Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

Mintai,o as manau kad turint tokius didelius sienu plotus visgi yra tikslinga siltinti iki pvz R= 8,nes per dideli plota kilovatu pakankamai susitaupys..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 03 10, 22:29)
Mintai,o as manau kad turint tokius didelius sienu plotus visgi yra tikslinga siltinti iki pvz R= 8,nes per dideli plota kilovatu pakankamai susitaupys..

O aš manau, kad sumažinus lauko sienų plotą, nemažinant vidaus ploto, kilovatų galima sutaupyti keleriopai daugiau, be to dar ir ant statybinių medžiagų pataupytum wink.gif.

Pagrindinis šiltinimo principas yra tas, kad šiltinimo sluoksnio didinimas duoda naudos tik tuo atveju, jei nėra šilumos tiltelių apšiltinime. Kuo apšiltinimo sluoksnis storesnis, tuo jautriau reaguojama į mažesnius termo tiltelius. Konkrečiame pavyzdyje, mano manymu namas turės milžiniškus šilumos nuostolius, ne per apšiltintas atitvaras, o per langus, namo kampus, termo tiltelius. Ir taip, palyginti mažai šilumos netenkant per R5 varžos atitvaras (sakykim per atitvaras bus netenkama 1kW, per stiklus, termo tiltelius - 9kW), varžą dar padidinus, tikrai, per jas bus netenkama mažiau (sakykim jau ne 1kW, bet 0.8kW), bet kai bendroje sumoje, dar net nežiūrint į vėdinimo nuostolius, nuostoliai per atitvaras sumažės nuo kokių 10kW iki 9.8kW, ar padidinus sienų varžą ženkliau iki 9.5kW (toks rezultatas galėtų būti pasiektas apšiltinimo sluoksnį padarius daugiau nei 2 kart storesnį) ar verta dėl to stengtis? Ar verta išleisti tikrai nemažą sumą (sienų plotas tai didelis) apšiltinimo medžiagoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 kovo 2012 - 23:00
QUOTE(mintas @ 2012 03 10, 22:10)
Su tokia architektūra net negalvokit apie bent kiek šiltesnį namą.

nelabai suprantu kodėl architektūra pakankama standartui, bet visiškai netinkama šiek tiek daugiau. Susidaro toks įspūdis, kad jeigu ne R=5 reikalavimas, būtų galima išvis tokio namo nešiltinti, nes vistiek viskas lauk išeis blink.gif

Tikrai nenoriu įžeisti, bet man jūsų požiūris yra labai vadovėlinis ir neįvairiapusis. Būtent to aš norėjau išvengti sakydamas "plačiau žvelgiantis" g.gif

Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 10, 23:12)
nelabai suprantu kodėl architektūra pakankama standartui, bet visiškai netinkama šiek tiek daugiau. Susidaro toks įspūdis, kad jeigu ne R=5 reikalavimas, būtų galima išvis tokio namo nešiltinti, nes vistiek viskas lauk išeis  blink.gif

Tikrai nenoriu įžeisti, bet man jūsų požiūris yra labai vadovėlinis ir neįvairiapusis. Būtent to aš norėjau išvengti sakydamas "plačiau žvelgiantis"  g.gif

Iki R5 reikia pagal įstątymus, bet daugiau, tai tikrai neverta. Aišku tiksliau pasakyti galima tik po skaičiavimų, nors po jų, greičiausiai paaiškėtų, kad ir R5 ekonomiškai nepasiteisinantis apšiltinimo sluoksnis.

Dėl platesnio mąstymo... siūlau pasiskaičiuoti savo projekto šilumos nuostolius su paprasčiausia narvid skaičiuokle.

jos pagalba pamatysit, kiek per kokias atitvaras netenkama šilumos. Tiesa, nematysit termo tiltelių įtakos, bet ir gautų skaičių bendram vaizdui susidaryti užteks.

Po to, kai būtent su ta skaičiuokle atsižaidžiau, skaičiuodamas tiek savo namo šilumos nuostolius, tiek dar kelių žmonių, aš tikrai stipriai "susiaurinau savo mąstymą" wink.gif.

Mano namas irgi nėra idealus kvadratas, irgi daviau šiek tiek laisvės architekto fantazijai ir kai eilinį kartą prisėdęs pasižiūriu į apskaičiuotus šilumos nuostolius per atitvaras, tikrai kirba mintis ištaisyti architekto "išdaigas", bet kai pasižiūri į projekto modeliuką ir vėl apsiramini, taip iš tikrųjų gražiau smile.gif. Bet pas mane ten minimalus nukrypimas nuo "normos" ir tai jau labai skaudžiai jaučiasi šilumos nuostolių skaičiavime, o šiame pateiktame projekte net noro skaičiuoti nėra. Jau iš pirmo žvilgsnio ten šilumos rėtis, o ne termosas.
Atsakyti
Del garazo siltinimo is vidaus..Tiksliau garazo vidines sienas, kurios yra bendros su vidinemis sildomomis patalpomis. Projekte numatyta siltinti namo isorines sienas 20 cm polistirolu, garazo vidines/bendras numatyta sildyti 10 cm. Ar tai reiskia, kad bus potencialus salcio tiltas? Ar visgi verta pagalvoti garazo vid.sienas pasildyti iki 15 cm ar visu 20 cm. Bet vel, sumazeja garazo erdve..
Atsakyti
QUOTE(D'Arbuzas @ 2012 03 10, 16:53)
to neleidžia "religiniai įsitikinimai" smile.gif

Man taip pat labai svarbi estetinė pusė, taip pat mano šeimynos asmeniniai poreikiai ir niuansai.

