Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

QUOTE(migluzez @ 2012 02 29, 14:48)
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12)

user posted image  user posted image  user posted image

Tobulas siltnamis wub.gif
noriu paklausti o koks siltnamio aukstis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ledi_x: 03 kovo 2012 - 22:09
Pasidalinsiu seminare gautomis žiniomis.Lektorė pasakojo apie savo šiltnamio priežiūrą:kad augalai gerai megstų ir derėtų reikalingos co2 dujos,todėl į šiltnamį pastato 200 l statinę ideda ten pusę kibiro perpuvusio mėšlo,glėbį dilgėlių ir nemažą saują asiūklio.Pripila pilną vandens.Viską kasdien pamaišo.Kai pradeda rūgti ir susidaro co2 dujos ir pasklinda šiltnamyje.Sodindama augalus šalia deda plastikinį butelį nusuktu kamšteliu žemyn ir nupjautu dugnu į viršų[per ten ir bus laistoma ir tręšiana imant tą skystį iš statinės ir skiedžiant maždaug10l vandens -1l skysčio].Nupjovus vejos žolytę mulčiuoja plonu sluoksniu tik nededa prie pat augalo kamieno o palieka kelis cm.Per kelias dienas ta žolytė sudžiūsta,o ir vėl ateina laikas veją pjaut ,tai ir vėl ant viršaus barsto šviežią žolę.Sakė visą vasarą ravėti nereikėjo.Bandysiu ir aš šiemet taip palengvinti sau darbą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barboryte1971: 04 kovo 2012 - 09:44
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 03 04, 10:43)
Pasidalinsiu seminare gautomis žiniomis.Lektorė pasakojo apie savo šiltnamio priežiūrą:kad augalai gerai megstų ir derėtų reikalingos co2 dujos,todėl į šiltnamį pastato 200 l statinę ideda ten pusę kibiro perpuvusio mėšlo,glėbį dilgėlių ir nemažą saują asiūklio.Pripila pilną vandens.

Nežinau kaip čia su proporcijomis, bet tokį kiekį "trąšų" aš užmerkiu į 25 l kibirą ir kuo toliau nuo nosies g.gif Jei bačka šiltnamyje- kvapelis šiltnamyje turėtų būti ne koks g.gif Ar vaisių mezgimui būtinos būtent šios sąlygos g.gif Rauguose daug azoto ir laistant būtent jis skatina vaisių mezgimą, bet kam jas laikyti šiltnamyje g.gif Nu, ne biologė aš, bet gal galima smulkiau kas dėl ko g.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2012 03 03, 21:07)
Migluze, labai saunus siltanmiai, mediniai ania  bigsmile.gif  o neturi foto is lauko kaip atrodo, labai idomu nes mes planuojamis medzio daryti ir laikinai plevele dengti su laiku karbonu pakeisti  g.gif
ir dar klausimas del mulciavimo, o svieziai pjauta zole mulciuojat ar padziovinta?
lauksiu labai ats  ax.gif

Šiltnamiai mediniai, kol kas foto neturiu iš lauko - gal vėliau pavyks padaryti smile.gif
Mulčiuoju visada šviežiai pjauta žole, paskleidžiu plonu sluoksniuku - neturėčiau nei kantrybės, nei galimybių tiek žolės džiovinti, nes mulčiuoju ne tik du šiltnamius, bet ir visą daržą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ledi_x @ 2012 03 03, 22:09)
Tobulas siltnamis  wub.gif
noriu paklausti o koks siltnamio aukstis?

