Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2012 02 01, 15:26)

jeeeeeeee, Mapplethorpe parodą dar n kartų aplankyčiau. Man labai patiko. Tiesa, su vaiku į visas sales įleido, nors ir buvo perspėjimai ir amžiaus ribojimas. Bet mūsų dar toks pypliukas buvo tuo metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 01, 14:23)
aš ne dėl meno, kaip vardo gilininuosi.. tiesiog yra nemažai žymių fotografų darbų, kurių aš nesuprantu.. nešneku apie grožį , kad darbas gražus arba ne.. šneku apie jo esmę.. o man įdomu, ir manau čia tiesiog trūksta elementaraus išprūsimo, kad tuos darbus suprasti

o būtinai reikia suprasti? smile.gif

manau, kad dalis žymių fotografų darbų neturi esmės, tai kokia prasmė bandyti suprasti tų darbų esmę? smile.gif

o jei rimčiau cool.gif šaunuolė, taip ir reikia - studijuoti, gilintis ne tik į fotografijos ar labai giminingas disciplinas, bet ir kitus dalykus, kad galėtum vertinti, analizuoti ir pervaryti per suvokimą remdamasi įvairiais mokslais.

esu FB rašius, bet man labai situacija patiko, todėl kartoju:
Su sūnum vartėm vakar gautus Taschen'o "Modern Art" I ir II tomus. II tome, priėjus prie Jackson'ui Pollock'ui skirto lapo, T. atidžiai įsižiūrėjo į jo darbą, tada į autoriaus fotografiją ir sako: "O kodėl jis taip už galvos susiėmęs? Nes jam nepavyko?"

Pridedu darbą, kuris sukėlė šią reakciją: http://www.nga.gov/f...lock/lm1024.jpg

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 01, 15:30)

esu FB rašius, bet man labai situacija patiko, todėl kartoju:
Su sūnum vartėm vakar gautus Taschen'o "Modern Art" I ir II tomus. II tome, priėjus prie Jackson'ui Pollock'ui skirto lapo, T. atidžiai įsižiūrėjo į jo darbą, tada į autoriaus fotografiją ir sako: "O kodėl jis taip už galvos susiėmęs? Nes jam nepavyko?"

Pridedu darbą, kuris sukėlė šią reakciją: http://www.nga.gov/f...lock/lm1024.jpg

smile.gif faina su vaikais vartyti albumus ir parodose lankytis. Ypač modernaus meno. Kai žiūri ir visiškai nieko nesupranti, paklausi vaiko ir jis tau taip paprastai ir įtaigiai paaiškina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2012 02 01, 14:34)
smile.gif  faina su vaikais vartyti albumus ir parodose lankytis. Ypač modernaus meno. Kai žiūri ir visiškai nieko nesupranti, paklausi vaiko ir jis tau taip paprastai ir įtaigiai paaiškina  biggrin.gif

būtent. mes ten galim bandyt į ausį įsikąst norėdami suprast, o jie kur kas paprasčiau žiūri, ypač į šiuolaikinį meną biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 01, 14:30)
1. o būtinai reikia suprasti? smile.gif

2. manau, kad dalis žymių fotografų darbų neturi esmės, tai kokia prasmė bandyti suprasti tų darbų esmę? smile.gif

3. Pridedu darbą, kuris sukėlė šią reakciją: http://www.nga.gov/f...lock/lm1024.jpg

1. gal ir nebūtina.. bet man įdomu, jei būtų neįdomu, jei man būtų nusispjaut, tai tikrai negaiščiau laiko ir neigilinčiau smile.gif

2. gal ir neturi prasmės, o gal tiesiog nesugebam jos įžvegti..

aš kai paskaitau kaip foto kritikai darbus kritikuoja, kartais man nesuvokiama tampa, kaip jie sugeba atrodo trap nieko, šitiek daug pastebėti.. man net pavydu, kad jie sugeba perskaityti užfiksuotą vaizdą

