Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2012 02 01, 21:58)
Aš tai moku M ir AV, pastarąjį tiesiog naudoju tam tikrais atvejais, kai labai šviesu dieną (na, tai vasarą) ir reikia greitai fotografuoti ir nespėju gaudytis su išlaikymu, nors man padeda toks žalias mygtukas, ačiū robobebrui arba fotolamai, nepamenu, bet tas žalias mygtukas mėgsta f privert, ko nemėgstu.

O tai kaip fotografuoji dabar patalpose? Iškart keli iso? nes aš pirmiausia padarau išlaikymą, dažniausiai 120, jei nors kiek judantys, tada f, dažniausiai 1.8 -2.2, o tik tada iso, tiesa, pradėjau jo nebebijot.

Kas tas zalias mygtukas ir ka jis daro? unsure.gif

Ai, as gal kitokius dalykus fotografuoju, bet man kazkaip nekyla labai dideliu problemu patalpose. Gelbsti, zinoma, 50-tukas, nes galima diafragma placiai atverti, o ir islaikyma as megstu pailginti - su 1/50 man dar visai normaliai gaunasi, ilgesnis jau gali buti problematiska. Jei judantis objektas, tai aisku kitaip viskas, bet ir tai juk galima suzaisti su tuo judesiu, butent is to aspekto padaryti kazka idomesnio. O ISO as irgi nebijau kelti, jei reikia. Iki 800 mano fotikas normaliai tvarkosi, tik smarkiau karpyti nebeimanoma, nes ima triuksmai listi. Bet tai jau fotografuodama i ta atsizvelgiu, kad nebus galima po to jokiu crop daryti.

O siaip tai vis tiek geriausia yra moketi naudotis visais rezimais ir zinoti, kada kuris geriau. Kartais Av nepakanka, kartais nera laiko su M terliotis, nes ir sekundes brangios... tada pravercia zinios ir patirtis.

Nors dabar zinias kaupiu kitoj srity - skaitau "Fotografo aki", ir labai man idomi ta fotografinio dizaino virtuve bigsmile.gif
Atsakyti
Keliu 3 ir 4 namu darbus. Beje niekas neatsake del 2 namu darbo, ar uzskaitot? ax.gif

Zoom:
user posted image
user posted image
user posted image

Fiziskai artejant prie objekto :
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 01, 22:43)
O siaip tai vis tiek geriausia yra moketi naudotis visais rezimais ir zinoti, kada kuris geriau. Kartais Av nepakanka, kartais nera laiko su M terliotis, nes ir sekundes brangios... tada pravercia zinios ir patirtis.

Negaliu nesutikti. drinks_cheers.gif Jei kadras būtų sekundžių reikalas ir netikėtai keistųsi šviesos kiekis ar dar kas, man kol kas būtų pyyyp su M rėžimu. Reikėtų iš tiesų pasibandyti įvairiomis situacijomis tą M rėžimą. g.gif

QUOTE(веро
@ 2012 02 01, 22:51)

Nugi gerai. smile.gif Bet man jau norisi įdomesnių nd. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 02 01, 23:57)

Nugi gerai.  smile.gif  Bet man jau norisi įdomesnių nd.  rolleyes.gif

Isivaizduoju, kad tas pats per ta pati jau pabodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(веро @ 2012 02 01, 22:51)
Keliu 3 ir 4 namu darbus. Beje niekas neatsake del 2 namu darbo, ar uzskaitot?  ax.gif

As uzskaitau visus. Nors fokusas antram ND kazkoks lyg paplaukes truputi.

QUOTE(Ka @ 2012 02 01, 22:57)
Nugi gerai.  smile.gif  Bet man jau norisi įdomesnių nd.  rolleyes.gif

Ivarysi kompleksa naujokems smile.gif Jeigu parodo tvarkingus ND, ne per tamsius, su ryskiu fokusu, ir kad skirtumu nereiketu su padidinamu stiklu ieskoti - tai ir puiku. Idomesniu kadru paskui atnes.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 01, 23:16)
Ivarysi kompleksa naujokems  smile.gif Jeigu parodo tvarkingus ND, ne per tamsius, su ryskiu fokusu, ir kad skirtumu nereiketu su padidinamu stiklu ieskoti - tai ir puiku. Idomesniu kadru paskui atnes.

Negi? biggrin.gif Regis nešaukiu, neburnoju. Tik pasakau, kad norisi ir įdomiau. Niekas per galvą neduoda. Aš savotiškai skatinu. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 01, 22:43)
Kas tas zalias mygtukas ir ka jis daro?  unsure.gif

parenka staigiai nustatymus automatinius, ir aš iškart juos pamačius susigaudau ką reik daryti. Dažniausiai diafragmą praveriu, ir tokiu atveju automatiškai išlaikymą ilginu.
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2012 02 01, 23:04)
va mano 4/52... nors nesu tikra ar si, ar su vaikais isirinkti to meto fotosesija...ai, turbut su vaikais, nes toks pirminis planas buvo...bet parodau ir sia jusu teismui...KRITIKAI!

