Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(*** @ 2012 02 23, 15:32)
Del drenazo jau konsultavausi. Specas sake kad suma grandiozine gaunas o nauda abejotina. Ten kazkokie pozeminiai vandenys kure teka ten kur teka ignoruodami sone esanti kanala. Tiesa taspac kanalas uzsipildo kupinai pavasari.
Pas pazystama uz kokiu 500m sklypo gale is lygios vietos isteka saltinis...
Kai kalba apie pajuri negali tiketis kad viskas bus kaip kitur smile.gif

Situacija, kai labiausiai tikrų PP, tegul tas vanduo teko kur jam reikia 4u.gif Drėgmė ir vata - nesuderinami, arba apsaugote vatą nuo įgėrimo, arba naudojate neįgeriančias medžiagas: EPS/NEPS/XPS/styro
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 14:50)
Situacija, kai labiausiai tikrų PP, tegul tas vanduo teko kur jam reikia 4u.gif  Drėgmė ir vata - nesuderinami, arba apsaugote vatą nuo įgėrimo, arba naudojate neįgeriančias medžiagas: EPS/NEPS/XPS/styro

Poliai jau sukalti, rostverka kt savaite pradeda.

Del tos hidroizoliacijos, tai kaip suprantu hidroizoliacija klojas ant sutankinto zvyro / skaldos o ant jos siltinimas?

Kokia konkreciai hidroizoliacija turi omeny tinkama klot ant grunto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 23 vasario 2012 - 15:01
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 14:59)
Poliai jau sukalti, rostverka kt savaite pradeda.

Del tos hidroizoliacijos, tai kaip suprantu hidroizoliacija klojas ant sutankinto zvyro / skaldos o ant jos siltinimas? 

Kokia konkreciai hidroizoliacija turi omeny tinkama klot ant grunto?

čia gal ir nusikalbėsiu, bet manyčiau, kad visai nepakenktų juodgrindės. Jei jos dar su hidroizoliaciniais priedais, tai manau būtų net geresnė (nors ir brangesnė) apsauga nuo paviršinio vandens. Nors iš kitos pusės, idealaus hermetiško kontakto su roostverku vis tiek nepadarysi. Bet kokiu atveju tokiomis sąlygomis tik putplastis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 11:05)
Viliau, Viliau, neperšokęs griovio, nesakyk - OP. Taip, sklypą rinkausi būtent pagal pasyvios, saulės architektūros principus. Įvažiavimas į mano sklypą yra šiaurinėje pusėje, todėl namo terasinė pusė bus yra orientuota rytų, pietų ir vakarų pusėje.

Be to, kaip ir rekomenduoja saulės architektūros principai, geriausiai, kai sklypas nuo ašies rytai vakarai yra nusisukęs ne daugiau kaip 30 laipsnių. Mano atveju - 29 laipsniai. Be to, Šiaurinėje pusėje eina kalvelė, todėl aukščiau nei mano namas stovintys kaimynų namai šiaurėje suvalgys gana dažnus Lietuvoje šiaurės, šiaurės vakarų vėjus.

cia kurioj lietuvos vietoj randies kad siaures vejai dominuoja? ties kaunu tai vakarai-pietus segmentas dominuojantis. Ir sprendziat is metu istorijos weatherspark.com, tai ziema dominuoja labiau pietiniai, o vasara vakariniai vejai. O pazejus i cia http://meteo.lt/klim...php?tipas=vejas, lietuvoj isvis nera regiono kur siautetu siaures vejai. Siandien irgi is vakaru traukia. pries tai labiau is pietu buvo. Is situ krypciu ir pucia patys stipriausi.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 02 23, 16:42)

cia kurioj lietuvos vietoj randies  kad siaures vejai dominuoja?

Dar vienas ufonautas. Pažiūrėk aukščiau, kur aš parašiau: "suvalgys gana dažnus Lietuvoje šiaurės, šiaurės vakarų vėjus.

Kur tu čia matai pasakymą dominuojantys?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 16:50)
Dar vienas ufonautas.

Čia yra tiesioginis garbės ir orumo įžeidimas. LRBK 155 str. (Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų..)
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 16:50)
Dar vienas ufonautas. Pažiūrėk aukščiau, kur aš parašiau: "suvalgys gana dažnus Lietuvoje šiaurės, šiaurės vakarų vėjus.

Kur tu čia matai pasakymą dominuojantys?

ponuli, gal prilaikykit liezuvi uz dantu, as su jumis vienoj palatoj negulejau. Ir jokiu daznu veju is siaures lietuvoje nerasta. is siaures ir rytu yra RECIAUSI vejai, o ne gana dazni kaip jus tvirtinat.
Atsakyti
Zodziu pakalbejau su konstruktorium dariusiu man pamatu + poliu projekta. Nusivyliau visiskai. Pasak jo 10cm po rostverku yra visiskai bergzdzias pinigu ismetimas i bala su galimai gaunama nauda ir apskritai pasyvus namas niekad neatsipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 18:27)
Čia yra tiesioginis garbės ir orumo įžeidimas

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 17:27)
Čia yra tiesioginis garbės ir orumo įžeidimas. LRBK 155 str. (Tas, kas viešai veiksmu, žodžiu ar raštu užgauliai pažemino žmogų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų..)

lotuliukas.gif Pirmyn, kreipkis į prokuratūrą ar samdyk advokatą ir privataus kaltinimo tvarka įrodyk, kad - UFONAUTAS - užgaulus, įžeidus žodis.

lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 18:09)
Zodziu pakalbejau su konstruktorium dariusiu man pamatu + poliu projekta. Nusivyliau visiskai. Pasak jo 10cm po rostverku yra visiskai bergzdzias pinigu ismetimas i bala su galimai gaunama nauda ir apskritai pasyvus namas niekad neatsipirkt smile.gif

Aš irgi esu pastebėjęs, kad labai daug architektų ir konstruktorių visiškai nesupranta, kaip pastatyti net ne pasyvų, o tiesiog labai šiltą namą.

Beje, ar jūsų konstruktorius bent kažkokiais skaičiais pagrindė, kad EPS po pamatais neatsipirks?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 19:09)
Pasak jo 10cm po rostverku yra visiskai bergzdzias pinigu ismetimas i bala su galimai gaunama nauda ir apskritai pasyvus namas niekad neatsipirkt smile.gif

Kažkada niekas netikėjo, kad žmogus po Mėnulį vaikščios...panašių pranašų mes jau prisiklausę biggrin.gif patys neišnagrinėję visos informacijos apie PN greit padaro saliamoniškas išvadas. Šuo loja - karavanas keliauja toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 18:32)
Kažkada niekas netikėjo, kad žmogus po Mėnulį vaikščios...panašių pranašų mes jau prisiklausę biggrin.gif  patys neišnagrinėję visos informacijos apie PN greit padaro saliamoniškas išvadas. Šuo loja - karavanas keliauja toliau 4u.gif

Bet tai pasakyk man kaip nusamdyti kad ir koki technini priziuretoja kai zmogus nesuvokia ko is jo norima. Dauguma statybininku rimtu ir seip po pirmu keliu min pokalbio atmusa upa.. Pasyvus ar bent jau siltas namas kazkas is fantastikos srities..
Atsakyti