Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šauniosios pradinukės...

cia fainai rasoma apie pilietiskumo ugdyma smile.gif
http://www.tiputapu....etuvos-seimos-/

user posted image

dar i galva mintis sove - pazaisti su ketvirtokais toki ale zaidima - "isivaizduoti , kad jie nuvyko i kita europos ar kita kokia tolima sali ir ten turi prisistatyti savo sali Lietuva.. kuo idomiau. (tikslai gali buti ivairus: pvz pritraukti daugiau turistu ir pan.. ) vaikai gali buti ir uzsienieciais (pristatyti svetima sali) arba atvykeli is Lietuvos paklausineti ... apie Lietuva smile.gif
Zinoma prisistatyma reiketu pasiruosti namuose, prie kurio galima dar pasiulyti sugalvoti ir pagaminti namuose kokia "lietuviska " dovanele. (Juk i svecius vykdami dazniausiai vezames lauktuviu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Donatuke: 03 vasario 2012 - 15:25
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 12:33)
Labas visoms  4u.gif . Norėčiau paklausti tų kolegių, kurios jau atkentėjo auditą  ax.gif . Sužinojom, kad pas mus atvažiuos 7 žmonių komanda, kuriai vadovauja R. Pavlavičienė, už pradinukus atsakinga N. Baltrėnienė, už spec.poreikių mokinių ugdymą - R.Dudzinskienė. Gal kuri buvote su jomis susidūrę ir galite papasakoti, kas manęs laukia  blush2.gif  - ar labai bijoti (daug klausinėja, labai kabinėjasi) ar visai ramiai laukti (ruoštis pamokoms, o apie visokias vizijas ir misijas neklausinėja)  blush2.gif ... Please, labai reikia informacijos, nes nuprotėsiu belaukdama to audito  blink.gif  doh.gif ...

QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 13:05)
Tai klausinėjimas vyko grupėse - ta prasme susikvietė pvz. visas pradinukes ir su jom bendrai kalbėjo? Mus tai nugąsdino, kad ir po vieną klausinėja kai kurie auditoriai, tai bijau, ar šioje grupėje tokių nebus  ax.gif (sakė būna kad net žodis žodin užrašinėja, ką sakai, o paskui vertina mokytojų kalbos kultūrą ir išsilavinimą). O pvz. šiemet vienoj miesto mokykloje net penktoko paklausė koridoriuje "kokia tavo mokyklos vizija?"  doh.gif  Jau visai viršūnė, negi net vaikai turi išmokti popierius  doh.gif ????? Ar jie visai nuprotėjo nuo šito nuolatinio tikrinimo  doh.gif

Audito grupės skiriasi. Vienus klausinėja vienaip, kitus kitaip. Kai buvo pas mus, tai ėjo į skirtingas pamokas. Kitoj mokykloje ėjo į tas pačias. pvz. visas lietuvių ar matematikas.
Mūsų mokykloj susitiko su metodinių grupių pirmininkais. TAi klausinėjo pgl pasirenkam kursus, kaip valdžia žiūri į atestacijos reikalus, kur kreipiatės pagalbos, ką svarstot.
Mokyklos tarybos irgi analogiški klausimai. Buvau ir metodinės grupės pirmininkė, ir esu m-klos tarybos narė, tai iš vieno susirinkimo keliavau į kitą ir klausimai panašūs. Ai dar spec. komisijos narė, tai buvo pernai, tai irgi kokius tiklus išsikeliam, kaip organizuojam darbą.
Komspektuotis, tai konspektuojasi daug. Bet manau joms to reikia.
Svarbu pamokos uždavinys, apibendrinimas, įsivertinimas ir įvertinimas. Nusiteikti, kad pasakys kas labai gražu ir kas tobulintina. O tobulintina visada yra kas. Man paprasčiausiai pasakė ką jos darytų kitaip pamokoje. Tai mes tą žinom kiekviena. Svarbiausia nesureikšminti pastabų. Jos visada bus.
Susirinko mano klasės pasiekimų knygeles, ilgalaikius planus, bet nieko negirdėjau nei blogai, nei gerai. Faktas tas, kad žiūrėt, tai pažiūri viską.
Nu nėra jis toks baisus, koks baisus yra audito laukimas. Bet viskas išgyvenama.
KArtais paima klasės vaikų sąsiuvinius. Vaikus, tai paklausinėja, kaip sekasi.
Papildyta:
Aš manau, kad gal gi Donatuke užsitarnavo slaptą raktelį mirksiukas.gif . Šitiek moteriškutė dirba, tik pasaky temą, tuoj ji visko randa ir pasiūlo. JAučiasi, kad žmogus tuo gyvena. Čia mano subjektyvi nuomonė. rolleyes.gif O gal gi jau ir turi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 03 vasario 2012 - 15:11
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 14:59)
blink.gif  O siaube, tai kiek popieriaus be reikalo naudoti  blink.gif , ne paprasčiau esamus planus duoti pažiūrėti  blink.gif  blink.gif  Nu čia šiandien visko prisiklausysiu  doh.gif

