Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 12:27)
Ne oru, o glikoliu.]

Kam naudosite ta gliukoloni zemes silumokaiti,esanti po grindim ?
Kokiam gylyje uzkasinesit nuo eps ir kokiu atstumu tarp vamzdeliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 vasario 2012 - 10:45
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 09:08)
Apsispręsiu galutinai paskutinę minutę wink.gif.

Dabar vis dar nusiteikęs prisilaikyti "Veikmės" grindų apšiltinimo brėžinių.

Kažkas čia (nebūtinai dabar, o keletą temų anksčiau) labai varė ant Veikmės, o dabar juos aklai kopijuoja. Be to Mintas yra vienas didžiausių PN fanatikų, o viską daro vos ne iš akies ir dar paskutinę minutę. Ir dar tokį pošaltį namą šildys elektra.

Mintai, Mintai, juk skaitai ir net reiškiesi architekto Simono bloge, bet viską darai iš akies. O juk architektas sako, kad PN prasideda nuo teisingo projekto ir PHPP skaičiavimų (netgi nuo teisingai pasirinkto sklypo), tačiau tu vis išradinėji dviratį.

Panašu, kad praktika su teorija Minto name visai nedraugauja.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 23, 11:43)
Kam naudosite ta gliukoloni zemes silumokaiti,esanti po grindim ?

Kaip ir bet kurį kitą ŽŠ - oro pašildymui žiemą ir vėsinimui vasarą, per kanalinį šilumokaitį. Skirtumas tik šilumnešyje: Awaduct/žvynas šilumą perneša betarpiškai oras, Minto atveju yra tarpinis šilumnešis - glikolis (atsparus užšalimui).
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 11:49)
Mintai, Mintai,

Cibuli Cibuli, kai padarysite geriau - mes jus pagyrsime ir kopijuosime vietoj veikmės. Jums slabo?
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 11:49)
O juk architektas sako, kad PN prasideda nuo teisingo projekto ir PHPP skaičiavimų (netgi nuo teisingai pasirinkto sklypo), tačiau tu vis išradinėji dviratį.

Tas pats taikytina ir jums. Turite sklypą? Rinkotės kad idealiai atitiktų PN? - abejoju, pažvelgus į jūsų langų orientaciją atrodo, kad nepasinaudojote Simono išmintim...Nunešite savo architektūrinę dalį PHPP skaičiavimams - neteksite visų stoglangių...Tai gal pradėkite nuo savęs, užkrėskite kitus sektinu pavyzdžiu? Juokiasi puodas kad katilas juodas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 12:58)
Juokiasi puodas kad katilas juodas smile.gif

Pelkeje ruosiasi statyti ir apie vata po grindim galvoja doh.gif
Atsiprasau, sumaisiau su kitu veikeju - *** blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 23 vasario 2012 - 11:09
QUOTE(korida @ 2012 02 23, 12:01)
Pelkeje ruosiasi statyti

Ideali terpė geoterminiam, o jis tik KKK da KKK doh.gif temnota verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 10:58)

Tas pats taikytina ir jums. Turite sklypą? Rinkotės kad idealiai atitiktų PN? - abejoju, pažvelgus į jūsų langų orientaciją atrodo, kad nepasinaudojote Simono išmintim...Nunešite savo architektūrinę dalį PHPP skaičiavimams - neteksite visų stoglangių...Tai gal pradėkite nuo savęs, užkrėskite kitus sektinu pavyzdžiu? Juokiasi puodas kad katilas juodas smile.gif

Viliau, Viliau, neperšokęs griovio, nesakyk - OP. Taip, sklypą rinkausi būtent pagal pasyvios, saulės architektūros principus. Įvažiavimas į mano sklypą yra šiaurinėje pusėje, todėl namo terasinė pusė bus yra orientuota rytų, pietų ir vakarų pusėje.

