Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros atvedimas iki sklypo

Sveiki, buciau dekinga jei patartumet.
Ruosiuosi pirkti zemes sklypa- rengsiu ukininko sodyba-komunikaciu nera. Elektra uz 500 metru.
Gal galit patarti kiek mazdaug tas malonumas kainuos, atsivesti?
Ar 10 000 Uzteks?
Pries perkant, kur reiktu kreiptis, kad suzinoti kiek kainuos elektros atvedimas iki namuko???
Atsakyti
QUOTE(vaiva-pamaiva @ 2010 11 07, 02:37)
Sveiki, buciau dekinga jei patartumet.
Ruosiuosi pirkti zemes sklypa- rengsiu ukininko sodyba-komunikaciu nera. Elektra uz 500 metru.
Gal galit patarti kiek mazdaug tas malonumas kainuos, atsivesti?
Ar 10 000 Uzteks?
Pries perkant, kur reiktu kreiptis, kad suzinoti kiek kainuos elektros atvedimas iki namuko???

Grubiai skaičiuokit taip, kad 1 metro atvedimas 18 lt ir už galią po 100 (čia tikslios kainos nežinau) Už 200 metrų ir 12 kW mums grubiai paskaičiavo, kad bus 5000 lt, bet projekto dar neturim. Tai jei ten nebus kažkokių papildomų išlaidų +/- 10 000 lt turėtų užtekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Štotkas: 07 lapkričio 2010 - 12:34
QUOTE(Štotkas @ 2010 11 07, 13:33)
Grubiai skaičiuokit taip, kad 1 metro atvedimas 18 lt ir už galią po 100 (čia tikslios kainos nežinau) Už 200 metrų ir 12 kW mums grubiai paskaičiavo, kad bus 5000 lt, bet projekto dar neturim. Tai jei ten nebus kažkokių papildomų išlaidų +/- 10 000 lt turėtų užtekti.

tai as nesuprantu kaip cia skaiciuojasi ta galutine kaina.VST ir RST puslapiuose pateikta aiski kainos apskaiciavimo formule (skaiciuojant uz metrus ir uz kilovatvalandes - 20 proc), o cia kiti raso apie 20 proc nuo realiai atliktu darbu kainos.
man atrodo teisingas pirmas variantas, ane?
Atsakyti
As ka tik i soda isivedziau elektra.Nuo stulpo buvo virs 20m.Nuvaziavau i el.tinklus,man dave 3w galios,sumokejau kur tao apie 120lt,padare projekta.O tada jau galima ir patiems,jeigu suprantat kaip,iki namo prasivesti pozeme kabeli.O tada jau pajungia.To patiems padaryti aisku negalima.Tada atvaziouoja el.tinklai ir pastato ant stulpo dezute,issiimi knygute ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Štotkas @ 2010 11 07, 13:33)

Aciu smile.gif nuraminot
Atsakyti
QUOTE(vaiva-pamaiva @ 2010 11 07, 21:17)
Aciu  smile.gif nuraminot

Jums į pagalbą jau turiu konkrečius skaičius: gavom sutartį projektui, taigi 12 kW galia ir 175 metrai atvedimo kainuos mums ~ 5200 lt 4u.gif Galutinė kaina gali keistis, +/- šimtais, priklausomai kiek kainuos rangovai. Kiek suprantu paskui turėsim primokėt arba permoką mums grąžins.
Atsakyti
2 Klausimai visiems zinantiems

1. Ar teisingai isivaizduoju, kas sklypo ivadine el deze ir skaitiklis dabar projektuojami ir statomi tik prie sklypo ribos? Mano atveju elektros vedimu rupinasi kitas zmogus (visam kvartalui) ir nesu tikras ar verta kistis i procesa ar ne (nes as noriu kad deze butu salia sklybo o ne sklype). Tai kaip daroma standartiniu projektavimo atveju, salia sklypo ribos ar sklype?

2. Gal kas turite patirties ir galite papasakoti kaip VST elgiasi tokiu atveju, kai elektra bus vedama kvartalui (apie 30 sklypu) bus jungiamasi prie pozemines aukstos itampos linijos - vedama aukstos itampos atsaka i kvartala (apie 500-600 m), statoma transformatorine ir isvedziojama i sklypus. Ar reikes moketi viso projekto 20 proc kainos ar bus skaiciuojami tik galios kaina ir metrai nuo transformatorines iki sklypo?

