Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas kasosi odelę? (59 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(jumbonis @ 2012 02 22, 07:59)
geriam klacida nuo siu musu nebere.siandien jau mergina neblogai atrodo aisku atvira zaizda ant delniuko ir kokia 5 cm iki alkuniu,ziuriu pasikasius ir daugiau tai pasidaugine ant kuno tie spogeliai yra,bet prideginu flucidinu na tuo raudonu ir lyg nieko.na bus matyt.baktirofagu galima butu bet maze nuo jo dar labiau bere.
kazkas buvo minejas kad Kiefas neseka ligoniu,nezinau kaip kitiem,bet mums jis pats skambino kiekviena menesi,o dabar kaip uzsisakem antra partija tai skambino 1 karta.bet sitie manau kad dar stipresni,nes siuo metu jau 2 dienos neduodu nes kazkaip tas visas berimas mane labai isgasdino ,nors jau gerem po 3 .

TUREJAU omenyje ar dare tyrima kokiam antibui jautrus jusu turimas stafilokokas, o ne berimus nuo antibu smile.gif
Atsakyti
Radau netycia sena diskusija:

2011 11 02, 22:03
QUOTE(Lince1 @ 2011 11 02, 19:18)
Jūratė Savickienė , Tulpių 5, Rokiškis.
Aš apie irgi girdėjau, bet kai prieš metus pas ją sumokėdavo virš 100 Lt, o dabr moka po 300Lt, tai man kažkaip nepatinka. Tie žirniukai vaitinėje kainuoja apie 5 Lt, o ji kazkaip 80 Lt tyrimas, 50 Lt konsultacija, tai ant žirniukų daugokai lieka.
O jau visų firmų siūlo, tai tik jų tipo geri, natūralūs. Lipa ant sąžinės, sako, čia gi dėl jūsų vaiko, mes tik padėt norim, o jau siūlė tirk, kad net sunku apsakyt.
*

Kadangi buvo keletas asmeniniu paklausimu, tai noreciau ir viesai si ta pasakyti:
Mes gydomes pas sia gydytoja. Ir mums padeda ir jau beveik nebesimato jokiu berimu. Valgome viska (isskyrus sokolada, bet ne del alergijos, o tik del to, kad mano manymu anksti dar).

Ji nieko nesiulo primygtinai (nelabai supratau apie ka buvo tame poste)

O kainos: 80 lt + zirniukai (mums kainavo 250 lt, o kitiems gali buti kita kaina, nuo situacijos priklauso).

Tokiu zirniuku negalima nusipirkti vaistinese, nes pas ja yra aukstos potencijos vaistai, o vaistinese tokiu nebuna. Koks skirtumas: jos atsakymas buvo palyginimas - toks pats, kaip zmogus skrenda i Amerika lektuvu ir eina pesciomis - kuris pasieks tiksla greiciau?. Zodziu, poveikis. Mums jis pasimate is karto.

Mes Vilniuje pries tai buvome pas Pinikiene ir Gema (nepamenu pavardes). Rezultas buvo nulis.

Bandeme Ahit (Kiefo) lasiukus - rezultatas - baisus paumejimas.

Musu berimai buvo ant viso kuno ir vaziavau pas ta homeopate, nes ja rekomendavo pazistama (kurios mergaitei padejo del kitu bedu) ir aisku ir nevilties, nes buvo labai bloga situacija (nuolat slapiavo, daug ko nevalgeme)...

Gaistu cia savo laika, tik del to, kad is visos sirdies linkiu visiems jusu vaikuciams pasveikti (zinau, kokia tai yra kancia nuolatiniai berimai, kasymasisi ir t.t.). Bet suprantu, kad kiekvienas turi nueiti savo kelia link to trokstamo pasveikimo...
Sekmes jums.
Atsakyti
QUOTE(Soncuk @ 2012 02 22, 15:34)
O man dabar klausimas kilo. Mums nera buve anafilaksinio. Bet, jei butu, ka daryt? Ar reik to adrenalino nusipirkt is anksto? Ar lekt i ligonine?

