QUOTE(rG @ 2012 02 01, 21:58)
Aš tai moku M ir AV, pastarąjį tiesiog naudoju tam tikrais atvejais, kai labai šviesu dieną (na, tai vasarą) ir reikia greitai fotografuoti ir nespėju gaudytis su išlaikymu, nors man padeda toks žalias mygtukas, ačiū robobebrui arba fotolamai, nepamenu, bet tas žalias mygtukas mėgsta f privert, ko nemėgstu.
O tai kaip fotografuoji dabar patalpose? Iškart keli iso? nes aš pirmiausia padarau išlaikymą, dažniausiai 120, jei nors kiek judantys, tada f, dažniausiai 1.8 -2.2, o tik tada iso, tiesa, pradėjau jo nebebijot.
O tai kaip fotografuoji dabar patalpose? Iškart keli iso? nes aš pirmiausia padarau išlaikymą, dažniausiai 120, jei nors kiek judantys, tada f, dažniausiai 1.8 -2.2, o tik tada iso, tiesa, pradėjau jo nebebijot.
Kas tas zalias mygtukas ir ka jis daro?
Ai, as gal kitokius dalykus fotografuoju, bet man kazkaip nekyla labai dideliu problemu patalpose. Gelbsti, zinoma, 50-tukas, nes galima diafragma placiai atverti, o ir islaikyma as megstu pailginti - su 1/50 man dar visai normaliai gaunasi, ilgesnis jau gali buti problematiska. Jei judantis objektas, tai aisku kitaip viskas, bet ir tai juk galima suzaisti su tuo judesiu, butent is to aspekto padaryti kazka idomesnio. O ISO as irgi nebijau kelti, jei reikia. Iki 800 mano fotikas normaliai tvarkosi, tik smarkiau karpyti nebeimanoma, nes ima triuksmai listi. Bet tai jau fotografuodama i ta atsizvelgiu, kad nebus galima po to jokiu crop daryti.
O siaip tai vis tiek geriausia yra moketi naudotis visais rezimais ir zinoti, kada kuris geriau. Kartais Av nepakanka, kartais nera laiko su M terliotis, nes ir sekundes brangios... tada pravercia zinios ir patirtis.
Nors dabar zinias kaupiu kitoj srity - skaitau "Fotografo aki", ir labai man idomi ta fotografinio dizaino virtuve