Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(mintas @ 2012 02 05, 22:36)
Nelabai įsivaizduoju, kaip tai reikės įforminti oficialiai. Kaip iš Jūsų suprantu, visa tai kažkaip reikės registruoti savivaldybėje.

Architektas darys projekto pakeitimus ir iregistruos. Itariu neivienu statybu nera be pakeitimu.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 05, 12:44)

Butent taip as ir darysiu. Tik kad stogas vienslaitis su slaito nuolydziu i pietu puse 8.5 laipsnio kampu.

user posted image

Namas tikrai įdomus. Sakyčiau gal net į PN traukia, klausimas koks įstiklinimo plotas lyginant su grindų plotu.

Nors tiesa pasakius man toks namas labiau į pasyvųjį saulės namą panašus. Kad atitikti 80`tųjų saulės namo koncepciją, ten už stiklo dar reikalingas baseinas, kad kauptų saulės šilumą smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 05, 21:30)
Kiek pametu tai lietuviškas produktas, statomas kažkur pavilny 4u.gif

Taip tai kartoninis projektas
http://www.haus.lt/k...ai/gulbe?page=1

as ji tik kaip pvz parodziau smile.gif

QUOTE(mintas @ 2012 02 05, 21:36)
Pamatai su visais namo išlinkimais jau yra, dėkui už pagalbą. Beje, jau ir projektui pakeitimus šiokius tokius padariau. Nelabai įsivaizduoju, kaip tai reikės įforminti oficialiai. Kaip iš Jūsų suprantu, visa tai kažkaip reikės registruoti savivaldybėje.

Architekto įmantrybės nors ir neatitinka PN koncepcijos, bet man visai patiko, todėl nekeičiu.

Ka butent keitete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 06 vasario 2012 - 08:06
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 05, 21:02)

Nu *** (čia atsiprašau temos dalyvio; prie pilnos mano minties reikėtų dar raidę "t" pridėti) eiliniai "cibuliniai" bajeriai: žinau kaip reikia daryti, bet taip nedarysiu. Man geriausias rezultatas neįdomus, nenoriu būti "kaip visi" - statysiu kreivą namą doh.gif  doh.gif  doh.gif

Taip, aš žinau kaip pastatyti pasyvų namą: ypač jei pamatai PP, o sienos EPS blokeliai. Tik vat nežinau kaip ten su ilgalaikiu poveikiui sveikatai tokiame name ir su priešgaisriniais reikalavimais? Jei ant PP dėti ceche surinktą skydinį namą, tai jokių problemų nebus (su sveikatos reikalais), bet aš noriu mūrinio, o ne medinio namo.

Jei trumpai man abejones kelia šie momentai:
1. Man vis dar kelia abejonės dėl sienų iš EPS - gyventojų sveikatai ir priešgaisriniai reikalavimai.
2. Dar vienas klausimas dėl EPS blokelių - ar tikrai galima skaičiuoti varžą imant tiek išorės, tiek vidaus EPS storį. Kažkur esu skaitęs (gal ir šiame forume), kad realiai šilumą sulaiko ir realią varžą R parodo tik EPS storis iš išorės.
3. Man vis dar kelia abejonių PP plokštės ilgaamžiškumas. Šis klausimas iš tiesų jau po truputį atkrenta, nes vis labiau įsitikinu, kad viskas ten bus gerai.
4. Piniginis klausimas. PP iš esmės manau, kad kainuoja tiek pat kiek gręžtiniai, tačiau EPS sienos yra šiek tiek brangesnės nei silikatas ar keramika. Visgi čia nėra itin didelė problema.
5. Stoglangiai. Pietų pusėje jų nebijau, o šiaurėje jų geriau vengti. Visgi mano projekte galima apsieiti tik su vienu stoglangiu (šiaurėje būtų), nes visur kitur stoglangius puikiai pakeistų sienos langai.
6. Šildymo sistema. Aš manau, kad lietuvišką PN reikia šildyti. Elektros nenoriu. ŠS brangu. Man patiktų židinys, kuris užmaitina pagalbinėje patalpoje stovinčią akumuliacinę ar granulinė krosnelė, kuri užmaitina tą pačią akumuliacinę. Vis dar renku apie tokią sistemą informaciją.
7. Daryti namą su garažu ar be garažo. Be garažo pigiau, garažas - patogiau.

