Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(barboryte1971 @ 2012 03 04, 09:43)
Pasidalinsiu seminare gautomis žiniomis.Lektorė pasakojo apie savo šiltnamio priežiūrą:kad augalai gerai megstų ir derėtų reikalingos co2 dujos,todėl į šiltnamį pastato 200 l statinę ideda ten pusę kibiro perpuvusio mėšlo,glėbį dilgėlių ir nemažą saują asiūklio.Pripila pilną vandens.Viską kasdien pamaišo.Kai pradeda rūgti ir susidaro co2 dujos ir pasklinda šiltnamyje.Sodindama augalus šalia deda plastikinį butelį nusuktu kamšteliu žemyn ir nupjautu dugnu į viršų[per ten ir bus laistoma ir tręšiana imant tą skystį iš statinės ir skiedžiant maždaug10l vandens -1l skysčio].Nupjovus vejos žolytę mulčiuoja plonu sluoksniu tik nededa prie pat augalo kamieno o palieka kelis cm.Per kelias dienas ta žolytė sudžiūsta,o ir vėl ateina laikas veją pjaut ,tai ir vėl ant viršaus barsto šviežią žolę.Sakė visą vasarą ravėti nereikėjo.Bandysiu ir aš šiemet taip palengvinti sau darbą.

dabar svarstau, jei mulciuojat zole, tai ar nereikia tam mulciui dregmes. Nes jei laistyti i butelius tai zole niekad negauna vandens. Tada ten nevyksta juokie procesai..
Ir dar turiu klausima del siltnamio. Geriau tureti su langais virsuje? Ar uztenka tik skersai duris ir priesingoj pusei.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 05 kovo 2012 - 12:32
[quote=amarrile,2012 03 05, 00:09]
[quote=NIDA,2012 03 04, 21:07]
Pas mane vienas jau seniai seniai butent taip pastatytas siltnamis stovi. Skiriasi tik tuom,kad tam sone,kuri i siaure,buna tamsiau,nes uzstoja vidury augantys auksti augalai. tai ten mazaugiu jau nesodinu. Auga auksti pomidorai,remiasi i lubas,truputi tarp vieluciu juos paleidziu "vijokliais",kadangi siltnamis lankinis.Visai gerai auga. o pietinej pusej pirmoj eilej visada auga paprikos su zemaugiais pomidorais sachmatais pasodinti,vidurinej lysvej- vidutiniai i aukstaugiai.
Man užkliuvo šie žodžiai smile.gif Taip sutaupote vieta gal? Ir daugiau augaliukų sutelpa į lysvę mastau.gif
[/quote]

Taip susodinta del to,kad paprikos labai zemos ir jas lankiniam siltnamy galima sodinti labai arti krasto,kur pomidoram vietos i auksti mazoka. O kad prie papriku patogiau butu prieiti,tai sodinu sachmatais uz truputi aukstesniu pomidoru.
Bet ir kitam siltnamy sodinu visus augalus sachmatais,nes taip galima siauresne lysve padaryti arba i lysve tris eiles iterpti,kadangi tarp augalu istrizai didesnis atstumas gaunasi,nei lygiai susodinus tokio pacio plocio lysveje. Man taip pasiteisino patogumo ir vietos atzvilgiu.
Atsakyti
Sveikos mergytes , noriu apie laistymo sistema pasiklaust. Kiek suprantu tie laistymo vamzdziuose skylutes jau yra padarytos. Ar nesigauna taip kad neiseina pagal skylutes augaliuku susodint?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 03 05, 14:31)
dabar svarstau, jei mulciuojat zole, tai ar nereikia tam mulciui dregmes. Nes jei laistyti i butelius tai zole niekad negauna vandens. Tada ten nevyksta juokie procesai..
Ir dar turiu klausima del siltnamio. Geriau tureti su langais virsuje? Ar uztenka tik skersai duris ir priesingoj pusei.

Man irgi tas klausimas del dregmes kyla.Prinesta dabar pas mane siltnamy siaudu,jie taip ir guli tokie sausi. Sniego siemet negalejau prinesti i vidu,tai ir zemele bus perdziuvus,reiks pavasari su kibirais lakstyti laistyt doh.gif

Pas mane siltnamis 15metru ilgio ir 4m plocio. Jokiu langu virsuje nera. Tik silnamio sonuose apacioj palikti tarpai. Planavau padaryti pakeltas lysves lauke is abieju pusiu ir jom uzdengti tas skyles,bet pernai jau nesuspejau. Dabar net nezinau,ar darysiu,nes pernai augalam tai labai patiko toks pastovus vedinimas.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 12:44)
Sveikos, praeitais metais mano auksarankis irgi pastate siltnami. Dareme naujus pamatus, medini karkasa, uzdengeme stikloplasciu.
Konkreciau: medi impregnavome ir nudazeme. Jis su lauku kaip ir neturi salycio. O medi pasirinkau todel, kad pas kaimynus yra ir medinis, ir metalinis siltnamis, tai mediniu daugiau jie patenkinti del silumos laidumo. Atejus pavasarinems salnoms, metalinis persala, o medinis ne. Tik lieka ilgaamziskumo klausimas. Kadangi mes medi impregnavome ir dazeme, manau bent jau 15 metu istarnaus. Stikloplasti rinkomes del kainos, nes polikarbonatinis mums buvo per brangus. Stoga dareme zalia, kad tiesioginiai saules spinduliai nedegintu lapu.
Pabandysiu nufotkinti ir ideti foto. Siaip labai patenkinta juo.

