Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 18:31)

lotuliukas.gif
Papildyta:
Aš irgi esu pastebėjęs, kad labai daug architektų ir konstruktorių visiškai nesupranta, kaip pastatyti net ne pasyvų, o tiesiog labai šiltą namą.

Beje, ar jūsų konstruktorius bent kažkokiais skaičiais pagrindė, kad EPS po pamatais neatsipirks?

Tai ne tik konstruktoriai nors yra ir labai geru, tik jie pigiai pigiai nedaro, ir daugumai nera prienami, bet as su mokslini darba dirbusiu destytoju ginčijausi del polistirolo vandens įgeremumo, kazkokia visuotinė dezinformacija... arba žinios VBS lygio smile.gif universitetai baigti seniai...ir žinios užsalo tame laike.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaunas2011: 23 vasario 2012 - 22:06
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 18:31)
lotuliukas.gif Pirmyn, kreipkis į prokuratūrą ar samdyk advokatą ir privataus kaltinimo tvarka įrodyk, kad - UFONAUTAS - užgaulus, įžeidus žodis.

Kokiu tikslu jį pavartojai? Jei pagirt, tai nebus įžeidžiamas žodis, bet iš konteksto matosi priešingai, net ir mokslų nereikia baigti, kad pamatytum wink.gif ir advokato čia nereikia. Patikėk, žinočiau kur kreiptis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2012 - 22:29
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 21:52)
Bet tai pasakyk man kaip nusamdyti kad ir koki technini priziuretoja kai zmogus nesuvokia ko is jo norima. Dauguma statybininku rimtu ir seip po pirmu keliu min pokalbio atmusa upa.. Pasyvus ar bent jau siltas namas kazkas is fantastikos srities..

Situacija dabar panešėja į Gagarino skrydį. Po keleto metų PN bus tokia nuvalkiota kasdienybė, kad jūsų problemos atrodys juokingos. Sunku būti pirmiesiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 20:52)
Bet tai pasakyk man kaip nusamdyti kad ir koki technini priziuretoja kai zmogus nesuvokia ko is jo norima. Dauguma statybininku rimtu ir seip po pirmu keliu min pokalbio atmusa upa.. Pasyvus ar bent jau siltas namas kazkas is fantastikos srities..

Jo, pilnai pritariu. Mačiau tik kaip šiltino mano pamatus ir jau vien to vaizdo užteko. Sumetė bet kaip putplastį ir teigia, kad "baik tu, juk šilti pas tave pamatai 20cm", ir kiekvieną kartą nepriaiškinsi, kad tie 20 cm bus veiksmingi tik tuomet, kai ne bet kaip sumesti. Todėl ir pats turi stovėti ir reikalauti, kad kruopščiau dirbtų, kad už tokį broką nemokėsi. Geriausia aišku kokį patikimą darbų vykdytoją būtų surasti, bet tokio tikrai reikia paieškoti.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 22:24)
Situacija dabar panešėja į Gagarino skrydį. Po keleto metų PN bus tokia nuvalkiota kasdienybė, kad jūsų problemos atrodys juokingos. Sunku būti pirmiesiems 4u.gif

įsivaizduoju kiek "specų" 2018 iškart atsiras. Tarsi pirštu spragtelėjus. Ir visi kaip vienas tipo "jau nuo senų senovės bus PN šimtais pristatę" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 23:33)
Jo, pilnai pritariu. Mačiau tik kaip šiltino mano pamatus ir jau vien to vaizdo užteko. Sumetė bet kaip putplastį ir teigia, kad "baik tu, juk šilti pas tave pamatai 20cm", ir kiekvieną kartą nepriaiškinsi, kad tie 20 cm bus veiksmingi tik tuomet, kai ne bet kaip sumesti. Todėl ir pats turi stovėti ir reikalauti, kad kruopščiau dirbtų, kad už tokį broką nemokėsi. Geriausia aišku kokį patikimą darbų vykdytoją būtų surasti, bet tokio tikrai reikia paieškoti.
Papildyta:
įsivaizduoju kiek "specų" 2018 iškart atsiras. Tarsi pirštu spragtelėjus. Ir visi kaip vienas tipo "jau nuo senų senovės bus PN šimtais pristatę"  biggrin.gif

Pažvelk, kiek atsiranda besidominčių PN, kiek naujų veidų čia, kaip didėja blogų lankomumas, kiek google išmeta puslapių lietuvių kalba įvedus "PN". Tikrai nereikės taip ilgai laukti iki 2018, bet pirmieji sugebantys dirbti kokybiškai plėš riebius litus, čia jau mūsų tautinis bruožas - veikmės chebra gyvas to įrodymas, net abejojant jų sprendimų teisingumu.
Dar labai svarbu energijos kainos. Kai Sekmokas kabina makaronus, kad AE elektrą pardavinės po 10-11ct (gali pagalvoti, kad net jei tai tiesa vartotojai gaus ją pigiai doh.gif ) ir netyla kalbos apie skalūnus su "nemokamom" dujom susidomėjimas PN gali sumažėti, vėl vartotojai atsisuks į pigią energiją ir nebenorės jos taupyti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 22:43)
Pažvelk, kiek atsiranda besidominčių PN, kiek naujų veidų čia, kaip didėja blogų lankomumas, kiek google išmeta puslapių lietuvių kalba įvedus "PN". Tikrai nereikės taip ilgai laukti iki 2018, bet pirmieji sugebantys dirbti kokybiškai plėš riebius litus, čia jau mūsų tautinis bruožas - veikmės chebra gyvas to įrodymas, net abejojant jų sprendimų teisingumu.