Mes ligoninėje gydytojos klausėme to paties. Tiksliau, tai mano klausimas buvo "Ką galite pasiūlyti turėti ir žinoti šoko atveju? Kokių vaistų būtina turėti su savimi?". Atsakymas buvo "Na, kadangi tokio įvykio nebuvo, mes šiaip vaistų neskiriame. Dažniausiai skiriame tiems, kas jau yra patyrę anafilaksinį. Adrenalinio šiaip paprsatai jūs nesudozuosite ir nesuleiste, o ką čia daugiau...." Kai pradėjau aiškinti, kad daug laiko praleidžiame užmiestyje, kur bitė gali įgelti ir t.t., o ir šiaip greitoji negalėtų atvykti greitai tai pasakė, kad tokį vaiką reikia daug labiau saugoti smile.gif Finale gavome receptą Epipen'ui (kurio nei LT, nei PL nėra). Bandysime gauti iš Anglijos, tik ten be recepto neparduoda.
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 02 23, 00:00)
Mes ligonin?je gydytojos klaus?me to paties. Tiksliau, tai mano klausimas buvo "K? galite pasi?lyti tur?ti ir žinoti šoko atveju? Koki? vaist? b?tina tur?ti su savimi?". Atsakymas buvo "Na, kadangi tokio ?vykio nebuvo, mes šiaip vaist? neskiriame. Dažniausiai skiriame tiems, kas jau yra patyr? anafilaksin?. Adrenalinio šiaip paprsatai j?s nesudozuosite ir nesuleiste, o k? ?ia daugiau...." Kai prad?jau aiškinti, kad daug laiko praleidžiame užmiestyje, kur bit? gali ?gelti ir t.t., o ir šiaip greitoji negal?t? atvykti greitai tai pasak?, kad tok? vaik? reikia daug labiau saugoti smile.gif Finale gavome recept? Epipen'ui (kurio nei LT, nei PL n?ra). Bandysime gauti iš Anglijos, tik ten be recepto neparduoda.

Tai cia suprask niekur nevazinekit namie sedekit? O geriausia kraustykites gyvent prie ligonines smile.gif
Ka reiskia nesudozuosi, zinok sudozuociau. Kai laikai rankose nugeibusi nekvepuojanti vaika dar ne ta padarytum. O greitaja ir mieste negalima pasitiket. O jei piko metu kamsciai o jei sniegas keliai nevalyti. Mums apie 17 val greitoji vaziavo apie 15 min. Aciu D vaikas atsigavo jei but neatsigavus jauciu buciau sukus I kaldra ir begus I vaistine. Mum netoli. O pasakymas - nebuvo tai negausit vaistu yra absurdiskas. Pikta man. Juk tas pirmas kartas gali but ir paskutinis jei greitoji nespes atvykt.
Beje as turiu paprasto adrenalino ampule, ten reik pritraukt 0,1 ml, svarbu turet insulinini svirkstuka. Man stomatologe dave, nes pasirodo irgi deficitas. Esu tikra kad viska padaryciau kaip reiktu, nes as esu mama ir kritinej situacijoj privalau gelbet savo vaika !
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 23, 00:18)
Tai cia suprask niekur nevazinekit namie sedekit? O geriausia kraustykites gyvent prie ligonines smile.gif
Ka reiskia nesudozuosi, zinok sudozuociau. Kai laikai rankose nugeibusi nekvepuojanti vaika dar ne ta padarytum. O greitaja ir mieste negalima pasitiket. O jei piko metu kamsciai o jei sniegas keliai nevalyti. Mums apie 17 val greitoji vaziavo apie 15 min. Aciu D vaikas atsigavo jei but neatsigavus jauciu buciau sukus I kaldra ir begus I vaistine. Mum netoli. O pasakymas - nebuvo tai negausit vaistu yra absurdiskas. Pikta man. Juk tas pirmas kartas gali but ir paskutinis jei greitoji nespes atvykt.
Beje as turiu paprasto adrenalino ampule, ten reik pritraukt 0,1 ml, svarbu turet insulinini svirkstuka. Man stomatologe dave, nes pasirodo irgi deficitas. Esu tikra kad viska padaryciau kaip reiktu, nes as esu mama ir kritinej situacijoj privalau gelbet savo vaika !

Gydytojos ne musu vaiku mamos, todel ir ziuri i musu vaikus saltai smile.gif Man irgi keistas pasirode toks abejingumas. As dar su seimos gydytoja sita reikala aptarsiu. Gal ji pasiukys ka paprastesnio.
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 02 23, 00:24)
Gydytojos ne musu vaiku mamos, todel ir ziuri i musu vaikus saltai smile.gif Man irgi keistas pasirode toks abejingumas. As dar su seimos gydytoja sita reikala aptarsiu. Gal ji pasiukys ka paprastesnio.

