Sveiki
Man cia keletas klausimu pakilo
1. Pasidarai elektros pajungimo projekta, tai tas pats projektuotojas ir samata paskaiciuoja ar VST/RST pagal projekta sudaro samata?
2. Nuo samatos reikia moketi 20%, o tai cia tie % tik uz medziagas ar jau su viskuo (medziagos, darbas)
3. zmones raso jog patys perka kabelius, patys kasa, tik VST/RST atstovas/darbuotojas prijungia viska prie tinklu. tai negi tokios nesamoningos samatos buna kad geriau paciam pirkti kabeli uz 100% jo kainos, samdyti traktoriu ir t.t. nei sumoketi 20%?
4. jeigu paskaiciuoja tarkim 10000lt samata, man reikia moketi 2000lt. jeigu as perku ir tiesiu kabeli pats, o VST tik prijungia tai kaip tokiu atveju paskaiciuojama kiek as turiu uz ju darba ir paslaugas moketi?
QUOTE(serzas @ 2009 12 28, 16:34)
Sveiki
1. Pasidarai elektros pajungimo projekta, tai tas pats projektuotojas ir samata paskaiciuoja ar VST/RST pagal projekta sudaro samata?
2. Nuo samatos reikia moketi 20%, o tai cia tie % tik uz medziagas ar jau su viskuo (medziagos, darbas)
3. zmones raso jog patys perka kabelius, patys kasa, tik VST/RST atstovas/darbuotojas prijungia viska prie tinklu. tai negi tokios nesamoningos samatos buna kad geriau paciam pirkti kabeli uz 100% jo kainos, samdyti traktoriu ir t.t. nei sumoketi 20%?
4. jeigu paskaiciuoja tarkim 10000lt samata, man reikia moketi 2000lt. jeigu as perku ir tiesiu kabeli pats, o VST tik prijungia tai kaip tokiu atveju paskaiciuojama kiek as turiu uz ju darba ir paslaugas moketi?
1. Projektine samata, reikalinga konkursui paskelbt yra projekto dalis. Zodziu tas, kuris projektuoja ir samata paskaiciuoja.
2. Kol kas 20proc. nuo projektines samatos. Tiesa kadangi darbus rangovas atlieka pigiau, veliau tinklai kokia tai dali zmogui grazina. Cia kalba apie visus darbus, medziagas ir irenginius iki vartotojo atsakomybes ribos.
3. Zmones perka, kloja tik abonentinius jiems priklausancius kabelius.
4. ziuret trecia punkta...
QUOTE(Pauliuss @ 2009 12 29, 07:25)
3. Zmones perka, kloja tik abonentinius jiems priklausancius kabelius.
Nu kad yra tokiu kurie ir iki pat stulpo veda kabeli patys nepamenu kas cia rase, bet esme ta kad nuosklypo iki stulpo ar tai iki transformatoriaus vedesi patys (per kitu zmoniu sklypus) ir dezute patys sttesi, tik viska pajunge specelistai
QUOTE(serzas @ 2009 12 29, 14:33)
Nu kad yra tokiu kurie ir iki pat stulpo veda kabeli patys nepamenu kas cia rase, bet esme ta kad nuosklypo iki stulpo ar tai iki transformatoriaus vedesi patys (per kitu zmoniu sklypus) ir dezute patys sttesi, tik viska pajunge specelistai
Esme ta, kad zmones darosi viska patys po tinklu atsakomybes ribos, o ji baigiasi ant el. skaitiklio abonentinio kabelio prijungimo gnybtu...jei but visiskai teisiam, tai ir ta pati abonentini kabeli turetu klot, pajunginet ne koks tai kaimynas elektrikas Jonas, bet licencija turintis rangovas...tik cia aisku jau zmogus pats pasirenka kas jam kokius darbus atliks..
Kazkada gal ir buvo kitaip...dabar tvarka tokia.
P.S. Teisingai jeigu el. apskaita ant stulpo, tai abonentini ir vediesi nuo savo namo iki stulpo...
Ar moketi 20% ar 40% reikia vartotojui, sprendzia elektros tinklai, cia yra visokiu niuansu, kiekvienas atvejis sprendziamas individualiai.
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 01 04, 20:06)
Ar moketi 20% ar 40% reikia vartotojui, sprendzia elektros tinklai, cia yra visokiu niuansu, kiekvienas atvejis sprendziamas individualiai.
Ben jau praeitais metais buvo arba dvidesimt arba pagal ikainius uz kilovata:http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=352720
deja nuo siu metu sausio visu situ dokumentu, susijusiu su apmokejimo tvarka, statusas pavirto i "NEGALIOJA"...taigi dabar aisku, kad niekas neaisku...
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 01 04, 20:06)
Kazkokia nesamone net neabejoju jog turedami tokia teise skirstyti kas 20, o kas 40% mokes jie isiems be isimties kala 40%! negi save nusiskriaus?
Ramiai!Dabar paklausom manes...
Galit pamirst tuos visus procentus...nuo siol mokam uz kilovatus ir tiesinius metrus...
http://www.regula.lt...h...yes&id=4336
Galit pamirst tuos visus procentus...nuo siol mokam uz kilovatus ir tiesinius metrus...
QUOTE(Pauliuss @ 2010 01 05, 14:45)
Ramiai!Dabar paklausom manes...
NU I NACHUI net neatsiprasant! greit viska taip pakeis, kad nieko statyti nebenoresiu!
man iki sklypo nuo artimiausio stulpo apie 300m taip iseina man pajungimas kainuotu 5392.95 (10kw)., o jei nepakaktu galios tai iki transformatoriaus kokie 500m tokiu atveju reiketu rekonstrukcijos ir man tas malonumas kastuotu lygiai 10315.25
Na mums irgi reikes vestis apie 300 metru, taciau musu tokiu bus keturi, idomu kaip jie tada prades skaiciuoti?
Sveiki,
gal kas galetu patarti kiek KW pakaktu namui, kuriame gyvens 4 asmenys, namas iki 200 m2, veiks vandens valymo irenginiai, hidroforas, namu buitine technika, zibes sviestuvai, gal retkarciais vyras kokias stakles pasijungs. Aciu.
gal kas galetu patarti kiek KW pakaktu namui, kuriame gyvens 4 asmenys, namas iki 200 m2, veiks vandens valymo irenginiai, hidroforas, namu buitine technika, zibes sviestuvai, gal retkarciais vyras kokias stakles pasijungs. Aciu.