QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 05, 17:07)
audine68 super siltnamis
man tokie klausimai iskilo
kaip ta danga apsaugo nuo pavasariniu salnu? ji panasi i polikarbonata ar labiau i stikla,plevele (cia turiu omeni nuo salnu,silumos sulaikymu,pralaidumu)?
kiek eina iziuret foto tai stogas is gofruoto yra detas,o sonams lygus?(tokie klausimai todel,kad niekad nesu susidurus)
gal skaiciavot kiek kainavo viso siltnamio statyba nuo pradzios iki pabaigos?
kodel butent toks aukstas siltnamis?
Nu pabandysiu atsakyti į visus klausimus.
Taip, šonai lygūs, o stogas banguotas. taip pasirinkome dėl tvirtinimo, nes jei būtų banguoti šonai, apačioje nebūtų sandarumo, o ir tvirtinti daug sunkiau. Stogas banguotas, jis kiek tvirtesnis, nuo jo gerai nušliaužia sniegas.
Panašiau į polikarbonatą pagal savybes. pagal pojūčius tia reikia pačiai pačiupinėti, nes kiekvieno skirtingi pojūčiai
. Savybės kažkur buvau radusi internete, bet bendrais bruožais: mažesni Temperatūros svyravimai, šilumą praleidžia, bet tų UV spindulių ne. Vienu žodžiu, lyginau su stikliniai kaimynų, sodinau daug anksčiau (pirma žalumynus, po to pomidorus), derlių nuėmiau vėliausiai. per karščius nebijojau nudeginimų. Kadangi aukštas, tai gal tiek ir neįkaisdavo, nes cirkuliuoja geriau oras.
Aukštis toks, nes ėmėme lapus po 2 m ir kad nereikėtų pjauti pilnus ir dėjome. Šiaip buvau rašiusi, kad sesuo labai bijo tų nutysusių vorų, o tokiame aukštyje jų kaip ir neliko, arba bent jau nesijautė.
Kaina. 440 žalias stogas, 627 - baltas stikloplastis šonai, 200 cementas, + armatūra, 60 - kampainiai, 100 - varžtai, 40 - ruberoidas, 670 - mediena. Kadangi pas mus vyksta ir namo statyba, tai kažkiek armatūros, cementao turėjome dar. Nėra dar kainos dažų, nes vyras parvežė iš Danijos Fluger, kurių pirmas sluoksnis ėjo kaip impregnatorius, o kitais 2 sluoksniais nudažėme. Šiaip dažai labai kokybiški, bet pas mus žiauriai brangūs. Kadangi mums nereikėjo pirkti, tai panaudojome.
Darbas nekainavo, turiu 3 sūnus ir gera vyra. Tai kad mama būtų rami , jie man patatė tokį džiaugsmą