Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 01:15)
R5=0.2W/K,
R8=0.125W

Spėju, kad užsiciklinai ant sienų varžų ir nematai platesnio vaizdo wink.gif. Kas geriau, ar 1.6 karto padidinti sienų šiluminę varžą, ar 2 kart sumažinti sienų plotą? Vėliau dar ir langais bus galima pasidomėti.

Mintai,bet tu juokingas. pvz situacija tokia kad sienu nebepamazinsi. Ka tada darai? nusispjauni ir kureni peciu smarkiau,ar bandai apsisiltinti bent jau ta dideli sienu plota kuris yra? As netaikau konkreciai arbuzo situacijos,man tik seip idomu. Ka daryti kai pakeitimai negalimi arba nepageidaujami. O tu iskart-mazinti sienu plota. Klaiusiama vieno,atsakoma visiskai netaip.

Jei toks mazas skirtumas tai kokio velnio zmones daro tokias varzas? Koks tikslas dabar susimasciau g.gif

Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 11, 00:21)
kuo toliau, tuo jaučiuosi labiau pasimetęs, nes nesueina galai  doh.gif

Taip, dėl projekto visų "užlankstymų", lauko sienų gerokai daugiau nei tam pačiam grindų plotui stačiakampiame name. Daugiau sienų - daugiau šilumos prarasiu per sienas. Geriau apšiltinsiu sienas - prarasiu mažiau. Ne tiek mažai, kiek stačiakampyje, bet mažiau  g.gif  O jei užkalsiu šiaurinę vitriną, tai išvis bus puiku  g.gif

Būtent, tik vienas niuansas dėl "Geriau apšiltinsiu sienas - prarasiu mažiau.", jei visi šilumos nuostoliai būtų tik per sienas, tai ne tik šilumos per sienas prarasite mažiau, bet ir pajusite tai šildydami pastatą, bet kai šilumos nuostoliai per sienas ir taip labai nedideli kitų atitvarų nuostolių atžvilgiu, tai nedidelių nuostolių mažinimas praranda prasmę, nes gali ir dvigubai labiau sienas apšiltinti, bet bendrų nuostolių dydyje tas sienų apšiltinimas net nepasijaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 00:34
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 02:26)
Architekto brėžinį ten kaip ir viskas gerai su tuo mazgu. Jei realiai sienos yra "surištos", tai tokiu pat sluoksniu reikėtų apšiltinti ir tą sieną. Kokiu atstumu, tai apskaičiuokit sienos statybinės medžiagos šilumos varžą, ir pamatysit, per kokį atstumą ji turės norimą varžą, tai bent jau iki to atstumo ir reikėtų šiltinti.

Aciu uz atsakyma.
Taip, realiai tos sienos suristos..Ten FIBO 150 siena.

1.Nelabai isivaizduoju kaip paskaiciuot tos sienos apsiltinimo sluoksni.?
2. Ir kaip visgi del lauko 20 cm ir vidaus 10 cm derinio garaze? (galvoju garaze statyt didesni radiatoriu, tik ar sildysiu, bus matyt. Siap visam name grindinis)
3. Ir aplamai ar verta pamastyt vietoj 20 det 25 neoporo viso namo isorinem sienom?
Atsakyti
Mintai,truputi susipainiojau. Pasakyk man ukiskai. Kiek as prarasciau silumos per 300 m2 sienu su R=5 varza ir kiek as prarasciau su R=8 varza?
Koks watu skirtumas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 11 kovo 2012 - 00:51
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 11, 00:34)
Aciu uz atsakyma.
Taip, realiai tos sienos suristos..Ten FIBO 150 siena.

1.Nelabai isivaizduoju kaip paskaiciuot tos sienos apsiltinimo sluoksni.?
2. Ir kaip visgi del lauko 20 cm ir vidaus 10 cm derinio garaze? (galvoju garaze statyt didesni radiatoriu, tik ar sildysiu, bus matyt. Siap visam name grindinis)
3. Ir aplamai ar verta pamastyt vietoj 20 det 25 neoporo viso namo isorinem sienom?

1. einat į Fibo puslapį ir matot "šilumos laidumo koeficiento reikšmė W/mK: 3 Mpa blokeliui - 0,18", Taigi, pagal pateiktus duomenis gaunasi, kad 18cm šios medžiagos storis turi R1, 10cm putplasčio su liambda 0.038 turės R=2.63, tai fibo panašią varžą turės po maždaug 46 cm.
2. O pas jus šilumokaitis ne vanduo, o glikolis bus? Tada tikrai bus galima nešildyti. Jei bus vanduo, garaže privalėsit pastoviai palaikyti ne mažiau kaip ~+5C, o jei šildysitės malkomis, tai dar daugiau, kad radijatorius neužšaltų.
Jei garažas bus nors kiek šildomas, tai 10cm gali ir užtekti, jei nešildomas, tai teisingiau būtų storinti šiltalo sluoksnį, gal iki kokių 15 cm. Tiksliau galima atsakyti tik paskaičiavus, bet prieš skaičiuojant, jau reikėtų tiksliai žinoti, ar bus garažas šildomas ar ne.

