Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros atvedimas iki sklypo

QUOTE(gutegute @ 2010 01 07, 20:12)
Sveiki,
gal kas galetu patarti kiek KW pakaktu namui, kuriame gyvens 4 asmenys, namas iki 200 m2, veiks vandens valymo irenginiai, hidroforas, namu buitine technika, zibes sviestuvai, gal retkarciais vyras kokias stakles pasijungs.  smile.gif  Aciu.

15-20 kw. uztenka, ziurint kokios ten stakles pas jus?
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2010 01 05, 16:19)
Na mums irgi reikes vestis apie 300 metru, taciau musu tokiu bus keturi, idomu kaip jie tada prades skaiciuoti?

Tai panasu kad skaiciavimai vyks sekanciai:

18,15Lt*300=5445Lt plius kiekvieno naujo vartotojo leistinas galingumas padaugintas is 169,4Lt.
Papildyta:
QUOTE(gutegute @ 2010 01 07, 20:12)
Sveiki,
gal kas galetu patarti kiek KW pakaktu namui, kuriame gyvens 4 asmenys, namas iki 200 m2, veiks vandens valymo irenginiai, hidroforas, namu buitine technika, zibes sviestuvai, gal retkarciais vyras kokias stakles pasijungs.  smile.gif  Aciu.

Manyciau minimum-8kW, optimum-10kW, maksimum-...kiek sirdis geidzia smile.gif
Svarbiausia protingai paskirstyt galinguma ant faziu...praktiskai stovi ir triju aukstu namai su 8kW galios trifaziu ivadu ir ivadinis automatas neatsijungineja...
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2010 01 08, 13:22)
Tai panasu kad skaiciavimai vyks sekanciai:

18,15Lt*300=5445Lt plius kiekvieno naujo vartotojo leistinas galingumas padaugintas is 169,4Lt.

uz 25 metrus moketi nereikia (bent jau pavyzdziuose taip parodyta) tai skaiciuojama tada taip: 1. jei nuo stulpo 18,15*(300-25)+40,17*Xkw=
2. jei nuo transformatorines kai jai daroma rekonstrukcija
18,15*(300-25)+169,4*Xkw=
Atsakyti
Neskubekit piktintis, o pasidziaukit nauja tvarka, nes pagal ja tikrai maziau sumokesite nei anksciau. Pvz as pagal sena tvarka uz visa ta malonuma sumokejau apie 10000lt, o pagal sita nauja buciau sumokejes 5000lt, tai skirtumas yra smile.gif. O tiems kam reikia is toli elektra atsivest ir pagal sena tvarka jum niekas veltui kabelio butu netiese. Si tvaka bus kiekvienam teisingesne, nes kiekvienas uzsimokes uz sau reikalinga galia ir nebekredituos kitu veliau sugalvojusiu pasijunkt nuo to paties transformatoriaus. Pagaliau padare taip apie ka as jau ilgai ir nobodziai snekejau, deja man to nebereikia, nes dienu begyje jau skaitikli turi pastatyt thumbup.gif . Visiems sekmes vedantis elektra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tools @ 2010 01 09, 18:56)
Neskubekit piktintis, o pasidziaukit nauja tvarka, nes pagal ja tikrai maziau sumokesite nei anksciau. Pvz as pagal sena tvarka uz visa ta malonuma sumokejau apie 10000lt, o pagal sita nauja buciau sumokejes 5000lt, tai skirtumas yra  smile.gif. O tiems kam reikia is toli elektra atsivest ir pagal sena tvarka jum niekas veltui kabelio butu netiese. Si tvaka bus kiekvienam teisingesne, nes kiekvienas uzsimokes uz sau reikalinga galia ir nebekredituos kitu veliau sugalvojusiu pasijunkt nuo to paties transformatoriaus. Pagaliau padare taip apie ka as jau ilgai ir nobodziai snekejau, deja man to nebereikia, nes dienu begyje jau skaitikli turi pastatyt  thumbup.gif . Visiems sekmes vedantis elektra  thumbup.gif

