Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 15:08)
Ar dabar gerai?

bigsmile.gif thumbup.gif
o stogas ar ten toks kaip armuotas ar profiliuotas? tokios linijos matosi

ka galvojate jei stoga dengti profiliuotais lakstais, gautusi tarpukai atviri , cia daugiau minusas butu ar pliusas g.gif man tai kazkaip nesinori taup, bet meistras ikalbineja kad siltnamiui tai privalumas, o ne trukumas. na, kai karsta vasara tai gal taip, bet kai ankstyvas pavasaris tai sakyciau tada nepageidautinas saltis lys g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 05, 16:27)
bigsmile.gif  thumbup.gif
o stogas ar ten toks kaip armuotas ar profiliuotas? tokios linijos matosi

ka galvojate jei stoga dengti profiliuotais lakstais, gautusi tarpukai atviri , cia daugiau minusas butu ar pliusas  g.gif  man tai kazkaip nesinori taup, bet meistras ikalbineja kad siltnamiui tai privalumas, o ne trukumas. na, kai karsta vasara tai gal taip, bet kai ankstyvas pavasaris tai sakyciau tada nepageidautinas saltis lys  g.gif

Ten stogas toks žalias su bangelėmis, kaip turguose kiti dengia savo prekyvietes. O dėl tarpų kad vėdinsis tai gerai, svarbu, kad lietus nelytų, nes jei ant pomidorų lašės, tai jiems nepatiks.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2012 03 05, 16:27)
o kas bus jei sonai bus ne rytuose ir vakaruose? Nes naujam siltnamiu vietos yra tik nepagal sia tasykle

paskaitykita temoje ŠILTNAMIS. Aš pati ką tik perskaičiau, čia tikriausiai kad nenudegtų lapai
Papildyta:
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 16:33)
Ten stogas toks žalias su bangelėmis, kaip turguose kiti dengia savo prekyvietes. O dėl tarpų kad vėdinsis tai gerai, svarbu, kad lietus nelytų, nes jei ant pomidorų lašės, tai jiems nepatiks.
Papildyta:

Aš pati ką tik perskaičiau, čia tikriausiai kad nenudegtų lapai

Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 15:34)

paskaitykita temoje ŠILTNAMIS. Aš pati ką tik perskaičiau, čia tikriausiai kad nenudegtų lapai

sitoj temoj? gal nuoroda gali imesti, jei turi atsidarius blush2.gif
o jei siltnamis is tu kazkokiu polikarbonadiniu lakstu, ten raso kad atspindi ir nebuna perkarsta, gal tada dzin ta padetis g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 05, 15:39)
sitoj temoj? gal nuoroda gali imesti, jei turi atsidarius blush2.gif
o jei siltnamis is tu kazkokiu polikarbonadiniu lakstu, ten raso kad atspindi ir nebuna perkarsta, gal tada dzin ta padetis g.gif

Vėlyvo rudens, žiemos, ankstyvo pavasario lysvės formuojamos rytų vakarų kryptimi, o normalaus pavasario, vasaros ir ankstyvo rudens auginimui - šiaurės pietų kryptimi.
Taip, atspindi, ir neperkaista, neapdega, tačiau pastačius, auginant atvirkščiai, vieni augalai sudarys šešėlį kitiems. Nemaximaliai išnaudojamas šiltnamis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 05, 15:44)
Vėlyvo rudens, žiemos, ankstyvo pavasario lysvės formuojamos rytų vakarų kryptimi, o normalaus pavasario, vasaros ir ankstyvo rudens auginimui - šiaurės pietų kryptimi.
Taip, atspindi, ir neperkaista, neapdega, tačiau pastačius, auginant atvirkščiai, vieni augalai sudarys šešėlį kitiems. Nemaximaliai išnaudojamas šiltnamis  4u.gif

Aciu. 4u.gif
Atsakyti
audine68 super siltnamis
man tokie klausimai iskilo g.gif
kaip ta danga apsaugo nuo pavasariniu salnu? ji panasi i polikarbonata ar labiau i stikla,plevele (cia turiu omeni nuo salnu,silumos sulaikymu,pralaidumu)?

kiek eina iziuret foto tai stogas is gofruoto yra detas,o sonams lygus?(tokie klausimai todel,kad niekad nesu susidurus)
gal skaiciavot kiek kainavo viso siltnamio statyba nuo pradzios iki pabaigos?
kodel butent toks aukstas siltnamis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 05, 17:27)
o kas bus jei sonai bus ne rytuose ir vakaruose? Nes naujam siltnamiu vietos yra tik nepagal sia tasykle

