Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(vijoleta20 @ 2012 03 14, 10:56)
Labas rytas, kuri statetes siltnami is lanku, tie kur 6m lygtai yra, tai sakykit koks plotas mazdaug siltnamio isiena?

Statyk taip, kad abiejose takelio pusėse tilptų po 2 eiles susodint, nereikia perdaug išplėst, nes labai sumažėja aukštis, o plotas neišnaudojamas. Žinoma galima visko prisodint šonuose, bet man tai nepatinka ir atnaujindama šiltnamį tikrai darysiu kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 14, 20:02)
Labai ačiū už atsakymą, bet veislės jau pasėtos, vakar net netyčia radau kaip tik pagal aprašymus abiems atsparus  'Beefsteak VFN' (a common hybrid resistant to Verticillium, Fusarium),
Veisles rinkaus pagal norimų išmėginti pomidorų skonį, tiek jau čia merginos giria apie nežemiškus potyrius...noriu ir aš..to rojaus paragauti.. blush2.gif
Tad dar lauksiu gal dar kas atsilieps apie kovos būdus šiltnamyje po maro ir bakterinio vytulio?

Priemones:
• Naikinti pažeistus lapus ir vaisius
• Labai užkrėstus augalus naikinti
• Augalus purkšti fungicidais, česnako užpilu
Priežastys ir profilaktika:
• Per drėgnas ir lietingas oras
• Šalia auginti česnakus
• Šiltnamį nuolat gerai vėdinti
• Šiltnamio temperatūra turi būti aukštesnė nei 21 C
• Neperlieti dirvos
• Dezinfekuoti sėklas ir dirvą
•
Atsakyti
mano laukiamas siltnamis mintyse makaluojasi nuo 2*3, 2*4 iki apskritai kampinio 3*3 doh.gif
paguoda kad nors tetis (jis statys) nesibaido mano auksiniu minciu, bet vyras tai jau i mane kreivai ziuri cool.gif
ar kas nors turi toki ciudna varijanta, kai siltanmis kampinis, t.y. pvz dvi krastines po 3 metrus o kitos dvi krastines nusklembtos trim briaunom lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 15, 18:43)
ar kas nors turi toki ciudna varijanta, kai dvi krastines po 3 metrus

Kažin g.gif čia tik tu viena tokia būsi.. va, tik mano šuns voljeras 3x3, bet normalus, nenusklembtas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 03 15, 18:52)
va, tik mano šuns voljeras 3x3, bet normalus, nenusklembtas biggrin.gif

hihihi.gif Nu tikrai labai mažas gausis, o ta forma, manau, didelės reikšmės neturi gi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 03 15, 18:52)
Kažin g.gif čia tik tu viena tokia būsi.. va, tik mano šuns voljeras 3x3, bet normalus, nenusklembtas biggrin.gif

thumbup.gif
parduok, pasidarysiu siltnami lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 15, 19:12)
parduok, pasidarysiu siltnami  lotuliukas.gif

tokių matmenų neimk net ir dykai smile.gif nu vos ne būda gausis doh.gif patikėk, net šuniui ten vietos mažai..
Daryk normalų šiltnamiuką, sakysim, 3x6m, džiaugsies ir man dar padėkosi, kad taip patariau. Jei jau darai, daryk iškart gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 03 15, 18:20)
tokių matmenų neimk net ir dykai smile.gif nu vos ne būda gausis doh.gif patikėk, net šuniui ten vietos mažai..
Daryk normalų šiltnamiuką, sakysim, 3x6m, džiaugsies ir man dar padėkosi, kad taip patariau. Jei jau darai, daryk iškart gerai smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 100 proc sutinku su Ex 4u.gif
Nebent nėra kur pastatyt - vietos mažai g.gif
Didesniame ir temperatūra tau vienodesnė laikysis 4u.gif Ir bačką vandeniui patalpinsi - tai irgi padeda apsisaugot nuo pavasarinių šalnų 4u.gif
Geriau susodinsi rečiau, jei atrodys vietos per daug mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos, nera net kalbos apie 3*6 schmoll.gif
mano kiemas visiska kisene doh.gif
3*2 ir tai atitraukus nuo tvoru gausis visai po langais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 15, 20:25)
merginos, nera net kalbos apie 3*6  schmoll.gif
mano kiemas visiska kisene  doh.gif
3*2 ir tai atitraukus nuo tvoru gausis visai po langais  cool.gif

Tada aišku, kad nėr kitos išeities smile.gif Kiemo erdvė svarbiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 15, 22:38)
Tada aišku, kad nėr kitos išeities smile.gif Kiemo erdvė svarbiau  4u.gif

drinks_cheers.gif
dar ir 4 atzalom reikia kur isikrauti ax.gif
Atsakyti
Sakykit man, pradedanciai darzininkei, nuo kada galima jau i siltnami pasiseti salotu, spinatu, laiskiniu svogunu. Silnamis paprastas, nesildomas. Atsikraustem i nama, o cia ir siltnamis jau yra. Labai norisi kazka savo uzsiauginti, bet nezinom kaip teisingai pradeti. Kaimynai dar ziuriu nieko savuosiuose nedaro.
Atsakyti