Kaip šiame projekte išspręsti šalčio tiltą tarp katilinės ir garažo/sandėliukų.
Jei namą statyti iš putplasčio blokelių, tai man viskas aišku: toje vietoje nebus šalčio tilto. Tačiau jei statyti iš, pavyzdžiui, keraminių plytų, kaip apšiltinti minėtą vietą, kad neitų į namą šaltis.
Aš noriu, kad visos patalpos už katilinės - garažas ir sandėliukai - būtų nešildomi, todėl manau, kad reikia teisingai izoliuoti gyvenamą plotą.
Beje, dar toks kvailas klausimas: namas mūrinis, o garažas, pvz., karkasinis. Ką manot? Kaip teisingai prijungti garažą prie namo. Tarkim namas ant plokšiųjų pamatų ir iš keraminių plytų, o garažas - ant gręžtinių pamatų ir karkasinis. Įmanoma tokia simbiozė?
Manau čia visiems būtų įdomu: kaip statant pasyvų namą su garažu teisingai izoliuoti šiltas nuo šaltų patalpų.
QUOTE(cibulis @ 2012 03 21, 08:44)
Jei namą statyti iš putplasčio blokelių, tai man viskas aišku: toje vietoje nebus šalčio tilto. Tačiau jei statyti iš, pavyzdžiui, keraminių plytų, kaip apšiltinti minėtą vietą, kad neitų į namą šaltis.
Aš noriu, kad visos patalpos už katilinės - garažas ir sandėliukai - būtų nešildomi, todėl manau, kad reikia teisingai izoliuoti gyvenamą plotą.
Beje, dar toks kvailas klausimas: namas mūrinis, o garažas, pvz., karkasinis. Ką manot? Kaip teisingai prijungti garažą prie namo. Tarkim namas ant plokšiųjų pamatų ir iš keraminių plytų, o garažas - ant gręžtinių pamatų ir karkasinis. Įmanoma tokia simbiozė?
Manau čia visiems būtų įdomu: kaip statant pasyvų namą su garažu teisingai izoliuoti šiltas nuo šaltų patalpų.
Veikmes namas keraminiu plytu o garazas karkasinis kaip supratau..
Gal tiesiog daryt atskirta garaza, tarp namo ir garazo pastoge vienam auto
QUOTE(*** @ 2012 03 21, 09:04)
Mano sklypas mažas - tik 6 arai. Todėl turiu 3 išeitis:
1. jokio garažo ir jokios stoginės;
2. prie namo prijungta stoginė;
3. prie namo prijungtas garažas.
Su mielu noriu daryčiau atskirą nuo namo garažą, tačiau sklypas per mažas. Todėl ir noriu išsiaiškinti, kaip prijungti prie namo garažą, jei tokį daryti, kad nebūtų šalčio tilto.
QUOTE(cibulis @ 2012 03 21, 08:44)
Jei kalba eitų apie nešildomo mūrinio garažo terminį atskyrimą nuo šildomų patalpų išvengiant termo tiltelių, tai porą lapų atgal, čia šiuo klausimu jau buvo diskutuota <{POST_SNAPBACK}>.
Mano nuomone tai geras pasirinkimas. Dėl pamatų, tai čia tik konstruktorius galės atsakyti. Toks sprendimas tikrai būna taikomas, bet skirtingų pamatų skirtingas sėdimas.
