Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Dėl kainos nežinau, bet aliuminiais gaminiais užsiema SAPA Kaune, prie automobilių turgaus.
http://www.sapagroup...rmos-profiliai/
Kaina turėtu būti pobrangiai.

Plius polikarbonato danga apie 18lt/1m2
PET 15lt/1m2
PVC 18lt/m2

Pažiūrėjus į plastikinius sujingimo profilius, kaina 15-16lt 1m.
http://www.polikarbo...kainininkas.pdf

QUOTE(cezi @ 2012 03 07, 21:47)
O gal kuri kur matėt kokia kaina tie specprofiliai? ir aplamai kur jų yra, nes kažko niekad akis neužkliuvo g.gif  o kad elektros nereikia tai super thumbup.gif

Atsakyti
Dar toks klausimas iskilo, kas turit automaitnes orlaides: Ar galima atydaryti mechaniskai, ar jau tik automatiskai?
Atsakyti
tik automatiškai, žiemai sklendės nusiima, pavasarį ir vėl uždedamos. Na, ir pamiršti apie atidarymą/uždarymą.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 00:26)
tik automatiškai, žiemai sklendės nusiima, pavasarį ir vėl uždedamos. Na, ir pamiršti apie atidarymą/uždarymą.

o Siltnamio duris visvien pradarai? Ar jau nebe?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 00:33)
o Siltnamio duris visvien pradarai? Ar jau nebe?

Nea, šiltnamis tolokai, tai tik langai dirba, durys net ir karščiausią dieną uždarytos. Va čia visas polikarbonato gėris ir pasireiškia, saulės šviesa išsklaidoma, nenudegina augalų, nedarinėjant durų šiltnamy ir nepalikus jų atidarytų, neįkaista labai stipriai oras.
Atsakyti
Pas mane viena orlaidė automatinė , dvi ne , tai duris atidarinėju , per stogą vėdinimo per mažai , nors šiltnamis nedidelis , polikarbonatinis su al. rėmu ,
Tas mechanines labai paprasta atidaryti ir jos daugiau max. atsidaro . Jei šiltnamis prie namų , orlaides geriausia kombinuot , kelios auto. , kelios ne,
kartais (jei renkasi kondensatas ar pan.) gerai atidaryt , kai automatinė neatidarinėja , o nori vėdint per stogą.
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2012 03 07, 18:32)
man tokio mandro niekas nestatys biggrin.gif Įtariu, kad bus lankinis mastau.gif nors nežinau, kuris čia gražiau žiūrėtųsi biggrin.gif

O gal... jeigu gerai įkalbėsi ir daug privalumų pavardinsi biggrin.gif estetiškai vaizdas tikrai geresnis negu lankinio wink.gif

QUOTE(tany @ 2012 03 07, 21:55)
Gal kas netycia turi siltnami Strele g.gif  Kokie atsiliepimai butu?

Man šitas būtų labai geras, nes ir orlaides pritaiko šiltnamių centre mirksiukas.gif Kad aukštas, tai gerai, bet tas plotis kiek siaurokas 2,6 g.gif nebent jums užtenka dvi lysves pasidaryt smile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 07, 22:07)
Dar ir už prarabą  biggrin.gif

Būtų gerai bigsmile.gif biggrin.gif Vakar kaip tik išsimatavau, nusifotkinau tą vietą, kur planuojam statyt ir savaitgaly reiks prie skaičiavimų padirbėt...Vėliau prašysiu tavęs pakonsultuot ax.gif vis tiek tu jau turi tą gėrį ir žinai, kur ir į ką labiau atkreipt dėmesį... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(RZK @ 2012 03 08, 10:29)
Pas mane viena orlaidė automatinė , dvi ne , tai duris atidarinėju , per stogą vėdinimo per mažai , nors šiltnamis nedidelis , polikarbonatinis su al. rėmu ,
Tas mechanines labai paprasta atidaryti ir jos daugiau max. atsidaro . Jei šiltnamis prie namų , orlaides geriausia kombinuot , kelios auto. , kelios ne,
kartais (jei renkasi kondensatas ar pan.) gerai atidaryt , kai automatinė neatidarinėja , o nori vėdint per stogą.