Priklausomybės ligų gydymas pradedamas nuo ligos pripažinimo...
Jei religiniai įsitikinimai bei poreikiai ir niuansai yra aukščiau už norą kažką keisti, reiškia keisti nereikia nieko. Nes čia tikrai reiks nusižengti įsitikinimams bei niuansams ir pradėti viską nuo pradžių - besaikis netinkamos konstrukcijos šiltinimas tik išpūs investicijas bet neduos laukiamo efekto. Tada greičiausiai bus prieita išvada,kad renovacija ir PN yra sux, visi taip besielgiantys - asilai.
Per besaikio dydžio, bet labai estetiškus šiaurinius langus prarasite tiek šilumos, kad apšiltinus sienas efekto nepasijus. Dar pasikartosiu - panagrinėkite savo atitvarų ploto ir grindų ploto santykį, palyginkite su efektyviais namais ir greičiausiai kils noras architektui nudaužyti pirštus.
Taigi, viskas pirmiausiai prasideda nuo norų...be jų ir kokybiško projektavimo nieko ne bus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 11, 00:43)
Del garazo siltinimo is vidaus..

Gal geriau kovoti su priežastimi, o ne su pasekmėm, perprojektuoti pastatą atsisakant apsaugos kambario, apšiltinto iš 6 pusių? Kiek kainuos 1m2 šio kambario, ar kišenė neapsiverks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 10 kovo 2012 - 23:48
QUOTE(Vilienė @ 2012 03 10, 23:47)
Per besaikio dydžio, bet labai estetiškus šiaurinius langus prarasite tiek šilumos, kad apšiltinus sienas efekto nepasijus. Dar pasikartosiu - panagrinėkite savo atitvarų ploto ir grindų ploto santykį, palyginkite su efektyviais namais ir greičiausiai kils noras architektui nudaužyti pirštus.

Aš lygiai tą patį bandau paaiškint. Panašu, kad ir Vilienė "siauro mąstymo" biggrin.gif.

Šiaip tai galima "praplėsti mąstyma" ir priemonių tam yra, jau vien vakuminius langus sustačius situacija ženkliai pasikeistų. Ir svarbiausia tai ne fantazija, juos jau ir įsigyti galima wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 00:10
QUOTE(mintas @ 2012 03 11, 01:02)
Aš lygiai tą patį bandau paaiškint. Panašu, kad ir Vilienė "siauro mąstymo"  biggrin.gif.

Kiek W praleidzia 1m2 R=5 varzos,siena ir kiek W praleidzia Sienos kvadratas su R=8 varza?

Man seip idomu.
Atsakyti
Gal geriau kovoti su priežastimi, o ne su pasekmėm, perprojektuoti pastatą atsisakant apsaugos kambario, apšiltinto iš 6 pusių? Kiek kainuos 1m2 šio kambario, ar kišenė neapsiverks?
[/quote]

Deze jau stovi, tik nera apsiltinta..
http://www.failai.in...tas_bendras.jpg
Cia nuoroda i faila. Gal butu pasiulymu, kaip cia protingiau su apsiltinimu suzaist?
Ir vienas mazgas dar idomus, pazymetas raudonai. Ten realiai sienos sueina ne per apsiltinimo sluoksni, cia tik arhitektas taip pavaizdavo, tai man toks potencialus salcio tiltas gaunasi. Ar ir ta siena, bent koki pusmetri apsiltint..?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2012 03 11, 00:08)
Kiek W praleidzia 1m2 R=5 varzos,siena ir kiek W  praleidzia Sienos kvadratas su R=8 varza?

Man seip idomu.

R5=0.2W/K,
R8=0.125W/K

Spėju, kad užsiciklinai ant sienų varžų ir nematai platesnio vaizdo wink.gif. Kas geriau, ar 1.6 karto padidinti sienų šiluminę varžą, ar 2 kart sumažinti sienų plotą? Vėliau dar ir langais bus galima pasidomėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 00:17
kuo toliau, tuo jaučiuosi labiau pasimetęs, nes nesueina galai doh.gif

Taip, dėl projekto visų "užlankstymų", lauko sienų gerokai daugiau nei tam pačiam grindų plotui stačiakampiame name. Daugiau sienų - daugiau šilumos prarasiu per sienas. Geriau apšiltinsiu sienas - prarasiu mažiau. Ne tiek mažai, kiek stačiakampyje, bet mažiau g.gif O jei užkalsiu šiaurinę vitriną, tai išvis bus puiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(egis_klp @ 2012 03 11, 00:11)
Ir vienas mazgas dar idomus, pazymetas raudonai. Ten realiai sienos sueina ne per apsiltinimo sluoksni, cia tik arhitektas taip pavaizdavo, tai man toks potencialus salcio tiltas gaunasi. Ar ir ta siena, bent koki pusmetri apsiltint..?

Architekto brėžinį ten kaip ir viskas gerai su tuo mazgu. Jei realiai sienos yra "surištos", tai tokiu pat sluoksniu reikėtų apšiltinti ir tą sieną. Kokiu atstumu, tai apskaičiuokit sienos statybinės medžiagos šilumos varžą, ir pamatysit, per kokį atstumą ji turės norimą varžą, tai bent jau iki to atstumo ir reikėtų šiltinti. Tolstant nuo sienos, apšiltinimo sluoksnis gali būti vis mažesnis, statybinės medžiagos šiluminės varžos dydžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 11 kovo 2012 - 00:27