Pats geriausias mano nuomone sprendimas būtų konsruktyvus pilnai atjungti, fasadą sujungiant dekoratyvinėmis detalėmis, o stogą stogo konstrukcijomis, turinčiomis mažą judėjimo laisvę. Iš projekto vaizdo matosi, kad ties sandėliukais, fasado linija lūžta, tai atskirų konstrukcijų išvaizdaus sujungimo klausimas juntamai palengvinamas. Tuomet visai nesvarbu kokie abiejų konstrukcijų pamatai. Bet čia be konstruktoriaus tikrai neišsiversite. Pats turiu šį galvos skausmą, tai dabar ieškau konstruktoriaus, nusimanančio apie termo tiltelius, sujungimo mazgų apskaičiavimui.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 03 21, 09:04)
Man atrodo kad klystat. Kai taip drąsiai pasakėt suabejojau, bet ne, esu įsitikinęs, kad veikmės name garažas pastatytas iš tų pačių konstrukcijų, kaip ir visas namas. Kai vaikščiojau po tuos namus su atviromis konstrukcijomis, tikrai konstrukcinis patalpų atskyrimas būtų įstrigęs atmintin.
QUOTE(mintas @ 2012 03 21, 10:37)
Man atrodo kad klystat. Kai taip drąsiai pasakėt suabejojau, bet ne, esu įsitikinęs, kad veikmės name garažas pastatytas iš tų pačių konstrukcijų, kaip ir visas namas. Kai vaikščiojau po tuos namus su atviromis konstrukcijomis, tikrai konstrukcinis patalpų atskyrimas būtų įstrigęs atmintin.
Pirmo Veikmės namo garažas karkasinis. Antro ir trečio - mūrinis. Gal karkasinis garažas ir mūrinės namo sienos nepasiteisino?
QUOTE(cibulis @ 2012 03 21, 10:50)
Pirmo Veikmės namo garažas karkasinis. Antro ir trečio - mūrinis. Gal karkasinis garažas ir mūrinės namo sienos nepasiteisino?
Arba ten esančio konstruktoriaus kompetencijos neužteko išspręsti iškeltus uždavinius. Bet šeip, tai kai pasižiūri, tai ten jie konkrečiai eksperimentuoja, taikydami įvairius sprendimus ir žiūri kuris pasiteisins.
QUOTE(cibulis @ 2012 03 21, 13:04)
O kaip tokia mintis. Toje vietoje, kur namas susijungia su garažu, daryti dvigubą pamatą, t.y. dvigubai storesnį. Sienos kiltų taip: vienoje pusėje namo sienos, kitoje pusėje garažo siena, o jų tarpe apšiltinimo medžiaga.
nelabai supratau, kaip tai atrodytų, bet jei pamatas nebus sujungtas tarpusavį, sėdimas bus nevienodas, kad ir identiškas būtų. Jei sujunginėsi pamatus, šalčio tiltelio išvengti nepavyks, todėl teisingiausia daryti atskirtas konstrukcijas sujungtas judėjimą toleruojančiu būdu ir medžiagomis.
Po rostverku siandien deda STYROFOAM 250 A-N 100MM. Ka protingieji kurmiai pakomentuos? Statybininkai siulo lauko pusei palikt 10cm (plokstes 1185x585x100) taigi is to sektu kokiu storiu siltint isorine rostverko dali?
http://www.isover.lt...am_36p_LT_7.pdf
QUOTE(*** @ 2012 03 22, 12:30)
Po rostverku siandien deda STYROFOAM 250 A-N 100MM. Ka protingieji kurmiai pakomentuos? Statybininkai siulo lauko pusei palikt 10cm (plokstes 1185x585x100) taigi is to sektu kokiu storiu siltint isorine rostverko dali?
išalas rostveko nesulaužis nes po rostveiku viena iš paskirčiu kompensuoti grunto kilsnuma ir naudoja eps50 nebent pakankamai gilei rostveiko apačia.
QUOTE(narvid @ 2012 03 22, 13:26)
išalas rostveko nesulaužis nes po rostveiku viena iš paskirčiu kompensuoti grunto kilsnuma ir naudoja eps50 nebent pakankamai gilei rostveiko apačia.
O jai eps50 jau po pirmos ziemos liks blynas kas tada ka bekompensuos ar izoliuos ?
Del hidroizoliacijos klausimas. Renkuosi tarp Bituthene 4000 ir mida self. Ar verta investicija i UK produkta?