšils,bet tik jei nėra šlapia šiltnamyje.
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 18, 23:28)
del ko pyksti?  g.gif kad saltis kenkeju neissaldyt ar del kazko kito?

Taip, dėl kenkėjų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 02 18, 23:29)
Tai gali tamsią plėvelė ištiest,žemė greičiau įšils,bet tik jei nėra šlapia šiltnamyje.

Ne, nėra šlapia, nes žemė įšalus, visai nėra balučių smile.gif
Kažin ar mano sliekai neiššustų po ta plėvele g.gif , nes vasarą ten jų daugybė gyveno ax.gif Aš su kastuvu bijojau duobutes prakast pomidorams sodint - o bais nemalonus vaizdas, kai juos pertreški doh.gif

Tiesa, patobulinom iš rudens šiltnamį - padarėm du takus 4u.gif O tai sunku būdavo ir genėt, ir skint tuos kraštinius pomidorus ax.gif
Atsakyti
@asta pasakok kas per konstrukcijos tavo siltnamio?kaip atlaike gamtos stichijas vasara ar nepaliete taves?
Asese pas tave vis dar pakeliamas rankiniu butu stoglankis ar jau primontavot,kad nuo silumos keltus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 18 vasario 2012 - 22:45
QUOTE(jediara @ 2012 02 18, 23:29)
Taip, dėl kenkėjų unsure.gif

O pas tave nebuvo įšąlę g.gif ? Ar nebuvo lauke -25 C g.gif
Atsakyti
Pas mane iš rudens vanduo stovėjo , tai ir užšalo , o kada ledai pajudės , dar ilgai lauksiu , apie sėjimą tik pasvajoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 02 18, 22:38)

Tiesa, patobulinom iš rudens šiltnamį - padarėm du takus  4u.gif  O tai sunku būdavo ir genėt, ir skint tuos kraštinius pomidorus  ax.gif

Mes praejusi pavasarį du takus pasidarem tai nepalyginamai patogesne priežiūra pasidare. Maniskis sugalvojo rudeni plėvele nuimti, kad sniegas ir vėjas nesuplesytu, tai apie ankstyva seja net pasvajoti negaliu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 02 18, 21:46)
Pas mane pernai statytas polikarbonatinis šiltnamis. Kad šiltesnis,tai faktas

Mes irgi turime polikarbonatinį bigsmile.gif Šiandien kai saulytė švietė buvo šiltnamyje +7 ax.gif Bet žemėje dar įšalas schmoll.gif Išvis šiltnamis apleistas pas mus, dar likučiai nuo pernai metų kai kurių augalų, nebuvo kada man susitvarkyti iš rudens, oi bus darbo pavasarį blush2.gif doh.gif Pas mane kaktusai tai vargšai, lapkritį kiurksojo ir nenušalė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 18 vasario 2012 - 23:09