Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(Vilienė @ 2012 02 09, 14:44)
Ech Cibuli, Cibulėli...kiek nešerk - vilkas vistiek į mišką žiūri biggrin.gif

Stanislava yra labai chitra babulka, teko gyvai bendraut? Nu labai chytra, ją net bendrijos pirmininke išrinko 4u.gif  Oho karjera, ar ne?

O u-wert kūrėjai - eiliniai vokiečių gaidžiai, nusyšneka, prasibraižo, nu vie-žo pravalas doh.gif  Jei ne gerbiamoji Stanislava tai toookioos paslapties apie ICF būtume taip ir nežinoję!
Šlovė lietuviškai Stasytei, tegyvuoja Cibulis 4u.gif  Abiem po medalį 4u.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:

Tegul berniukai išsipeša, galutinai išsiaiškina terminologiją, va Mintas mėlyną šalmą užsidėjo - tai ir jam kliuvo doh.gif  Niekis, tuoj nurims 4u.gif
Dabar bus "cibulystės" sesija, bet nuo ryt aš nedalivausiu, tai irgi greit nurims biggrin.gif

Bet tai tave ryškiai pilnatis pjauna. Aš pateikiau abejonę dėl EPS šiltinimo iš vidaus, o tu iš karto šiki man į dūšę.

O gal tau v padlu pripažinti, kad prašovei su EPS'u ar reklamą atidirbinėji? Visur kiši PP ir EPS blokelius, o visos kitos statybinės medžiagos - tau visiškas šūdas.

Baisu, kai žmogų apsėda manija: tada visi aplinkui tik asilai, kvailiai, nieko neišmanėliai, o Viliukas visiems patars ir visus pamokys. Šiūkštu neklausyti jo, nes klystėkliais klaidžiosit.

O gal čia ne didybės manija PN ekspertu vadinama, o gal vyrų vidutinio amžiaus krizė? O kadangi dar pilnatis, tai visiškas dinamitas. Kažkas panašaus į fūrą Red Bull.

Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 02 09, 14:23)
uzknisot jau, dogmatikai jus, dogmatikai. Jusu ziniai "dogma" yra religines doktrinos teiginys, paremtas TIKEJIMU. PN-as jau religine sekta virto, mokslui ir zinioms vietos cia nera? Ir PN standarto reikalavimai staiga virto dogmom?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Kaip pirštu į akį. O aš dar galvojau, kodėl Mintas vis Evoy cituoja. Pasirodo, kad čia sekta. Ir dogmos tada savo vietoj.

Visi kalba, kad yra statybos standartai, bet Mintui dogmos. Jei jis pritrūksta įrodymų ar suabejoja PN tikėjimo tiesomis, greitai permeta keletą supermamos PN temų atgal ir įkvėpęs gaivaus Evoy minčių oro susidėlioja dogmas.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 17:45)
Bet tai tave ryškiai pilnatis pjauna.

Tokį didelį postą parašėt ir nė žodelio PN tematika g.gif

poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2012 02 09, 13:11)
Šias "dogmos" reikėtų šiek tiek pataisyti.

cia nereiketu vertinti kaip dogma - o kaip apibrezima.. jei namas atitinka tu parametru - jis vadinamas PN - terminas toks, ir tiek. Ar vertas-nevertas butent tas apibrezimas musu salygomis - kitas klausimas. Kas yra "verta"? ogi pagrindine ideja - taupymas ant sildimo sistemos. Kitaip tariant bendra prasme - PN neturi buti sildymo sistemos - apart saules, buitiniu prietaisu ir nuosavu uzpakaliu. Va kiek silumos duoda tie "pritekejimai" - tiek ir reikia apsiltinti nama, kad uztektu. aishq yra problema - kad su tokiu poziuriu karsta diena reikes ta nama vesinti. Todel ir reikalingas balansas - pritekejimai zieminia- nuostoliai zieminiai , pritekejimai vasariniai - nuostoliai vasariniai turi susinivelioti..

Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2012 02 09, 20:04)
cia nereiketu vertinti kaip dogma - o kaip apibrezima.. jei namas atitinka tu parametru - jis vadinamas PN - terminas toks, ir tiek. Ar vertas-nevertas butent tas apibrezimas musu salygomis - kitas klausimas. Kas yra "verta"? ogi pagrindine ideja - taupymas ant sildimo sistemos. Kitaip tariant bendra prasme - PN neturi buti sildymo sistemos - apart saules, buitiniu prietaisu ir nuosavu uzpakaliu. Va kiek silumos duoda tie "pritekejimai" - tiek ir reikia apsiltinti nama, kad uztektu. aishq yra problema - kad su tokiu poziuriu karsta diena reikes ta nama vesinti. Todel ir reikalingas balansas - pritekejimai zieminia- nuostoliai zieminiai , pritekejimai vasariniai - nuostoliai vasariniai turi susinivelioti..

Šimtas metų - senai nesilankėte 4u.gif
Dėl vėsinimo nesate visai tikslus, egzistuojantys PN DE puikiai išsiverčia tik šešėliais ir šiltinimu atsigindami saulės pritekėjimų, dar įtariu padidintu ventiliavimu naktį.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 18:45)
Viliukas visiems patars ir visus pamokys. Šiūkštu neklausyti jo, nes klystėkliais klaidžiosit.

Viliukas, jei ko nežino ar nesupranta, ieško konsultacijų ir kitaip nei jūs, nedaro tvirtų išvadų ir nepateikinėja įsakmiu visažinio tonu. Toks ir skirtumas biggrin.gif Jei savo postuose dažniau naudotumėt "ar", "gal", "manyčiau" viskas būtų neblogai, bet kai paskaitote Stasės bėdas ir iškart drebiat neskundžiamas išvadas - turim ką turim.
Jūs galite neklausyti, šiukštu nebus. Ir polių prisigęžkit, ir stoglangių begalę prisistatykit - tik po to neverkit ir Viliuko nekaltinkit 4u.gif Nes kol Viliukas geras - patarimus, pabrėžiu patarimus - ne nurodymus, gaunate nemokamai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 09, 19:41)
Viliukas, jei ko nežino ar nesupranta, ieško konsultacijų ir kitaip nei jūs, nedaro tvirtų išvadų ir nepateikinėja įsakmiu visažinio tonu. Toks ir skirtumas biggrin.gif Jei savo postuose dažniau naudotumėt "ar", "gal", "manyčiau" viskas būtų neblogai, bet kai paskaitote Stasės bėdas ir iškart drebiat neskundžiamas išvadas - turim ką turim.
Jūs galite neklausyti, šiukštu nebus. Ir polių prisigęžkit, ir stoglangių begalę prisistatykit - tik po to neverkit ir Viliuko nekaltinkit 4u.gif Nes kol Viliukas geras - patarimus, pabrėžiu patarimus - ne nurodymus, gaunate nemokamai 4u.gif

Aš pateikdamas Stasės pastabas tik drįsau suabejoti, bet jokiu būdu nesakiau, kad tai yra tiesa.

Čia buvo tiesiog teiginys naudojamas logikoje: jei..., tai... Šiuo atveju, jei laikytis Stasės logikos, tai EPS vidinė dalis nesulaiko šilumos.

Aš tik paklausiau ar tai tiesa. Statsės teiginiai buvo tik prielaida.

Aš tuo metu rašiau: Vadovaujantis šiomis (STASĖS) pastabomis, EPS blokelių vidinės putplasčio dalies negalima skaičiuoti į bendrą varžą.

Kur matote, kad tai aš teigiau kaip 100 proc. Aš tik klausiau ar tai tiesa kaip pavyzdį paimdamas žmonių patirtį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 vasario 2012 - 20:32
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 14:53)
Vadovaujantis šiomis pastabomis, EPS blokelių vidinės putplasčio dalies negalima skaičiuoti į bendrą varžą.

Paprasčiau sakant: jei bpICF blokelių storis 25 cm (20 cm išorinis EPS ir 5 cm vidinis), tai realiai reikia skaičiuoti, kad su šalčiu kovos tik 20 cm EPS.

Arba pardavėjai sako, kad 25 cm EPS varža R-8,33, tai realiai varža yra tik apie R-6,25.

QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 21:29)
Aš pateikdamas Stasės pastabas tik drįsau suabejoti,

Aš tik paklausiau ar tai tiesa. Statsės teiginiai buvo tik prielaida.

Aš tuo metu rašiau: Vadovaujantis šiomis (STASĖS) pastabomis, EPS blokelių vidinės putplasčio dalies negalima skaičiuoti į bendrą varžą.

Pats paskaitykite savo postą ir paryškinkite žodžius, rodančius jūsų abejonę dėl vidinio ICF sluoksnio varžos skaičiavimo ar klausimą apie jūsų teiginio teisingumą. Ten tik visažinio teiginiai, paremti vargšės Stasytės gyvenimiška patirtimi. Kur nuorodos į bent kokį autoritetingą šaltinį? Sunku buvo pačiam ICF sumest į u-wert, pasitikrinti savo teiginius užuot taip skystai apsiš... visų akyse?

Antrame poste pasitaisote, nepamirškite galvoti prieš rašydamas 4u.gif Pats sau atsakykite - ar vargšė chruščiovkės Stasytė statybos autoritetas, verta ja remtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 09 vasario 2012 - 20:55
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 17:45)
O gal tau v padlu pripažinti, kad prašovei su EPS'u ar reklamą atidirbinėji? Visur kiši PP ir EPS blokelius, o visos kitos statybinės medžiagos - tau visiškas šūdas.

Turi savo tvirta nuomone tai ir laikykis jos. Manau tiek tavo tiek jo nuomone teisinga. Paciam jaucias truksta tik kazkokio pripazinimo, kad visi pasakytu jog tavo projektas pasyvus visom prasmem biggrin.gif

Is asmenines patirties turiu bute viena siena polistirolu is vidaus apsiltines. Pagautas bangos didinau kambari balkono saskaita, pamurijau siena, dideli langai ir ka turim, turim kruva kondensato nesugeria nei ventiliacija nei kokios tai druskos shashkes. Lango apacia apsala ledo gabalu, papuvo parketas. Todel polistirola maximum tik pamatam name zadu naudot, nepatinka man ta chimija.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 09, 20:57)

Turi savo tvirta nuomone tai ir laikykis jos. Manau tiek tavo tiek jo nuomone teisinga. Paciam jaucias truksta tik kazkokio pripazinimo, kad visi pasakytu jog tavo projektas pasyvus visom prasmem biggrin.gif

Man ne pripažinimo reikia, o gyvenimiškų faktų. Stasė savo kailiu išbandė, kad vidinis buto apšiltinimas - šūdas. Vilienė savo pavyzdžiu to paneigti ar patvirtinti negali, o siūlo žiūrėti man vokiškus U-wertus.

Vilienė teigia, kad PN tinka tik PP. Jis mane durnina, kad gręžtiniai ir juostiniai - pravalas.

Mintas daro gręžtinius ir beveik neabejoja, kad turės PN.

Abu savo namus nori šildyti elektra, nors Veikmės namas, kurio šildymo sąnaudos apie 32 kWh 1 m2, per mėnesį supleškina dujų už 300-400 Lt.

P.S. Kokio velnio tau mano projektas taip kliūva?. Aš jį pamiršau ir niekam jo čia neperšu. Parodžiau, pasakė kas ką norėjo ir pamirškit. Geriau savo projektą ištrauka - pažūrėsim kaip sekasi kopijuoti Veikmę.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 09, 20:54)
Pats paskaitykite savo postą ir paryškinkite žodžius, rodančius jūsų abejonę dėl vidinio ICF sluoksnio varžos skaičiavimo  ar klausimą apie jūsų teiginio teisingumą. Ten tik visažinio teiginiai, paremti vargšės Stasytės gyvenimiška patirtimi. Kur nuorodos į bent kokį autoritetingą šaltinį? Sunku buvo pačiam ICF sumest į u-wert, pasitikrinti savo teiginius užuot taip skystai apsiš... visų akyse?

Antrame poste pasitaisote, nepamirškite galvoti prieš rašydamas 4u.gif Pats sau atsakykite - ar vargšė chruščiovkės Stasytė statybos autoritetas, verta ja remtis?

