Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN

QUOTE(Vilienė @ 2012 02 04, 16:20)
Pirmiausia jūs kol kas neturite jokių šansų įkelti nuotraukas, kol kas nes jus SM vertina kaip nepatikimą dalyvį, vis dar neparašiusį 50 postų biggrin.gif  Nesinervuokite. Cibulis jau nurodė Picassą, dar docs.google.com yra, lyg fotki. (ru?) ir pan. Į keliate nuotraukas ten, gaunate savo nuotraukų adresą internete, kurį nekliudomai įkelsite čia. Jei norite truputi gudriau - įkelkite naudodamas "http://" mygtuką, rašymo lango viršuje, pabandysite kelis kart, išmoksite 4u.gif

na pas mane jau keliom zinutem daugiau nei 50
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 14:24)
Gal kas galite iš praktikos pasakyti, kokia būna oro temperatūra nešildomame garaže šiuo metu.

Mane domina tokie skaičiai: kai lauke -25, mano garaže buvo -15 ir t.t.

Ryt pamatuosiu savam, jokio šildymo tik lb daug šiltinimo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 13:50)
P.S. Man būtų įdomu, jei pasyvių namų bendruomenė, pasakyti nuomonę apie mano projektą.

Ar pavyks iš jo padaryti pasyvų namą.

Ar galima kritikuoti? Ar tik girti? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ihmantas @ 2012 02 04, 16:21)
na pas mane jau keliom zinutem daugiau nei 50

Apie jus kalbant, tektų pereiti prie "antriausia" : SM duoda labai mažai vietos įkeliamiems failams, todėl teks juos talpinti kur nors kitur, mums rodyti nuorodas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 04, 15:33)
Ryt pamatuosiu savam, jokio šildymo tik lb daug šiltinimo biggrin.gif
Papildyta:

Ar galima kritikuoti? Ar tik girti? biggrin.gif
Papildyta:

Būtų super dėl garažo gauti duomenis. O kritiką galite sakyti be išvedžiojimų. Man tikrai ne pagyrimas esmė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 17:22)
Būtų super dėl garažo gauti duomenis. O kritiką galite sakyti be išvedžiojimų. Man tikrai ne pagyrimas esmė.

Liuks 4u.gif
Nelabai dėkinga sklypo orientacija, prastai išnaudojate pietinę saulę - pietryčių siena beveik aklina. Gal vertėtų projekte paspręsti pietinės sienos atsiradimą? Vitrinos nauda neabejoju, esant tinkamam dydžiui saulės pritekėjimai viršija šiluminius nuostolius.
Garažą daryčiau minimaliai šiltintą, tikrai neverta skarbonkei PN statyti, bet tik stoginė yra nepatogu. Net ir per plytą pamūrintam garaže su pusrūsiu mašina nutirpsta iki -10C lauke. Aš už garažą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 02 04, 18:14)
Liuks 4u.gif
Nelabai dėkinga sklypo orientacija, prastai išnaudojate pietinę saulę - pietryčių siena beveik aklina. Gal vertėtų projekte paspręsti pietinės sienos atsiradimą? Vitrinos nauda neabejoju, esant tinkamam dydžiui saulės pritekėjimai viršija šiluminius nuostolius.
Garažą daryčiau minimaliai šiltintą, tikrai neverta skarbonkei PN statyti, bet tik stoginė yra nepatogu. Net ir per plytą pamūrintam garaže su pusrūsiu mašina nutirpsta iki -10C lauke. Aš už garažą. 4u.gif

Aš kaip tik manau, kad sklypo orientacija labai dėkinga arba dėkingiausia, kokia buvo toje vietoje. Nes įvažiavimas išeina šiaurėje, todėl terasa išeina į rytų, pietų ir vakarų pusę.

Sutinku, kad pietryčių siena blogokai išnaudota, tačiau tenai eina 15 metrų kelias, o už kelio ant 1,5 metro kalniuko - didelis kaimyno namas. Tikrai nenoriu, kad jis į mane pastoviai žiūrėtų, nes toje pusėje labai daug jo langų (jam visgi pietvakarių pusė).

Pietinėje mano namo pusėje net 3 langai - čia pirmame aukšte. O mansardoje - net 5 stoglangiai. Taigi manau, kad pietų saulės name bus per akis. Beje, pats sklypas yra 29 laipsniai nusisukęs nuo ašies rytai vakarai. Kiek domėjausi pagal saulės architektūra - tai pats geriausias kampas, t.y. gerai, kai namas nuo ašies rytai-vakarai yra nusisukęs ne daugiau kaip 30 laipsnių arba į rytus, arba į vakarus.

Karolis sakė, kad geriausia namus Lietuvoje orientuoti į pietryčius (net kažkoks Lietuvos mokslininkas tai rekomenduoja), tačiau pagal PHPP vakarų pusėje yra šiek tiek daugiau saulės per visus metus nei rytų. Nors aišku skirtumas juokingai mažas.

O dėl garažo tai aš turiu tokių minčių: namas mūrinis (silikatas/keramika arba EPS blokeliai) ant pamatų plokštės, o garažas iš visiškai nešiltintos 25 cm Rokų keramikos (varža R-1,4) arba net karkasinis ant gręžtinių pamatų. Ką manote apie tokį variantą?

P.S. Labai lauksiu ir nešiltinto garažo temperatūrinių duomenų: kiek lauke ir kiek garaže. Net dėdės paprašiau, kad rytoj pamatuotų nešiltintą garažą pastatytą iš silikatinių plytų.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 20:56)

O mansardoje - net 5 stoglangiai.

doh.gif stoglangiai tikrai manau nedera su pasyviu namu ,gryni siluminiu nuostoliu praradimai ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2012 02 04, 20:12)
doh.gif stoglangiai tikrai manau nedera su pasyviu namu ,gryni siluminiu nuostoliu praradimai ...

