Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(cibulis @ 2012 01 30, 20:36)
Beje, kaip dujų suvartojimas jūsų tėvų name?

Ryt pasistengsiu nepamiršti ir nufotkint paskutinius parodymus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 01 30, 21:27)
Klausimas Vilienei ir kitiems, kurie žino? Ar darant sienas iš EPS blokelių nekyla jokių problemų su priešgaisriniais reikalavimais? Nuo praeitų metų gaisrinė sauga stipriai sugriežtinta gal yra ir kokių nors keblumų su EPS panaudojimu namo viduje?

Beje, kaip mikroklimatas ir komfortas namo iš EPS viduje? Prisižiūrėjau rusiškų statybos laidų, kad tokiame name jautiesi kaip termose? Koks jausmas būti tokiame name?

Prisipažinsiu - priešgaisrinėj netarnauju, komentuot negaliu.
Mikroklimatas - normalus, visiškai neypatingas, kaip name - na medžiu tikrai nekvepia biggrin.gif
Jūs daugiau ruso abla-ūcho paklausykit - jurtoj ar ziemliankoj gyventi užsimanysite 4u.gif Pribriedino pirmoj laidoj, gavo konkrečią klizmą, sekančioj jau bando užglaistyti savo briedus.
Papildyta:
QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 01 30, 22:22)
,vienodos varžos,

Tai neįmanoma - būtent čia poliai nepavys PP.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 30, 21:46)

Tai neįmanoma - būtent čia poliai nepavys PP.

Tuomet , per kiek laiko greztiniu pamatu pradinis sąlyginis irengimo pigumas, plius siluminiai nuostoliai per polius , susilygina su pradinem didesnėm investicijom i PP konstrukcija.

Stai kur klausimas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 01 30, 10:03)
Nežianu gal nusišnekėsiu, bet gal svarstėt tokį variantą: dėti vietoj hidroizoliacinės medžiagos ant rostevrko prieš mūrą ekstrūdinio polistirolo tarkim kokius 3cm storio... Tokį variantą pas vokiečius mačiau. Tik ten ekstrūdinis atskyrė mūrinius skliautus (nešildomos palėpės) nuo sienų kurios viduje bus šildomos. Gal net papildomai kampus paarmuoti dėl stabilumo (nors keramikai ir akytbetoniams armavimas ir taip būtinas). Jei jau EPS laiko PP tai kodėl ekstrūdinis negalėtų laikyti sienų... žinoma reikėtų patikrinti apkrovas ir XPS laikančiąją galią.

pratesiant fantazija
o kam reikalingas rostverkas? padek EPS tiesiai ant grunto ir ant virsaus muryk sienas.
Atsakyti
QUOTE(asab @ 2012 01 30, 20:09)
Gerai, kad forume nagrinėjami abu variantai - PP ir gręžtinių. Žmonės galės pasirinkti, įvertindami kiekvienas savo aplinkybes. Kas dėl PP - kalbėjau su konstruktoriumi, suprojektavusiu daug PP, (tame tarpe ir pramoniniams objektams), turinčiu patirtį statybose. Jo nuomonė vienareikšmiška - PP ryškiai brangesnė negu gręžtiniai. Kad PP geriau šilumos nuostolių atžvilgiu, taip pat aišku. O vat tas nuostolių skirtumas - ar jis toks ryškus, kad pateisintų brangesnes investicijas darant PP - štai kur klausimas.

Kas dėl kainos, tai ne viską lemia įsitikinimai. Aš lyginau abiejų pamatų tipų firmų kainas, tai dabar galiu pasakyti, firmų, o ne brigadų pastatyti PP pamatai su taip pat apšiltintomis grindimis kaip ir gręžtinių, yra ženkliai pigesni už firmų pastatytus gręžtinius. Tiktai brigadų pastatytų gręžtinių pamatų kainos susilygina su firmų pastatytų PP kainom ir vis tiek PP pigesni. O jei ir PP brigados statytų? Gaila neturiu brigadinių PP kainų.

