Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(Vilienė,)

Bandžiau nesėkmingai ieškoti anksčiau perskaitytą ir atmintį įstrigusią tamstos žinutę, kad galėčiau pacituoti prieš pateikdamas savas mintis, tad teks atpasakot, kas ten buvo parašyta.

Vilienė apgailestavo, kad jo įrengtos šildomos grindys PN neduos tokio "šiltų grindų" efekto, kokio tikėjosi, dėl per mažo šilumos poreikio šildomoms grindims ir atitinkamai jų temperatūros tik 1-2 laipsniais didesnės nei oro temperatūra.

Teisingai, tai nebus "šiltos grindys" kokias mes įpratę sutikti šildomų grindų "standarte" atveju. Bet nereikia pamiršti, kad tai leidžia ženkliai sumažinti šilumnešio temperatūrą, kas leidžia ženkliai našiau išnaudoti nedidelės temperatūros šilumos šaltinius.

Tamstos atveju, kai ant stogo iškelta nemažas saulės kolektorių kiekis, manau net ir žiemą akumuliacinė bus prišildoma pakankamai, kad užtektų šildomų grindų reikiamai temperatūrai palaikyti. Taigi, nors vandenį buitinėms reikmėms reikės dasišildyti iki reikiamos temperatūros bet šildymui greičiausiai tos temperatūros per akis užteks vos ne ištisą žiemą. Tai juk ir yra patraukliausias PN efektas, kad šildymui reikalingą energija didžiąja dalimi galima padengti iš atsinaujinančių resursų.

Tikrai nemanau, kad remsit komersantus ir išlaidausit PN sertifikatui, bet kad A++ sertifikatą turėsit tai garantuotas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 09, 22:32)
Aš tikrai nesigilinau į tavo taisytą punktą ir tikrai nematau prasmės to daryti  4u.gif

Svarstau ką dabar man daryti. Gal nesigilinti į tokį nors Minto parašytą postą ar protestuojant dvi savaites nieko visai nerašyti. g.gif
Vistiek išvažiuoju slidinėt....

Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 02 11, 11:50)

Kur buvot - gal netyčia buvom susitikę? biggrin.gif
Matau apmirė tema dėl slidžių biggrin.gif niekis tuoj gaivinsim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 02 11, 10:50)
Svarstau ką dabar man daryti.  Gal nesigilinti į tokį nors Minto parašytą postą ar protestuojant dvi savaites nieko visai nerašyti.  g.gif

Ok, bandau pasitaisyti smile.gif

QUOTE(DEU @ 2012 02 09, 12:11)
Dėl bendro suvartoto energijos kiekio nevisai taip. Čia kalba eina apie pirminės energijos kiekį reikalingą pagaminti galutinei energijai kurią suvartoja namas. Pvz. skaičiuojama kad kWh elektros pagaminti, vidutiniškai Europoje reikalinga 2,5 kWh pirminės energijos. Berods pirminė energija iš saulės ir vėjo prilyginama 0.  Taip kad šis rodiklis gali gerokai skirtis nuo bendro suvartoto galutinės energijos kiekio. Šildantis vien elektra galutinis visas energijos suvartojimas turėtų neviršyti 48 kWh/m2 per metus.

Feistas savo 2001 m išleistos knygos "PN projektavimo pagrindai" rusiško leidimo 10 puslapį yra įvardinęs, ką turėjo omenyje sakydamas pirminė energija.

Pirminės energijos suvartojimas suprantamas, kaip "kad visos pasyviame name naudojamos buitinės komunalinės energijos apkrovos (šildymas, karštas vanduo, apšvietimas, maisto gaminimas, televizorius ir t.t.) privesti prie minimalaus energijos suvartojimo. Tai mažiau to, kiek šiuo metu vidutiniškai sunaudojama namų ūkiuose tiktai elektros energijai buitinėms reikmėms ir apšvietimui".

Taigi, mano supratimu, apie pirminę energiją čia kalbama kaip apie visiems poreikiams sunaudotą elektros energiją. Aš suprantu, jog pagal Feistą galima dėti lygybės ženklą tarp visos name sunaudotos elektros energijos ir pirminės energijos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 01 29, 21:33)
Roostverko apšiltinimą prisiklausęs DEU pamąstymų, nusprendžau pastorinti 5 cm, o visą kitą planuoju dėti panašiai. Tas storesnis apšiltinmas palei roostverka, turiu įtarimą, dėl to dėtas, kad šildomų grindų vamzdeliai ten pravesti tiktai palei langus, t.y. kaip tik palei roostverką ir bus, virš to storesnio apšiltinto sluoksnio.