3. biggrin.gif geras biggrin.gif
Atsakyti
ar pabludot? tiek link'u. gyvenime neperziuresiu. tiek groziu, ne ne, uztex 2 autoriu siandienai.
Atsakyti
Keliu antra n/d, ir idomu ar maggie ir paluri pirma uzskaito smile.gif

f 4.5
user posted image
f 6.3
user posted image
f 10
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 01, 14:40)
1. gal ir nebūtina.. bet man įdomu, jei būtų neįdomu, jei man būtų nusispjaut, tai tikrai negaiščiau laiko ir neigilinčiau smile.gif

2. gal ir neturi prasmės, o gal tiesiog nesugebam jos įžvegti..

aš kai paskaitau kaip foto kritikai darbus kritikuoja, kartais man nesuvokiama tampa, kaip jie sugeba atrodo trap nieko, šitiek daug pastebėti.. man net pavydu, kad jie sugeba perskaityti užfiksuotą vaizdą

aš per dantį traukiu, klausdama, ar būtina wink.gif jeigu Tau tikrai įdomu, tai gerai, kad domiesi, o ne zyzi, kad reiktų pasidomėt smile.gif

man tai suvokiama, kaip kritikai tai daro, kaip ir tai, kad jie turi atitinkamą išsilavinimą ir įdirbį tai daryti wink.gif aš net nepretenduoju į tokią vaizdo analizę. nors man ji kartais atrodo išprievartauta iš reikalo KĄ NORS pamatyti..smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 vasario 2012 - 15:06
QUOTE(веро
@ 2012 02 01, 19:21)
Keliu antra n/d, ir idomu ar maggie ir paluri pirma uzskaito smile.gif

uzskaitau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 01, 15:00)

man tai suvokiama, kaip kritikai tai daro, kaip ir tai, kad jie turi atitinkamą išsilavinimą ir įdirbį tai daryti wink.gif aš net nepretenduoju į tokią vaizdo analizę. nors man ji kartais atrodo išprievartauta iš reikaloKĄ NORS pamatyti..smile.gif

aš irgi nepretenduoju, bet norėčiau nors biški daugiau matyt tongue.gif čia jau nebekalbu apie atskiros nuotraukos analizę, aš pvz net nesuprantu kai kurių žanrų, kam jie iš vis egzistuoja, ir mane tas užknisa, kad aš nesuprantu, noriu vat tik žinot , bet tai nereiškia kad man įdomi pasidarys laidotuvių fotografija, ar kokie natiurmortai kur lašinius su svogūnais fotografuoja doh.gif man įdomu kodėl žmonės tą daro, fotografuoja tokius dalykus, kas man pvz atrodo visiška nesamonė.. aišku, daugelis sau net nekvaršina dėl to galvos, pažiūrėjo, nepatiko ir išjungė biggrin.gif o man va įdomu, ir nežinau, neklauskit kodėl įdomu biggrin.gif trenkta ciocė turbūt būsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 01, 15:13)
aš irgi nepretenduoju, bet norėčiau nors biški daugiau matyt tongue.gif čia jau nebekalbu apie atskiros nuotraukos analizę, aš pvz net nesuprantu kai kurių žanrų, kam jie iš vis egzistuoja, ir mane tas užknisa, kad aš nesuprantu, noriu vat tik žinot , bet tai nereiškia kad man įdomi pasidarys laidotuvių fotografija, ar kokie natiurmortai kur lašinius su svogūnais fotografuoja  doh.gif  man įdomu kodėl žmonės tą daro, fotografuoja tokius dalykus, kas man pvz atrodo visiška nesamonė.. aišku, daugelis sau net nekvaršina dėl to galvos, pažiūrėjo, nepatiko ir išjungė  biggrin.gif  o man va įdomu, ir nežinau, neklauskit kodėl įdomu  biggrin.gif  trenkta ciocė turbūt būsiu  biggrin.gif

