Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

O,sakykit,ta siera po to kazkaip nuplauti nuo sienu reikia ar ne? Pas mane plevelinis,tai kazkaip komplikuotai tas plovimas atrodytu g.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2012 03 12, 22:25)
O,sakykit,ta siera po to kazkaip nuplauti nuo sienu reikia ar ne? Pas mane plevelinis,tai kazkaip komplikuotai tas plovimas atrodytu  g.gif

Medinių konstrukcijų šiltnamius, kurie sandariai įstiklinti, galima dezinfekuoti siera. Naudojama 50 g maltos sieros 1 kub. m šiltnamio talpos. Dažniausiai 1 kv. m ploto galima skaičiuoti 2-3 kub. m ar daugiau talpumo, priklausomai nuo šiltnamio aukščio ir formos. Sierai deginti geriau naudoti metalinius padėklus (maždaug 1×1 m), ant kurių paberiamas 5-10 cm sluoksnis sausų pjuvenų ir ant jų 3-5 cm sluoksnis maltos sieros, įpilama aliejaus arba dyzelinio kuro ir pjuvenos uždegamos, po to šiltnamis uždaromas. Darbą reikia padaryti užsidėjus dujokaukę su specialiu filtru. Patalpa turi būti šilta, 18-20 °C. Po 3-4 dienų šiltnamis išvėdinamas. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad sieros dioksidas, susidarantis degant, nudegina visus gyvus augalus, taip pat ir esančius šalia šiltnamio – per plyšius. Todėl, nesant tikriems, kad šiltnamio danga pakankamai sandari, dezinfekuoti nepatartina, nors tai ir yra pati efektyviausia priemonė nuo kenkėjų bei ligų. Sieravimas paspartina metalo rūdijimą.
cia placiau
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 22:00)
būna tokie kaip ir dujiniai pečiukai, pajungi prie baliono ir puikiai šildo, tai va gal ir neblogai būtų tokį įsitaisyti, bet spėju nėra tas reikalas pigus  doh.gif 

Tokiu pečiuku kažkada MB savo dirbtuves pasišildydavo. Labai paprastas var. balionas ir ant jo tokia galva užsisuka. Bet minusas tas, kad gero vėdinimo reikia, nes labai jaučiasi tas sudegusių dujų kvapas. Kažin kaip augalams būtų g.gif Iš ryto įėjus galima iš klumpių išvirst apsinuodijus g.gif Gal dabar tobulesnių būna, bet kartais įėjus į kokią mažą parduotuvę visada užuodžiu, kas dujomis šildo g.gif Tokio per naktį šiltnamyje palikt nereiktų, užtektų porą valandų pašildyti, nes ir nesaugu ir prikaitintų per daug g.gif Bet čia tik pamąstymai.
Papildyta:
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 22:15)
Supratau  4u.gif  teks eksperimentuoti tikriausiai  doh.gif Neaugs tai neaugs  doh.gif ten ant tos sieros tai rašo jog galima į dirvą pabarstyti, atseit padeda augalams augti jei nedidelis kiekis, bet kažkaip neteko girdėti, jog kažkas sierą barstytų, pavojingai man ji atrodo blink.gif Gal čia tik aš tokia atsilikusi doh.gif

Nežinau, kokia ten ta siera kur dūmint reikia, niekad nenaudojau, bet kad degtukus į žemę prie augalų susmaigsto, tai esu girdėjus g.gif Tik nepamenu kokiems augalams g.gif Būtent tam, kad sieros į dirvą patektų.
Atsakyti
Mergaites, o kaip su garstyciom? Irgi jau per velu?
Nepykit, jei kazkur apie tai kalbejot, pas mane super duper "spartusis" omniconnect'as, psl krauna 5 min, tai kanrybe baigiasi stengiantis rast atsakyma senesnese temose unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 12, 22:31)
Medinių konstrukcijų šiltnamius, kurie sandariai įstiklinti, galima dezinfekuoti siera. Naudojama 50 g maltos sieros 1 kub. m šiltnamio talpos. Dažniausiai 1 kv. m ploto galima skaičiuoti 2-3 kub. m ar daugiau talpumo, priklausomai nuo šiltnamio aukščio ir formos. Sierai deginti geriau naudoti metalinius padėklus (maždaug 1×1 m), ant kurių paberiamas 5-10 cm sluoksnis sausų pjuvenų ir ant jų 3-5 cm sluoksnis maltos sieros, įpilama aliejaus arba dyzelinio kuro ir pjuvenos uždegamos, po to šiltnamis uždaromas. Darbą reikia padaryti užsidėjus dujokaukę su specialiu filtru. Patalpa turi būti šilta, 18-20 °C. Po 3-4 dienų šiltnamis išvėdinamas. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad sieros dioksidas, susidarantis degant, nudegina visus gyvus augalus, taip pat ir esančius šalia šiltnamio – per plyšius. Todėl, nesant tikriems, kad šiltnamio danga pakankamai sandari, dezinfekuoti nepatartina, nors tai ir yra pati efektyviausia priemonė nuo kenkėjų bei ligų. Sieravimas paspartina metalo rūdijimą.
cia placiau

