Įkraunama...
Įkraunama...

Šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės...

QUOTE(žollia @ 2012 03 07, 12:11)
Gal šlapias ir geriau būtų lateksuoti g.gif , bet kaip su džiovinimu? g.gif  Juk tada reikia versti aukštyn padais unsure.gif  Su kurpaliais mastau.gif  Na, dabar  turiu naują  Problemą...
Papildyta:
Draugei tepiau ant apnešiotų padų naują sluoksnį latekso: kur buvo jau plika vilna-įkibo gerai, o ta dalis  kur ant aptrinto latekso-po 2 dienų nusilupo doh.gif

Buvau vyro tapkes ,pranešiotas gal metus , lateksavus, tai irgi tas naujas sluoksnis nusilupo.
Bet tas lateksas juk nenudyla taip, kad jau nešiot nebegalima būtų g.gif
Atsakyti
Saviškiamas nuvėliau miksą su gotlandu, pažiūrėt kaip nešiosis smile.gif
user posted image
Atsakyti
Man niekad nėra lateksas suskilinėjęs, net nesupratau kaip jis ten suskyla.
Man labiausiai patinka tept drėgnas, tada jis įsigeria į vilną. Bėda ta, kad tirštesnį užtepus ant šlapių tapukų, lateksas kaip ir baltas pasidaro. Man tas nepatinka schmoll.gif, bet ką darysi...
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2012 03 07, 13:40)

Bet tas lateksas juk nenudyla taip, kad jau nešiot nebegalima būtų g.gif

Lupasi nuo krašto ir lieka plika vilna. O kur plika vilna- neužilgo ir skylė.
Papildyta:
Dzūke, tvirtos atrodo thumbup.gif . Tos rusvos natūrali vilna?
Atsakyti
Žollia, o tapkutės gal karšinio buvo? Šiaip karšinio šlepetes sausas užtepus, bent jau man visi lateksai nuo kraštų tiesiog su plonu plonu sluoksniu vilnos su laiku lauposi. Sluoksninės tapkės normaliau laikos.
O į drėgnas įtepus, giliau įsiskverbia ir tvirčiau laikos.
Man labai patiko mažo ėriuko lateksas. Nors jau senokai pirkus buvau, gal nebe tuo pačiu beprekiauja. Nei per skystas, nei per tirštas:). O ir patvariausias iš visų matytų pasirodė (nors vis tiek po kokio pusmečio lopinėliais apsilaupė).
Ir dar gal tepimo rekomendacijų reikia laikytis. Čia kažkas pasakojo, kad pradžiuvus po kelių valandų naują sluoksnį tepa. Bet visur griežtai rekomenduoja, išlaukt tam tikrą valandų skaičių, kiek pamenu net 12 val. Aš tepu su paros laiko tarpu. Nežinau kiek tai įtakoja patvarumą, bet man rodos, kad įtakoja:)
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2012 03 07, 15:12)
Bėda ta, kad tirštesnį užtepus ant šlapių tapukų, lateksas kaip ir baltas pasidaro. Man tas nepatinka schmoll.gif, bet ką darysi...

Bet išdžiūvęs lieka skaidrus g.gif .

QUOTE(žollia @ 2012 03 07, 15:16)
Dzūke, tvirtos atrodo thumbup.gif  . Tos rusvos  natūrali vilna?

Jo, storulės tokios. Kaip vaikam gal net per storos. Abejos gotlando sluoksna ir karšinys. Sluoksnos plaukai labai greitai prasimušė į viršų.
Atsakyti
Dzūke, ne, išdžiuvęs skaidrus nepasidaro. Lieka baltas, na balsvas gal greičiau, ne visai baltas:).
Aš naudoju dabar iš meno mūzos pirktą, gal čia tas pats kur ir Viktorija prekiauja g.gif . Pas mane etiketė su tokiais šachmatų žirgais silikoniniais.
Aš savo instrukciją išmečiau, tai dabar nežinau ar maniškio latekso instrukcijoj, ar kur užsieniniuose saituose dar skaičiau rekomendaciją tept plonyčiais sluoksniais, bet daug kartų, o ne storais.
Savo vaikams vienu metu buvau suvėlus tapkutes, ir taip gavos, kad mažei užvarvolinau storai, kad stipriau būtų. O dičkei, kadangi pas ją buvo brokinės per plonos šlepetės, užtepiau labai plonai. Sluoksnių skaičius vienodas buvo. Ir storasis sluoksnis pradėjo dilti greičiau... Aišku gal ir vaikai nevienodai nešioja, sunku pasakyt kiek čia tos išvados teisingos ax.gif