Aciu
Atsakyti
Sveiki.
Na juk nebera tos 20 proc kompencacijos. Numatytos metro kainos ir kainos uz galia ir jau kiek reikia tiek pasiskaiciuoji. Man atrodo sioj temoj ir nuoroda buvo kiek i www,regula,lt jei neklystu, kur viskas isaiskinta.
Tik man vienas klausimas kilo kaip yra su ta galia ir kiek jos gali reiketi? Vienur sako kad 10kw kiti 3. Tai gal galit man kas nors paaiskint kiek tos elektros reik prasyt?
Atsakyti
Gal Pauliuss galetu atsakyti i mano klausima is patirties unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MOKYKLA @ 2010 11 11, 22:59)
2 Klausimai visiems zinantiems

1. Ar teisingai isivaizduoju, kas sklypo ivadine el deze ir skaitiklis dabar projektuojami ir statomi tik prie sklypo ribos? Mano atveju elektros vedimu rupinasi kitas zmogus (visam kvartalui) ir nesu tikras ar verta kistis i procesa ar  ne (nes as noriu kad deze butu salia sklybo o ne sklype). Tai kaip daroma standartiniu projektavimo atveju, salia sklypo ribos ar sklype?

2. Gal kas turite patirties ir galite papasakoti kaip VST elgiasi tokiu atveju, kai elektra bus vedama kvartalui (apie 30 sklypu) bus jungiamasi prie pozemines aukstos itampos linijos - vedama aukstos itampos atsaka i kvartala (apie 500-600 m), statoma transformatorine ir isvedziojama i sklypus. Ar reikes moketi viso projekto 20 proc kainos ar bus skaiciuojami tik galios kaina ir metrai nuo transformatorines iki sklypo?

Aciu

1. Apskaita turi buti sklypo ribos isoreje,geriausia prie ivaziavimo.

2. Jeigu bendras pareikalautas galingumas virsyja 500kW, mokesit 20 proc nuo samatos, jei ne - uz metrus ir uz kilovatus.

Prasom
Papildyta:
QUOTE(Nessi @ 2010 11 12, 18:45)
Sveiki.
Na juk nebera tos 20 proc kompencacijos. Numatytos metro kainos ir kainos uz galia ir jau kiek reikia tiek pasiskaiciuoji. Man atrodo sioj temoj ir nuoroda buvo kiek i www,regula,lt jei neklystu, kur viskas isaiskinta.
Tik man vienas klausimas kilo kaip yra su ta galia ir kiek jos gali reiketi? Vienur sako kad 10kw kiti 3. Tai gal galit man kas nors paaiskint kiek tos elektros reik prasyt?

KLYSTAT smile.gif

kiek tos elektros prasyt?kibiro dvieju turetu uztekt? biggrin.gif
visu pirma reikia paciam zinot ka jus planuojat pajunginet...garaza?sodo nameli?triju aukstu gyv. nama?ukininko sodyba?koks sildymas bus?geoterminis?kietu kuru?elektra?....
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2010 11 13, 17:24)

Papildyta:

kiek tos elektros prasyt?kibiro dvieju turetu uztekt? biggrin.gif
visu pirma reikia paciam zinot ka jus planuojat pajunginet...garaza?sodo nameli?triju aukstu gyv. nama?ukininko sodyba?koks sildymas bus?geoterminis?kietu kuru?elektra?....

blush2.gif Na turetu buti namukas iki 200 kv. m. dar pirtele, garazas, tvartelis. Sildymas kietu kuru. Kazko ipatingo nereikia bet butu smagu, kad virduli ijungus lemputes nepritemtu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nessi @ 2010 11 14, 18:12)
blush2.gif Na turetu buti namukas iki 200 kv. m. dar pirtele, garazas, tvartelis. Sildymas kietu kuru. Kazko ipatingo nereikia bet butu smagu, kad virduli ijungus lemputes nepritemtu.  doh.gif

Imkit 10kw 4u.gif Vadinamas trifazis. Pakaks ir virduliui, ir pirtelei, ir namui.

Buvau penktadieni elektros tinkluos. Parasiau prasyma. Labai spaude rasyti, kad jie ves i sodybviete elektra ir tai kainuos 4000lt.(150 metru+10kw galia). Dar neaisku, kiek uz projekta uzsiprasys doh.gif Ale tevai pasipriesino. Dabar bus taip: statau skaitikli ant tevu stulpo, moku uz galia ir vsio, vedu elektra savo jegomis. Tuom uzsiima firmos, su kasimu, ju kabeliais, pajungimu kainuos 2000lt. Praktiskai per puse thumbup.gif Ir nereikes jokiu projektu thumbup.gif
Atsakyti