Tai vat: man reikia laiko, kad save įtikinčiau, jog viskas bus gerai dėl minėtų punktų. Kuomet tikrai įvyks persilaužimas smegenyse, beliks susirasti žmogų, kuris dar projektavimo stadijoje suskaičiuotų visus namo nuostolius su PHPP. Tuomet jau bus galima ir apie statybas pagalvoti. Mano tokia logika.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 06, 09:17)
Tai vat: man reikia laiko, kad save įtikinčiau, jog viskas bus gerai dėl minėtų punktų. Kuomet tikrai įvyks persilaužimas smegenyse, beliks susirasti žmogų, kuris dar projektavimo stadijoje suskaičiuotų visus namo nuostolius su PHPP. Tuomet jau bus galima ir apie statybas pagalvoti. Mano tokia logika.

Dauguma klausimu atkrenta nes keisti kanors projekte gi nenori rysium su kaimyno ikiriais zvilgsniais smile.gif Ka matau is tavo planelio vietos pietu pusei pakankamai kad atidengti nama saulei.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 02 06, 10:00)
Dauguma klausimu atkrenta nes keisti kanors projekte gi nenori rysium su kaimyno ikiriais zvilgsniais smile.gif Ka matau is tavo planelio vietos pietu pusei pakankamai kad atidengti nama saulei.

Aš čia jau ne apie architektine namo pusę kalbu, o iš esmės apie inžinerinius dalykus, t.y. ne kur ir kokius langus atidengti, o iš kokių medžiagų statyti namą, kokius pamatus rinktis, kokią šildymo sistemą ir t.t. Tai du labai skirtingi dalykai
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 02 05, 22:23)
Jei kalba eina apie požeminius, tai ten niekad nebus žemiau +4. Ten juk žemės po įšalu temperatūra turi būti.

nepozeminis - ten keli aukstai i virsu.
Atsakyti
Sildytis zidiniu yra prasta mintis. Jau dabar isivaizduoju kaip ant brangaus parketo nesi ir dedi malkas ir valai kiekviena diena suodzius is zidinio svetaineje.
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2012 02 06, 11:27)
Sildytis zidiniu yra prasta mintis. Jau dabar isivaizduoju kaip ant brangaus parketo nesi ir dedi malkas ir valai kiekviena diena suodzius is zidinio svetaineje.

Na malkos tai gerokai maziau pakenks nei prabangiu ausktakulniu kulniukai smile.gif O suodziu praprastai is zindinio nevalo - tik pelenus, kas toli grazu ne tas pats.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 02 06, 11:58)
Na malkos tai gerokai maziau pakenks nei prabangiu ausktakulniu kulniukai smile.gif

Faktas. Vien del to parketo nebenoreciau, atsibodo buti bjauriam ir saugoti nuo namiskiu ar sveciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2012 02 06, 12:27)

drinks_cheers.gif ir šilta tol,kol dega...amžinai kūrenti?
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2012 02 06, 12:58)
Na malkos tai gerokai maziau pakenks nei prabangiu ausktakulniu kulniukai smile.gif

thumbup.gif kaip su kerzais molinais neinama per parketą taip ir kulniukus pasikeičiama į minkštas šlepetes 4u.gif
Papildyta:
Garažo šiluma: šį rytą garaže -9,5C, išvažiavus į kiemą -15C, nuvažiavus ~5km nukrito iki -17.5C. Yra šilumos garaže, nors ir ne daug, bet tikrai yra. Nesandarios durys apšarmoję - akivaizdus šilto ir drėgno oro kelias lauk.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 02 06, 13:42)
Faktas. Vien del to parketo nebenoreciau, atsibodo buti bjauriam ir saugoti nuo namiskiu ar sveciu smile.gif

Šiaip ne visos parketo rūšys lengvai pakandamos kulniukų, bet reikėtų nepamiršti ir atsižvelgti, arba kietesnį, arba stovėt sargyboj biggrin.gif arba visai atsisakyti.
Atsakyti
QUOTE(Hotbird @ 2012 02 06, 13:27)
Sildytis zidiniu yra prasta mintis.

Vien tik sildytis zidiniu -pravalas .
Bet vakare pasikurti kokia krosnele kai tokie salciai thumbup.gif

QUOTE(Vilienė @ 2012 02 06, 15:11)
drinks_cheers.gif  ir šilta tol,kol dega...amžinai kūrenti?

Na jei kiauras namas tai taip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 06 vasario 2012 - 13:44