Patinka 4u.gif

QUOTE(booonbon @ 2012 02 02, 00:20)
labai grazu! As cia gal ne vietoj ir nelaiku, bet visos fotografuojat ant M rezimo, taip? As vis save grauziu, kad fotografuoju ant AV. Nezinau ar tai ar blogai ar neturi reiksmes. As niekad to nesureiksmindavau, nes man yra svarbu tiesiog gera ir grazi fotografija, o kokiu rezimu ar kas kaip fotografuota - neimu i galva. Kokios jusu nuomones, fotografes?

As megstu Av ir kartais Tv, su M fotografuoju dar nedaug, manau, tam reikia daug praktikos. Fotografuojant daikta, galima su M padaryti puikiu nuotrauku, bet pvz fotografuojant vaikus, tai man su M labai sunku, ypac jei 2 vaikai ir reikia keitineti diafragma. Tai ant M kol viska nusistatau, jau nebebuna ka fotkinti biggrin.gif O jeigu dar su zoom'u ir kintancia diafragma, tai isvis neimanoma... Todel pamegau 50-uka, su juo daug lengviau ir jau svajoju apie 85mm fiksa smile.gif
Bet kai tamsoje fotografavau dumus ar miesto vaizda, tai nei Av, nei Tv nepadarys to, ka gali M rezimas.
Tai va, manau reikia moketi naudotis jais visais ir naudotis pagal situacija. Ir labai logiska, kad fotografas, turintis daug praktikos, dazniau naudoja M smile.gif
Beje, su Av dazniausiai nuotraukos buna tamsokos ir jas reikia sviesinti.

QUOTE(jokubaite @ 2012 02 02, 01:50)

Jungiuos prie madingųjų: užsikūriau canon eos300, veikia, tik reik dar pabaigt brolio juostelę išfotografuot ir įsidėt savo  smile.gif

Kai busiu Lietuvoj (planuoju balandzio pabaigoj) reiks pas tevus paieskoti Fed'o, kuriuo fotkinau kai mokiausi vidurineje. Visi nustatymai buvo rankiniai, bet tiek daug nezinojau, kiek dabar zinau, tik stengdavausi gauti padoria ekspozicija, bet apie ryskumo zona nieko nenutuokiau 4u.gif
Net ir nuotraukas su sese ryskindavom thumbup.gif

QUOTE(веро
@ 2012 02 02, 03:21)
Keliu 3 ir 4 namu darbus. Beje niekas neatsake del 2 namu darbo, ar uzskaitot?  ax.gif

As uzskaitau 4u.gif

QUOTE(rG @ 2012 02 02, 04:37)
parenka staigiai nustatymu
s automatinius, ir aš iškart juos pamačius susigaudau ką reik daryti. Dažniausiai diafragmą praveriu, ir tokiu atveju automatiškai išlaikymą ilginu.

O tas mygtukas fotike ar atskirai ji reikia pirkti?... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(веро
@ 2012 02 01, 22:51)

užskaitau 4u.gif
Atsakyti

Sveikos,

Idomu buvo paskaityti diskusijas apie mena ir jo suvokima... Slidi tema...
Ir galvoju, ar fotografijos supratimas priklauso nuo to, kaip ir ar isvis zmogus fotografuoja.... g.gif
Literaturos kritikai, paprastai, nebuna parase keliu romanu/poezijos knygu, o muzikologai - nebutinai kompozitoriai....
Tai, mano galva, nesusije...

QUOTE(Ka @ 2012 02 02, 00:53)
Negi? biggrin.gif Regis nešaukiu, neburnoju. Tik pasakau, kad norisi ir įdomiau. Niekas per galvą neduoda. Aš savotiškai skatinu.  tongue.gif

O kur nors galima pamatyti enbuviu namu darbus ? biggrin.gif Idomu labai, kokie jie buvo, tie pirmieji biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 02, 09:11)
O kur nors galima pamatyti enbuviu namu darbus ? biggrin.gif Idomu labai, kokie jie buvo, tie pirmieji  biggrin.gif  4u.gif

taigi pirmame puslapyje yra nuoroda kur visi nd sudeti 4u.gif

Gal kas turite Canon 24-70 f 2,8 EF USM ? kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Idda: 02 vasario 2012 - 09:16
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 02, 09:11)
O kur nors galima pamatyti enbuviu namu darbus ? biggrin.gif Idomu labai, kokie jie buvo, tie pirmieji  biggrin.gif  4u.gif

Čia,čia, ir čia. Nieko įspūdingo. biggrin.gif Manieji irgi paprasti buvo. blush2.gif
Atsakyti