Kad mūsų auditorės neprašė, o paprašė kažkurią dieną visai po pamokų pavaduotojos. Tai ji pateikė.
Papildyta:
QUOTE(linastri @ 2012 02 03, 15:01)
mums sito nereikejo O pavaduotojai metu pradzioje pristatome tik ilgalaikius planus.

Tai ilgalaikių ir prašė.
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 13:33)
Labas visoms  4u.gif . Norėčiau paklausti tų kolegių, kurios jau atkentėjo auditą  ax.gif . Sužinojom, kad pas mus atvažiuos 7 žmonių komanda, kuriai vadovauja R. Pavlavičienė, už pradinukus atsakinga N. Baltrėnienė, už spec.poreikių mokinių ugdymą - R.Dudzinskienė. Gal kuri buvote su jomis susidūrę ir galite papasakoti, kas manęs laukia 

Bet kiek daug jūs žinot??? Mes žinojom tik vadovę, o ji dar neturėjo tikro grupės sąstato. Klausinėjo tik sukviestas į tas grupes, kuriose tu dalyvauji. Mokinius klausinėjo tik vyresnius ir tai daugiau apie mokyklos "klimatą". Jei pati į akis nelendi dėl kažko aiškintis, tai praeina ramiai....

QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 15:21)
Ta prasme, kad pavaduotojai pateiki planus, o tada ji duoda auditoriams  g.gif ?

Mes irgi buvom tik ilgalaikius pateikę. O pamokos planų tikrai tikrai nereikėjo. Aišku sau turėjau pasirašius, bet taip kaip man pačiai patogu. Nors kolektyve buvo tokių, kurios prieš auditą pradėjo rėkaut, kad visa mokykla turi pagal vienopdą kurpalių turėt planus.
Atsakyti
http://www.dialogas....isores-auditas/

Va straipsniukas apie auditą.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2012 02 03, 16:10)
Faktas tas, kad žiūrėt, tai pažiūri viską.
KArtais paima klasės vaikų sąsiuvinius. Vaikus, tai paklausinėja, kaip sekasi.

Čia visų taip ar pasirinktinai?

QUOTE(b.s @ 2012 02 03, 16:13)
Kad mūsų auditorės neprašė, o paprašė kažkurią dieną visai po pamokų pavaduotojos. Tai ji pateikė.

Mes mokslo metų pradžioje pateikiam planus pagal mokyklos patvirtintą formą - ten ilgalaikiai ir kartu savaitiniai, kuriuos rašom į dienyną. Pavaduotoja patvirtina ir grąžina, pas save nieko neturi schmoll.gif . Nemanau, kad turi visų atsišvietusi g.gif
P.S. Atsiprašau, kad užpuoliau su savo visais klausimais, artėja savaitgalis, o aš nerimstu blush2.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smilga1972: 03 vasario 2012 - 15:32
QUOTE(Mergelė @ 2012 02 03, 17:10)
Aš manau, kad gal gi Donatuke užsitarnavo slaptą raktelį mirksiukas.gif . Šitiek moteriškutė dirba, tik pasaky temą, tuoj ji visko randa ir pasiūlo. JAučiasi, kad žmogus tuo gyvena. Čia mano subjektyvi nuomonė. rolleyes.gif  O gal gi jau ir turi?

