Įkraunama...
Įkraunama...

Šiltnamis

Migluže, o tau patogu tvarkyt tokią plačią vidurinę eilę? Pvz., pomidorus rišt, skabyt.. Nes pas mane irgi platoka, bet ne taip kaip pas tave, tai reik lipt į vidurį, kartais nepasiekiu apgenėt, kai aukšti pomidorai užauga...
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 29, 14:58)

Praradau ramybę, iškilo dar vienas klausimukas, o jūs plėvelę naudojat tą, kuri skirta keliems metams ar kiekvienais metais keičiat ir kaip ją užtempiate ir pritvirtinate ten pačiame viršuje  g.gif  g.gif

Naudojam tą, kur keliems metams. O pritvirtinimas paprastas, tik reik daugiau žmonių - kad gerai ištemptų plėvelę į kraštus. Keliese laikom kraštuose, o vienas tvirtina ir tempia viršuj, ant kokios taburetės užsilipęs biggrin.gif

Dėl laistymo sistemos.. principas toks, kaip čia aptartas http://www.supermama...?...0832&st=384
Laistymui daugiausiai naudojam lietaus vandenį.
Atsakyti
oi Ex kaip prisijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
perkeliu,nes po poros dienu vel cia pasipils tie patys klausimai,o kadangi ten smagiai diskutavot tai perkeliau cia ir tiek lotuliukas.gif ax.gif
tavo siltnamis, migluzez ir aseses pakolkas mano favoritai thumbup.gif
as nemoku tokios idealios tvarkos palaikyt blush2.gif pas mane auga ne tik daug visokiu augalu,bet ir vienai kitai zolei vietos uztenka blush2.gif biggrin.gif ax.gif vien zodziu telpam
vienam siltnamyje plotis 3 m,takelis 30 cm,antram 2.80 takelis apie 50 cm, treciam 2.80, takelis vienos salitgatvio plyteles plotis

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 29 vasario 2012 - 15:17
QUOTE(Ex @ 2012 02 29, 15:01)
Migluže, o tau patogu tvarkyt tokią plačią vidurinę eilę? Pvz., pomidorus rišt, skabyt.. Nes pas mane irgi platoka, bet ne taip kaip pas tave, tai reik lipt į vidurį, kartais nepasiekiu apgenėt, kai aukšti pomidorai užauga...

Taikliai pastebėta 4u.gif Na čia taip, trūkumas, kad per plati tokia eilė ir tenka palandžiot tarp pomidorų, kai reik apskabyt ar rišt. Stengiuos neprisodint per tankiai ir palieku pačiam vidury tarp pomidorų eilių kiek didesnį tarpą - ten įeit galima gan patogiai ir sutvarkyt vidurines eiles.. Nor aišku, dar vienas platus takelis būtų patogiau.

Bet tokia šiltnamio konstrukcija - per vidurį atraminiai kuolai, tai nežinau kaip geriau išnaudot plotą. Norisi ir patogių plačių takų ir pakankamai vietos augalams.
Tai tik džiaugiuosi, kad turiu daug vietos ir kol geriau nesugalvojau, su šituo nepatogumu susitaikau. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(migluzez @ 2012 02 29, 15:48)
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12) 4u.gif  Vienas - pomidorams, baklažanams, kitas - agurkams, paprikoms, arbūzams, melionams ir visokiai egzotikai.
user posted image  user posted image  user posted image

wub.gif tobulai... ir kaip tokia tvarka islaikyt doh.gif viskas turiu pavyzdi...
O siltnamiukai tikrai maziukai, uztenka Jums? g.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(@š@k@ @ 2012 02 29, 18:01)
wub.gif  tobulai... ir kaip tokia tvarka islaikyt  doh.gif  viskas turiu pavyzdi...
O siltnamiukai tikrai maziukai, uztenka Jums?  g.gif  thumbup.gif

Na kol kas vietos užtenka biggrin.gif Negarantuoju, kad ilgam ax.gif

O tvarką palaikyt nesunku, kai mulčiuoji.. Atsimenu pirmus daržininkavimo metus, kai su anyta vienu šiltnamiu dalinomės.. tekdavo nuolat ravėt, kad neatsilikti nuo jos doh.gif Dabar daug lengviau smile.gif

EX šiltnamis ir mano favoritas.. Varvinu seilę žiūrėdama ir į tvarką, ir į išpuoselėtus augalus... 4u.gif
Atsakyti
As irgi pernai mulciavau, ale mano vistiek nebuvo toks grazus doh.gif: na ziuresim kaip siemet seksis... pas mane kazkaip labiau i miska buvo panasu, nei i jusiski siltnami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(@š@k@ @ 2012 02 29, 18:01)
wub.gif  tobulai... ir kaip tokia tvarka islaikyt  doh.gif  viskas turiu pavyzdi...
O siltnamiukai tikrai maziukai, uztenka Jums?  g.gif  thumbup.gif

Cia laikoma mazi siltnamiukai? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(migluzez @ 2012 02 29, 15:48)
Įliustruoju temą savo dviem mažyčiais šiltnamiukais ( 6 x 12) 4u.gif  Vienas - pomidorams, baklažanams, kitas - agurkams, paprikoms, arbūzams, melionams ir visokiai egzotikai.

QUOTE(madmuazele @ 2012 02 29, 19:16)
Cia laikoma mazi siltnamiukai? blink.gif  g.gif

Cia buvo juokas, sarkazmas, kaip norit taip vadinkit rolleyes.gif mano per pus mazesnis, ale man pakankamai didelis 4u.gif
Atsakyti
KUO DENGSIME ŠILTNAMĮ?
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 02 29, 20:07)

damesiu ax.gif
http://www.manoukis....m=1&s=1829&z=84
Atsakyti
Migluze, labai saunus siltanmiai, mediniai ania bigsmile.gif o neturi foto is lauko kaip atrodo, labai idomu nes mes planuojamis medzio daryti ir laikinai plevele dengti su laiku karbonu pakeisti g.gif
ir dar klausimas del mulciavimo, o svieziai pjauta zole mulciuojat ar padziovinta?
lauksiu labai ats ax.gif
Atsakyti