Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 10:12)
Augalams svarbiausia nedideli temperatūriniai svyravimai tam, kad nesustotų vystymasis, ypač žiedų formavimo, apsidulkinimo metu. Kritiniai taškai 15C ir 35C. Tai štai, polikarbonato nereikia balinti ar dar kaip nors temdyti, augalai neperkaista, neapdega. Nedarinėjant durų ir jų nepaliekant, nesusidaro dideli temperatūriniai svyravimai, tarp dienos ir nakties.

Tik nelabai supratau klausimo dėl laidumo. Gi praleidžia tiek šilumą, tiek šviesą.

nu as planavau duris dienom visvien praviras laikyti. Orlaidziu tik 2 planuoju. Tikrai neuzteks. Man tik tu orlaidziu reikia kol atsikelsiu duris pradaryti, nes keliames pakankaai velai. Bet dabar galvoju, jei darynesiu duris tai ar nebus per salta g.gif
Atsakyti
QUOTE(RZK @ 2012 03 08, 09:54)
Šiltnamis šlaitinis , šiaip labai geras , aš ne specas , bet galvoju , kad aut. orlaidės kondensato nepareguliuos , nes jos atsidaro nuo temp. , o kai nėra saulės , jos prasiveria vėliau , ir kai šiltnamis aprasoja iš vidaus , tenka rankytėm praverti langus ar duris , bent jau praktiškai taip yra .

tai labai klaidingai galvoji. Šaltu, vėsiu oru niekas nelaisto šiltnamių, o karštu langai patys atsidaro, kada tik pakyla aukščiau 15C ir ne visi langai iš karto, pasireguliuoja pagal vidaus temperatūrą patys. Žmogus gi savo oda nejaučia, kada ne per anksti ir ne per vėlu atvert, užvert.
Kondensato nevalau ir ačiū D nereikia galvos sukti dėl vėdinimo. Automatinis laistymas pajungiamas tik prieš išvykstant ilgesniam laikui.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 10:19)
nu as planavau duris dienom visvien praviras laikyti. Orlaidziu tik 2 planuoju. Tikrai neuzteks. Man tik tu orlaidziu reikia kol atsikelsiu duris pradaryti, nes keliames pakankaai velai. Bet dabar galvoju, jei darynesiu duris tai ar nebus per salta g.gif

O tai kam išvis galvą sukti dėl langų, pavasarį uždėjai, rudenį nuėmei ir pamiršti.

Jei paliksi duris atviras, perkais šiltnamis, niu doh.gif nori turėti tuščius žiedus? Pomidorų nebereikia? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 10:24)
tai labai klaidingai galvoji. Šaltu, vėsiu oru niekas nelaisto šiltnamių, o karštu langai patys atsidaro, kada tik pakyla aukščiau 15C ir ne visi langai iš karto, pasireguliuoja pagal vidaus temperatūrą patys. Žmogus gi savo oda nejaučia, kada ne per anksti ir ne per vėlu atvert, užvert.
Kondensato nevalau ir ačiū D nereikia galvos sukti dėl vėdinimo. Automatinis laistymas pajungiamas tik prieš išvykstant ilgesniam laikui.
Papildyta:

O tai kam išvis galvą sukti dėl langų, pavasarį uždėjai, rudenį nuėmei ir pamiršti.

Jei paliksi duris atviras, perkais šiltnamis, niu  doh.gif nori turėti tuščius žiedus? Pomidorų nebereikia?  lotuliukas.gif

bet jei nedarinet duru 2 orlaidziu mazai bus 4x2.6 siltnamiui?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 10:25)
bet jei nedarinet duru 2 orlaidziu mazai bus 4x2.6 siltnamiui?

g.gif važiuoju pasivažinėt, nes jau nebesuprantu, kuo durys užkliuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 10:30)
g.gif važiuoju pasivažinėt, nes jau nebesuprantu, kuo durys užkliuvo lotuliukas.gif

biggrin.gif Nu tiesiog as daug ko nezinau pasirodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 10:30)

Įpratimas antras prigimimas. Kas nosį krapšto, kas duris darinėja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 11:05)
Del orlaidziu ir renkuosi sita. Vakar buvau apziureti. Tikrai toks siaurokas. Bet 2 lisviu man tikrai pakanka. As tik svarsciau ar tom dviem ten pakankamai vietos, per nakti nusprendziau kad tureciau susitalpinti smile.gif O siaip tikrai tvirtesnis atrodo nei tas Dacnaja2. Buvau ir Lietuviska apziureti. kam reikia didelio siltnamio, tai lietuviskam tai tos veitos daug. Tikrai erdvus. Sake, gal kada sugalvos ir orlaide kokia. Vyrui gal tas net labiau patiko, nes erdvus, bet man kazkaip sirdys link Streles nukripo.

o kokį lietuvišką apžiūrinėjai? ar toj firmoj, kur nuorodą tos strėlės buvai įdėjus? man atrodo jie ir plokštėm prekiauja, reiks kainų užklaust...