Ačiū už atsakymą. 4u.gif Reiškia negaliu sieros dūmyt, juk žemuogės jau žaliuoja mano šiltnamyje. Būčiau visas nugalabijus. Teks paplaut kalio permanganatu vidų, aišku, darbo tai ohoho, bet...reikia ,tai reikia.
Atsakyti
QUOTE(zirniuko_mamyte @ 2012 03 13, 09:05)
Mergaites, o kaip su garstyciom? Irgi jau per velu?
Nepykit, jei kazkur apie tai kalbejot, pas mane super duper "spartusis" omniconnect'as, psl krauna 5 min, tai kanrybe baigiasi stengiantis rast atsakyma senesnese temose  unsure.gif

Tikrai dar nevėlu, pati tik šian garstyčias šiltnamyje pasėjau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 13:55)
Tikrai dar nevėlu, pati tik šian garstyčias šiltnamyje pasėjau wink.gif

Aciu aciuks.gif
Atsakyti
Merginos, reik pagalbos, pernai šiltnamyje mano pomidorus nusiautė maras ir bakterinis vytulys -mat prisižiūrėjau internete ligotų augalų nuotraukų, identifikavau ir baisiai susinervinau. kaip kovoti?? dar ir sode vytulys pasidarbavo su mano vijokliniais augalais naujom veislėm. verysad.gif
Aišku, augalų liekanas sudeginau, plėvelę ir rėmus plovėm kalio permanganato stipriu tirpalu, laistėm kartą tuo tirpalu ir žemę, barsčiau pelenais. Pasodinta braškių, žaliavo prieskoniai, dar kai ką liko žiemot susodinta, žodžiu labai plikos žemės nėra, tad šaškių degint nenoriu, Ar pakanka mano panaudotų priemonių žemei dezinfekuoti nuo tų baisių ligų??? ir jei ne, tai ką dar galima daryti???
RADAU INFO KAD PO VYTULIO REIKIA VISKą DEZINFEKUOTI BENT 5MIN SPIRITO TIRPALE IŠMIRKYTI ĮRANKIUS IR KITĄ. Nu kur aš tiek spirito rasiu mirkyt..
Tiesa, žemės nenukasam, nėr galimybių privežti naujos žemės, tik pagerinam savo kompostu, jau seniai į tą pačią sodinu pomidorus, žinau kad sėjomaina gerai būtų, bet...Dar rudenį į žemę užkasu visokių žolių likučius, daug medetkų. VAkar žiūrėjau dar samanų pridygę... doh.gif
Labai laukiu patarimų realių, taip bijau to vytulio, net naktį košmarą sapnavau...kaip džiūsta mano pomidorų daigeliai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 13 kovo 2012 - 18:33
Rinkis hibridine veisle, kuri atspari tai ligai. Aišku 100% jos nėra atsparios, bet gan smarkiai atsparios. O kokios veislės nori reik paieškot. Tik tos pačios veislės nesodink, nes jei ji neatspari.
Sėjomaina galima ir tarp pomidorų, sodinant atsparias nuo ligų veisles, po to galima sodinti ir neatsparius augalus, jei ligų nepasirodė.
Hibridinės veislės paprastai būna atsparios kelioms ligoms, tai liudija santrumpos po veislės pavadinimu, pavyzdžiui, ‘Dombello F1′ ; Tm C5 V F2 N Wi žymi atsparumą:
Tm – tabako mozaikos virusui (kartais žymima ir TMV);
C5 – lapų rudajam pelėsiui
(kladosporiozei), 1-5 rasei;
V – lėtajam vytuliui (verticiliozei);
F2 – greitajam vytuliui (fuzariozei), 1 ir 2 rasei (be skaičiaus – tik 1 rasei);
N – nematodams (Meloidogyno rūšys);
Wi – sidabriniams lapams (kartais žymima Si).
Kitoms veislėms būdingas atsparumas dar kitoms ligoms, kurios žymimos, pavyzdžiui:
Bsp – indų kūlelių audinių bakteriozė;
Fr – lapų ir šaknų vyturys (kita Fusarium rūšis);
Ph – vaisių rudasis puvinys (fitoftora);
Asc – sausasis dėmėtumas (alternariozė).
Ženklai, žymintys atsparumą retesnėms ligoms, paprastai iššifruojami atitinkamų veislių aprašymuose.
QUOTE(nijole0619 @ 2012 03 13, 18:30)
Merginos, reik pagalbos, pernai šiltnamyje mano pomidorus nusiautė maras ir bakterinis vytulys -mat prisižiūrėjau internete ligotų augalų nuotraukų, identifikavau ir baisiai susinervinau. kaip kovoti?? dar ir sode vytulys pasidarbavo su mano vijokliniais augalais naujom veislėm. verysad.gif
Aišku, augalų liekanas sudeginau, plėvelę ir rėmus plovėm kalio permanganato stipriu tirpalu, laistėm kartą tuo tirpalu ir žemę, barsčiau pelenais. Pasodinta braškių, žaliavo prieskoniai, dar kai ką liko žiemot susodinta, žodžiu labai plikos žemės nėra, tad šaškių degint nenoriu, Ar pakanka mano panaudotų priemonių žemei dezinfekuoti nuo tų baisių ligų??? ir jei ne, tai ką dar galima daryti???
RADAU INFO KAD PO VYTULIO REIKIA VISKą DEZINFEKUOTI BENT 5MIN SPIRITO TIRPALE IŠMIRKYTI ĮRANKIUS IR KITĄ. Nu kur aš tiek spirito rasiu mirkyt..
Tiesa, žemės nenukasam, nėr galimybių privežti naujos žemės, tik pagerinam savo kompostu, jau seniai į tą pačią sodinu pomidorus, žinau kad sėjomaina gerai būtų, bet...Dar rudenį į žemę užkasu  visokių žolių likučius, daug medetkų. VAkar žiūrėjau dar samanų pridygę... doh.gif
Labai laukiu patarimų realių, taip bijau to vytulio, net naktį košmarą sapnavau...kaip džiūsta mano pomidorų daigeliai..

Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 13, 08:20)
Tokiu pečiuku kažkada MB savo dirbtuves pasišildydavo. Labai paprastas var. balionas ir ant jo tokia galva užsisuka. Bet minusas tas, kad gero vėdinimo reikia, nes labai jaučiasi tas sudegusių dujų kvapas. Kažin kaip augalams būtų g.gif Iš ryto įėjus galima iš klumpių išvirst apsinuodijus g.gif Gal dabar tobulesnių būna, bet kartais įėjus į kokią mažą parduotuvę visada užuodžiu, kas dujomis šildo g.gif Tokio per naktį šiltnamyje palikt nereiktų, užtektų porą valandų pašildyti, nes ir nesaugu ir prikaitintų per daug g.gif Bet čia tik pamąstymai.

Man teko sutikti tokį kuris nepraleidžia dujų ir šilumą galima reguliuoti, šildėmės išnuomotą vasarnamį visą naktį ir niekas nenutroškome ir jokio kvapo nebuvo biggrin.gif O kokie kitokie būna tai neteko susidurt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 13, 21:09)
Man teko sutikti tokį kuris nepraleidžia dujų ir šilumą galima reguliuoti, šildėmės išnuomotą vasarnamį visą naktį ir niekas nenutroškome ir jokio kvapo nebuvo  biggrin.gif  O kokie kitokie būna tai neteko susidurt  rolleyes.gif

Tai ne dujų praleidimą turėjau galvoje, bet smalkius. Šiandien MB pakalbinau apie šį šildymo būdą, tai iškvailino mane, kad lauką žadu dujomis šildyti blush2.gif Sako, gal kupiūrų laužą dar susikurk blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 03 13, 21:59)
Tai ne dujų praleidimą turėjau galvoje, bet smalkius. Šiandien MB pakalbinau apie šį šildymo būdą, tai iškvailino mane, kad lauką žadu dujomis šildyti blush2.gif Sako, gal kupiūrų laužą dar susikurk blink.gif  g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti