Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(*** @ 2012 03 13, 13:58)
Gaudausi geriau uz jus smile.gif o bet taciau kas butu jai visgi spalva nesutaptu?

Aišku siųsčiau atgal, jei geriau gaudotės tai žinote kiek tai kainuotų
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 03 13, 14:37)
Aišku siųsčiau atgal, jei geriau gaudotės tai žinote kiek tai kainuotų

100gramu DHL ~350lt, USP ~300lt TNT~250lt EPG ~120lt registruotas netinka nes UK nerodo delivery confirmation. Tarkim koksai paypal pareikalautu pirkejui irodyti kad jis tikrai grazino prekes pries duodamas refunda.

Va tarkim DHL 2kg i UK 574.75 LTL jai neturi sutarties.

Visa ta rasliava tam kad internetu pirkti siai dienai nera labai saugu reikia gerai isigiliti i visus policy..
Atsakyti
kalbant apie langus. Gal galit paaiškinti (nukreipti) kodėl langus stato į šiltinimo medžiamą, o ne į mūrą? Kaip čia geriau gaunasi? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 13, 23:27)
kalbant apie langus. Gal galit paaiškinti (nukreipti) kodėl langus stato į šiltinimo medžiamą, o ne į mūrą? Kaip čia geriau gaunasi?  blush2.gif

Dėl to, kad lango siūlė atsirastų šiltinimo sluoksnyje, kad šaltis neapeitų šiltinimo sluoksnio. Neturiu po ranka, bet kažkurio langų gamintojo puslapyje yra lango pjūvio izotermės, kur viskas labai gražiai atvaizduota, kaip jos pasiskirsto konstrukcijoje esant skirtingai rėmo padėčiai. Pabandykite googlint "lango izotermės".
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 03 13, 15:59)
100gramu DHL ~350lt, USP ~300lt TNT~250lt EPG ~120lt registruotas netinka nes UK nerodo delivery confirmation. Tarkim koksai paypal pareikalautu pirkejui irodyti kad jis tikrai grazino prekes pries duodamas refunda.

Va tarkim DHL 2kg i UK 574.75 LTL jai neturi sutarties.

Visa ta rasliava tam kad internetu pirkti siai dienai nera labai saugu reikia gerai isigiliti i visus policy..

Įtariu pateikėte kainas siunčiant oru, tnt dažnai naudoju dėl superinio greičio iki 100g 180 +keli Lt ir UK atsiduria po paros, analogiškai jei iki 18val pristato į tnt depo bet kur UK kitos paros ryte apie 9-9,30 siunta nusileidžia Karvėmalos orouoste. Čia reikia pastebėti, kad gyvename tokioje pasaulio šik...noje kur negalioja jokia logika, pvz 1eur pal iš bet kur PL į bet kur PL 200PLN+PVM(už galimai atstumą iki 1000km!), bet iš Suwalki į Kauno DPD terminalą 550Lt +PVM:oh. Dėžė su tapetais iš UK į Kauną tik 15GBP, bet kadangi užsakymas buvo kiek didesnis - gavau nemokamai. Čia 100proc. žemės transportu, ne oru.
Policy verta paskaitinėti, bet pirmiausiai verta įvertinti siuntėją, jo solidumą, tiekiamus gaminius ir pan. MB perka labai daug ebay'juj, tai per metus būna tik 1-2 atvejai, kai tenka siųsti atgal. Nors kai už vaikiškus kedukus atiduodi kokius tai solidžius biggrin.gif 2,5GBP(vietoj LT parduotuvės 80-150Lt) negaila juos išmest ar padovanoti mažesnės kojos savininkui ar pan.
Bet kur yra rizika, iš namų išeini ryte ir rizikuoji negrįžti. Visi tą riziką vertiname savaip, analogiškai skirtingai geriame šampaną, nerizikuosi- negersi 4u.gif
Atsakyti
Kaip manote įmanoma iš šio namo padaryti pasyvų ar nelabai.

Pats suprantu, kad yra dvi problemos:

1. į šiltą erdvę įsispaudęs garažas;
2 stoglangiai.

Dėl garažo tai manau, kad būtų galima apšiltinti sieną tarp garažo ir katilinės/WC bei perdanagą arba teisingiau garažo lubas. Iš esmės garažo problema kaip ir atkristų.

Su stoglangiais per daug nieko neprigalvosi: vietoj 6 gali likti tik 2: holo ir WC. Iš esmės galima panaikinti ir WC stoglangį. Tokiu atveju liktų tik vienas stoglangis, bet ar verta naikinti antr aukšto WC stoglangį, kad paskui prisuktum nepigios elektros.

P.S. Šis architektas, kuris sukūrė šį kartotinį projektą, yra atestuotas PN architektas ir už ganėtinai priimtiną kainą namą užpasyvintų. Nors ir šiaip jau namas gana protingai apšiltintas, pvz. sienos 25 cm keramika ir 25 cm šiltalo, pvz., neoporo. Sienų varža išeina apie R-9.
Atsakyti
Gal daryt isvis be stoglangiu. Negi 2a kambariam neuzteks soniniu langu. Arba tik viena stoglangi i vonia... Aisku kambariu langus gerokai padidinciau. Didinti plota ir daryt garaza priblokuota..

PS jai durys kambariu bus so matiniu stiklu tai sviesos 2a kolidoriui uzteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 14 kovo 2012 - 12:33
QUOTE(cibulis @ 2012 03 14, 10:11)
Kaip manote įmanoma iš šio namo padaryti pasyvų ar nelabai.

Pats suprantu, kad yra dvi problemos:

1. į šiltą erdvę įsispaudęs garažas;
2 stoglangiai.

Dėl garažo tai manau, kad būtų galima apšiltinti sieną tarp garažo ir katilinės/WC bei perdanagą arba teisingiau garažo lubas. Iš esmės garažo problema kaip ir atkristų.

Su stoglangiais per daug nieko neprigalvosi: vietoj 6 gali likti tik 2: holo ir WC. Iš esmės galima panaikinti ir WC stoglangį. Tokiu atveju liktų tik vienas stoglangis, bet ar verta naikinti antr aukšto WC stoglangį, kad paskui prisuktum nepigios elektros.

P.S. Šis architektas, kuris sukūrė šį kartotinį projektą, yra atestuotas PN architektas ir už ganėtinai priimtiną kainą namą užpasyvintų. Nors ir šiaip jau namas gana protingai apšiltintas, pvz. sienos 25 cm keramika ir 25 cm šiltalo, pvz., neoporo. Sienų varža išeina apie R-9.

Stoglangius voniai, pilnai galima pakeisti "šviesos tuneliais" jie mano požiūriu turi didesnį šilumos išsaugojimo potencialą.

Koridoriuje, taip pat galima naudoti "šviesos tunelius" arba nebloga "***" mintis apie įstiklintas miegamųjų duris.

Antro aukšto miegamuosiose tikrai nedėčiau stoglangių. Per juos vis tiek matai tik dangų, o matyti norėtūsi gamtos vaizdus esnčius ant žemės. Bent jau man vaizdo per langus trūksta patalpose su stoglangiais. Aš didinčiau įstiklintą plotą antro aukšto namo šonuose. Jei teisingai suprantu, jie gautūsi atsukti į rytus ir vakarus. Nors tai ir nebūtų pati geriausia langų orientacija, bet mano manymu tikrai geresnis sprendimas nei stoglangiai.

Dėl garažo, tai baisiai daug ten neprigalvosi, nors iš kitos pusės, man šis namas, nulietas karkasinukas, o karkasinuke tokią garažo konstrukciją puikiausiai galima padaryti be jokių šalčio tiltelių. Išliktų tik viena problema, didesnis su šaltom patalpomis besiribojančių atitvarų plotas. Net ir statant namą iš mūro, garažo sieną besiribojančią su lauku aš tikriausiai daryčiau karkasinę, taip atpigindamas konstrukciją ir išvengdamas, bet kokio šalčio tiltelio.