Aciu Mergelei uz toki uztariamaji zodi, deja raktelio dar neturiu .. verysad.gif
bet suprantu kaip nesinoretu tais lobiais dalintis su bet kuo .. kadangi dauguma ideju stengiuosi kurti pati, o ne kopijuoti .. tai labai puikiai suprantu ir tu darbu verte.
Zodziu, kai jau raktelio saugotoja pasitikes manimi .. bigsmile.gif (nors paciai juokinga butu pagalvoti, kad nepradinuke galetu tokiais dalykais dometis rolleyes.gif )
Tai busiu dekinga ir gabut kitu minciu ikvepta sukursiu dar daugiau visko ..

O uzduoteles ir siaip metodine medziaga rinksiu, kaupsiu, net ir ne del jusu o del saves .. man to prireiks.. pasidalinti visada bus malonu..

Is vis butu saunu suzinoti kokiu temu mokymui pasigendat uzduociu .. kuriu jas kasdien, bet nenoriu kartotis ir be reikalo uzkisti jusu ta lobyna ..
Papildyta:
ax.gif Na siandien daugiau neikyresiu (nes vel uzejo galvos skausmas) tik dar viena ideja vasario 16 ajai pamineti kilo .. gal kam pravers ...

tai kapsule ateities kartoms.. kapsule gali buti ir bet koks stiklinis butelis, kuriame galima ideti trispalves juosteles gabaleli, mini sienlaikrasti - kas ir kieno zemes cia buvo 2012m , kas vadovavo siai valstybei, kuo valstybe gali pasigirti, kiek joje gyvena pilieciu.. o svarbiausiai kiekvaiku smile.gif)

Ir sia kapsule su simboliais uzkasti tam tinkamoje vietoje .. jei tai butu mokyklos kieme, tuomet sienlaikrastyje pamineti , kad sioje zemeje 2012 m. stovejo mokykla, kurioje mokesi ir jie ... galima ideti net ju klases foto atsviesta ar atspausdinta.. ..
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 15:31)
Čia visų taip ar pasirinktinai?
Mes mokslo metų pradžioje pateikiam planus pagal mokyklos patvirtintą formą - ten ilgalaikiai ir kartu savaitiniai, kuriuos rašom į dienyną. Pavaduotoja patvirtina ir grąžina, pas save nieko neturi  schmoll.gif . Nemanau, kad turi visų atsišvietusi  g.gif
P.S. Atsiprašau, kad užpuoliau su savo visais klausimais, artėja savaitgalis, o aš nerimstu  blush2.gif ...

Pasirinko atsitiktinai. Užėjo į klasę ir pavartė sąsiuvinius. Mėgsta pasikalbėti su vaikais. O pradinukai juk tokie atviraširdžiai, viską papasakoja.
Kitur sąsiuvinių nežiūri. Nei pasiekimų lnygelių.
Jei jūsų planai jau tokie smulkūs, tai puiku. Būkit dėl to ramios. DAr pieštuku aprašinėkit, kad būtų ,,Gyvi" ir viskas ok. laukit drąsiai. Jau čia nepakibsit. Ugdymo procesas planuojamas nuosekliai ir puikiai ir išsamiai. lotuliukas.gif Pasisakiau kaip auditorė. Mes savaitinių nerašom.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 02 03, 10:49)
Nuoširdžiausi ir šilčiausi sveikinimai mamytei ir mažytei, aukit sveikutės.
Baltai pavydžiu augindama tik vyrišką kompaniją lotuliukas.gif

Taip, mes pagerbtos tarp vyrų smile.gif
user posted image
JUGETA, IR ,MAŽYLE, AUKITE DIDELĖS IR SVEIKOS.
Papildyta:
QUOTE(Mergelė @ 2012 02 03, 16:10)
Aš manau, kad gal gi Donatuke užsitarnavo slaptą raktelį mirksiukas.gif . Šitiek moteriškutė dirba, tik pasakyk temą, tuoj ji visko randa ir pasiūlo.

