Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Vaikas kasosi odelę? (59 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Ellfė @ 2012 02 17, 22:01)
Laba visoms,

Mano mergaitei irgi AD. Kol kas nera labai stipriai. lopo tyrimas parode, kad yra alergija veik visiems grudams, isskyrus kukuruzus. Duodu jai be kukuruzu ir avizu, ir soru, nu lyg nieko kol kas. Pati laikausi siokios tokios dietos, taciau leidziu sau kazka is nerekomenduojamu produktu. Berti neberia, tik karts nuo karto uzrausta zandai. Turiu klausima maitinancioms krutimi ir jeu nebe. Ar situacija odeles pablogejo kai nustojote pacios maitinti? klausiu, nes mazyliai 8 menesiukai. Maitinciau ir toliau pati, taciau nebegaliu pernesti skaumo maitinat, nukandzioja iki krauju  verysad.gif . Noriu baigti maitinti, taciau baiminuosi, kad nepablogetu situacija  g.gif  g.gif

As maitinu.Ir zadu dar maitinti. Mums be savaites irgi 8 men. Kaip viena mamyte rase (sioje temoje, keli psl. atgal) vaikas,su apribotu maisto racionu, negaledamas valgyti tam tikru produktu negauna tam tikru medziagu, kurias gali gauti su MP.
Bet ar toliau maitinti, tai tik Jusu apsisprendimo reikalas, jei manot ir matot, kad Jusu AD nestiprus, galbut ji issaugsit iki metuku. Bet Jusu atveju, as pati, maitinciau bent jau iki tu metuku, o tada ziureciau pagal situacija. Juk tai tik keli menesiai, o MP tooooks svarbus vaikui. Gal karta gyvenime (arba kelis kartus ax.gif ) galima susiimti ir pakenteti.
Linkiu stiprybes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 17, 21:04)
Epipen musu vaistas vadinasi. Gal kas susidure kur galima gaut leituvoj?

Aš irgi išsiprašiau šiaip ne taip extra atvejui. Išrašė tuos pačius, bet irgi kažkaip nematau aš jų bent jau interneto duomenų bazėse, net LT vaistų registre. Ji minėjo, kad kaina ~22 EUR... tai gal čia užuomina buvo, kad ieškoti ne LT?...
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 02 17, 23:33)
Aš irgi išsiprašiau šiaip ne taip extra atvejui. Išraš? tuos pa?ius, bet irgi kažkaip nematau aš j? bent jau interneto duomen? baz?se, net LT vaist? registre. Ji min?jo, kad kaina ~22 EUR... tai gal ?ia užuomina buvo, kad ieškoti ne LT?...

Manau kad taip. Ji minejo kad kazkas per vokieciu vaistine bande siustis bet tada didesne kaina. Na as tai tureciau kas parveza tik idomu ar galiotu receptas pvz kokioj vokietijoj?
O gal priglaudet musu skambaliuka? Busit vilniuj-prasom I svecius smile.gif
Zinai pagalvojau tu juk ilgai maitinai. Manau tai turejo itakos jusu isvaizdai smile.gif nors kaip sakei ir pablogejo nutraukus bet gal butu buve dar prasciau jei butum trumpai maitinus. Na ddabar jau nieks nepatikrins aisku.

Tiesa extra atveju as po saltu vandeniu pakisau vaika ir atsigavo. Manau suveike kaip adrenalinas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Soncuk @ 2012 02 17, 23:30)
Gal karta gyvenime (arba kelis kartus  ax.gif ) galima susiimti ir pakenteti.
Linkiu stiprybes  mirksiukas.gif

Kenteti nereikia. Ir negalima. Nugrauzti speneliai gali blogai baigtis mamai. Reik ieskot iseities kad negrauztu vaikas. Jei paciai nesigauna- skambint konsultantei. BUTINAI!
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 17, 22:55)

Kenteti nereikia. Ir negalima. Nugrauzti speneliai gali blogai baigtis mamai. Reik ieskot iseities kad negrauztu vaikas. Jei paciai nesigauna- skambint konsultantei. BUTINAI!