Kiekvienam savo. tam kam netoli vesti elektra arba reikalinga trasformatoriaus rekonstrukcija tai gal ir gerai, jie rankom ploja, o tiems kam jokiu rekonstrukciju nereikia, bet elektros stulpas toli tai jau pravalas. kazkas kiek pamenu rase jog pasijunge elektra nuo tinklo uz 1km tai 40% sumokejus gavosi, jei neklystu, 7000lt. dar kazkas ~300m vedesi tai lygtais 3400lt sumokejo, o jei butu ne 40, o 20% mokeje tai isvis normali kaina, o dabar pasidaro visiska prabanga! jei reiktu 1km vesti?! tai cia sumele gautusi baisesne nei kitiems su visa rekonstrukcija seniau ~20000lt! doh.gif
galejo palikti sena tvarka, pagal kuria reikejo moketi 20%, o tik pakeisti kw kaina, tiems kam rekonstrukcijos nereikia moka po 40lt tiems kam reikia rekonstruoti transformatoriu moka po 169lt
Atsakyti
Sakyciau kad dabartine tvarka yra gera, bet 18,15lt uz metra tikrausiai yra ryskiai per didele kaina, jei yra toks skirtumas palyginus su ankstesne tvarka. Tai taip iseina kad tinklai nebekonpensuoja kabelio klojimo toliau nei 25metrai nuo stulpo.
Atsakyti
sveiki,turiu nemaza problemele su elektra... g.gif gal kas galit kokios info?situacija tokia:ruosiames statyti nama,dokumentai jau kaip ir sutvarkyti,liko paskutinis etapas statybu leidimui gauti..viskas ,kaip ir neblogai tik ELEKTRA.....turime musu gatveleje problema nera daugiau elektros.. g.gif ,yra vienas kaimynas (nauja statyba)zinau ,kad irgi po kol kas neturi...kiek girdejau VST nori ,kad tas zmogelis transfarmatorine statytu!ligtais moduline stulpine(net nzn kaip cia teisingai)gal kas esate susidure su ju statyba?ar seip zinot kokios kainos ir t.t. IR da vienas klausimelis,per musu sklypo krasteli eina 10kw aukstos itampos oro linija...apsaugos reikalvimai seip yra 10m ,bet esu buvusi VST kalbejau su vyr.inzinierium,prakankino jis mane nerealiai.. doh.gif liepe visa iskelt(priskaiciavo sumas kaip is kosmoso lotuliukas.gif doh.gif )bet galu gale po kokios 1h mes susikalbejom(matyt atsibodau)pradejo aiskinti,kad jei eina oro linija ir yra kazkokie A formos 2 atraminiai stulpai,(ten nuo vejo nesitabaluoja ir t.t.)o pas mus taip ir yra,gali buti atstumas derinamas iki 5 m.tai mane kaip ir patikino kad viskas ok.bet dabar architektas pradejo kazkoki s....atsiprasant malti...tai nervinuosi ir galvoju,gausiu as ta statybu leidima ar ne....gal kam buvo panasiai?ar siaip susigaudot situose reikaluose.....buciau laaaabai dekinga.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(eglewex @ 2010 01 12, 05:02)
sveiki,turiu nemaza problemele su elektra... g.gif gal kas galit kokios info?situacija tokia:ruosiames statyti nama,dokumentai jau kaip ir sutvarkyti,liko paskutinis etapas statybu leidimui gauti..viskas ,kaip ir neblogai tik ELEKTRA.....turime musu gatveleje problema nera daugiau elektros..  g.gif ,yra vienas kaimynas (nauja statyba)zinau ,kad irgi po kol kas neturi...kiek girdejau  VST nori ,kad tas zmogelis transfarmatorine statytu!ligtais moduline stulpine(net nzn kaip cia teisingai)gal kas esate susidure su ju statyba?ar seip zinot kokios kainos ir t.t.      IR da vienas klausimelis,per musu sklypo krasteli eina 10kw aukstos itampos oro linija...apsaugos reikalvimai seip yra 10m ,bet esu buvusi VST kalbejau su vyr.inzinierium,prakankino jis mane nerealiai.. doh.gif  liepe visa iskelt(priskaiciavo sumas kaip is kosmoso lotuliukas.gif  doh.gif )bet galu gale po kokios 1h mes susikalbejom(matyt atsibodau)pradejo aiskinti,kad jei eina oro linija ir yra kazkokie  A formos 2 atraminiai stulpai,(ten nuo vejo nesitabaluoja ir t.t.)o pas mus taip ir yra,gali buti atstumas derinamas iki 5 m.tai mane kaip ir patikino kad viskas ok.bet dabar architektas pradejo kazkoki s....atsiprasant malti...tai nervinuosi ir galvoju,gausiu as ta statybu leidima ar ne....gal kam buvo panasiai?ar siaip susigaudot situose reikaluose.....buciau laaaabai dekinga.... drinks_cheers.gif