QUOTE(tany @ 2012 03 08, 11:42)
biggrin.gif  Nu tiesiog as daug ko nezinau pasirodo g.gif

manau, kad dviejų orlaidžių pats tas tokio ilgio šiltnamiui, o tas duris reguliuok pagal temperatūrą, jeigu lauke šalčiau uždarai, jeigu karšta - laikai praviras, o tos automatinės orlaidės pačios atsidarys esant daugiau kaip +15 laipsnių šilumos mirksiukas.gif aš vasarą labai retai kada duris uždarydavau plėveliniame, nes labai prirasodavo, tai kad nekapsėtų dėdavau agroplėvelę iš vidaus ties stogu...todėl labai tikiuosi, kad pasistatysim ar nusipirksim naują šiltnamį su tobulesne vėdinimo sistema smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 08 kovo 2012 - 11:24
Nu bet visvien kas susuduret pasakykit del tos ventiliacijos. Jei dabar uzdarytos duris, tai kad pakaktu pilnai orlaidziu automatiniu. Kiek ju privalo buti siltnamiui 4x2.6m ir dar gundausi ant 6x2.6m. Cia sneka apie strele siltnami, jei turi esmes.
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2012 03 08, 11:21)
o kokį lietuvišką apžiūrinėjai? ar toj firmoj, kur nuorodą tos strėlės buvai įdėjus? man atrodo jie ir plokštėm prekiauja, reiks kainų užklaust...
manau, kad dviejų orlaidžių pats tas tokio ilgio šiltnamiui, o tas duris reguliuok pagal temperatūrą, jeigu lauke šalčiau uždarai, jeigu karšta - laikai praviras, o tos automatinės orlaidės pačios atsidarys esant daugiau kaip +15 laipsnių šilumos mirksiukas.gif aš vasarą labai retai kada duris uždarydavau plėveliniame, nes labai prirasodavo, tai kad nekapsėtų dėdavau agroplėvelę iš vidaus ties stogu...todėl labai tikiuosi, kad pasistatysim ar nusipirksim naują šiltnamį su tobulesne vėdinimo sistema smile.gif

ne toj firmioj kur idejau kainos dideles. Idejau kaip pvz. Lietuviska apziurinejau tiesai pas biciuka kuris daro(gal jis ne vienas daro aisku, bet aprodynejo vienas is ju). Bet skambinausi i mestrokoda, tai gal jisten dirba arba teisiog man jo tel dave, nezinau. Nu man dar tas lietuviskas pasitikejimo kazkodel nekele. Cia kaip sake kopijavo is rusisko, tipo pagerino. Matosi, kad kada gal pribres, bet kol kas dar ji reiketu tobulinti(kad ir del tu orlaidziu). Aisku, kaip vyras sake, kai jau pasitvirtins jiems ir visi niuansai bus dadaryti, tai kaina uzkels(tuo atveju jei pasiseks smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 12:36)
ne toj firmioj kur idejau kainos dideles. Idejau kaip pvz. Lietuviska apziurinejau tiesai pas biciuka kuris daro(gal jis ne vienas daro aisku, bet aprodynejo vienas is ju). Bet skambinausi i mestrokoda, tai gal jisten dirba arba teisiog man jo tel dave, nezinau. Nu man dar tas lietuviskas pasitikejimo kazkodel nekele. Cia kaip sake kopijavo is rusisko, tipo pagerino. Matosi, kad kada gal pribres, bet kol kas dar ji reiketu tobulinti(kad ir del tu orlaidziu). Aisku, kaip vyras sake, kai jau pasitvirtins jiems ir visi niuansai bus dadaryti, tai kaina uzkels(tuo atveju jei pasiseks smile.gif)