O aš manau, kad daug svarbiau, kurioje pasaulio pusėje įstatytas stoglangis, t.y. pietuose ar šiaurėje. Juk tai tas pats langas tik stoge. Jei pietuose, tai gaus daugiau saulės nei išleis. Daug kebliau su stoglangiais šiaurėje. Bet man Veluksininkai skaičiavo, kad ir per tuos langus papuls saulės, nes kaip sakiau namas yra su 29 laipsnių nuokrypiu nuo rytų vakarų ašies. Be to dvišlaitis stogas juk yra su tam tikru kampu į horizontą, todėl ir pro šiaurinius langus papuola saulės metų bėgyje. Aišku visgi šiaurinėje pusėje nuostoliai didesni, tačiau ne viską lemia vien kWH vaikymasis. Labai daug lemia ir savijauta: jei man patinka stogalangiai, tai jokių kWh padidėjimas jų neatims iš manęs. Aš akliai nesiekiu pasiekti 15 kWh 1 m2. Man komfortas daug svarbiau nei kaip minėjau šilumos sąnaudų sumažinimas iki minimumo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 21:29)
O aš manau, kad daug svarbiau, kurioje pasaulio pusėje įstatytas stoglangis, t.y. pietuose ar šiaurėje. Juk tai tas pats langas tik stoge.

Čia nesate teisus - vienas dalykas sienoje, kitas dalykas stoge. Kodėl stogas šiltinamas storiau nei sienos? Dėl konvekcijos pastogėj temperatura bus aukštesnė.
Stoglangis su dabartine langų technologija yra tikras šilumos vagis. Stoge pritekėjimai irgi nedžiugins, nebent stogo nuolydis 70-75 doh.gif laipsniai. O vasarą tik papildomos bėdos dėl perkaitimo - kuom šešėliuosite stoglangį?
PN reikėtų vengti stoglangių, maksimaliai riboti jų plotą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 22:29)
Labai daug lemia ir savijauta: jei man patinka stogalangiai, tai jokių kWh padidėjimas jų neatims iš manęs. Aš akliai nesiekiu pasiekti 15 kWh 1 m2. Man komfortas daug svarbiau nei kaip minėjau šilumos sąnaudų sumažinimas iki minimumo.

QUOTE(cibulis @ 2012 02 04, 14:50)

P.S. Man būtų įdomu, jei pasyvių namų bendruomenė, pasakyti nuomonę apie ...
Ar pavyks iš jo padaryti pasyvų namą.

Na jei jums tai suteikia komforta ir pagerina savijauta tai vuolia ,niekas ir neatimineja tu stoglangiu is jusu ... 4u.gif
Tik buvo klausimas bendruomenei smile.gif ar pavyks ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2012 02 04, 13:32)
Vakar nufotkinau (tik nuotraukos neina ikelti cia ,kazkoks nenormalus forumas  schmoll.gif  ta prasme techniskai ,raso:,,Bendras failų dydis viršija nustatytą vietos limitą.''Nors sumazinu iki negalejimo iziureti biggrin.gif  ) kaip preis menesi bego taip ir dabar bega 5cm nuo duglo (kisau lazda pamatuoti)

Vaizdelis toks g.gif
http://public.fotki....atvaizd118.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 04 vasario 2012 - 21:20
QUOTE(korida @ 2012 02 04, 21:16)
Na jei jums tai suteikia komforta ir pagerina savijauta tai vuolia ,niekas ir neatimineja tu stoglangiu is jusu ... 4u.gif
Tik buvo klausimas bendruomenei  smile.gif  ar pavyks ...  doh.gif

Jei teisingai supratau tai kol kas matote tik dvi problemas: pietryčių sieną ir stoglangius.

Dėl pietryčių sienos manau, kad nėra didelės problemos, nes namas labiau orientuotas į pietvakarius. Aš irgi norėčiau daugiau langų pietryčių sienoje, tačiau ten kelias ir kaimyno namas ant šlaito, todėl geriau pietryčių sienos vengti.

Dėl stoglangių aš manau, kad problema yra tik šiaurinėje pusėje esantys stoglangiai. Man yra įstrigę šie žodžiai apie Suomijos pasyvų namą. Skaitykite paskutinę pastraipą. O čia dar papildomos informacijos apie šį suomišką namą.. Taigi aš manau, kad šiaurinių langų nuostolius privalo kompensuoti kiti dalykai: didesnis apšiltinimas sienos ar stogo, geresni langai ar geriau izoliuoti pamatai. O gal šiek tiek mažesnis bendras langų plotas. Man atrodo, kad vienos dalies nuostolius galima lengvai kompensuoti kitais dalykais.

Beje, ieškojau informacijos apie pasyvius namus ir stoglangius ir iš esmės nieko neradau. Gal kas turite ar matėte ką nors vertingo apie stoglangius pasyviame name. Būtų baisiai įdomu.

Dar šis tas. Velux (ir aišku kiti gamintojai, pvz., Roto) turi pasyviems namas stoglangius. Veliux'o šiuo atveju yra tie langai, kurių gamyklinis kodas baigiasi --62_65 skaičiais (jie užpildyti kriptonu). Tokio lango šilumos nuostoliai U-0.77 W/m2K. Žinoma, toks langas brangus (apie 3000-3500 Lt už vienetą). Čia daugiau informacijos.
Atsakyti
Čia dar informacijos apie tą patį suomiška namą. Pamatus jie darė iš apšiltintų liktinių klijinių. Įdomu tai, kad į jų tarpą dar dėjo putplasčio
Atsakyti