Ko norit. Visur teigiama, kad gręžtiniai pamatai leidžia sutaupyti ant medžiagų, todėl gręžtiniai yra ekonomiškai teisingesnis pasirinkimas, o aš pasakysiu nė velnio. Jei patys įrenginėsit pamatus tai jo, su gręžtiniais sutaupysit, bet jei samdysit darbininkus, tai dar klausimas kokie pamatai gausis pigiau. Aš tikrai pigiai suradau, padariusius man gręžtinius pamatus, bet kai pasižiūri, ant kiek pigiau tokios pat brigados kitiems juostinius padaro, net stebiesi, iš kur gi tas gręžtinių pamatų pigumas.

Pas mus gi ne sunaudotų medžiagų kiekis lemia pamatų kainą. Pamatų kainą lemia rinkos ekonomika, kokia šiuo metu tokių pamatų rinkos kaina, taigi drąsiai galiu pasakyti, rinka nesveikai išsikreipusi, gręžtinių pamatų kaina neatitinka teiginio, kad tai pigiausi pamatai, Lietuvoje tai patys populiariausi ir atitinkamai, brangiausi pamatai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 sausio 2012 - 22:55
QUOTE(Kaunas2011 @ 2012 01 30, 23:05)
Tuomet , per kiek laiko greztiniu  pamatu pradinis sąlyginis irengimo pigumas,  plius  siluminiai nuostoliai per polius , susilygina su pradinem  didesnėm investicijom i PP konstrukcija.

Stai kur klausimas g.gif

G erai, kad rašote "sąlyginis" - nes tas pigumas yra labai abejotinas. Kai nešiltinti poliai ir rostverkas atsistoja 22t aš labai džiaugiuosi PP - ir šiltinta ir juodgrindės ir komunikacijos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 01 30, 23:36)
Pamatų kainą lemia rinkos ekonomika, kokia šiuo metu tokių pamatų rinkos kaina, taigi drąsiai galiu pasakyti, rinka nesveikai išsikreipusi,  gręžtinių pamatų kaina neatitinka teiginio, kad tai pigiausi pamatai, Lietuvoje tai patys populiariausi ir atitinkamai, brangiausi pamatai.

drinks_cheers.gif sutinku. Pamatysite, išpopuliarėjus PP, kainos apsikeis vietomis. Puls visi paskui naują madą - PP - ir tie pabrangs.
Atsakyti
Dar galiu pasakyti konstruktoriaus žodžius. Visose lentelėse, pagal kurias yra apskaičiuojamos pamatų laikančiosios savybės, pateikiami duomenys nuo 3 m polių ilgio, todėl visos firmos kurios skaičiuoja pamatus niekada neparinks pamatų polių trumpesnių nei 3m. Man bandė vieni pamatų statybininkai įrodinėt, pažiūrėk, kiek cemento sutaupysi, nes kiek juostiniams 3 metrų aukščio pamatams cemento išeitų. Konstruktorius, surastas per pažystamus, pas kurį kreipiasi vos ne visos keblesnių objektų turinčios firmos, man per pažintis, suprojektavo pamatus, apskaičiavęs grunto laikančiąsias savybes. Jo suprojektuotų pamatų gylis 1.6m ir sakė laikančiosios galios per akis, beje, pasakė, kad dėl pakankamai aukšto gruntinio vandens jis paskaičiavo truputį tankiau polių, kad nereikėtų gilintis iki vandens. Taigi, jeigu 1.6 m gylio poliai gali atlaikyti visą konstrukcijos svorį, negi tikrai reikia 3 m gylio juostiniams pamatams? Negi statybininkai mano kad jie vieni protingi?