Pamirskit tas transformatorines ir ju kainas. Pasiskaitykit www.regula.lt
10kV OL apsaugos zona - po 10m i abi puses. Kad su kazkokiu tai inzinierioku sutaret del 5m nieko nereiskia. Ar jis derina elektrotechnine dali? Ar prisiims atsakomybe dedamas parasa?Ne jisai jums isduos sattybos leidima. Manau proj. nama reik tvarkingai atitraukt 10m kitaip nepraeisit komisijos. Bent jau Vilniaus apskrity tokiu "bajeriu" nederina. Arba iskelt ta nelemta oro linija, bet cia jau gausit prafinansuot 100proc.
Atsakyti
QUOTE(Pauliuss @ 2010 01 12, 09:54)
Pamirskit tas transformatorines ir ju kainas. Pasiskaitykit www.regula.lt
10kV OL apsaugos zona - po 10m i abi puses. Kad su kazkokiu tai inzinierioku sutaret del 5m nieko nereiskia. Ar jis derina elektrotechnine dali? Ar prisiims atsakomybe dedamas parasa?Ne jisai jums isduos sattybos leidima. Manau proj. nama reik tvarkingai atitraukt 10m kitaip nepraeisit komisijos. Bent jau Vilniaus apskrity tokiu "bajeriu" nederina. Arba iskelt ta nelemta oro linija, bet cia jau gausit prafinansuot 100proc.

Pauliuss...vajeeetau ,jeigu tu busi teisus(tikiuosi ,kad neeee)tai bus labai,labai blogai....,nes tiesiog neimanoma patraukti namo ,nebera vietos...sklypas labai grazus,paciam kauno mieste...bet is vienos puses eina mazytis upelytis(apsauga 2m)is kitos auksta itampa...jau ir taip sumazinom atstumus ,nebeiseis jau daugiau....namas nebus didziulis....bet kai as buvau nuvykus i vst pas ta architekta jis man ne is galvos pasake...tiesiog issitrauke is stalciaus stora knyga,(ten kaip supratau viskas apie elktra vienu zodziu aukstoji inzinerija rolleyes.gif )atverte tam tikra psl ir su pirstu ibede,sako skaityk...nu skaitau...tai taip ir parasyta kaip jau minejau,kad yra galimybe derinti...dar karta jis man nubraize ant detalaus kur gali stogveti namukas ir iki kiek metru(t.y.5)nuo labiausiai atsikisusios namo dalies ....as labai tikiuosi ,kad bus ok ,bet jau pradedu abejoti..... verysad.gif
Atsakyti
ir dar Pauliuss,gal gali paaiskinti del paprastos elektros skaiciau ta straipsniuka mano variantas butu (2grupe)cia kiek suprantu tik elektros prijungimas...o tada kokia kalba eina apie elktros pastote?kas ja statys?kokia suma?o gal cia jau vst savo lesom statys?ar kaip? dekui uz atsakymus... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eglewex @ 2010 01 12, 16:08)
ir dar  Pauliuss,gal gali paaiskinti del paprastos elektros skaiciau ta straipsniuka mano variantas butu  (2grupe)cia kiek suprantu tik elektros prijungimas...o tada kokia kalba eina apie elktros pastote?kas ja statys?kokia suma?o gal cia jau vst savo lesom statys?ar kaip? dekui uz atsakymus... 4u.gif

Viskas dabar pereina i VST rankas, jums nei projektu nereikia rupintis, nei kazkokiom rekonstrukcijom, tiesiog jus uz 1kw mokesit ne po 40lt, o po 169lt
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 01 13, 00:05)
Viskas dabar pereina i VST rankas, jums nei projektu nereikia rupintis, nei kazkokiom rekonstrukcijom, tiesiog jus uz 1kw mokesit ne po 40lt, o po 169lt

tai vadinasi ,jie patys pastatys transfarmatorine(tik nzn ant kokios zemes),mes mokam uz kw po 169+18lt uz 1 metra....tai jai cia taip bus, mano atveju 100% nauda.... g.gif rolleyes.gif
Atsakyti