Ne visai tai turėjau omenį kai rašiau smile.gif. Taip yra besidominčių, jau ir tas sertifikuotų lietuvaičių PN kūrėjų sąrašas apie ką kalba. Aš turėjau omenį, tą begalę Lietuvoje dirbančių brigadėlių, kurios absoliučiai niekuo nesidomi, tik dirba ir $ užkalinėja. Ateis laikas kai tik A++ bus galima statyti ir visi "PN specais" apsiskelbs ir toliau mėtys putplastį su tarpais aiškindami, kad pažiūrėk, kokį tau putplasčio sluoksnį uždėjom.

Dabar tai pakalbi su statybininku, išgirsti kad PN niekad neatsipirks ir žinai ko iš jo tikėtis, o tada, kai visi bus "PN statymo specai" fig surasi tikrai ką nors išmanantį.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 22:21)
Kokiu tikslu jį pavartojai? Jei pagirt, tai nebus įžeidžiamas žodis, bet iš konteksto matosi priešingai, net ir mokslų nereikia baigti, kad pamatytum wink.gif ir advokato čia nereikia. Patikėk, žinočiau kur kreiptis.

Mintai, skelbiam paliaubas. Geriau taika nei karas. Aš sudedu ginklus ir atsiprašau, jei įžeidžiau. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 22:33)
įsivaizduoju kiek "specų" 2018 iškart atsiras.

Nuo 2018 m privaloma bus tik komerciniai pasyvūs namai, o visuomeniniai, t.y. individuali statyba, tik nuo 2020 metų. Šiek tiek daugiau laiko turime.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 24, 08:42)
atsiprašau, jei įžeidžiau.  4u.gif

Atsiprašymas priimtas 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 vasario 2012 - 09:06
Suskydot su tais atsiprasymais smile.gif

QUOTE(korida @ 2012 02 23, 11:54)
Su styrofoam tai cia jau super thumbup.gif ,bet kai sakot litu... tai yra ir pigesniu variantu ...

Jai galima placiau ?

QUOTE(korida @ 2012 02 23, 11:54)
palyginkite su elektra naudojama geoterminiam o ipac kai pas jus toks  slapias gruntas . Geo ,,katiliuka'' W-W 7kW galima
uz 6kLt paimti ,o slangas pasitiesti cia jau kaip sugebesite prasisukti (samdysite ar pats ukio budu isirengsite).

Ar yra cia nors vienas turintis susimontaves horizontalu geo? Kiek m slangos rekomenduotina?

QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 23:10)
Mačiau tik kaip šiltino mano pamatus ir jau vien to vaizdo užteko. Sumetė bet kaip putplastį ir teigia, kad "baik tu, juk šilti pas tave pamatai 20cm", ir kiekvieną kartą nepriaiškinsi, kad tie 20 cm bus veiksmingi tik tuomet, kai ne bet kaip sumesti.

Pats su tuom susidursiu kt sav tai visi know how ir patarimai welcome smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 24 vasario 2012 - 09:52
QUOTE(*** @ 2012 02 24, 09:34)
Ar yra cia nors vienas turintis susimontaves horizontalu geo? Kiek m slangos rekomenduotina?

Pats netiesiau, tik domėjausi. 1kW reikia ~50m horizontaliojo kolektoriaus ilgio. Smėliui reikia kloti ilgesnį kolektorių nes smėlis būna sausesnis, moliui užtenka trumpesnio nes molis visuomet laiko daugiau drėgmės. Klojant vandenyje, kolektorius gali būti ženkliai trumpesnis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 24, 08:42)
Mintai, skelbiam paliaubas. Geriau taika nei karas. Aš sudedu ginklus ir atsiprašau, jei įžeidžiau.  4u.gif

tu senas pirdune, visai jau nuo proto nusokai, jau net nebeatsimeni ka izedinejai ir ka atsiprasinet reiketu? Isvedei jau mane iskantrybes, mandagumai baigesi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 24 vasario 2012 - 15:05
QUOTE(madwifi @ 2012 02 24, 16:05)
jau net nebeatsimeni ka izedinejai ir ka atsiprasinet reiketu?

Pats juk neparašei,kad žinai kur kreiptis lotuliukas.gif biggrin.gif
Mintas atsiprašymą priėmė kaip tamstos advokatas, dabar gausi bent jau bonką Mintui pastatyt, nežinau ar pakaks tokio honoraro lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2012 02 24, 11:05)
Pats netiesiau, tik domėjausi. 1kW reikia ~50m horizontaliojo kolektoriaus ilgio. Smėliui reikia kloti ilgesnį kolektorių nes smėlis būna sausesnis, moliui užtenka trumpesnio nes molis visuomet laiko daugiau drėgmės. Klojant vandenyje, kolektorius gali būti ženkliai trumpesnis.

Nepaminėjai gylio, tai irgi labai svarbu 4u.gif
Atsakyti