Ačiū 4u.gif

Šiltnamis pastatytas taip, kad ekonomiškai pasinaudotų plėvėlė - perkam 6 m pločio plėvėlę, stogui dedam visą plotį. Kuo aukštesnis stogas, tuo siauresnis bus šiltnamis. Pas mus šonuose aukštis 1,5 m, aukščiausioj vietoj - vidury - aukštis 2.2 m. Truputį apsimelavau dėl šiltnamio pločio, pamatavom dabar tiksliai - ne šeši metrai, o 5,6 tongue.gif

Mūsų šiltnamis neaukštas, bet mano ūgiui -1,68 m - pats tas. Aukštesniems žmonėms nebūtų labai patogu.. smile.gif
Atsakyti
Aš papasakojau ką rekomendavo lektorė.Ji pasakojo jog užsienyje ir pas mus pramoniniuose šiltnamiuose i šiltnamius leidžiamos co2 dujos o laikant raugą taip pat gaminasi tos dujos ir tą statinę būtina laikyti šiltnamyje.Minėjo,kad kvapelis ne koks,bet kadangi tai ir apsauga nuo ligų tai taip yra rekomenduojama daryti ekologiniams šiltnamiams[seminaras buvo ekologinės augalininkystės tema]Iš ankstesnio mokymosi žinau,jog azotas padeda augalui augti,palaikyti žalumą kad galėtų vykti fotosintezė;fosforas atsakingas už dauginimąsi t.y.už vaisių kiekį .Iš savo patirties -į šiltnamį pasodinu serenčių,tai nepuola jokie amarai ar kiti vabaliukai-kenkėjai.
Atsakyti
QUOTE(migluzez @ 2012 03 04, 11:19)
Ačiū  4u.gif

Šiltnamis pastatytas taip, kad ekonomiškai pasinaudotų plėvėlė - perkam 6 m pločio plėvėlę, stogui dedam visą plotį. Kuo aukštesnis stogas, tuo siauresnis bus šiltnamis. Pas mus šonuose aukštis 1,5 m, aukščiausioj vietoj - vidury - aukštis 2.2 m. Truputį apsimelavau dėl šiltnamio pločio, pamatavom dabar tiksliai - ne šeši metrai, o 5,6  tongue.gif

Mūsų šiltnamis neaukštas, bet mano ūgiui -1,68 m - pats tas. Aukštesniems žmonėms nebūtų labai patogu..  smile.gif

Ačiukas už atsakymą 4u.gif Dar noriu paklausti dėl šiltnamio vietos. Daug rašoma, kad šiltnamis turi stovėti plačiosiomis pusėmis į rytus ir vakarus, bet pas mus nėra galimybės taip statyti, tai jei jis stovėtų plačiosiomis pusėmis į pietus ir šiaurę ar vasarą būtų daug problemų, ar nebūtų per daug karšta augalams?
Atsakyti
QUOTE(ledi_x @ 2012 03 04, 19:22)
Ačiukas už atsakymą  4u.gif Dar noriu paklausti dėl šiltnamio vietos. Daug rašoma, kad šiltnamis turi stovėti plačiosiomis pusėmis į rytus ir vakarus, bet pas mus nėra galimybės taip statyti, tai jei jis stovėtų plačiosiomis pusėmis į pietus ir šiaurę ar vasarą būtų daug problemų, ar nebūtų per daug karšta augalams?

Pas mane vienas jau seniai seniai butent taip pastatytas siltnamis stovi. Skiriasi tik tuom,kad tam sone,kuri i siaure,buna tamsiau,nes uzstoja vidury augantys auksti augalai. tai ten mazaugiu jau nesodinu. Auga auksti pomidorai,remiasi i lubas,truputi tarp vieluciu juos paleidziu "vijokliais",kadangi siltnamis lankinis.Visai gerai auga. o pietinej pusej pirmoj eilej visada auga paprikos su zemaugiais pomidorais sachmatais pasodinti,vidurinej lysvej- vidutiniai i aukstaugiai.
Yra ir kitas siltnamis, pastatytas pagal taisykles. Nei karsciau,nei vesiau jame augalam.
Papildyta:
QUOTE(barboryte1971 @ 2012 03 04, 11:43)
Pasidalinsiu seminare gautomis žiniomis.Lektorė pasakojo apie savo šiltnamio priežiūrą:kad augalai gerai megstų ir derėtų reikalingos co2 dujos,todėl į šiltnamį pastato 200 l statinę ideda ten pusę kibiro perpuvusio mėšlo,glėbį dilgėlių ir nemažą saują asiūklio.Pripila pilną vandens.Viską kasdien pamaišo.Kai pradeda rūgti ir susidaro co2 dujos ir pasklinda šiltnamyje.Sodindama augalus šalia deda plastikinį butelį nusuktu kamšteliu žemyn ir nupjautu dugnu į viršų[per ten ir bus laistoma ir tręšiana imant tą skystį iš statinės ir skiedžiant maždaug10l vandens -1l skysčio].Nupjovus vejos žolytę mulčiuoja plonu sluoksniu tik nededa prie pat augalo kamieno o palieka kelis cm.Per kelias dienas ta žolytė sudžiūsta,o ir vėl ateina laikas veją pjaut ,tai ir vėl ant viršaus barsto šviežią žolę.Sakė visą vasarą ravėti nereikėjo.Bandysiu ir aš šiemet taip palengvinti sau darbą.

