Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(pb13 @ 2012 03 08, 12:31)
sveikutes siltnamininkes,

Kadangi siais metais neiseina is galvos siltnamis, tai nusprendziau truks plys isigyti.
Persiskaiciau Kurdiumovo "Protingas siltnamis", isklausiau vyro uz ir pries, vaiko noru, supermama skaiciau, interneta islandziojau ir padariau isvadas musu kieme turi stoveti ne bile koks, o isvaizdus siltnamis, tai issirinkau si:
http://www.meistroko...miai-stipruolis
Avansas sumoketas, laukiu kada i kiema atvaziuos, kai turesiu sumontuota ir pastatyta galesiu parasyti pastebejimus.
Galvojom is pradziu patys daryti, bet skaiciavom, skaiciavom ir nusprendem geriau nusiprirkti.
Mano paskaiciavimai 10m2 siltnamiui:
metalas - 500;
gruntas, dazai - 100;
pamatai - 100;
polikarbonatas - 800;
VISO gaunas apie 1500, bet cia apytiksliai skaiciavimai ir be automatiniu orlaidziu ir dar be darbo, o kur laikas, kiek visa tai uztruks... Tai nusprendziau savo vyro nekankinti ir nusipirkti gatava su automatinem orlaidem ir pastiprinta, tikiuosi atlaikys pajurio uraganaus  biggrin.gif

man sitas per siauras. O siaip gyvai bent matet? Is paveisliuko jie visasi kitaip atrodo lotuliukas.gif Tiesa del jusu tai niemaciau ir as gyvai, tai nieko negaliu pasakyti
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 12:36)
viskas gerai  4u.gif Tik kai jau senokai tas klausimų ir abejonių etapas praėjęs, tai dabar reikia dar ir pagalvot gerai, kodėl taip ir nekitaip  biggrin.gif

bandau aiškint nuosekliai. Pomidorams augti, megzti vaisius, derėti nereikia to nežmoniško karščio, kuris pas mus vasarą būna. Todėl polikarbonatniai šiltnamiai tuo ir yra geri, kad galima sudaryt gana mažomis sąnaudomis optimalias auginimo sąlygas. Pramoniniuose yra labai daug daviklių ir kompiuterizuota.

Eiti į šiltnamį po 10 kart per dieną tikrai nereikia. Reiktų organizuotis darbus taip, kad kuo mažiau ten landžioti. Vieną dieną laistyti ir nusiskint pomidorus, kokią kitą dieną per savaitę apgenėt, pareguliuot augimo kryptį ir vėl nusiskint pomidorus.

Tiesa, nėra visai taip, kad visiškai nesusidaro kondensatas. Yra jis, tik nevarva ant augalų ir pilnai užtenka jam pasišalinti per automatiškai atsidarančius langus.

Durų nereikia palikti atvirų, tam, kad neprieitų karšto oro iš lauko. Šiltnamy šilta, bet neįleidinėjant oro, jis po nakties labai palaipsniui įšyla ir vakarop lauke imant vėsit dar ilgai laiko šilumą. Nėra staigaus užkaitimo ir atvėsimo.

Ir dar, pas mane takelis trinkelėmis išdėtas, dar vienas šilumos šaltinis. Per karščius atidarau apatinę durų dalį ir per ją į takelio 'lovį' prileidžiu šalto gruntinio vandens. Tačiau tai darau, kai jau tikrai labai labai karšta būna.

Jei dirbu šiltnamy ir tenka bėgiot iki 'darbinio' namuko pirmyn atgal, tai pro praviras duris tiesiogiai krentantys saulės spinduliai žiūrėk jau ir 'kanda' kokiai paprikai.
Be visa to, mulčiuojant dirvos paviršių ir šiam imant irti, susidaro CO2 dujos, kurios veikia kaip trąša ir tuo pačiu taip pat šildo orą ( čia labai aktualu pavasarį ir rudenį).

Na, gal dar ką praleidau. Klausk drąsiai  4u.gif

viskas super. Bet esminis klausimas i 6x2,6 siltanmi uzteks 4 orlaidziu? Jau norai auga 4m nebenoriu smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 12:38)
viskas super. Bet esminis klausimas i 6x2,6 siltanmi uzteks 4 orlaidziu? Jau norai auga 4m nebenoriu smile.gif))

užteks wink.gif
Atsakyti
[quote=tany,2012 03 08, 12:38]
man sitas per siauras. O siaip gyvai bent matet? Is paveisliuko jie visasi kitaip atrodo lotuliukas.gif Tiesa del jusu tai niemaciau ir as gyvai, tai nieko negaliu pasakyti
Papildyta:

Gyvai nemaciau, nera galimybiu, kaip sakant perku internetine kate maise biggrin.gif , labiausiai suzavejo zodziai pastiprintas, stipruolis biggrin.gif ir bendras isorinis vaizdas.
Siaip tai zinau, kad su laiku vis norisi didesnio ir didesnio, bet as jau cia ir taip laimejima dideli jauciu pasiekus kompromiso deka, nes vyras anksciau i jokias kalbas nesileizdavo. apsiesiu ir su mazyliu, pasidarysiu kuo siauresnius takelius, kad pati tilpciau, o kitieks nebutinai biggrin.gif
Atsakyti
nu va siltnami jau uzsakiau is cia
Visgipo dideliu svarstymu nugalejo gabsumas biggrin.gif Tai uzsakiau 6m. su 4 orlaidem. Kol kas aisku be automatikos (automatikai teks pasitaupyti atskirai, kai padengsiu skolas uz siltnami blush2.gif )
taigi cia pigiausiai pasiule. Tiesa skambinau tik i viena firma www.siltnamiai24.lt tai ten pats siltnamis tada dar klausiau 4m. buvo 2250, kur siltnamio centre 2000, o orlaide 120, siltnamio centre iki 80lt.
Galiausiai mano siltnamis 6 metru su 4 orlaidem man atseis 2780lt
Tiesa nezinau ar cia ne kovo 8 dienos proga smile.gif.
Taigi dabar jau nieks nerasykit nieko blogo, nes jau saukstai po pietu wink.gif Nebent ka gera apei ji pasakysit biggrin.gif
Atsakyti
Tany, sveikinu įsigijus super šiltnamį 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Man labai patinka, kad nusipirkai ne patį mažiuką thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 08, 13:02)
Tany, sveikinu įsigijus super šiltnamį  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Man labai patinka, kad nusipirkai ne patį mažiuką  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

ACIU. Aisku dar negavau, tik uzsakiau...Nu bet tikekimes greit gausiu ir vyras surinks ne po 2 metu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 13:05)
ACIU. Aisku dar negavau, tik uzsakiau...Nu bet tikekimes greit gausiu ir vyras surinks ne po 2 metu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

tany, saunuole! Ar jau ramu ant dusios? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 12:55)
As su "siltnamiu centru" derinu.

Supratau, tada viskas gerai smile.gif pirk būtinai 6m ilgio su 4 orlaidėm, nepasigailėsi biggrin.gif

QUOTE(pb13 @ 2012 03 08, 13:31)
Galvojom is pradziu patys daryti, bet skaiciavom, skaiciavom ir nusprendem geriau nusiprirkti.

tai va dėl to ir dvejojam, nes preliminariais paskaičiavimais mums patiems statytis kol kas didesnė suma gaunasi negu rinkoj gatavi siūlomi g.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 13:36)
Durų nereikia palikti atvirų, tam, kad neprieitų karšto oro iš lauko. Šiltnamy šilta, bet neįleidinėjant oro, jis po nakties labai palaipsniui įšyla ir vakarop lauke imant vėsit dar ilgai laiko šilumą. Nėra staigaus užkaitimo ir atvėsimo.

Ir dar, pas mane takelis trinkelėmis išdėtas, dar vienas šilumos šaltinis. Per karščius atidarau apatinę durų dalį ir per ją į takelio 'lovį' prileidžiu šalto gruntinio vandens. Tačiau tai darau, kai jau tikrai labai labai karšta būna.

Jei dirbu šiltnamy ir tenka bėgiot iki 'darbinio' namuko pirmyn atgal, tai pro praviras duris tiesiogiai krentantys saulės spinduliai žiūrėk jau ir 'kanda' kokiai paprikai.
Be visa to, mulčiuojant dirvos paviršių ir šiam imant irti, susidaro CO2 dujos, kurios veikia kaip trąša ir tuo pačiu taip pat šildo orą ( čia labai aktualu pavasarį ir rudenį).

Čia tavo visus pamokymus reikia išsisaugoti ir ant šiltnamio durų pasikabint biggrin.gif 4u.gif

Tany, kol atsakiau, tai tu ir užsakei biggrin.gif Sveikinu su geru pirkiniu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 08 kovo 2012 - 13:15
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 13:05)
ir vyras surinks ne po 2 metu  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Tai Gaudvilę pasisamdysi: ji pavadovaus, o tu surinksi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 08, 13:17)
Tai Gaudvilę pasisamdysi: ji pavadovaus, o tu surinksi  mirksiukas.gif

varžtus sukti tai aš moku blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 03 08, 14:17)
Tai Gaudvilę pasisamdysi: ji pavadovaus, o tu surinksi  mirksiukas.gif

Ir kam tie vyrai mums reikalingi g.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 12:59)
nu va siltnami jau uzsakiau is cia
Visgipo dideliu svarstymu nugalejo gabsumas biggrin.gif  Tai uzsakiau 6m. su 4 orlaidem. Kol kas aisku be automatikos (automatikai teks pasitaupyti atskirai, kai padengsiu skolas uz siltnami blush2.gif )
taigi cia pigiausiai pasiule. Tiesa skambinau tik i viena firma www.siltnamiai24.lt tai ten pats siltnamis tada dar klausiau 4m. buvo 2250, kur siltnamio centre 2000,  o orlaide 120, siltnamio centre iki 80lt.
Galiausiai mano siltnamis 6 metru su 4 orlaidem man atseis 2780lt
Tiesa nezinau ar cia ne kovo 8 dienos proga smile.gif.
Taigi dabar jau nieks nerasykit nieko blogo, nes jau saukstai po pietu wink.gif Nebent ka gera apei ji pasakysit biggrin.gif

3 vyrai renka!!! fear.gif
teks mano vyrui tapti trys viename lotuliukas.gif
Atsakyti