o kokio tipo šiltnamis pas jus arkinis ar šlaitinis? ir kiek tada tų orlaidžių reikėtų 10 m ilgio šiltnamiui, kad nesikauptų kondensatas ir būtų geras vėdinimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 08 kovo 2012 - 09:31
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 08, 00:40)
Nea, šiltnamis tolokai, tai tik langai dirba, durys net ir karščiausią dieną uždarytos. Va čia visas polikarbonato gėris ir pasireiškia, saulės šviesa išsklaidoma, nenudegina augalų, nedarinėjant durų šiltnamy ir nepalikus jų atidarytų, neįkaista labai stipriai oras.

bet susila ar ne? Nu kad per salta nebutu g.gif Jei lauke nebus silta, noretusi kad siltnami butu. Bet jei saule nekaitina, tia kaip susila viduje?
Atsakyti
o kokio tipo šiltnamis pas jus arkinis ar šlaitinis? ir kiek tada tų orlaidžių reikėtų 10 m ilgio šiltnamiui, kad nesikauptų kondensatas ir būtų geras vėdinimas?
[/quote]
Šiltnamis šlaitinis , šiaip labai geras , aš ne specas , bet galvoju , kad aut. orlaidės kondensato nepareguliuos , nes jos atsidaro nuo temp. , o kai nėra saulės , jos prasiveria vėliau , ir kai šiltnamis aprasoja iš vidaus , tenka rankytėm praverti langus ar duris , bent jau praktiškai taip yra .
Atsakyti
[quote=RZK,2012 03 08, 09:54]
[/quote]
Šiltnamis šlaitinis , šiaip labai geras , aš ne specas , bet galvoju , kad aut. orlaidės kondensato nepareguliuos , nes jos atsidaro nuo temp. , o kai nėra saulės , jos prasiveria vėliau , ir kai šiltnamis aprasoja iš vidaus , tenka rankytėm praverti langus ar duris , bent jau praktiškai taip yra .
[/quote]

Pabandysiu pagalvoti teoriskai. Jus tikriausiai nemulciuojate... Mulciuojant, tokiu kondensatu susikaupimu buna tik neatidarinejant orlaidziu. Bent mano praktika tokia.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 03 08, 09:32)

Man šitas būtų labai geras, nes ir orlaides pritaiko šiltnamių centre mirksiukas.gif Kad aukštas, tai gerai, bet tas plotis kiek siaurokas 2,6 g.gif nebent jums užtenka dvi lysves pasidaryt smile.gif

Del orlaidziu ir renkuosi sita. Vakar buvau apziureti. Tikrai toks siaurokas. Bet 2 lisviu man tikrai pakanka. As tik svarsciau ar tom dviem ten pakankamai vietos, per nakti nusprendziau kad tureciau susitalpinti smile.gif O siaip tikrai tvirtesnis atrodo nei tas Dacnaja2. Buvau ir Lietuviska apziureti. kam reikia didelio siltnamio, tai lietuviskam tai tos veitos daug. Tikrai erdvus. Sake, gal kada sugalvos ir orlaide kokia. Vyrui gal tas net labiau patiko, nes erdvus, bet man kazkaip sirdys link Streles nukripo.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 08, 09:52)
bet susila ar ne? Nu kad per salta nebutu g.gif  Jei lauke nebus silta, noretusi kad siltnami butu. Bet jei saule nekaitina, tia kaip susila viduje?

Augalams svarbiausia nedideli temperatūriniai svyravimai tam, kad nesustotų vystymasis, ypač žiedų formavimo, apsidulkinimo metu. Kritiniai taškai 15C ir 35C. Tai štai, polikarbonato nereikia balinti ar dar kaip nors temdyti, augalai neperkaista, neapdega. Nedarinėjant durų ir jų nepaliekant, nesusidaro dideli temperatūriniai svyravimai, tarp dienos ir nakties.

Tik nelabai supratau klausimo dėl laidumo. Gi praleidžia tiek šilumą, tiek šviesą.

Atsakyti