QUOTE(cibulis @ 2012 02 07, 12:51)
O grįžtant prie temos. Aš pasakiau savo nuomone, kad ne nuo to galo namo statybas pradėjo. Žinoma, ir pavėlavus galima kažką rinktis, tačiau greičiausiai jau architektas su konstruktoriumi sudėliojo kokio storio sienos ir iš ko jos bus, tas pats pamatams, šildymo sistemai ir t.t.
Vienam "pradedu statybas" reiškia imu kastuvą ir pirmyn
Antram - krūva popieriaus, pieštukų (arba autocad) ir prasideda satybos
Trečiam - va dar porą mėnesių ir pradėsiu ieškotis projekto ar sklypo. Aš statybas pradėjau dar 2007-8m, kai mintyse sukosi įvairios idėjos, nors projektavimas pradėtas tik 2010 žiemą.
Jūs tikrai žinote, kad gerb. mamakarolina jau viską susiprojektavusi, susiskaičiavusi ir tik tokio mažmožio betrūksta kaip "iš ko statyti"? Gal vietoj horoskopų, tirščių studijų ir spėlionių reikėjo pareikšti savo kvalifikuotą nuomonę tiksliai pagal klausimo temą užuot puolus auklėti?
Na ir kas kad sudėliojo architektai, paims ir perdėlios, jei klausimas "iš ko statyti" tai dar tikrai ne vėlu. Mano projekte gręžtiniai pamatai ir silikato sienos su vata ką man dabar daryti kad taip sudėliojo?
Nors horoskopuose jūs ryškiai gabesnis nei statybose taip aš vėžys, čia kuria vieta pajutote? Tik nemaišykit astrologijos ir psichiatrijos - net jei esate profesionalus psichiatras labai jau šarlataniškai skamba išvados apie horoskopo ženklo ir planetų poveikį psichinei svekatai
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2012 02 07, 12:57)
Tai be reikalo siltinot garazo grindis , turetumete silumos is zemes
Grindų šiltinimas buvo būtinas dėl ŽŠ uždengimo, čia tikrai neprašauta. Paleidus ŽŠ jau rašiau - įspūdingi +10C, savaitę pašaldžius ~300m3/h arktiniu oru ŽŠ vis dar atiduoda +5...+5,5C todėl čia šiltinimas turėjo būti sudėtas
Kad efektyviai panaudoti garaže geotermiją reiktų galvoti apie juostiniuis pamatus kaip Bieso arba rostverką šiltintą leisti bent 1m gylyn nuo nulinės altitūdės.