Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros atvedimas iki sklypo

QUOTE(eglewex @ 2010 01 12, 22:49)
tai vadinasi ,jie patys pastatys transfarmatorine(tik nzn ant kokios zemes),mes mokam uz kw po 169+18lt uz 1 metra....tai jai cia taip bus, mano atveju 100% nauda.... g.gif  rolleyes.gif

O tai butinai reikia statyti nauja transformatorine? neina rekonstruoti senosios i daugiau kw? o jei jie pastatys ta transformatorine uz keliu simtu metru? tada mokesit kelis tukstancius uz atvedima iki jusu. o jei dar iki transformatoriaus sugalvos kabeli atvest nuo kokio kito transformatoriaus esancio velniai zino kur ir paprasys uz tuos metrus sumoket? doh.gif mano akimis jie yra visiski zulikai ir saves nusiskriausti tikrai nesistengs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 01 13, 00:59)
O tai butinai reikia statyti nauja transformatorine? neina rekonstruoti senosios i daugiau kw? o jei jie pastatys ta transformatorine uz keliu simtu metru? tada mokesit kelis tukstancius uz atvedima iki jusu. o jei dar iki transformatoriaus sugalvos kabeli atvest nuo kokio kito transformatoriaus esancio velniai zino kur ir paprasys uz tuos metrus sumoket?  doh.gif mano akimis jie yra visiski zulikai ir saves nusiskriausti tikrai nesistengs  schmoll.gif

nu ,kad statyt reiks tai 90%,nes ten kaip jie aiskina nera daugiau elktros...visiska perkrova...na cia jie sprendzia ne mes.... o del tu metru tai vistiek manau pigiau bus keli tukstanciai,negu kelesdesimt uz tansf.statyma.kaip buvo pries tai...
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 01 12, 22:05)
Viskas dabar pereina i VST rankas, jums nei projektu nereikia rupintis, nei kazkokiom rekonstrukcijom, tiesiog jus uz 1kw mokesit ne po 40lt, o po 169lt

Siam momentui kiek suprantu projektavimu nereikes rupintis tik esamiem abonentam, besididinantiems galia, keiciantiems vienfazi i trifazi ir pan.
Atsakyti
QUOTE(eglewex @ 2010 01 12, 16:08)
ir dar  Pauliuss,gal gali paaiskinti del paprastos elektros skaiciau ta straipsniuka mano variantas butu  (2grupe)cia kiek suprantu tik elektros prijungimas...o tada kokia kalba eina apie elktros pastote?kas ja statys?kokia suma?o gal cia jau vst savo lesom statys?ar kaip? dekui uz atsakymus... 4u.gif

Tai pagal nauja tvarka reikalui esant lygtai priklausytu elektros tinklams pasistatyt ta pastote savo lesom. Jums tektu pamoket tik uz leistina galinguma ir uz tiesinius metrus iki apskaitos skydo.
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2010 01 13, 02:01)
Tai pagal nauja tvarka reikalui esant lygtai priklausytu elektros tinklams pasistatyt ta pastote savo lesom. Jums tektu pamoket tik uz leistina galinguma ir uz tiesinius metrus iki apskaitos skydo.

nzn ,taip laaaabai nesinori dziaugtis...kazkaip man keista ,kaip gali save nusiskriausti sitaip...juk visada viska zmones savo lesom dare ,aisku kazkiek ten kompensuodavo...kazkaip man dar cia viskas neitiketina....
Atsakyti
QUOTE(eglewex @ 2010 01 13, 00:14)
nzn ,taip laaaabai nesinori dziaugtis...kazkaip man keista ,kaip gali save nusiskriausti sitaip...juk visada viska zmones savo lesom dare ,aisku kazkiek ten kompensuodavo...kazkaip man dar cia viskas neitiketina....

Tik nepergyvenkit nenusiskriaus tikrai biggrin.gif
Viena kita transformatorine uz savikaina pasistatyt ne problema..tuo labiau, kad reguliariai galima pakelt keliais centais imokas uz kilovatvalandes ir viskas atsiperka su kaupu...

Dar del atstumo tarp jusu projektuojamo namo ir esamos 10kV OL:
Pagal EĮĮT desimto skyriaus (OL uzstatytose teritorijose) punkta Nr. 404: "Horizontalieji atstumai nuo OL kraštinių laidų, kai jie labiausiai atlenkti, iki daugiausia išsikišusių gyvenamosios, visuomeninės ir gamybos paskirties statinių dalių turi būti ne mažesni kaip 2m 6-10kV įtampos OL izoliuotais ir neizoliuotais laidais..."
Taip, kad gal biski perdaug jus cia isgasdinau. Jeigu suderinsit su tinklais mazesni atstuma nei 10m bus puiku, nes bent jau remiantis situo punktu leidziamas maziausias atstumas 2m.
Atsakyti
dekui visiem uz info 4u.gif lauksim statybos leidimo.... ax.gif
Atsakyti
http://www.regula.lt...mo_ikainiai.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megen: 16 sausio 2010 - 04:56
Tai sulyginus tas abi kainu lenteles, matome kad vartotojas moka 20% nuo galios ir nuo atstumo ikainio
Atsakyti
QUOTE(megen @ 2010 01 16, 05:49)

Nesupratau: tai cia vel kainos pasikeite?

O tai apie ka cia rasoma?
http://www.regula.lt...h...yes&id=4336
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 01 17, 12:34)
Nesupratau: tai cia vel kainos pasikeite?

O tai apie ka cia rasoma?
http://www.regula.lt...h...yes&id=4336

Tos pacios kainos...tik vienur isskaiciuoti jau gryni pinigai su PVM, o kitur pateikti be PVM ir pilna suma...vartotojas kaip ir anksciau susimoka 20proc..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pauliuss: 18 sausio 2010 - 09:53
Sveiki, elektrikai biggrin.gif

Ar pildete kas
ELEKTROS ENERGIJOS VARTOTOJŲ IR GAMINTOJŲ ELEKTROS ĮRENGINIŲ PRIJUNGIMO PRIE TINKLŲ
kazin kiek reiketu rasyti max prie sildymo irenginiu, jei bus statomas vid. galingumo sildymo el. katilas?

Apskritai, tai mane domina galios didinimas rekonstruojamam name nuo 3 iki 10 kw.

Elektros įrenginiai Mato Elektros įrenginių įrengtoji galia
vnt. Esama nauja suma
____ kV įtampos generatoriai kW ___________________________________________
____ kV įtampos varikliai kW ___________________________________________
Apšvietimo įranga kW ___3___________________10_______________10__
Viryklės kW ___________________________________________
Apšildymo įranga kW ___________________________________________
Karšto vandens ruošimo įrenginiai kW ___ -___________________???______________???_
Terminio apdirbimo įrenginiai kW ___________________________________________
Kiti kW ___________________________________________
Iš viso elektros įrenginių: kW ___________________________________________

Leistinoji galia: kW ___________________________________________
Generuojamoji galia: kVA ___________________________________________
Statybos laikotarpiu leistinoji galia kW ___________________________________________

Galingiausio _______ kV variklio galia __________________________________________________ kW
Didžiausio vienfazio apkrovimo galia ____________________________________________________ kW
Leistinoji galia: I kat. _____________ kW, II kat. ______________ kW, III kat. _____________ kW
Numatoma ____________ metais leistinoji galia ___________________________________________ kW
Reikalavimai atvadui: ___________________________________________________________________
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *KAJA*: 18 sausio 2010 - 12:44