Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros atvedimas iki sklypo

QUOTE(Loveco @ 2010 04 19, 14:17)
na nusviro todel, kad butumem per kelias dienas vos ne ta elektra atsivede, ten pora tukstanciu mazdaug ir viskas. O dabar kaip?  doh.gif  doh.gif del tu zemes darbu, tai idomiai kazkaip sake, kadangi negali eiti po zeme laidai savininku zemeje, tai perkelines stulpus  g.gif  tai as ir galvoju dabar, paraiska techininems salygoms gausim, ir pagal jas sakot vestis? o jei jie viska ten pakeis, tai nebus paprasciau tada isivesti, nei kad dabar, kai like seni tinklai, ir mum iki stulpo 50 metru, BET neleidzia jungtis, nes atseit per savininku kitu zeme eitu laidas, tai reikia oru (statyt stulpa), bet ta, nuo kurio norim vestis, ko gero naikins, nes jis yra ne prie kelio (tarp sklypu) ir VST nepatinka, nes negali laisvai privaziuot. Nu zodziu, man tai cia virsune buvo visas sitas reikalas. Jau su geodeziniais juokas pro asaras  doh.gif  doh.gif

tai aisku issiimkit technines salygas, ar ten pas jus VST ima koki mokesti uz tai? biggrin.gif
paziuresit ka ten tokio protingo parasys...vis tiek pasirinkimo kito jau neturit..jei prirasys nesamoniu, galesit bandyt laukt geresniu laiku..
Atsakyti
O kiek kaime būna transformatorinių? Ar čia kiekvienam namui atskirai?
Atsakyti
QUOTE(Pelede @ 2010 04 27, 13:12)
O kiek kaime būna transformatorinių? Ar čia kiekvienam namui atskirai?

transformatoriniu skaicius nuo kaimo nepriklauso.
Priklauso nuo namu skaiciaus ir vartotoju poreikiu, gali buti ir taip jog 2 namai kaime ir lentpjuve, o transformatoriai 2, nes lentpjuve uzsigrobusi belekiek kw. arba 100 namu ir tik 1 transformatorius, nes visiems uztenka po kelis kw.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 27, 15:04)
transformatoriniu skaicius nuo kaimo nepriklauso.
Priklauso nuo namu skaiciaus ir vartotoju poreikiu, gali buti ir taip jog 2 namai kaime ir lentpjuve, o transformatoriai 2, nes lentpjuve uzsigrobusi belekiek kw. arba 100 namu ir tik 1 transformatorius, nes visiems uztenka po kelis kw.

lotuliukas.gif
kaip tai nuo kaimo nepriklauso...tokiam kaime kaip Siauliai buna maziau, o tokiam kaime kaip Vilnius daugiau...
Viskas sumuojasi: vartotoju skaicius, pareikalaujami galingumai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2010 04 28, 10:27)
lotuliukas.gif
kaip tai nuo kaimo nepriklauso...tokiam kaime kaip Siauliai buna maziau, o tokiam kaime kaip Vilnius daugiau...
Viskas sumuojasi: vartotoju skaicius, pareikalaujami galingumai ir pan.

Cia jau ne kaimai ir vartotoju kiekiai nepanasus. vistiek transformatoriniu skaicius priklauso nuo gyventoju poreikiu, o ne nuo skaiciaus. prisistatys kaimieciai vejo generatoriu tai kaime didziausiame nei vieno transformatoriaus nerasi. arba didelis kaimas su daug gyventoju ir pazais poreikiais kw ir mazas kaimelis su keliais gyventojais, bet visi stambus ukininkai, lentpjuviu savininkai ir pan. ir transformatoriu pas juos kaip prikakota
Atsakyti
p.Serzai, Pauliau , neatsakete i mergiotes klausima.....