nesusireikšmink biggrin.gif

galbūt Tau iššūkis suprasti, todėl domiesi..smile.gif arba nori gauti argumentą į rankas: nesuprantu, man atrodo nesąmonė, BET aš ne atmečiau automatiškai, o pasidomėjau, ir vis tiek atrodo nesąmonė. t.y. padariau viską, kas nuo manęs priklauso, kad suprasčiau, o dabar tai iš tikro ir nuoširdžiai eikit su savo svogūnais naaaa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(neiste @ 2012 02 01, 14:06)
Nezinau, bet tavo aprasytos madingos nuotraukos, man daug geriau nei pirmos nuorodos kai kurios foto..Aisku, skonio reikalas, bet cia to grazaus, subtilaus erotiskumo nematau..Daug kadru pateikti taip vulgariai, apatines kuno dalys nesutvarkytos, pozos, skonio reikalas, bet nu..Nzn man ne..

Nu aishku skonio reikalas, bet tose Alabamos nuorodose slykshciu ir vulgariu foto nebuvo, bent jau mano akinimis ziurint g.gif yra tikrai kitoks, shlykshtus foto zanras, kur ten su kraujais, zaizdom zaidzia, visaip save subjauroja. o cia grazhus nuogi kunai, na bikini nesutvarkyta, taip, bet nejaugi visada visur turi buti ishvashkuota apatine dalis? juk tai naturalu. normalu. kodel dabar to naturalumo vengiama, o rodoma tas, kas pagarinta? nes "patogu" ir grazhu ziuret. na cia galima kalbeti daug, bet, taip, del skonio nesuigincjama (uh, kaip nemegstu sios frazes).
QUOTE(sayonara @ 2012 02 01, 14:42)
aš tai stengiuosi atskirti meninę fotografiją ir komercinę. ir kai viduje atskiri, pasidarai tolerantiškesnis, nes žinai, ko iš katros tikėtis.

va cia labai geras dalykas. as irgi taip darau. man ne galo patiko Ka uzrodyta pirmoji nuoroda, kur grazios mergaites buvo, man patinka ir kitos nuorodos, kur spalvoti, su blikiais, shvarus linxmi ir smagus portretukai buvo, bet zaviuosi, labai labai zaviuosi ir alabamos pirmosios 3 nuorodom, man toks fotografijos stilius yra ant kiek grazhus, kad net nerandu zodziu. visgi labiausiai domina "zmogaus fotografija", visada trauke nuogas kunas, erotika, o gal netgi kartais erotika maishyta su vulgarumo elementais. labai patogu taip moket atskirti kur kas kaip, zinoma, kiekvieno zmogaus suvokimas skyriasi, na bet bendra vaizda galima susikurt. be to, jei tave zavi grazios merginos, visai nereishkia, kad negali zaveti menine ,experimentine ir, daznai paprastam ziurovui nesuvokiama ar vulgari, fotografija.
QUOTE(Yvette @ 2012 02 01, 14:55)
Nepritariau kas antram žodžiui, kurį ten išgirdau, pratylėjau aišku savo pačios labui  biggrin.gif  bet panašiai mane veikia ir tokie pamąstymai kas yra menas, kas yra tiesa, meilė ir t.t.

labai smagiai nuskambejo biggrin.gif ir abstarcios temos - kas yra menas/meile - traukia, nors diskusijos yra rizikimgos, lygiai taip pat kaip kalbejimasis apie politika arba religija, o dar prie taures vyno hehe.
QUOTE(Yvette @ 2012 02 01, 15:19)
Bet į kitų fotografų tokius darbus, jei jie jautriai atlikti, žiūriu kaip į meno kūrinius ir išjungiu visokius ten savo įsitikinimus.
Tai vat, aš vistik už kūrybinę laisvę.

pritariu.
Atsakyti