Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros atvedimas iki sklypo

QUOTE(arkava @ 2014 10 15, 07:51)
Dezute but gali, bet pati elektra - ne. Jei planuojama vesti, paprasykit ta irodanciu dokumentu. Ar LESTO pasiklauskit.
(Dezute jums gali buti ir kitoj vietoj (pvz 1c deze keliems sklypams).  smile.gif

4u.gif

supratau,aciu
Atsakyti
Idomu vat pasidare g.gif Gyvenam SB, turim 5kW, bet vis pamastom, kad ju tuoj gali but maza. Noretumem pasididint iki 10kW ar bent jau iki 8kW... Suprantama, reikia kreiptis i LESTO ir bla bla bla... Bet gal kazkaip butu imanoma suzinot kuriai (http://www.regula.lt/elektra/Puslapiai/prijungimo-ikainiai.aspx) grupei mes priklausom? I ar II. Ar cia vis delto reikia kreiptis i LESTO ir klausti ju? g.gif bijau, kad kol kas viskas tik planuose jie mums nieko nesakys, tik prades vapet, kad pirma projektai visokie jiems po nosim turi buti numesti, kad neturetumem minciu pamate suma nest kaulus ir pora meteliu taupyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aagne852 @ 2015 02 06, 16:04)
Idomu vat pasidare g.gif  Gyvenam SB, turim 5kW, bet vis pamastom, kad ju tuoj gali but maza. Noretumem pasididint iki 10kW ar bent jau iki 8kW... Suprantama, reikia kreiptis i LESTO ir bla bla bla... Bet gal kazkaip butu imanoma suzinot kuriai (http://www.regula.lt/elektra/Puslapiai/prijungimo-ikainiai.aspx) grupei mes priklausom? I ar II. Ar cia vis delto reikia kreiptis i LESTO ir klausti ju? g.gif  bijau, kad kol kas viskas tik planuose jie mums nieko nesakys, tik prades vapet, kad pirma projektai visokie jiems po nosim turi buti numesti, kad neturetumem minciu pamate suma nest kaulus ir pora meteliu taupyt  lotuliukas.gif

Siūlyčiau kreiptis į Lesto, jie viską paaiškins, pagal technines vietovės galimybes arba galite užsisakyti technines sąlygas galios didinimui, kur bus aprašyta ką jums reikia suprojektuoti (Lesto nereikalaus projekto prieš tai neišdavę tech. sąlygų).
Taip pat galite kreiptis į projektuotoją, kuris gali padėti užsakyti sąlygas ir jums paaiškinti visus reikalavimus. Bet kuriuo atveju norint pasididinti galią jums reikės Lesto išduotų techninių sąlygų ir projekto su sąmata suderinto su jais.
Atsakyti
Gal neprotingas klausimas, bet atleiskit man 4u.gif gal kas susidure su tokia situacija: jei nuo 5kW didinama iki 10kW ar reikia keisti ta elektros laida (siuo atveju laidas po zeme), kuris eina nuo elektros dezutes lauke (nezinau kaip jo tiksliai vadinama, tikriausiai pastote ar skirstomasis punktas g.gif ) iki skydines namuose? Gal tas laidas neturi reiksmes kai juo tekancios elektros sroves galia padides 5kW ... g.gif aciu uz bet koki paprotinima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aagne852 @ 2015 02 11, 02:17)
Gal neprotingas klausimas, bet atleiskit man 4u.gif  gal kas susidure su tokia situacija: jei nuo 5kW didinama iki 10kW ar reikia keisti ta elektros laida (siuo atveju laidas po zeme), kuris eina nuo elektros dezutes lauke (nezinau kaip jo tiksliai vadinama, tikriausiai pastote ar skirstomasis punktas g.gif ) iki skydines namuose? Gal tas laidas neturi reiksmes kai juo tekancios elektros sroves galia padides 5kW ... g.gif  aciu uz bet koki paprotinima  mirksiukas.gif