Siauriniam sone skurdziau augs,nes maziau saules gaus. Tada reikia pagal ugius derinti. Pagal galimybe,geriau statyti pagal taisykles. Bet jei nera galimybiu,nieko baisaus neatsitiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2012 03 05, 16:07)
Siauriniam sone skurdziau augs,nes maziau saules gaus. Tada reikia pagal ugius derinti. Pagal galimybe,geriau statyti pagal taisykles. Bet jei nera galimybiu,nieko baisaus neatsitiks  4u.gif

o cia jau geresnes naujienos smile.gif, nu ziuresim, svarstysim. Gal galiausiai liks planas sena remontuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 05, 17:07)
audine68 super siltnamis
man tokie klausimai iskilo g.gif
kaip ta danga apsaugo nuo pavasariniu salnu? ji panasi i polikarbonata ar labiau i stikla,plevele (cia turiu omeni nuo salnu,silumos sulaikymu,pralaidumu)?

kiek eina iziuret foto tai stogas is gofruoto yra detas,o sonams lygus?(tokie klausimai todel,kad niekad nesu susidurus)
gal skaiciavot kiek kainavo viso siltnamio statyba nuo pradzios iki pabaigos?
kodel butent toks aukstas siltnamis? g.gif

Nu pabandysiu atsakyti į visus klausimus.
Taip, šonai lygūs, o stogas banguotas. taip pasirinkome dėl tvirtinimo, nes jei būtų banguoti šonai, apačioje nebūtų sandarumo, o ir tvirtinti daug sunkiau. Stogas banguotas, jis kiek tvirtesnis, nuo jo gerai nušliaužia sniegas.
Panašiau į polikarbonatą pagal savybes. pagal pojūčius tia reikia pačiai pačiupinėti, nes kiekvieno skirtingi pojūčiai biggrin.gif . Savybės kažkur buvau radusi internete, bet bendrais bruožais: mažesni Temperatūros svyravimai, šilumą praleidžia, bet tų UV spindulių ne. Vienu žodžiu, lyginau su stikliniai kaimynų, sodinau daug anksčiau (pirma žalumynus, po to pomidorus), derlių nuėmiau vėliausiai. per karščius nebijojau nudeginimų. Kadangi aukštas, tai gal tiek ir neįkaisdavo, nes cirkuliuoja geriau oras.
Aukštis toks, nes ėmėme lapus po 2 m ir kad nereikėtų pjauti pilnus ir dėjome. Šiaip buvau rašiusi, kad sesuo labai bijo tų nutysusių vorų, o tokiame aukštyje jų kaip ir neliko, arba bent jau nesijautė.
Kaina. 440 žalias stogas, 627 - baltas stikloplastis šonai, 200 cementas, + armatūra, 60 - kampainiai, 100 - varžtai, 40 - ruberoidas, 670 - mediena. Kadangi pas mus vyksta ir namo statyba, tai kažkiek armatūros, cementao turėjome dar. Nėra dar kainos dažų, nes vyras parvežė iš Danijos Fluger, kurių pirmas sluoksnis ėjo kaip impregnatorius, o kitais 2 sluoksniais nudažėme. Šiaip dažai labai kokybiški, bet pas mus žiauriai brangūs. Kadangi mums nereikėjo pirkti, tai panaudojome.
Darbas nekainavo, turiu 3 sūnus ir gera vyra. Tai kad mama būtų rami , jie man patatė tokį džiaugsmą
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 16:39)
Darbas nekainavo, turiu 3 sūnus ir gera vyra. Tai kad mama būtų rami , jie man patatė tokį džiaugsmą

cia man patiko biggrin.gif Pagalvojau gal ir as kada sulauksiu tokio laiko, kad isnaudociau, kad tiek vyru turiu.

O dabar prie siltnamio temos:

Dabar man parupi kiek giliai pomidoru saknis eina, nes jei statyti siltnami ne ant zemes(ant senu namo pamatu, kur pripilta skalda ir besas zino kas), tai kiek cm reiketu tos zemes privezti ?
Atsakyti
aciu uz atsakyma...
kazko dar zadejau paklaust ir pamirsau blush2.gif kai prisiminsiu brukstelsiu
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 03 05, 17:59)
aciu uz atsakyma...
kazko dar zadejau paklaust ir pamirsau blush2.gif kai prisiminsiu brukstelsiu

Jei Žemaitija, tai važiuokite prie jūros, užsukite į svečius, pamatysite gyvai, bus viskas aiškiai
Atsakyti