Be to, kaip ir rekomenduoja saulės architektūros principai, geriausiai, kai sklypas nuo ašies rytai vakarai yra nusisukęs ne daugiau kaip 30 laipsnių. Mano atveju - 29 laipsniai. Be to, Šiaurinėje pusėje eina kalvelė, todėl aukščiau nei mano namas stovintys kaimynų namai šiaurėje suvalgys gana dažnus Lietuvoje šiaurės, šiaurės vakarų vėjus.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 12:58)
Kaip ir bet kurį kitą ŽŠ - oro pašildymui žiemą ir vėsinimui vasarą

Norciau pakalbeti placiau apie pasildyma . Lauke minus 25 ir daugiau(kaip parode si ziema) kiek mes su gliukoliniu silumokaiciu pakeltumem paimamo oro temperatura ar pasiektumem teigiamas temperaturas?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 23, 11:01)
Pelkeje ruosiasi statyti ir apie vata po grindim galvoja  doh.gif

Čia gerbiamasis ne man. Aš ne pelkėje ir apie vatą po grindimis nė negalvoju.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 11:05)
Ideali terpė geoterminiam, o jis tik KKK da KKK doh.gif  temnota verysad.gif

Kokia pelkė, koks geoterminis? Gerbiamasi painiojatės. Aš tik esu užsiminęs apie KKK, bet nesakau, kad būtent taip ir darysiu. Mano mintis buvo tokia: jei PN reikia mažai energijos, kodėl net ir mažiausias jos kiekis negali būti pigiausias. Tai buvo tik prielaida.

O be to Simonas, kuris skaičiuoja PHPP ir t.t. savo PN namą šildys KKK. O sistemą pirks iš Vokietijos. Tai kur čia problema.

Nemaišyk, Viliau, savo seno namo su KKK ir PN su KKK.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 23, 12:06)
Norciau pakalbeti placiau apie pasildyma . Lauke minus 25 ir daugiau(kaip parode si ziema) kiek mes su gliukoliniu silumokaiciu pakeltumem paimamo oro temperatura  ar pasiektumem teigiamas temperaturas?

Viskas priklauso nuo vamzdžio, pakloto grunte, ilgio, pakasimo gylio, oro,kurį reikia pašildyti kiekio. Mano skalda prie -25C atsilaikė ir mažiau +3C esant ~300m3/h neatidavinėjo. Jei Mintas priraitys "kilometrą" pakankamai giliai to tikrai užteks 300m3/h. Deja, tikslesnė projektavimo metodika man nežinoma.
"Kilometras" supraskite kaip juoko forma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 13:10)
Čia gerbiamasis ne man. Aš ne pelkėje ir apie vatą po grindimis nė negalvoju.

Atsiprasau, sumaisiau su kitu veikeju - ***
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 23, 12:10)
O be to Simonas, kuris skaičiuoja PHPP ir t.t. savo PN namą šildys KKK. O sistemą pirks iš Vokietijos. Tai kur čia problema.

Problema - piniguose. Kai žinosim Simono "super-duper" KKK kainą - galėsim pasvarstyti iš naujo. Net neabejoju, kad Simono KKK bus (jei dar bus) tik pagalbinė galia. Architektas kūriku dirbs tik laisvalaikiu, tikrai ne nuolat. Neskubinkime įvykių, pagyvensim - pamatysim.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 23, 11:17)
Problema - piniguose. Kai žinosim Simono "super-duper" KKK kainą - galėsim pasvarstyti iš naujo. Net neabejoju, kad Simono KKK bus (jei dar bus) tik pagalbinė galia. Architektas kūriku dirbs tik laisvalaikiu, tikrai ne nuolat. Neskubinkime įvykių, pagyvensim - pamatysim.

Dabar apie KKK kalbate su išlygom. 4u.gif

Mano požiūriu idealių daiktų nėra. Kiekvienas turi savų privalumų ir trūkumų. Todėl kiekvienas renkasi pagal savo pliusukų ir munusių schemą.
Atsakyti