Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas +\-35 m.

26 ir 29 pastojau is pirmo karto, kaip cia kazkas rase "dar nespejom pajusti to planavimo". Dabar va vel galvojam apie nestuma, man dabar 33 ir kazkaip baisu pasidare, kai paskaiciau apie tas problemas, kad jau amzius ir pan... Tikiuosi ir 3 karta problemu nebus:)
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2014 06 29, 15:02)
As ir buvau naivi, maniau is pirmo karto viskas ivyks, kyst myst ir jau su pilvu. Esu sveika,  sportuojanti ir sveikai gyvenanti , bet deja .... jau puse metu planuojam , jokiu rezultatu. Pamazu su MB tiriames gal kas ne taip, gal kokiu problemu yra. Nes naivu tiketis ir sedeti rankas sudejusi kazko laukiant kai tau 30+, reikia rupintis cia ir dabar.

O moteru virs 30m  pastojusios  is pirmo karto yra vienetai, deja tokia statistika.

Ne visai taip, man 32 buvo kai pastojau iš pirmo ciklo, kai nutarėme pabandyti, nors santuokoje jau buvome ilgai; yra nemažai mano tarpe, kuriems greitai pavysta nepaisant kad perkopę 30 ar 35 metus
Reikia tikėjimo tik, amžius yra tik viena iš sudedamųjų dalių. V.Europoje maai vaikų būtų, nes čia dažnai planuojami vaikai tik virš 30 ar 35 ar artėjant 40 metų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muzika mano siela @ 2014 11 04, 19:14)
Ne visai taip, man 32 buvo kai pastojau iš pirmo ciklo, kai nutarėme pabandyti, nors santuokoje jau buvome ilgai; yra nemažai mano tarpe, kuriems greitai pavysta nepaisant kad perkopę 30 ar 35 metus
Reikia tikėjimo tik, amžius yra tik viena iš sudedamųjų dalių. V.Europoje maai vaikų būtų, nes čia dažnai planuojami vaikai tik virš 30 ar 35 ar artėjant 40 metų 4u.gif

drinks_cheers.gif

As budama 33 metu pastojau is pirmo ciklo. O planuojant pirma nestuma (man tada buvo 30), teigiamo NT reikejo laukti beveik metus ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

Man 37m. pirma nestuma susiplanavau is 2 ciklo. Man gydytojas sake, kad visai ne velu. Nepamirskite ir tokio dalyko, kad mes senejam kur kas veliau, nei musu tevai. Musu 35 metai atitinka musu tevu 25 - 30. Nepergyvenkite, viskas gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, neseniai apsivedėm, norim ir vaikučių. Bet kankina įvairios baimės, ypač dėl to, kad vaikas gali gimti nesveikas sad.gif Būtų pirmasis nėštumas, o man jau lapkritį bus 35, vyrui 43. Norim vaikų, bet kai pagalvojam, kad vaikas gali gimti neįgalus....gal jau mums per vėlu tapti tėvais, pavėlavome...
Atsakyti
QUOTE(Ptolomeja @ 2015 09 13, 00:16)
Sveikos,  neseniai apsivedėm, norim ir vaikučių. Bet kankina įvairios baimės, ypač dėl to, kad vaikas gali gimti nesveikas sad.gif Būtų pirmasis nėštumas, o man jau lapkritį bus 35, vyrui 43. Norim vaikų, bet kai pagalvojam, kad vaikas gali gimti neįgalus....gal jau mums per vėlu tapti tėvais, pavėlavome...

O kodėl jūs taip galvojat??? Su tokiomis mintimis gal tikrai neplanuokit, dar įsikalbėsit sau ligą ...
Ne viena 35 ir vyresnė pagimdė sveikus, gražius vaikelius smile.gif Taip ,kad pirmiausia meskit mintis per seni, nesveiki, neįgalūs , o tada planuokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ptolomeja @ 2015 09 12, 23:16)
Sveikos,  neseniai apsivedėm, norim ir vaikučių. Bet kankina įvairios baimės, ypač dėl to, kad vaikas gali gimti nesveikas sad.gif Būtų pirmasis nėštumas, o man jau lapkritį bus 35, vyrui 43. Norim vaikų, bet kai pagalvojam, kad vaikas gali gimti neįgalus....gal jau mums per vėlu tapti tėvais, pavėlavome...

Neįgalus vaikas gali gimti bet kam, nelabai tikiu, kad tik nuo amžiaus tai priklauso. Tereikia apsidairyt kiek vyresnio amžiaus tėvų aplink. Planuokit, laukit, dėl savo ramaus laukimo genetinius tyrimus pasidarykit.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Kaip senai lankiausi siame forume, pamirsus visus slaptazodzius teko registruotis is naujo ir jusu ieskoti.
Ar priimsit i savo bureli ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miglanakty @ 2016 11 23, 16:46)
Sveikos smile.gif
Kaip senai lankiausi siame forume, pamirsus visus slaptazodzius teko registruotis is naujo ir jusu ieskoti.
Ar priimsit i savo bureli ? smile.gif

Mes jau dvi tokios ax.gif as irgi seniai besilankiau .
Man sia vasara 40 , vyrui 47 , patys negalim patiketi,kad vaikiuko uzsimanem doh.gif ,kol kas dar nedarom nieko ,kad tai ivyktu , pradziai sugalvojau pasiskaityti info apie nestuma ir gimdyma tokiame amziuje ,kazkaip baisoka del dauno sindromo .
Ar yra be manes dar kas nors tokio amziaus su tokiom mintim ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2017 11 12, 22:58)
Mes jau dvi tokios  ax.gif  as irgi seniai besilankiau .
Man sia vasara 40 , vyrui 47 , patys negalim patiketi,kad vaikiuko uzsimanem  doh.gif ,kol kas dar nedarom nieko ,kad tai ivyktu , pradziai sugalvojau pasiskaityti info apie nestuma ir gimdyma tokiame amziuje ,kazkaip baisoka del dauno sindromo .
Ar yra be manes dar kas nors tokio amziaus su tokiom mintim ?  ax.gif

Man irgi 40, o vyrui 47 smile.gif
Laukiuosi ir kai gimdysiu bus jau 41 smile.gif Dar namuose auga trimete. Aš labiausiai ne dėl sindromų nerimavau, o apskritai, ar bepavyks dar pastoti, nes iš tiesų daktarai dažnai mėgsta pašiurpinti baisia statistika 40+... Bet po pusantrų metų kažkaip užkibom biggrin.gif
Dėl dauno ir kitų sindromų nerimaut reiktų mažiausiai. Dabar daro tokius NIPT tyrimus, kur iš kraujo labai tiksliai gali patvirtinti arba paneigti visos eilės dažniausių apsigimimų atvejus. Ir tai daro gana anksti, apie 10 sav. Aišku, vyrams nuo 42 metų irgi prisideda kažkokia procento dalis, kad kitokių apsigimimų rizika didesnė, bet bendrai paėmus, tai labai maža tikimybė. Kaip daugelis pabrėžia, visko įvyksta ir jauname amžiuje.
Tad linkiu sėkmės ir kuo greičiau priimti sprendimą! 4u.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif labas labas taip pat iš supersenbuvių atkeblunu naujai biggrin.gif 33 metai geriam folį ir tikimės nuo praėjusios liepos m. pagauti baby .. gal šis ciklas kas žino ..

visos esam jaunos ir žavios ..rizikos visada yra todėl ramiai džiaugimės love.gif bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(motiejus5 @ 2018 01 17, 12:51)
4u.gif  4u.gif labas labas taip pat iš supersenbuvių atkeblunu naujai  biggrin.gif  33 metai geriam folį ir tikimės nuo praėjusios liepos m.  pagauti baby .. gal šis ciklas kas žino ..

visos esam jaunos ir žavios ..rizikos visada yra todėl ramiai džiaugimės  love.gif  bigsmile.gif

kaip čia tylu unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, galima pas jus? 4u.gif
man 35. planuoju pirma.
ar buvo sneketa sioje temoja kada jau reiktu apsilankyti pas genetika? jus ejote?
mane didziai nustebino man seimos gydytoja, kai atejau ir pasakiau kad noriu visu reikiamu tyrimu planuojant nestuma , i ka ji atsake kad Lietuvoje NIEKAS nedaro jokiu tyrimu PRIES. visi daro tik jau nestumo metu. zinojau tik apie tokaplazmoze. kuria ir pasidariau. pas ginekologa dar tik lauziu vizito..
sorry jei klausimas juokingas- ar pas genetika einama tik pastojus? ar leituvoje daromi kokie kraujo tyrimai tam? ar cia tik ziurima jau pastojus, iman vandenis ir pan?

ir dar klausimas apie folio rugsti. pries kiek patariama pradeti gerti?
mano seimos gydytoja nezinojo ir leiep pagooglnti
Papildyta:
QUOTE(motiejus5 @ 2018 01 17, 13:58)

visos esam jaunos ir žavios ..rizikos visada yra todėl ramiai džiaugimės  love.gif  bigsmile.gif

as labiausiai bijau kad nepavirsciau i ta nervu kamuoli, kuri tikrina kas karta testa ir nusivylia..
nelaimej turiu planuoti nestuma, nes turiu endometrioze, del kurios geriu KT.
gydytojos paliepimu turiu nustoti gerti ir iskart bandyti. baigineju paskutine pakuote. vizitas pas norima gydytoja tik kovo 1.. klausimas del folio rugsties - esu girdejus kad geriancios ilga laika reikia didesniu doziu. o jei man reiktu bandyti iskart po nutraukimo KT... kada man ta folio rugsti gerti?.. ar yra prasmes su KT ja gerti? ar negalima?..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 26 sausio 2018 - 13:20