Dėl tikslaus grindų apšiltinimo sluoksnio dar neapsisprendžiau, bet tikrai jis nebus mažesnis nei 30cm. Dar vienas dalykas. Tikrai po grindimis nedėsiu akmens vatos. Akmens vata, labai sugeria drėgmę, o žemėje tos drėgmės visuomet bus, kad ir ką bedarytum, o EPS vandens įgeriamumas labai mažas.

Pakelsiu sena posta smile.gif

Gal jau apsisprendei ka desi i grindis? Jai taip parasys ka konkreciai naudosi.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 22, 18:56)
Pakelsiu sena posta smile.gif

Gal jau apsisprendei ka desi i grindis? Jai taip parasys ka konkreciai naudosi.

Apsispręsiu galutinai paskutinę minutę wink.gif.

Dabar vis dar nusiteikęs prisilaikyti "Veikmės" grindų apšiltinimo brėžinių.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 09:08)
Apsispręsiu galutinai paskutinę minutę wink.gif.

Dabar vis dar nusiteikęs prisilaikyti "Veikmės" grindų apšiltinimo brėžinių.

Ty krastuose 400mm o vidury po 200mm paroc grs 20 ?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 09:10)
Ty krastuose 400mm o vidury po 200mm paroc grs 20 ?

Ne, tik ne vata. Naudosiu tik EPS. Ir jei gerai pamenu, tenai viduryje apie 30cm. Dar kartą žvilgtelėjau į brėžinius, primečiau, kad nemažiau 25cm ties grindimis. Iš kraštų kad dėsiu didesnį sluoksnį pakolkas abejoju. Nežadu dėti grindinio šildymo palei langus, kaip kad darė "Veikmė".
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 09:17)
Ne, tik ne vata. Naudosiu tik EPS. Ir jei gerai pamenu, tenai viduryje apie 30cm. Dar kartą žvilgtelėjau į brėžinius, primečiau, kad nemažiau 25cm ties grindimis. Iš kraštų kad dėsiu didesnį sluoksnį pakolkas abejoju. Nežadu dėti grindinio šildymo palei langus, kaip kad darė "Veikmė".

Kuri EPS ir kokiu storiu po kiek
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 09:21)
Kuri EPS ir kokiu storiu po kiek

Pas mane dar bus vidinių pertvarų, kurioms nedariau papildomų pamatų, visas pertvaras (nelaikančios) turės išlaikyti grindys ant EPS, tad kokį EPS naudoti leisiu parinkti statybininkams. Storį manau darysiu apie 30cm-35cm tikrai ne daugiau. Dėl EPS palei kraštus dar labai nesigilinau, bet pakolkas nusiteikęs nedėti. Jei ir dėsiu, tikrai bendras storis ties kraštais neviršys 40cm.

Truputį didesnį bendrą grindų apšiltinimo storį nei "Veikmė" manau dėti, nes esu nusiteikęs po visu grindų plotu pakasti ŽŠ , tad žemė po mano pamatais bus vėsesnė nei po "Veikmės".

Planuoju pirmiau iškelti dėžutę, susidėti langus ir tik tuomet lieti grindis ant žemės, tad laiko dar turiu pakankamai nemažai ir pakolkas labai į tai nesigilinu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 vasario 2012 - 09:54
QUOTE(mintas @ 2012 02 23, 09:44)

Truputį didesnį bendrą grindų apšiltinimo storį nei "Veikmė" manau dėti, nes esu nusiteikęs po visu grindų plotu pakasti ŽŠ , tad žemė po mano pamatais bus vėsesnė nei po "Veikmės".

Hm, sildai pamata nuo zemes o tuo paciu saldai zeme po pamatais oru smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 23, 10:10)
Hm, sildai pamata nuo zemes o tuo paciu saldai zeme po pamatais oru smile.gif ?

Ne oru, o glikoliu. Per daug konservatyvus aš, ir polius darau, ir tuščiavidurius vamzdžius po pamatais bijau pakasinėti wink.gif.

O dėl vėsinimo, tai bet kokiu atveju, vėsinama turės būti ne daugiau kaip iki 0C, tad tiesa pasakius, net neįsivaizduoju ant kiek tai pasiteisins, nors vikiškuose saituose taip daryti rekomenduojama:
user posted image
Atsakyti