Tai pataisau tamsteles- paprasciausia suskaiciuok , kiek kaime yra transformatoriniu- tai tokia nemenka metaline buda su uzrasu TP. I ja sueina kruva laidu ar kabeliu.
Atskiram namui TP statoma isimtinais atvejais.
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2010 05 01, 09:15)
p.Serzai, Pauliau , neatsakete i mergiotes klausima.....

Tai pataisau tamsteles- paprasciausia suskaiciuok , kiek kaime yra transformatoriniu- tai tokia nemenka metaline buda su uzrasu TP. I ja sueina kruva laidu ar kabeliu.
Atskiram namui TP statoma isimtinais atvejais.
biggrin.gif

biggrin.gif tamstele tamstele ka mes be jusu darytume? biggrin.gif

gal yra kokiu tai rimtu klausimu sia tema?
Atsakyti
Sveiki.Toks klausimas iškilo smile.gif .Kreipiuosi į tuos kurie kaip ūkininkai statosi.Kiek jums truko visas elektros dokumentų tvarkymas nuo prašymo parašymo rajono savivaldybėj iki elektros montavimo?Ačiū.Vieniems 8 mėnesius tvarkė dokumentus blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rokė: 03 gegužės 2010 - 14:44
Sveiki.
Turiu sklypa sodu bendr-je. Salia sklypo yra el. stulpas, ant kurio siuo metu montuoja man dezute su skaitikliu. Kita savaite sodu bendrija perduoda elektros tinklus RST. Artimiausius pora metu elektros man nereikes, bet veliau man reikes nuo tos dezutes ant stulpo atvesti po zeme kabeli i mano sklypa. Ar reikes tam kabelio atvedimui topo nuotrauku, planu kazkokiu, projektu? Gal kas susidure, ar daug tai kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(raim_knyg @ 2010 05 04, 13:29)
Sveiki.
Turiu sklypa sodu bendr-je. Salia sklypo yra el. stulpas, ant kurio siuo metu montuoja man dezute su skaitikliu. Kita savaite sodu bendrija perduoda elektros tinklus RST. Artimiausius pora metu elektros man nereikes, bet veliau man reikes nuo tos dezutes ant stulpo atvesti po zeme kabeli i mano sklypa. Ar reikes tam kabelio atvedimui topo nuotrauku, planu kazkokiu, projektu? Gal kas susidure, ar daug tai kainuoja?

Kol kas nereikia jokiu toponuotrauku, planu, projektu.
Pakainuos tik kabelis ir kasimas jei pats tingesit. Dar galima priskaiciuot varzos matavimo protokola (apie 100Lt) ir mokesti uz energetikos inspekcijos isduota pazyma (apie 30Lt).
Atsakyti
Sveiki,
Siuo metu aktualus elektros atvedimo i sklypa klausimas. Noreciau suzinoti, kiek jums kainavo elektros atvedimo projektas? Kalbejau su keliais projektuotojais - praso apie tukstancio litu. Cia -Lietuvos pakrasty. Idomu, kokios kitur kainos. Patys RST rekomendavo ieskotis privaciu projektuotoju - ir del mazesniu kainu, ir del trumpesniu terminu. Linijos ilgis -apie 150 metru, jokiu kliuciu, per savininko, is kurio pirkome sklypa, pieva, kuris duoda sutikima.
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 05 06, 13:27)
Sveiki,
Siuo metu aktualus elektros atvedimo i sklypa klausimas. Noreciau suzinoti, kiek jums kainavo elektros atvedimo projektas? Kalbejau su keliais projektuotojais - praso apie tukstancio litu. Cia -Lietuvos pakrasty. Idomu, kokios kitur kainos. Patys RST rekomendavo ieskotis privaciu projektuotoju - ir del mazesniu kainu, ir del trumpesniu terminu. Linijos ilgis -apie 150 metru, jokiu kliuciu, per savininko, is kurio pirkome sklypa, pieva, kuris duoda sutikima.

O cia pilna kaina?
Toponuotrauka kainuoja, statybos leidimas kainuoja ir pan...
Jei su viskuo, tai 1000Lt kaip uz dyka.....
Atsakyti