bigsmile.gif
dziaugiuosi kad atsiranda daugiau mediniu siltnamiu savininkiu thumbup.gif labai lauksiu foto, o tas stikloplastis tai jis gan minkstas, ar nesideformuoja danga g.gif
gal patartumete i ka atkreipti demesi , kokias technines charakteristikas, renkantis sia danga, is anksto dekuij 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 05, 12:45)
Sveikos mergytes , noriu apie laistymo sistema pasiklaust. Kiek suprantu tie laistymo vamzdziuose skylutes jau yra padarytos. Ar nesigauna taip kad neiseina pagal skylutes augaliuku susodint?

Taigi tos skylutės pakankamai tankiai padarytos ir žemė pasilaisto ne tik prie augalo, bet ir aplinkui, juk šaknys išsidėsto ir tolėliau nuo augalo.
Atsakyti
Cia mano karalyste. Ilgis 10 m, plotis 3 m, aukstis apie 4 m.

user posted image]part.lt[/URL]

Iejimas. Demesio - durys is dvieju daliu

Cia ziemos betvarke, bet manau pas visas dabar tokia busena. Tuoj bus tvarka biggrin.gif Gale langas ir lentynos daigams

Cia matosi darbinis stalas ir parodziau, kaip atsidaro durys.

Atsakyti
Audine68, oho koks tavo šiltnamis, su stalu net thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 05, 13:58)
bigsmile.gif
dziaugiuosi kad atsiranda daugiau mediniu siltnamiu savininkiu  thumbup.gif  labai lauksiu foto, o tas stikloplastis tai jis gan minkstas, ar nesideformuoja danga  g.gif
gal patartumete i ka atkreipti demesi , kokias technines charakteristikas, renkantis sia danga, is anksto dekuij  4u.gif

Stikloplastis nera minkstas. Paciupinekite parduotuveje. Jis buna prie polikarbonatines dangos rulonuose. O su tuo zaliu, kur stogas, tai turguose juk uzdengtos prekyvietes. Jis lankstus, bet labai lengvai dirbti su juo. Pirma padareme karkasa, paskui visa rulona istieseme ir prisaudeme (gana tankiai). Svarbu, kad diena butu nevejuota, nes labai reikia tiesiai pritvirtinti. nusipirkome tokio ilgio, kad nebuvo jokiu sujungimu, tik kampuose, bet jie sutrvirtinti su kampainiais. O stoga prisukome ant kiekvienos bangos. Kai si rudeni siaute uraganai, mano siltnsamis niekur nenukentejo. Ziema sniegas nuslinkdavo be problemu. Manlabai svarbu buvo aukstis, nes sesuo ziauriai bujo voru, kurie nusileidzia nuo stogo. O dabar ir oro , ir erdves pakankamai. Takelis isbetonuotas, laistant nuo borteliu vanduo nenubega. Galiu ateiti gana gera avalyne, lieku svari. Belieka galvoti tik del laistymo sistemos,
Papildyta:
QUOTE(Asese @ 2012 03 05, 14:17)
Audine68, oho koks tavo šiltnamis, su stalu net  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Dekui, cia mano vyro nuopelnas. O staliuko visu privalumu nesimato, bloga foto padariau. Dar ten lentyna irankiams pasikabinti yra.
Atsakyti
Seminare pasakojo,jog laistoma į tą butelį ir augalui drėgmės pakanka,kaip suprantu vandenukas skverbiasi į žemę bet konkrečiai augalo šaknų zonoje.Ir dar patarė pakelti mulčą ir pažiūrėti kiek ten vabaliukų knibžda ir dirvą purena.Dar pakalbėjau su pažįstama augintoja tai ji mulčiuoja šiaudais pasodinus pomidorus ir laisto tik prie augalo šaknų.Na gal aš nemoku suprantamai paaiškinti,bet man atrodo kad turėtų tikrai pasiteisinti tokia priežiūra.Bandysiu,ir kai matysiu rezultatus tada jau savo patirtimi pasidalinsiu.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 14:21)
nusipirkome tokio ilgio, kad nebuvo jokiu sujungimu, tik kampuos

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Čia labai didelis pranašumas thumbup.gif , nes, žiūriu, kiti ir polikarbonatiniai šiltnamiai parduodami sukonstruoti iš tokių mažų lapukų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 14:13)
Cia mano karalyste. Ilgis 10 m, plotis 3 m, aukstis apie 4 m.

wow koks reportazas thumbup.gif
gaila tik kad nuotr nepasididina blush2.gif
Atsakyti