3. Šilumos nuostoliai per apšiltintas atitvaras sumažės maždaug 20%, ar apsimoka spręsti pačiam, mano nuomone, viskas priklauso nuo to, kokiu kuru šildysitės, jei malkom tai gal ir nelabai, jei dujom - apsimoka. Tiksliau pasakyti galima tik paskaičiavus. Bet vienas dalykas. Kai pabrangs šildymosi kuras, šiltalo sluoksnio taip lengvai nepadidinsit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 01:01
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 00:33)
Būtent, tik vienas niuansas dėl "Geriau apšiltinsiu sienas - prarasiu mažiau.", jei visi šilumos nuostoliai būtų tik per sienas, tai ne tik šilumos per sienas prarasite mažiau, bet ir pajusite tai šildydami pastatą, bet kai šilumos nuostoliai per sienas ir taip labai nedideli kitų atitvarų nuostolių atžvilgiu, tai nedidelių nuostolių mažinimas praranda prasmę, nes gali ir dvigubai labiau sienas apšiltinti, bet bendrų nuostolių dydyje tas sienų apšiltinimas net nepasijaus.

Nežinau ar teisingai naudoju minėtą skaičiuoklę, bet labai grubiai skaičiuoju:

Grindų plotas 180 m2
Mano sienų ilgis 86 m, aukštis tarkim 3m, taigi sienų plotas - 258m2
Idealiu atveju tą patį grindų plotą galima gauti 10x18 stačiakampyje kurio sienų ilgis 56 m, aukštis tarkim 3m, taigi sienų plotas - 168m2

Į skaičiuoklę įrašau:
Sienų plotas 258m2
R~5 - VISO 2183,23 Lt
R~8 - VISO 1733,37 Lt

Sienų plotas 168m2
R~5 - VISO 1790,91 Lt
R~8 - VISO 1497,99 Lt

Ar viską teisingai skaičiuoju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 11, 00:57)
Ar viską teisingai skaičiuoju?  g.gif

Skaičiuokite langus ir kitas atitvaras atskirai, tik tada pamatysite skirtumą. Beje, ar į sienų plotą įtraukėte sienų besiribojančių su garažu plotą?

Jei pas Jus 2 aukštų ir daugiau namas (minėjot, kad virš garažo gyvenama patalpa), tai tikrai per mažas sienų plotas net neįtraukus garažo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 02:52)
1. einat į Fibo puslapį ir matot "šilumos laidumo koeficiento reikšmė W/mK: 3 Mpa blokeliui - 0,18", Taigi, pagal pateiktus duomenis gaunasi, kad 18cm šios medžiagos storis turi R1, 10cm putplasčio su liambda 0.038 turės R=2.63, tai fibo panašią varžą turės po maždaug 45 cm.
2. O pas jus šilumokaitis ne vanduo, o glikolis bus? Tada tikrai bus galima nešildyti. Jei bus vanduo, garaže privalėsit pastoviai palaikyti ne mažiau kaip ~+5C, o jei šildysitės malkomis, tai dar daugiau, kad radijatorius neužšaltų.
Jei garažas bus nors kiek šildomas, tai 10cm gali ir užtekti, jei nešildomas, tai teisingiau būtų storinti šiltalo sluoksnį, gal iki kokių 15 cm. Tiksliau galima atsakyti tik paskaičiavus, bet prieš skaičiuojant, jau reikėtų tiksliai žinoti, ar bus garažas šildomas ar ne.
3. Šilumos nuostoliai per apšiltintas atitvaras sumažės maždaug 20%, ar apsimoka spręsti pačiam, mano nuomone, viskas priklauso nuo to, kokiu kuru šildysitės, jei malkom tai gal ir nelabai, jei dujom - apsimoka. Tiksliau pasakyti galima tik paskaičiavus. Bet vienas dalykas. Kai pabrangs šildymosi kuras, šiltalo sluoksnio taip lengvai nepadidinsit.