Beje, užkliuvo jau vėliau pas mane dirbusių statybininkų žodžiai, kad jie penkiaaukščius daugiabučius ant 1.5m gylio polių stato, atkreipkit dėmesį į tai, kad kaip minėjau, polių apskaičiavimo lentelės prasideda tik nuo 3m gylio ir gilesnių polių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 sausio 2012 - 22:58
QUOTE(Vilienė @ 2012 01 29, 22:25)
Taškinė apkrova - tai labai riboto ploto apkrova, ši sąvoka PP visai netinka.
Aišku po siena apkrova bus didesnė, negalima teigti, kad PP remiasi tik posieninėm sijom - plokštė turi savo standumą ir dėl jo apkrova paskirstoma visam plotui. Spaudžiant PP perimetru ji išsigaubia viduryje į viršų, reakcija (priešinga jėga apkrovai) stengiasi plokštę ištiesinti - taip atsiranda apkrova į gruntą plokštės viduryje. Kuo plokštė standesnė, tuo tolygiau pasiskirsto apkrovos į gruntą ir EPS, tam ji yra armuojama, kad būtų standi.

Apie deformaciją EPS'e galvojau jūsų negrūzint, kad taip sudėtingai, ne "ūkiškai" neaiškint, bet kad pats suradote - šaunuolis.  4u.gif  Panašiai projektuojamos visos konstrukcijos - iki tam tikros įtempimų/deformacijų ribos.

Manote 12t/m2 yra mažai? Neprisimenu kurioje temoje, bet buvau grubiai skaičiavęs savo namo apkrovą į gruntą, tuo pačiu į EPS - berods gavau tik 50proc galimą apkrovą. Naudojau EPS150.

taškinė /mazo ploto/ apkrova aktualus visu tipu pamatams. pvz siauri tarplangiai kai langai iki grindu.

sienos apkrovos i pagrinda /EPS/ perduodamas tik sienos zonoje.

vel susapnavai rysi tarp plokstes standumo ir apkrovos pasiskirstyma tik si karta dar atsirado mistine jega /reakcija/ kuri stengiasi istiesinti...

R-12t/m2=N/A, jei siena b=20cm ir pp plokste h=30cm tuomet sienos svoris perduodamas i pagrindo /EPS/ juosta 0.5m plocio.
todel sienos apkrova gali buti N=R*A=6t/m.

tai koks EPS150 stipris, kurio tik 50proc isnaudojai?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2012 01 30, 22:55)
vel susapnavai rysi tarp plokstes standumo ir apkrovos pasiskirstyma tik si karta dar atsirado mistine jega /reakcija/ kuri stengiasi istiesinti...

Armatūra kaip tik tai reakcijai ir skirta. Be armatūros, nuo tokių apkrovų betonas sutrupėtų. Armatūra ir lemia, kad apkrovos į betoną pasiskirsto per visą plotą.

Jei būtų taip kaip Jūs teigiat, tai ant gelžbetoninių perdangos plokščių, ne tik atitvarų per plokštės vidurį statyti nebūtų galima, bet ir vaikščiot nerekomenduotina. Kažkodėl vis tik taip nėra, kaip jūs teigiat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 sausio 2012 - 23:08
QUOTE(mintas @ 2012 01 30, 23:52)
Dar galiu pasakyti konstruktoriaus žodžius. Visose lentelėse, pagal kurias yra apskaičiuojamos pamatų laikančiosios savybės, pateikiami duomenys nuo 3 m polių ilgio, todėl visos firmos kurios skaičiuoja pamatus niekada neparinks pamatų polių trumpesnių nei 3m. Man bandė vieni pamatų statybininkai įrodinėt, pažiūrėk, kiek cemento sutaupysi, nes kiek juostiniams 3 metrų aukščio pamatams cemento išeitų.  Konstruktorius, surastas per pažystamus, pas kurį kreipiasi vos ne visos keblesnių objektų turinčios firmos, man per pažintis, suprojektavo pamatus, apskaičiavęs grunto laikančiąsias savybes. Jo suprojektuotų pamatų gylis 1.6m ir sakė laikančiosios galios per akis, beje, pasakė, kad dėl pakankamai aukšto gruntinio vandens jis paskaičiavo truputį tankiau polių, kad nereikėtų gilintis iki vandens. Taigi, jeigu 1.6 m gylio poliai gali atlaikyti visą konstrukcijos svorį, negi tikrai reikia 3 m gylio juostiniams pamatams? Negi statybininkai mano kad jie vieni protingi?