Tai kur klaida? Alio, kur? Aš jau iš karto - PIRMAME POSTE - rašiau, kad vadovaujantis minėta informacija, t.y. STASĖS duomenis darau tokią išvadą.

Tai kuris čia neįdėmiai skaito? A?...

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 22:25)
Tai kur klaida? Alio, kur? Aš jau iš karto - PIRMAME POSTE - rašiau, kad vadovaujantis minėta informacija, t.y. STASĖS duomenis darau tokią išvadą.

Tai paryškinote savo poste žodžius reiškiančius abejonę? kažko nesimato, nes pirmam poste teigėte niekus, o antrame jau abejojate...
Kur tie žodžiai pirmam poste? Kur?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 09, 20:57)
Lango apacia apsala ledo gabalu, papuvo parketas. Todel polistirola maximum tik pamatam name zadu naudot, nepatinka man ta chimija.

atsižvelgiant į simtomus, Jums labai trūksta gero vėdinimo wink.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 09, 21:25)
Tai kuris čia neįdėmiai skaito? A?...

Klaida tame, kad vadovaujamasi paprastai autoritetingais šaltiniais, niekur nepaminėta, kad šaltinis labai nepatikimas ir atitinkamai visos sekančios išvados yra abejotinos. Dabar gaunasi, kad vadovaujantis profesore Stasyte darytinos išvados, kad kaimietis Feistas nusikalbėjo ir vidinis apšiltinimas niekam vertas.

Dėl vidinio apšiltinimo aš iškart atrašiau, kame problema, paskaityk iškart po klausimo, suprasi.
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2012 02 09, 19:04)

Sveiki apsilankę. Priešingai nei Vilienę aš šiame poste nematau prie ko galima prisikabinti.
Papildyta:
QUOTE(DEU @ 2012 02 09, 12:11)
Šias "dogmos" reikėtų šiek tiek pataisyti.

Aš tikrai nesigilinau į tavo taisytą punktą ir tikrai nematau prasmės to daryti 4u.gif
Atsakyti
Dėl šiltinimo sluoksnio iš vidaus yra vienas esminis skirtumas:
1. Šiltiname tik iš vidaus
2. Šiltiname tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

Pirmas variantas yra didžiausia nesamonė, nes esant šalčiams siena peršals ir tarp jos ir šiltinimo sluoksnio susidarys rasos taškas - puiki vieta kondensatui.

Antru variantu reikia skaičiuoti kurioje vietoje atsiduria rasos taškas. Jeigu jis bus išorinio apšiltinimo sluoksnio dalyje, tai vidinis sluoksnis pilnai atliks savo vaidmenį mažindamas šilumos nuostolius.
O jei rasos taškas visvien gaunasi nešančiojoje konstrukcijoje, tai tiesiog per mažas išorinis sluoksnis.

Ir daugiau išvedžiojimų nereikia
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2012 02 10, 10:43)
Dėl šiltinimo sluoksnio iš vidaus yra vienas esminis skirtumas:
1. Šiltiname tik iš vidaus
2. Šiltiname tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

Pirmas variantas yra didžiausia nesamonė, nes esant šalčiams siena peršals ir tarp jos ir šiltinimo sluoksnio susidarys rasos taškas  - puiki vieta kondensatui.

Antru variantu reikia skaičiuoti kurioje vietoje atsiduria rasos taškas. Jeigu jis bus išorinio apšiltinimo sluoksnio dalyje, tai vidinis sluoksnis pilnai atliks savo vaidmenį mažindamas šilumos nuostolius.
O jei rasos taškas visvien gaunasi nešančiojoje konstrukcijoje, tai tiesiog per mažas išorinis sluoksnis.
Ir daugiau išvedžiojimų nereikia

net ir antru varijantu jis neatliks pilno savo vaidmens tik prailgins šalčiui kelia. juk yra grindis, pertvaros ir perdangos. aišku nauda duos bet ne pilna ir čia jau kekvienai sienai reiktu skaičiuoti atskirai ir pakankamai sudėtingai.
ir u-vert tikros tiesos tikrai neparodis
Atsakyti