Tikra šaunuolė Donatukė. Jei būtų mano valia, aš irgi paankstinčiau raktelio įteikimą šiai bitutei darbštuolytei. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 03 vasario 2012 - 16:16
QUOTE(lutute1 @ 2012 02 03, 16:16)
Taip, mes pagerbtos tarp vyrų smile.gif
user posted image
JUGETA, IR ,MAŽYLE, AUKITE DIDELĖS IR SVEIKOS.
Papildyta:

Tikra šaunuolė Donatukė. Jei būtų mano valia, aš irgi paankstinčiau raktelio įteikimą šiai bitutei darbštuolytei. thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 03, 14:05)
Tai klausinėjimas vyko grupėse - ta prasme susikvietė pvz. visas pradinukes ir su jom bendrai kalbėjo? Mus tai nugąsdino, kad ir po vieną klausinėja kai kurie auditoriai, tai bijau, ar šioje grupėje tokių nebus  ax.gif (sakė būna kad net žodis žodin užrašinėja, ką sakai, o paskui vertina mokytojų kalbos kultūrą ir išsilavinimą). O pvz. šiemet vienoj miesto mokykloje net penktoko paklausė koridoriuje "kokia tavo mokyklos vizija?"  doh.gif  Jau visai viršūnė, negi net vaikai turi išmokti popierius  doh.gif ????? Ar jie visai nuprotėjo nuo šito nuolatinio tikrinimo  doh.gif

Pas mus auditas buvo rugsėjo mėnesį. Tai klausinėjo ir po vieną, ir grupėse. Svarbiausia nepasimesti pamačius, kad išsitraukia užrašus ir kažką rašosi. Pas mus daug klausinėjo apie vertinimą. Atkreipia labiausiai dėmesį į šiuos aspektus:
1.Mokomųjų dalykų ugdymo turinio integravimas
2.Mokymosi uždavinio orientavimas į pamatuojamą rezultatą ir išmokimo stebėjimas pamokoje
3.Mokymą ir mokymąsi aktyvinančių metodų taikymas
4.Mokytis padedančių vertinimo būdų, formų ir metodų taikymas
5.Skirtingų gebėjimų ir poreikių mokinių ugdymo diferencijavimas bei ndividualizavimas pamokoje

Auditą atlaikyti man labai padėjo kažkurios forumietės palaikymo žodžiai: "Kaip atėjo auditas, taip ir išeis. Ne toks velnias baisus, kaip kad jį piešia" drinks_cheers.gif Sėkmės Tau kuo didžiausios, Smilgute.
Atsakyti
QUOTE(Donatuke @ 2012 02 03, 16:41)
ax.gif Na siandien daugiau neikyresiu (nes vel uzejo galvos skausmas) tik dar viena ideja vasario 16 ajai pamineti kilo .. gal kam pravers ...

tai kapsule ateities kartoms.. kapsule gali buti ir bet koks stiklinis butelis, kuriame galima ideti trispalves juosteles gabaleli, mini sienlaikrasti - kas ir kieno zemes cia buvo 2012m , kas vadovavo siai valstybei, kuo valstybe gali pasigirti, kiek joje gyvena pilieciu.. o svarbiausiai kiekvaiku smile.gif)

Ir sia kapsule su simboliais uzkasti tam tinkamoje vietoje .. jei tai butu mokyklos kieme, tuomet sienlaikrastyje pamineti , kad sioje zemeje  2012 m. stovejo mokykla, kurioje mokesi ir jie ... galima ideti net ju klases foto atsviesta ar atspausdinta.. ..

Kiek daug minčių pateikėte Vasario 16-osios šventei! Ačiū.
Atsakyti