QUOTE(DEU @ 2012 02 08, 14:38)
Vargu ar patikėsite, bet eilinį kartą pakartosiu, kad šiluma kelių metrų gylyje sukaupiama tik iš saulės
Todėl jei dar neatsisakėte planų po namu įrenginėti kolektorių, paskaitinėkite šį
straipsnelį.
Aš esu 100% įsitikinęs savo teisumu ir dėl grunto įtakos nešildomo garažo šildyme ir dėl kolektoriaus užkasimo gylio. Tikrai nesiruošiu vadovautis marketiniais panašaus pobūdžio, kaip pacituotas straipsnių turiniu.
Gerbiu DEU Jūsų nuomonę ir tikrai nesiruošiu jos nuginčyt, bet aš pasiliksiu prie savos nuomonės.
PS: vis tik manyčiau, kad teisingiau būtų pasakyta ne "kad šiluma kelių metrų gylyje sukaupiama tik iš saulės", o "grunto temperatūra kelių metrų gylyje nuo žemės paviršiaus labiau įtakojama saulės spinduliuotės ir oro temperatūros nei iš gelmės sklindančios energijos".
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 08, 10:13)
Nėra PN standartų? Tai kokio velnio čia visi aušina burną kaip pastatyti PN. Jei nėra jokių standartų, tai net ir eilinis namas yra PN.
Be to, jei nėra standartų, tai kam tada kuriamos PHPP programos, rengiami apmokymai ir t.t.
Minto logika: tiesiog reikia daryti bet kaip, bet sakyti, kad tai pasyvus namas.[U]
Gerbiamasis, Jūs neoponuokit į mano nuomonę, bet pateikit taip įvardintus savo sugalvotus" PN standartus" kad pagrystumėt savo teiginį, pageidautina su nuoroda į šaltinį.
Aš teigiu, kad jokių PN standartų nėra, yra tik trys privalomi PN reikalavimai ir daugybė rekomendacijų, kurios yra absoliučiai neprivalomos, bet jų laikymasis leidžia pasiekti nustatytus reikalavimus.
Dar kartą noriu paprašyti, kad kai filosofuojate, remkitės oficialiuose šaltiniuose rastais faktais, o ne savo apmąstymuose gimusiomis, dažnai neteisingomis išvadomis. Kai remiatės tokiomis išvadomis, tolimesnis filosofavimas užprogramuotas dar didesniam nugrybavimui į lankas.