Galvoje turejau ne kentejima del nugrauztu speneliu, o dietas. blush2.gif
Tikrai, atsiprasau del tokio nesusipratimo. Zinau, ka reiskia nugrauzti speneliai ir neduok tu D. verysad.gif
Man suveike toks metodas, kai mazoji bandydavo suimti ar kasti speneli (dantenomis) Istraukdavau speneli ir grieztu, ramiu tonu pasakydavau, kad taip negalima daryti ir perbraukdavau pirstu per lupytes. Suveike thumbup.gif po tokiu poros kartu daugiau nebande kandziotis.
Pabandykit mirksiukas.gif
Atsakyti
Marlene o tu lyg minejai kad jusu tas ige ar kaip jis ten, normos ribose? Na tas bendras ? Ar painioju kazka?
Atsakyti
QUOTE(vaidem @ 2012 02 17, 17:54)
Nu tikekimes kad isaugs... tiesa pasakius kas belieka, tik tiketis. siandien po kurio laiko vel bandziau emolium emulsija voniai. pirma kart kai pabandziau kazkodel sureagavo odele. bet pasirodo, kad i sviestmedi, o ne i emulsija. si karta viskas gerai. atrodo truputi atsileido odele.  bet siaip tai mane jau neviltis po truputi ima. musu scorad 86  doh.gif . na paskutiniu metu trupuciuka pagerejo, bet labai jau nedaug. Pas mums faktiskai sveikos vietos tik plauku sritis ir uzpakaliukas. Daugiau visur daugiau ar maziau paberta ar bent paraude arba tik sausa - ivairiai... Vienu zodziu sveikos vietos - ner.  verysad.gif

meskit neviltį per tvorą... gi nemirtina, tik reikalauja daugiau pastangų 4u.gif
buvo ir pas mano dukrytę taip kad sveikos vietos nėr ir ką ir nieko... dabar nebebūna. manau kad išaugom ne viską, bet beria tik rankas kojas ir veidą o lūžis buvo ~2,5 metų... ir po to labai blogai nebuvo... dabar žiema, kurios laukiau su šiek tik baimės, bet situaciją įvertinčiau tik kaip šiek tiek prastesnę nei vasarą...
aš aišku moteriškė labai su charakteriu tai vis bandau pramušt tą alergiją (kažkur man užsifiksafo apie 3 metus ir tai kad jei neduodi alergenų nesigamina reikalingi fermentai) tai bandau numušt alergiją pienui biggrin.gif
kolkas išvada tokia jei vienas jogurtas per dieną tai viskas ok, jei jogurtas + dar kažkas iš pieno produktų jau nebegerai... žodžiu judam į priekį tuo klausimu manau

QUOTE(LiloSun @ 2012 02 17, 20:26)
Idomu kokiam konservantui ir kaip nustate?

rašė kad formaldehidui... o jo oi kiek daug visur... ir jis, deja, bjaurybė kaip reta ir ilgai laikosi ypač balduose (tiksliau jei baldai iš laminuotos ploštės, o formaldehidas įeina į klijų sudėtį) tai iki 2 met7 jis gali garuot palengva iš baldų ir nejučia kenkti visiems... liūdna siaubinga, bet gyvent tai reikia...