Iš pirmo žvilgsnio, tai visai neblogas projektas, bet mažo "restailingo" jam vistik reikia.

Tiesa, keistai skamba, kad architektas namą užpasyvintų. Mano manymu toks architektas turėtų nedaleisti tik grubių pasyvumo atžvilgiu architektūrinių klaidų (nepagaunu kampo tuomet dėl stoglangių), o supasyvinti namą turėtų konstruktorius.

Dar taip primečiau, kad jei antram aukšte užtenka 3 miegamųjų, tai 2 ir 3 miegamuosius apjungus ir rytinę sieną šiek tiek atitraukus, gautūsi pakankamai didelis master bedroom, su mažesniu grindų kontaktu su šaltu garažu, bei dideliu karkasiniu balkonu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 14 kovo 2012 - 14:18
Ką manot apie Aeroc blokelių panaudojimą PN sienos: šilta, bet minkšta, todėl geriau neprasidėti ar visgi?...
Atsakyti
[quote=cibulis,2012 03 15, 17:51]
Ką manot apie Aeroc blokelių panaudojimą PN sienos: šilta, bet minkšta, todėl geriau neprasidėti ar visgi?...
[/quo

Blokeliu minkstumas tai privalumas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 03 15, 16:51)

Ne tokie jie jau ir minkšti. Aerock turi ir 5,0 N/mm² stiprio blokelius, o tai neprasčiau nei keramzitbetonis. Aišku daugiaaukščio su laikančiomis sienomis nepastatysi, bet individualiai statybai per akis atsparumo gniuždymui.

Iš esmės aš šiuose blokeliuose pagrinde matau tik vieną trūkumą, tai neatsparumas drėgmei. Labai greitai įgeria ir ilgai neatiduoda ir t.t. Yra ir daugiau trūkumų, tokių kaip armavimo poreikis, prasta šilumos akumuliacija ir kitos problemos, bet žinant trūkumus ir teisingai parinkus priemones, tai pakankamai neblogas pasirinkimas.
Atsakyti
Sveiki,

Tai va vel as su savo klausimais apie rostverka smile.gif

Reiskias vietoi numatyto 5cm liepiau statybininkam det bent 10cm (cia kalba po rostverku), klausimas sekantis eps 100 ar melyna? Taip is akies grubiai kaina gaunas x4 kazkur. Ziuriu as i ta poliu bjaurasti ir apie kazkokia siluma ar sandaruma tame purvyne sunku mastyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 kovo 2012 - 16:37
QUOTE(*** @ 2012 03 16, 16:36)
Sveiki,

Tai va vel as su savo klausimais apie rostverka smile.gif

Reiskias vietoi numatyto 5cm liepiau statybininkam det bent 10cm (cia kalba po rostverku), klausimas sekantis eps 100 ar melyna? Taip is akies grubiai kaina gaunas x4 kazkur. Ziuriu as i ta poliu bjaurasti ir apie kazkokia siluma ar sandaruma tame purvyne sunku mastyt smile.gif

EPS ilgalaikis vandens įmirkis pilnai panardinus vandenyje yra <=5 %
Geoporo (EPS 100) ilgalaikis vandens įmirkis pilnai panardinus vandenyje yra <=2 %
XPS ilgalaikis vandens įmirkis pilnai panardinus vandenyje yra <=1%

Ar matai labai didelį įmirkio skirtumą?
Aš tikrai nematau, bent jau tokio, kaip kad kainų skirtumas. Mano nuomone, jei investuosi tą pačią pinigų sumą, EPS galėsi pakloti keleriopai storesnį sluoksnį, o tik keliais procentais didesnis įmirkis tikrai nesumažins varžos iki mažesnio storio XPS varžos lygio.

Mano pasirinkimas EPS.

Beje, mano pasirinkimui turėjo įtakos ir ši "Statyk" žurnale perskaityta frazė "Suomijoje pamatų šiltinimui galima naudot tik XPS arba EPS, tačiau 80% pasirenkama pigesnė medžiaga."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 16 kovo 2012 - 21:49