O tapukai paskutinieji žavūs, tvirti, storuliai, o ir spalvos labai gražios 4u.gif
Atsakyti
Besijuokianti, keista dėl to išliekančio baltumo, nes aš kalbu apie tą patį lateksą su šachmatais ( iš Meno Mūzos turbūt nupirko) . Tik ilgai džiūsta. Rytoj pafotkinsiu padus. O visas kitas lateksas kiek esu pirkus ir iš Viktorijos, ir Mažo Ėriuko, rankdarbių , woolo...lyg dar iš kažkur pirkus- labai panašaus skystumo ir kvapo. Taigi sunku nustatyt greitesnio nusidėvėjimo priežastį : ant sausų ar drėgnų, sluoksnių kiekis/storis, gal nuo džiovinimo temperatūros ar nuo dėvėtojo... biggrin.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 07 kovo 2012 - 17:55
QUOTE(Besijuokianti @ 2012 03 07, 15:43)
Žollia, o tapkutės gal karšinio buvo?

Bet visur griežtai rekomenduoja, išlaukt tam tikrą valandų skaičių, kiek pamenu net 12 val. Aš tepu su paros laiko tarpu. Nežinau kiek tai įtakoja patvarumą, bet man rodos, kad įtakoja:)

Viršutinis sluoksnis karšinio, o vidinis BG sluoksna. O kita nešioja iš karšinio ir wool lateksu jau virš metų-nieko, laikosi. Ten buvau dariusi 2010m Kalėdoms. Tai užtat nieko ir nebesuprantu. Bet aš namie tampau su tuo pačiu Viktorijos skystu lateksu jau seniai-kol kas nesilupa.

QUOTE(Besijuokianti @ 2012 03 07, 16:27)
Aš naudoju dabar iš meno mūzos pirktą, gal čia tas pats kur ir Viktorija prekiauja g.gif . Pas mane etiketė su tokiais šachmatų žirgais silikoniniais.

Viktorijos pilstomas skystas. Nu kaip tokį kietą užtepti plonu sluoksniu g.gif Aš irgi jo Meno mūzoj pirkau, bet man per kietas, tai ir sumaišiau su skystu lateksu. Dabar nors galima užtepti. O gal jį reikia su vandeniu skiesti?
Atsakyti
Instrukcijoj Meno mūzos latekso tai tikrai rašė, kad galima skiesti vandeniu. Labai plonai aišku, kad neužtepsi, jis tirštokas, bet aš stengiuos kuo ploniau jį išskirstyt, nes šiaip jį galima ir abai storai užtept, jis niekur nenuvarva. Ypač tas pasakytina apie antrą ir trečią sluoksnius.
Woolo pačioj pradžioj lateksas buvo labai neblogas, ale paskui suskystėjo dvigubai. Tad už Menų mūzos lateksą jis laba ženkliai skystesnis.
O šiaip man tai su tom tapkutėm paranoja, nes jei vilna skiriasi net rudeninio - pavasariio kirpimo, tai realiai ištestuot visas veisles yra be šansų doh.gif . Nekalbant apie mūsų idividualius pomėgius, vieni laisvesnes mėgsta, kiti neduokdieve laisvesnių nemėgsta ir t.t.
O jei dar pradėt lateksus įvairius išbandinėt, tai kokį 10 kojų būt gerai turėt:).
Atsakyti
Aha, aš irgi buvau pradžioj patenkinta woolo lateksu. vidutiniškai tirštas buvo. Iš Menų mūzos tai ne tas žodis TIRŠTAS biggrin.gif O tu seniai naudoji tą mūzinį? Gal jau gali įvertint dėvėjimąsi. 4u.gif Aš tai jį neseniai pradėjau, kai dukra parvežė. Nežinau kaip nešiojasi kol kas.
Atsakyti
Antrą bankę naudoju. Bet ant saviškių šlepečių tai tik keli mėnesiai dar tik, tad kažką sakyt dar per anksti.
Atsakyti