beje mes apsiejom be ligonines ir jūsų paklausius net noras nekyla į ją važiuoti. ir apskritai pas alergologus ir dermatologus nematau tikslo eiti (nemačiau kai buvo blogai tai tuo labiau nematau dabar kai pakankamai gerai) aplankiau kelis susidariau savo nuomonę dar ačiū jums visoms man vaiko išbėrimai netrugdo, į pastabas reaguoju pagal nuotaiką (jei jos nėr galiu ir toli pasiųst) ir gyvenu sau per daug nestresuodama... taip papildoma priežiūra vaiko odai kiekvieną dieną, bet tai smulkmena stiprybės jums visoms ir mažiau stresuokit būsit laimingos jūs bus laimingi ir jūsų vaikai 4u.gif
Atsakyti
O kad man tai visai patiko ligoninej smile.gif valgyt duoda grindis isplauna kaimyne palatos gera. Kas ten blogai? Na kad oras sausa ir ciuzinys celofaninis. Bet tai cia smulkmenos smile.gif
Papildyta:
Gal kvailas klausimas o tas SCORAD ka parodo?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 18, 00:50)
O kad man tai visai patiko ligoninej smile.gif valgyt duoda grindis isplauna kaimyne palatos gera. Kas ten blogai? Na kad oras sausa ir ciuzinys celofaninis. Bet tai cia smulkmenos smile.gif
Papildyta:
Gal kvailas klausimas o tas SCORAD ka parodo?

SCORAD parodo AD eigos sunkumo laipsį. Vertinama balais:
A. Išplitimas
B. Simptomai (edema/papulės; Šlapiavimas/šašai; Eritrema; Nukasymai; Sausumas ir t.t.)
C. Subjektyvūs simptomai (Niežėjimas; sutrikęs miegas)
Vėliau balai apskaičiuojami pagal spec. formulę ir gaunamas indeksas.
SCORAD indekso reikšmė:
1 – 24 balai = AD lengvas
25 – 50 = AD vidutinis
> 50 balų = AD sunkus

Vertinama prieš gydymą ir po.
Atsakyti
QUOTE(Soncuk @ 2012 02 17, 21:56)
Beje, mums Emolium labai padeda. Maudau vaika jau daugiau nei savaite, tai galvos odele susitvarke beveik tobulai, o ir kunelis nebebuna toks sausas.
Tikrai rekomenduoju isbandyt.
Aciu Amelita, uz patarima  4u.gif

Nuosirdziai dziaugiuos. wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kai tu aprasei kas tavo mazylei su galvos odele,tai man labai panasu buvo, kas buvo mums. Tokia issausejus, sausut sausutele. Pamenu bandziau su aliejais. Tai nieko gero, jie nepadare. schmoll.gif O po EMolium voniu, odele pasitvarke. wub.gif Ir mergyte isgrazejo. wub.gif Sveikit ir toliau. 4u.gif

Issiunciau vyra nupirkt Emolium musu rinkini. Specialu krema, emulsija kunui ir vonios emulsija. Patys geriausi jie mums.
Atsakyti
QUOTE(marlene @ 2012 02 18, 01:21)
SCORAD parodo AD eigos sunkumo laipsį. Vertinama balais:
A. Išplitimas
B. Simptomai (edema/papulės; Šlapiavimas/šašai; Eritrema; Nukasymai; Sausumas ir t.t.)
C. Subjektyvūs simptomai (Niežėjimas; sutrikęs miegas)
Vėliau balai apskaičiuojami pagal spec. formulę ir gaunamas indeksas.
SCORAD indekso reikšmė:
1 – 24 balai  =  AD lengvas
25 – 50  =  AD vidutinis
> 50 balų  =  AD sunkus

Vertinama prieš gydymą ir po.

a, supratau. Kazkodel galvojau kad tia irgi kazkoks rodiklis pagal kraujo tyrimus gaunamas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ellfė @ 2012 02 17, 23:01)
Laba visoms,

Mano mergaitei irgi AD. Kol kas nera labai stipriai. lopo tyrimas parode, kad yra alergija veik visiems grudams, isskyrus kukuruzus. Duodu jai be kukuruzu ir avizu, ir soru, nu lyg nieko kol kas. Pati laikausi siokios tokios dietos, taciau leidziu sau kazka is nerekomenduojamu produktu. Berti neberia, tik karts nuo karto uzrausta zandai. Turiu klausima maitinancioms krutimi ir jeu nebe. Ar situacija odeles pablogejo kai nustojote pacios maitinti? klausiu, nes mazyliai 8 menesiukai. Maitinciau ir toliau pati, taciau nebegaliu pernesti skaumo maitinat, nukandzioja iki krauju  verysad.gif . Noriu baigti maitinti, taciau baiminuosi, kad nepablogetu situacija  g.gif  g.gif