Na tas sautuvukas tikras geras variantas nes rankos patikek dreba tai oi, tiek kad geriau turet manau ir tiesiog adrenalino, nes gali pvz neuztekt vienos dozes.
Be to man neaisku kaip su tinimu- kiek as supratau tai jei sokas- isbala nualpsta-ty krinta krajospudis- leist adrenalina tada dexametazona, jei tik tinimas ar staigus berimas- tik dexa arba tavegili? Sitoj vietoj dar man klaustuku liko...
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 22, 23:41)
Na tas sautuvukas tikras geras variantas nes rankos patikek dreba tai oi, tiek kad geriau turet manau ir tiesiog adrenalino, nes gali pvz neuztekt vienos dozes.
Be to man neaisku kaip su tinimu- kiek as supratau tai jei sokas- isbala nualpsta-ty krinta krajospudis- leist adrenalina tada dexametazona, jei tik tinimas ar staigus berimas- tik dexa arba tavegili? Sitoj vietoj dar man klaustuku liko...

Dexa mum leido nuo dusulio priepuolio, tai jei nedusta gal ir tavegilis suveiktu g.gif
Reik ir mum kazkaip to Epipen gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 02 23, 07:00)
Dexa mum leido nuo dusulio priepuolio, tai jei nedusta gal ir tavegilis suveiktu  g.gif
Reik ir mum kazkaip to Epipen gauti  g.gif

mums tai leido nuo dilgelines, nors ir istinus buvo, bet nepasakyciau kad duso. Kosciojo truputi tik.
Zodziu eisim pas pediatre greit tai reiks dar pasiprasyt siuntimo pas alergologa. Ot tegu konsultuoja schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 02 23, 01:24)

Ne abejingumas, o atsargumas labiau. Adrenalino perdozavimas gali liūdnai pasibaigt (širdies ritmo sutrikimas, plaučių embolija, pakraujavimas į smegenis ir kt.). Pačiai leist reiktų kraštutiniu atveju, jei tikrai GMP vėluoja ir suleidus būtina perspėt atvykusius medikus apie suleistą dozę. Turint labai alergišką vaiką, svarbu mokėti teisingai gaivinti, atlikti dirbtinį kvėpavimą, širdies masažą.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 23, 00:41)

NA JO KLAUSIMU IR MAN LIKE...jau 3 turejom anafilaksinius...vaika visa visa ismetos puckais tokiais visas visas sutynsta ir dusta kai atveze i priimamaji tai gyd issigandus buvo kad sirdies permusimai laabai dideli,leido ir tavegily ir dexometana ir adrenalina....ka tokiu atvwju daryt baisu net pagalvot schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2012 02 23, 12:32)
Ne abejingumas, o atsargumas labiau. Adrenalino perdozavimas gali liūdnai pasibaigt (širdies ritmo sutrikimas, plaučių embolija, pakraujavimas į smegenis ir kt.). Pačiai leist reiktų kraštutiniu atveju, jei tikrai GMP vėluoja ir suleidus būtina perspėt atvykusius medikus apie suleistą dozę. Turint labai alergišką vaiką, svarbu mokėti teisingai gaivinti, atlikti dirbtinį kvėpavimą, širdies masažą.

Zinau kad perdozavimas blogai, bet kiek laiko gali guleti nualpes vaikas istiktas anafilaksinio soko? dvi minutes? tris? penkias? desimt? Kiek esam kviete greitaja greiciau nei per 7 minutes neatvaziuoja. Vienakart vaikas buvo paspringes, greitoji atleke per 10 minuciu. Nemanau kad gerai nieko nedaryt tas 10 minuciu jei istinka anafilaksinis.... juk nekvepuoja vaikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 23, 14:14)
Zinau kad perdozavimas blogai, bet kiek laiko gali guleti nualpes vaikas istiktas anafilaksinio soko? dvi minutes? tris? penkias? desimt? Kiek esam kviete greitaja greiciau nei per 7 minutes neatvaziuoja. Vienakart vaikas buvo paspringes, greitoji atleke per 10 minuciu. Nemanau kad gerai nieko nedaryt tas 10 minuciu jei istinka anafilaksinis.... juk nekvepuoja vaikas  g.gif

Apie tai ir rašiau, kad jei nesulaukiat pagalbos, nieko nedaryti - negalima, jei nekvėpuoja, pučiat orą į plaučius... tada reikia daryt viską ką galit ir mokat. Tik įtampa būna protu nesuvokiama, sutraukt vaistų tinkamą dozę švirkštu g. b. misija neįmanoma, todėl Epipen tokiu atveju labai pagelbėtų.
Atsakyti