O nebus pomidoram per daug dregmes per nakti uzdarytame siltnamy su tuo garuojanciu vandeniu?
Atsakyti
QUOTE(migluzez @ 2012 03 04, 11:49)
Šiltnamiai mediniai, kol kas foto neturiu iš lauko - gal vėliau pavyks padaryti smile.gif
Mulčiuoju visada šviežiai pjauta žole, paskleidžiu plonu sluoksniuku - neturėčiau nei kantrybės, nei galimybių tiek žolės džiovinti, nes mulčiuoju ne tik du šiltnamius, bet ir visą daržą  4u.gif

dekui 4u.gif

del siltanmio orientacijos tai pas mane kogero bus tas var kur isilgai pietu-siaures. reiks permastyt savo augaliuku susodinimo principa g.gif
bet mano bus nedidckas, 3*2,5, tai manau kad uzteks tos sviesos ax.gif bet aciu uz temute, po truputi deliojasi mano mintys, ech, laukiu tikro silto pavasario cool.gif
Atsakyti
[quote=NIDA,2012 03 04, 21:07]
Pas mane vienas jau seniai seniai butent taip pastatytas siltnamis stovi. Skiriasi tik tuom,kad tam sone,kuri i siaure,buna tamsiau,nes uzstoja vidury augantys auksti augalai. tai ten mazaugiu jau nesodinu. Auga auksti pomidorai,remiasi i lubas,truputi tarp vieluciu juos paleidziu "vijokliais",kadangi siltnamis lankinis.Visai gerai auga. o pietinej pusej pirmoj eilej visada auga paprikos su zemaugiais pomidorais sachmatais pasodinti,vidurinej lysvej- vidutiniai i aukstaugiai.
Man užkliuvo šie žodžiai smile.gif Taip sutaupote vieta gal? Ir daugiau augaliukų sutelpa į lysvę mastau.gif
Atsakyti
Sveikos, praeitais metais mano auksarankis irgi pastate siltnami. Dareme naujus pamatus, medini karkasa, uzdengeme stikloplasciu.
Konkreciau: medi impregnavome ir nudazeme. Jis su lauku kaip ir neturi salycio. O medi pasirinkau todel, kad pas kaimynus yra ir medinis, ir metalinis siltnamis, tai mediniu daugiau jie patenkinti del silumos laidumo. Atejus pavasarinems salnoms, metalinis persala, o medinis ne. Tik lieka ilgaamziskumo klausimas. Kadangi mes medi impregnavome ir dazeme, manau bent jau 15 metu istarnaus. Stikloplasti rinkomes del kainos, nes polikarbonatinis mums buvo per brangus. Stoga dareme zalia, kad tiesioginiai saules spinduliai nedegintu lapu.
Pabandysiu nufotkinti ir ideti foto. Siaip labai patenkinta juo.
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2012 03 05, 12:44)
Stikloplasti rinkomes del kainos, nes polikarbonatinis mums buvo per brangus. Stoga dareme zalia, kad tiesioginiai saules spinduliai nedegintu lapu.
Pabandysiu nufotkinti ir ideti foto. Siaip labai patenkinta juo.

g.gif kas cia per danga?nieko negirdejus,gal placiau papasakokit ax.gif
Atsakyti