Uzuojauta - pas mus ta pati situacija buvo (na ir yra) tik nustojau maitint. Jau savaite kaip nebeduodu MP o tik tvarkau zarnyna su neocate, probiotikais ir kiekviena diena ziuriu pati reakcija kosiu. (nors lopo pries 2 men rode alergija, dabar imulite neparode grudams)
Gal taip kazkaip sutapo... bet nustojus duot MP matau i ka vaikas reaguoja, ir kaip minejau tvarkom zarnyna, gydytoja buvo uzsiminus net gal reikejo ir jau 4 men nustot duot MP, tai jau nuo 6 men butume sutvarke zarnyna ir galima butu drasiau duot ragaut maistelio. Tik mum dar pakisa AS - 3 klase.
Ar negulejot dabar stacionare?
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 17, 23:30)
Maitink kiek gali. Koreguokit padetis neleisk kandzioti. Pasiskambink zindymo konsultantei pagalbos. Patikek, tikrai verta stengtis. Mums daktare sake kad vaikas atrodo kaip sveikas MP deka ir ateity tiketina viska isaugs (isskyrus zuvi) ir liepe maitint taip ilgai kaip tik galiu.

matai... o man atvirksciai uzsimine, kad gal vertejo jau anksciau nutraukt. ATseip ji tik uzuomenas duoda - sprest man paciai. Beabejo ir toliau kankinuosi su nutraukinejimu, bet sunus valgo tik neocate
Atsakyti
Dekoju visoms atsakiusioms del MP. Bandau dar maitinti. Bet si panele nuo gimimo labai kandziojasi. Tik maza beda buvo, kai nebuvo dantu biggrin.gif. O va dabar su kraujais. Vyras jau negali nei ziureti nei girdeti kaip as spygauju maitindama. Bandysiu nusitraukti pieneli ir taip maitinti. Gal dar pora menesiu istempsiu.
Siaip gydytoja man sake, kad rekomenduotina bent iki 8 men. maitinti. Taciau as noreciau ir iki pat metuku datraukti.....vyresni savo ismaitinau iki metu be problemu, nu bet va su mazaja kazkaip nesiseka...

QUOTE(Soncuk @ 2012 02 18, 00:04)
Galvoje turejau ne kentejima del nugrauztu speneliu, o dietas.  blush2.gif
Tikrai, atsiprasau del tokio nesusipratimo. Zinau, ka reiskia nugrauzti speneliai ir neduok tu D.  verysad.gif
Man suveike toks metodas, kai mazoji bandydavo suimti ar kasti speneli (dantenomis) Istraukdavau speneli ir grieztu, ramiu tonu pasakydavau, kad taip negalima daryti ir perbraukdavau pirstu per lupytes. Suveike thumbup.gif po tokiu poros kartu daugiau nebande kandziotis.
Pabandykit  mirksiukas.gif

dieta man jau nebe tokia beda. Ipratau prie maisto, ir jau nebesapnuiju pyragu biggrin.gif. Tiesa, nezinau kaip kitoms, bet mano organizmui tai atsiliepia ziauriai. Svoris ant kritines ribos, puola herpesas ant kuno (cia sake del nusilpusio imuniteto), akyse daznai temsta.
Bandziau ir as taip daryti. Bet viskas baigiasi tuo, kad ji uzsiklykia iki pamelynavimo ir baigiasi musu maitinimasis.

QUOTE(loveliuk @ 2012 02 18, 12:08)

Ar negulejot dabar stacionare?
Papildyta:
matai... o man atvirksciai uzsimine, kad gal vertejo jau anksciau nutraukt. ATseip ji tik uzuomenas duoda - sprest man paciai. Beabejo ir toliau kankinuosi su nutraukinejimu, bet sunus valgo tik neocate

Dabar negulejome. Lapkricio men, gulejome.
Mes geriame kartais Aptamil Alergy Care. Siaip tinka, geria be problemu.
Atsakyti