1. Dekuj uz paskaiciavima, reiskia pusmetri reikes uzleisti..
2. Kas bus, nezinau dar, glikolis, ar vanduo..Neplanavau sildyt garazo, bet daug kas pataria, bent pasistatyti radiatoriu, o naudosiu, ar ne - kitas reikalas..
3. Sildysiu dujomis..Matyt galutinai priimsiu sprendima pavertes ta "pastorejima" pinigine israiska. Ytariu vien darbas turetu isbangti 1kv/m..kur du sluoksniai po 10, o kur dar ir trecias dasidetu 5 cm...O kur dar apzvalgos kampas pablogetu..Man pas mane nera nei kiek "isnesti langai"..As cia garsiai mastau..smile.gif
Aciu Mintai uz pagalba.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 11, 01:14)
Ytariu vien darbas turetu isbangti 1kv/m..kur du sluoksniai po 10, o kur dar ir trecias dasidetu 5 cm...

O kodėl 10x10x5, juk galima 10x15, arba 20x5 ar dar kaip iš 2 sluoksnių, beje kiek žinau, galima užsisakyti tiek 20 cm, tiek 25 cm storio lakštus, tad galima iš vis vienu sluoksniu šiltintis.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 03:25)
O kodėl 10x10x5, juk galima 10x15, arba 20x5 ar dar kaip iš 2 sluoksnių, beje kiek žinau, galima užsisakyti tiek 20 cm, tiek 25 cm storio lakštus, tad galima iš vis vienu sluoksniu šiltintis.

Maniau kad 10cm siltalo maksimumas..Zinoma tada patogiausia vienas sluoksnis..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 03 11, 00:32)
Mintai,bet tu juokingas. pvz situacija tokia kad sienu nebepamazinsi. Ka tada darai?

Pirmiausiai šiltinu tai, kas duotų daugiausiai naudos, šiuo atveju langus, bet konkrečiu atveju dar daugiau naudos duotų visos architektūros pakeitimas, ką mes čia ir bandom pasakyti. O ką daryti, kai matai, kad ekonomiškiausias pastato apšiltinimo būdas, tiktai nugriovus senas sienas ir viską sumūryjus iš naujo?

Tokio namo, ar tuo labiau projekto aš jokiu būdu nepirkčiau, nes man jis yra per brangus. Jo statyba yra brangesnė, nei paprastos dėžutės statyba dėl ženkliai didesnio sienų ploto ir tikrai didelio įstiklinimo ploto ir akivaizdžiai matosi, kad tokio namo šildymo kaina bus tikrai didelė. Su tokiu projektu nueik pas bet kuri žmogų ir paklausk, kiek kainuos jį apšildyti, neabejoju, kad visi sakys kad "tikrai daug". Tai ką dar čia burti? Pasiimti rėtį ir pradėti skylutes kamšyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 03:12
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 01:07)
Skaičiuokite langus ir kitas atitvaras atskirai, tik tada pamatysite skirtumą. Beje, ar į sienų plotą įtraukėte sienų besiribojančių su garažu plotą?

Jei pas Jus 2 aukštų ir daugiau namas (minėjot, kad virš garažo gyvenama patalpa), tai tikrai per mažas sienų plotas net neįtraukus garažo.

Huh karsta.gif sudėjau visas sienas, garažus, antrus aukštus. Skaičiai tokie:

Grindų plotas 219 m2
Mano sienų ilgis 125 m, aukštis tarkim 4m, taigi sienų plotas - 500m2

Idealiu atveju tą patį grindų plotą galima gauti 14.8x14.8 kvadrate, kurio sienų ilgis 59,2 m, aukštis tarkim 4 m, taigi sienų plotas ~ 237m2

Į skaičiuoklę įrašau:
Sienų plotas 500 m2
Langų 47 m2
R~8 - VISO 67 kw/m2 arba 2933 Lt
R~5 - VISO 79 kw/m2 arba 3549 Lt

Sienų plotas 237 m2
Langų sumažinu iki 27 m2
R~8 - VISO 47 kw/m2 arba 2102 Lt
R~5 - VISO 53 kw/m2 arba 2394 Lt

Skirtumas akivaizdus.

Ir vis dėl to.

Gal būt aš neteisingai išsireiškiau ir suklaidinau entuziastus sakydamas noriu energetiškai efektyvaus, tiksliau matyt būtų sakyti noriu šilto namo. Tikrai nesitaikau nei į A++, nei A+ nei dar kokio kito energinio naudingumo namą ir nesiekiu kažkokių sertifikatų.

O gal čia veikia temos aura ir visi namai nesiekiantys energetinių aukštumų vertinami kaip blogis ir man reiktų geriau pakviesti diskusijoms į "statome šiltą namą" temą? wink.gif

Bet kokiu atveju, skaičiai mane tenkina ir esu pasiryžęs už vidinį pasitenkinimą mokėti...

Minėjote, kad neverta šiltintis sienų daugiau nei R5, tačiau skaičiuoklė sako - verta. Ar tai yra tik teorija? Iš anksto dėkoju už kantrybę 4u.gif

Atsakyti