Tai jūs iš MK pirksit tą Strėlę? už kiek suderėjot jei ne paslaptis? Strėlė man atrodo ir yra rusiškas šiltnamis, ar aš kažką maišau g.gif bent jau iš paveiksliuko toks labai kokybiškas atrodo ir toks neįprastai aukštas, kiek kitokios formos negu mes pripratę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 03 08, 11:47)
Tai jūs iš MK pirksit tą Strėlę? už kiek suderėjot jei ne paslaptis? Strėlė man atrodo ir yra rusiškas šiltnamis, ar aš kažką maišau g.gif bent jau iš paveiksliuko toks labai kokybiškas atrodo ir toks neįprastai aukštas, kiek kitokios formos negu mes pripratę smile.gif

ne, is ju nieko nepirksiu. Nezinojau, kad jie turi Strele. As su "siltnamiu centru" derinu.

jo Strele rusiskas, bet yra dar tas Dacnaja2 kazkas, kadangi pavadinimas ilgas tai as ji vadinu rusiskas ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 08 kovo 2012 - 12:04
sveikutes siltnamininkes,

Kadangi siais metais neiseina is galvos siltnamis, tai nusprendziau truks plys isigyti.
Persiskaiciau Kurdiumovo "Protingas siltnamis", isklausiau vyro uz ir pries, vaiko noru, supermama skaiciau, interneta islandziojau ir padariau isvadas musu kieme turi stoveti ne bile koks, o isvaizdus siltnamis, tai issirinkau si:
http://www.meistroko...miai-stipruolis
Avansas sumoketas, laukiu kada i kiema atvaziuos, kai turesiu sumontuota ir pastatyta galesiu parasyti pastebejimus.
Galvojom is pradziu patys daryti, bet skaiciavom, skaiciavom ir nusprendem geriau nusiprirkti.
Mano paskaiciavimai 10m2 siltnamiui:
metalas - 500;
gruntas, dazai - 100;
pamatai - 100;
polikarbonatas - 800;
VISO gaunas apie 1500, bet cia apytiksliai skaiciavimai ir be automatiniu orlaidziu ir dar be darbo, o kur laikas, kiek visa tai uztruks... Tai nusprendziau savo vyro nekankinti ir nusipirkti gatava su automatinem orlaidem ir pastiprinta, tikiuosi atlaikys pajurio uraganaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 10:42)
biggrin.gif  Nu tiesiog as daug ko nezinau pasirodo g.gif

viskas gerai 4u.gif Tik kai jau senokai tas klausimų ir abejonių etapas praėjęs, tai dabar reikia dar ir pagalvot gerai, kodėl taip ir nekitaip biggrin.gif

bandau aiškint nuosekliai. Pomidorams augti, megzti vaisius, derėti nereikia to nežmoniško karščio, kuris pas mus vasarą būna. Todėl polikarbonatniai šiltnamiai tuo ir yra geri, kad galima sudaryt gana mažomis sąnaudomis optimalias auginimo sąlygas. Pramoniniuose yra labai daug daviklių ir kompiuterizuota.

Eiti į šiltnamį po 10 kart per dieną tikrai nereikia. Reiktų organizuotis darbus taip, kad kuo mažiau ten landžioti. Vieną dieną laistyti ir nusiskint pomidorus, kokią kitą dieną per savaitę apgenėt, pareguliuot augimo kryptį ir vėl nusiskint pomidorus.

Tiesa, nėra visai taip, kad visiškai nesusidaro kondensatas. Yra jis, tik nevarva ant augalų ir pilnai užtenka jam pasišalinti per automatiškai atsidarančius langus.

Durų nereikia palikti atvirų, tam, kad neprieitų karšto oro iš lauko. Šiltnamy šilta, bet neįleidinėjant oro, jis po nakties labai palaipsniui įšyla ir vakarop lauke imant vėsit dar ilgai laiko šilumą. Nėra staigaus užkaitimo ir atvėsimo.

Ir dar, pas mane takelis trinkelėmis išdėtas, dar vienas šilumos šaltinis. Per karščius atidarau apatinę durų dalį ir per ją į takelio 'lovį' prileidžiu šalto gruntinio vandens. Tačiau tai darau, kai jau tikrai labai labai karšta būna.

Jei dirbu šiltnamy ir tenka bėgiot iki 'darbinio' namuko pirmyn atgal, tai pro praviras duris tiesiogiai krentantys saulės spinduliai žiūrėk jau ir 'kanda' kokiai paprikai.

Be visa to, mulčiuojant dirvos paviršių ir šiam imant irti, susidaro CO2 dujos, kurios veikia kaip trąša ir tuo pačiu taip pat šildo orą ( čia labai aktualu pavasarį ir rudenį).

Na, gal dar ką praleidau. Klausk drąsiai 4u.gif
Atsakyti