Beje, užkliuvo jau vėliau pas mane dirbusių statybininkų žodžiai, kad jie penkiaaukščius daugiabučius ant 1.5m gylio polių stato, atkreipkit dėmesį į tai, kad kaip minėjau, polių apskaičiavimo lentelės prasideda tik nuo 3m gylio ir gilesnių polių.

sunku susekti minti apie 3 m polius ir juostinius pamatus ir lenteles.

matyt turi grunto geologinius tyrimus jei zinai kuriame gylyje GV ir koks tokiu sekliu poliu skersmuo ir zingsnis, jei nepaslaptis.
Atsakyti
Kai rinkausi pamatų tipą, nors ir kaip linkau prie PP, vis tik info trūkumas apie tokio tipo pamatų ilgaamžiškumą ir atsparumą graužikams mane baidė, o kai dar sužinojau tokių pamatų įrengimo kainą, tai išvis apsigalvojau. Gaila, kad ne gręžtinių pamatų (o tuo labiau pilnai įrengtų su apšiltinimu ir juodgrindėmis) kainą pirmiau išgirdau. Dabar stovi pas mane "pigiai" pastatyti gręžtiniai pamatai, apšiltinti tik iš apačios, o dar reikės daug putplasčio ir juodgrindes daryti. Dabar tikrai matau, kad tas pirmasis PP pasiūlytų pamatų variantas, kuris mane išgąsdino įrengimo kaina, man būtų buvęs ženkliai pigesnis, nei dabartinė galutinė mano pamatų kaina su apšiltintomis grindimis. O ką dar kalbėt apie šalčio tiltelius kurių tikrai niekaip nepavyks išvengti. Na nedideli tie nuostoliai, bet vis tiek nuostoliai, plius dar architektūrinėj dalį šiek tiek "sugriešinau", tai dabar žiūriu, kad taip po truputį, tų nuostolių prisikaupė jau pakankamai, kad į vokišką PN`ą jau greičiausiai netilpsiu sad.gif , o statybos dar tik prasidėjo, dar neaišku, kokią man pavyks pasiekti darbų kokybę.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 01 31, 00:03)
Armatūra kaip tik tai reakcijai ir skirta. Be armatūros, nuo tokių apkrovų betonas sutrupėtų. Armatūra ir lemia, kad apkrovos į betoną pasiskirsto per visą plotą.

Jei būtų taip kaip Jūs teigiat, tai ant gelžbetoninių perdangos plokščių, ne tik atitvarų per plokštės vidurį statyti nebūtų galima, bet ir vaikščiot nerekomenduotina. Kažkodėl vis tik taip nėra, kaip jūs teigiat.

armaturos ir apkrovu pasiskirstymo tema, ar yra sio paisiskirstymo ribos?
jei isbetonuoti 100m ilgio ir 1m plocio juosta o ant vieno galo padejus 100kg apkrova tuomet, gaunam N/A=100/100=0 kg/m2

kuris teiginys sukele tokias isvadas apie perdangos plokstes?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2012 01 30, 23:11)
sunku susekti minti apie 3 m polius ir juostinius pamatus ir lenteles.

matyt turi grunto geologinius tyrimus jei zinai kuriame gylyje GV ir koks tokiu sekliu poliu skersmuo ir zingsnis, jei nepaslaptis.

3m tai minimalus polių gylis oficialiose lentelėse, pagal kurias atsižvelgdami į grunto laikančiąsias savybes konstruktoriai apskaičiuoją pamatų konstruktyvą.

Juostinių pamatų lentelių gylių nežinau, gal tokių ir nėra. Vienas iš gręžtinius pamatus įrenginėjančios firmos atstovas, norėdamas parodyti, ant kiek jo sumontuoti 3m gylio gręžtiniai pamatai bus pigesni už juostinius, pasakė, kad jei daryčiau juostinius, jie irgi turėtų būti 3m gylio, kuo aš dabar turėdamas daugiau info tikrai negaliu tikėti.

Mano pamatų polių skersmuo 30 cm, žingsnis - 37 ilginiai metrai 21 polius. Pasak konstruktoriaus gruntas nuo pat paviršiaus per visą gylį labai geras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 30 sausio 2012 - 23:47