O kažkoks niekadėjas ėmė ir pažaidė su peiliu ir mano šiltnamiu...Tikriausiai vaikų darbelis,nes iš suaugesnių neįsivaizduoju,kad kažkas galėtų.Laimė,kad nelabai daug.Reikės kokius 2 metrus pločio perdengti.Dabar kažkaip baisu darosi,o jei taip atsitiks kai jau augaliukus jame laikysiu o naktys dar vėsokos bus.
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 03 09, 21:11)
O kažkoks niekadėjas ėmė ir pažaidė su peiliu ir mano šiltnamiu...Tikriausiai vaikų darbelis,nes iš suaugesnių neįsivaizduoju,kad kažkas galėtų.Laimė,kad nelabai daug.Reikės kokius 2 metrus pločio perdengti.Dabar kažkaip baisu darosi,o jei taip atsitiks kai jau augaliukus jame laikysiu o naktys dar vėsokos bus.
Jei man taip padarytų tokį ženklą pastatyčiau :
Bet šiaip taip, užjaučiu. Tikrai nemalonu kai šitaip.
QUOTE(cezi @ 2012 03 08, 21:04)
jei ką sugalvos pasidalink info
pas mane del vedinimo tai sumastyta stogo danga deti profiliuota, tai kas kiekviena bangele bus oro tarpai, o ir stogas vienslaitis, tai auksciausioj stogo vietoj tie tarpeliai bus ir zemiausioj. o duris daryti is dvieju daliu, tad vedinimui pradarineti tik virsutine ju dali
QUOTE(matuke @ 2012 03 10, 01:24)
pas mane del vedinimo tai sumastyta stogo danga deti profiliuota, tai kas kiekviena bangele bus oro tarpai, o ir stogas vienslaitis, tai auksciausioj stogo vietoj tie tarpeliai bus ir zemiausioj. o duris daryti is dvieju daliu, tad vedinimui pradarineti tik virsutine ju dali
tai vasarą per karščius gerai, o kaip pavasarį per šalnas tie tarpai? juk nušals viskas
QUOTE(cezi @ 2012 03 10, 10:02)
tai vasarą per karščius gerai, o kaip pavasarį per šalnas tie tarpai? juk nušals viskas
vat del salnu tai ir mane kankina klausimas, bet gal kas pakomentuos is patirties
varijantas tik mano ismastytas kad agroplevele uzklot augaliukus
QUOTE(matuke @ 2012 03 10, 15:19)
vat del salnu tai ir mane kankina klausimas, bet gal kas pakomentuos is patirties
Svarsčiau ir aš tokį variantą, bet atkrito jis dėl šalnų. Nusprendėm statyt iš apvalios savos medienos plėvelinį šlaitinį šiltnamį ir įmontuot šustrus langus
Noriu paklausti, kaip po žiemos dezinfekuojate šiltnamius? kuo plaunate šiltnamio vidines sienas ar neplaunate?
Mano vyras sieros pakūręs buvo, aš žadu dar nuplauti sienas su žaliu muilu, nes dar nuo rudens yra augalų likučių tai įdomu ar gerai mastau ar kažkuo kitu geriau plauti
Mano vyras sieros pakūręs buvo, aš žadu dar nuplauti sienas su žaliu muilu, nes dar nuo rudens yra augalų likučių tai įdomu ar gerai mastau ar kažkuo kitu geriau plauti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 12:31)
Noriu paklausti, kaip po žiemos dezinfekuojate šiltnamius? kuo plaunate šiltnamio vidines sienas ar neplaunate?
Va ir man toks klausimas "pasistojo" . Aš niekad nedezinfekuodavau, bet pernai kažko buvo apsirgę visi pomidorai, tai galvoju - reik dezinfekuot, bet kaip, nes šiltnamyje visa armija žemuogių gyvena ir lapus leidžia. Tai lieka tik plaut tas sienas. Siūlė kažkokią sieros tabletę pakurti, bet dėl augalų turbūt negalima. Ką patars mergaitės turinčios didesnės patirties. Ačiū už atsakymus.
senose temose buvo kalbeta,jei kuri skaite,bet pakartosiu....sieros saske dumina rudeni,bet buna,kad pamirsti ar nezinai ir tenka ta daryti pavasaris...isduminus pavasari-MENESI nieko negalima daryti...
Stikliniam siltnamiui langus plaunu su margancovke (vanduo+kalio permaganatas)
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 12, 20:42)
senose temose buvo kalbeta,jei kuri skaite,bet pakartosiu....sieros saske dumina rudeni,bet buna,kad pamirsti ar nezinai ir tenka ta daryti pavasaris...isduminus pavasari-MENESI nieko negalima daryti...
Ačiū už atsakymą Mes ne taip senai išdūminom, o tai kas nutiks jeigu kažką darysim? Šuniui ant uodegos bus tas dūminimas? Jau šį savaitgalį reikia mirtinai susitvarkyti šiltnamį ir kai ką pasisėti jau žadu
Papildyta:
Ir dar turiu klausimuką Noriu šildomo šiltnamio, bet šiltnamis be mūrinių pamatų tai tikriausiai nelabai apsimoka šildomą daryt? Man labai šustro šildymo nereikia, būna tokie kaip ir dujiniai pečiukai, pajungi prie baliono ir puikiai šildo, tai va gal ir neblogai būtų tokį įsitaisyti, bet spėju nėra tas reikalas pigus Nereiktų kurstyt žvakių tokį turint Aišku nežinau ar labai saugu būtų tokį per naktį palikti be priežiūros, nes dujos tai ne juokas ir dar gali sumastyt nukniaukti kas Čia net nežinau ar išvis skaitytusi šildomas šiltnamis jei būtų kilnojamas toks pečiukas Bet neįsivaizduoju kaip reiktų vyrą įkalbėti
Būtų įdomu išgirsti tas, kurios turi šildomus šiltnamius, kokias sistemas įsirengusios?
QUOTE(jolituxxx @ 2012 03 12, 22:00)
na ne mano sugalvota,kad menesi nieko jame daryti negalima,ta prasme seti,sodinti...
tiesiog gali augalai neaugti,nes tai yra chemija ir ji turi isgaruoti
del sildymo nieko negaliu pasakyti, tokio neturiu
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 12, 21:04)
Supratau teks eksperimentuoti tikriausiai Neaugs tai neaugs ten ant tos sieros tai rašo jog galima į dirvą pabarstyti, atseit padeda augalams augti jei nedidelis kiekis, bet kažkaip neteko girdėti, jog kažkas sierą barstytų, pavojingai man ji atrodo Gal čia tik aš tokia atsilikusi