Reikėtų žiūrėti kokia situacija, gali pakakti tik automatuką pakeisti, gali reikėti ir kabelį keisti, priklausomai nuo to koks paklotas.
Atsakyti
sveiki, gal kam teko susidurt su elektros ivedimu kai tame jau sklype seniai buvo ivesta elektra.. na situacija tokia mama pries gal 15 metu pirko sklypa ir jame seip buvo ivesta elektra stulpais, dokumentu tada nebaige tvarkytis dabar jau baigdineja tvarkytis ir ta sklypa perleis man ir mes su vyru planuojam statyt nama tame sklype.aisku mums reiks elektros bet realiai stulpai like tik du sklype kiti esantis salia isvogti ar tiksliau isgabenti regis su lesto leidimu, like tik du nuvirte paciam sklype. idomu jie reiks dabar isivest elektra kaip tai bus traktuojama ir nauji ar seni klientai nes realiia tame sklype jau buvo ivesta elektra bet dabar realiai nelike, ar tai bus elektros tiekimo atnaujimas? dar mastom ar ta sklypa persirasyt ant saves ar kolkas palikt ant mamos nes ji turi ukininko pazymejima gal jai ivest elektra lengvesnes salygos ir ikainiai? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(elenalovein @ 2015 03 01, 15:32)
sveiki, gal kam teko susidurt su elektros ivedimu kai tame jau sklype seniai buvo ivesta elektra.. na situacija tokia  mama pries gal 15 metu pirko sklypa ir jame seip buvo ivesta elektra stulpais, dokumentu tada nebaige tvarkytis dabar jau baigdineja tvarkytis ir ta sklypa perleis man ir mes su vyru planuojam statyt nama tame sklype.aisku mums reiks elektros bet realiai stulpai like tik du sklype kiti esantis salia isvogti ar tiksliau isgabenti regis su lesto leidimu, like tik du nuvirte paciam sklype. idomu jie reiks dabar isivest elektra kaip tai bus traktuojama ir nauji ar seni klientai nes realiia tame sklype jau buvo ivesta elektra bet dabar realiai nelike, ar tai bus elektros tiekimo atnaujimas? dar mastom ar ta sklypa persirasyt ant saves ar kolkas palikt ant mamos nes ji turi ukininko pazymejima gal jai ivest elektra lengvesnes salygos ir ikainiai? blush2.gif  blush2.gif

neves jums elektros lesto pakol ukininko sodybos neiforminsite
Atsakyti
laba diena,lesto paskaiciavo uz elektros ivedima 1100 euru,plius elektrikas (kad tureciau elektra) 200 euru,viska sutvarko uz ta kaina,ar nenuplese per daug?
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2015 04 16, 14:09)
laba diena,lesto paskaiciavo uz elektros ivedima 1100 euru,plius elektrikas (kad tureciau elektra) 200 euru,viska sutvarko uz ta kaina,ar nenuplese per daug?

Čia galite pasižiūrėti įkainius pagal tai, kuriai vartotojų grupei priklausote.
http://www.vkekk.lt/...o-ikainiai.aspx
Atsakyti
[quote=Berulė,2015 04 16, 20:01]
aciu,bet nieko nesuprantu,zodziu paprastai parasysiu.kabelis 100 metru.ir 10 kilovatu.uz viska gaunasi 1300 euru.
Atsakyti
[quote=@KIMIRK@,2015 04 17, 15:49]
[quote=Berulė,2015 04 16, 20:01]
aciu,bet nieko nesuprantu,zodziu paprastai parasysiu.kabelis 100 metru.ir 10 kilovatu.uz viska gaunasi 1300 euru.
[/quote]

Galiu paaiškinti tik pagal savo situaciją.
Jūs elektros privedimo projektą darėte patys (samdėte firmą) ar Lesto? Ir kame ta suma įvardinta, prijungimo sutartyje?
Tarkim, kad priklausote 2 vartotojų grupei:
Jei projektą rengė Lesto, tai jums mokėti reikia 10x49,29 + 100x4,17 = 909,9 eur
Jei projektas jūsų, tai dar minusuojama 40 % dalis nuo visos sumos.
Atsakyti
Gavom Lesto technines sąlygas ir prijungimo paslaugos sutartį. Bendra pajungimo kaina sutartyje 3500 eurų. Vos nenugriuvau, buvau tokiam tikrai lengvam šoke. Mes statysimės namą naujoje gyvenvietėje, bet keli kaimynai jau yra namus pasistatę, kiti statosi. Kaimynas, su kuriuo mano sklypas turi ribą, elektrą atsivedė už 6000 tūkst litų, kiti kaimynai irgi nemokėjo brangiau šios kainos. Nesuprantu, iš kur tokias kainas traukia LESTO? Gal čia taip litus į eurus perskaičiavo? 6000 litų lygu 3500 eurų (tai čia litais 12 tūkst). Nu nežinau dabar ką daryti, aš tokios sumos tikrai elektrai negaliu paskirti, tai ką dabar teks be elektros gyventi? Nu ir ką man su Lesto kalbėti? Kodėl mano kaimyno namas stovi nuo mano namo už 6 metrų, o už elektrą aš turiu mokėti ne 6000 Lt litų kaip jisai, o dvigubai tiek? Už ką? Kaimynas pernai žiemą atsivedė elektrą, tai čia per 8 mėnesius dvigubai elektros pajungimo darbai pabrango? Ar yra kokių būdų pigiau elektrą iki namo atsivesti?
Atsakyti